Jump to content
×
×
  • Create New...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Tworzymy wspólną bazę danych do rynków CS


Recommended Posts

Podziękuję, podziękuję, piwka postawię jak tylko dojdę czemu mi nie działa. Wywaliłem office 2002, wgrałem 2007 i dalej qpa.

W każdym bądź razie, domsuw SZACUN za bezinteresowne udostępnienie narzędzia traderom :)

A dlaczego Ci nie działa, jaki system operacyjny masz Win 7 może ?

A tego Office-a to masz PL czy ENG ?

Link to post
Share on other sites
  • Replies 148
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Dobra Panowie. Mata i bawta sie http://www.sendspace.pl/file/a5eb57322e01e0e325d3538 (Kuchar podepnij to pod ten post , bo ja coś nie mogłem, ten powyżej to link zewnętrzny) N

Hmmm.... są mocno zakorzenione w polskiej kulturze sposoby wyrażania wdzięczności ale narazie wystarczy jak wciśniesz zielone strzełeczki przy moich postach Wersja którą ja mam jest mocno sp

Nooo.

Posted Images

Przyznaje sie sciągnełem programik. Tylko przed ściągnięciem nie doczytałem że potrzebny jest tutaj EXCEL Microsoftu którego nie posiadam . W tym darmowym OFFisie mi nie działa. Jak znajde troche czasu to skombinuje sobie offica Microsoftu i sprawdze jak u mnie to będzie działać.

Link to post
Share on other sites

Panowie, dużo ludzi "płacze" że im nie chodzi na Win 7 !

Nie obiecuję, że przy świątecznym jaju w ten weekend (ale wkrótce) rzuce okiem - odpale Win7 - i pogrzebe coś żeby chodziło również i na Win7.

Myślę że nie chodzi o sam kod VBA w Excelu - jeśli działa na jednym to i na drugim bo oba OSy Microsoftu i Excel przecież też , także na tej płaszczyźnie współpraca napewno jest. Myślę że bardziej jest problem z rejestracją DLLa i MS API.

Narazie tylko zgaduje, ale poszperam coś i dam znać czy coś z tego będzie.

Link to post
Share on other sites

Panowie tak jak myślałem , tego programiku w Excelu zmieniać nie trzeba.

W tych krokach przygotowawczych to uruchomienia chodzi o ten krok rejestracji DLLa

DLLa pod Win7 trzeba rejestrować inaczej.

O tak:

Zakładając że nasz dll nadal leży w C:\temp to w command line (cmd) , trzeba wpisać tak :

cd \windows\syswow64

regsvr32 c:\temp\StrCat.dll

reszta wszystko tak jak było.

Jakby ktoś nadal miał problemy zarejestrować tą biblioteke to tu jest narzędzie rejestrujące:

http://www.addictive...per-in-windows/

Podsumowując , u mnie działa na:

- Win XP Pro ENG + Office 2007 PL

- Win7 64bit ENG + Office 2007 PL

a kroki przygotowujące do działania programiku różnią się na obu systemach tylko rejestracją bibilioteki dll.

Powodzenia.

P.S

- działa też na laptopie z pracy :) Win XP ENG + Office 2010 ENG

Edited by domsuw
Link to post
Share on other sites

witam,

prześledziłem cały wątek i bardzo mnie ten temat zainteresował.

może więc znowu podzielimy się tak aby każdy zbierał dane z innej ligi i potem utworzymy wspólną bazę danych? bo mimo tego że jest ten automat tą wątpię aby każdy dał radę pobierać sobie dane z każdej ligi, ciężko się z tym czasowo wyrobić...

tylko że ligi już dobiegają do końca no ale od czegoś trzeba zacząć ;]

Link to post
Share on other sites

Ja mam wszystkie dane z wyzej wymienionych lig od dnia w ktorym powstal automat

Mozna ustawic zeby zbieral kursy co 15 minut i wyjsc z domu :)

U mnie wlasnie zbiera kursy co 15 min ( to znaczy od momentu uruchomienia uruchamia sie sam o pelnej godzinie (np 13:00), i potem 15min po , 30min po i 45min po pelnej godzinie) i tak w kolko. I to praktycznie pozwala ze zawsze wpasowuje sie w godziny rozpoczecia meczu.

Trzeba tylko na poczatku przy kazdym meczu sobie wpisac o ktorej sie mecz rozgrywa, bo np. jak mecz sie rozgrywa o 15:00 a automat uruchomiles powiedzmy juz od 11:00 (zeby latal caly dzien) i wychodzisz z domu , to on ci pozbiera kursy

o nastepujacych godzinach

11:00 11:15, 11:30, 11:45,

12:00, 12:15, 12:30, 12:45

13:00 13:15, 13:30, 13:45,

14:00, 14:15, 14:30, 14:45

15:00 i dalej...

i oczywiscie ten o 15:00 to jest moment wejscia meczu IP i to Cie najbardziej interesuje , ale te wczesniejsze scany tez sie moga przydac, bo masz w jednym arkuszy pokazane jak sie zmienialy kursy na te kilka godzin przed meczami, patrzysz na jeden arkusz zamiast 40 wykresow. (ktore po meczu nie beda dostepne)

Oczywiscie jak nie wylaczysz automatu, to on dalej bedzie skanowal co kwadrans ( i po 15:00 tez !), takze wpisze Ci tam kursy z meczu IP , np z godziny 15:15 ( i jak bedzie gol do tego czasu to samemu sie mozna latwo zorientowac po kursach CS, ze 0-0 stoi 1000 ze to juz nie jest PRE :) ale lepiej jednak zeby sobie wpisac godziny rozpoczecia meczu , i potem tylko odfiltrowac te wpisy ktore zostaly zebrane po 15:00 .

Oczywiscie automat lata co 15 min i bedzie zbieral wszystkie mecze, wiec to filtrowanie trzeba sobie zrobic na koniec dnia dla wszystkich meczow i ich godzin wejscia IP.

Koniec koncow masz wszystkie kursy z danego dnia, wraz z ich zmianami w PRE (jesli i to chesz archiwizowac) - i wogole nie musisz tego pilnowac.

To wszystko do ustawienia w miare latwo w VBA Excela.

U mnie lata OK, choc przyznaje moja wersja jest "ciut" inna niz ta udostepniona powyzej.

ALE wszystko co opisalem mozna zrobic i z ta udostepniona.

Edited by domsuw
Link to post
Share on other sites

domsuw żeby to zrobić to pewnie trzeba znać nazwy metod bądź funkcji użytych w aplikacji a dostęp do źródła został przez Ciebie zablokowany więc nie możemy edytować chyba, że jest jakiś inny sposób.

Link to post
Share on other sites

tylko, że przeciętny użytkownik tego forum nie ma pojęcia o virtual basicu także ja nadal był bym za tworzeniem wspólnej bazy danych.

no chyba że domsuw udostępni nam swoje cudo, za co byli byśmy bardzo wdzięczni ;]

Link to post
Share on other sites

tylko, że przeciętny użytkownik tego forum nie ma pojęcia o virtual basicu także ja nadal był bym za tworzeniem wspólnej bazy danych.

no chyba że domsuw udostępni nam swoje cudo, za co byli byśmy bardzo wdzięczni ;]

Hmmm.... są mocno zakorzenione w polskiej kulturze sposoby wyrażania wdzięczności :D

ale narazie wystarczy jak wciśniesz zielone strzełeczki przy moich postach :)

Wersja którą ja mam jest mocno spersonalizowana pod moje wybryki na Betfair, i tej oczywisćie udostępnić nie moge.

A mówiąc wprost nie chce.

ALE taką która ma troche mniej błędów (np zczytywanie meczów nawet jak jest tylko jeden w lidze na dany dzień) lub zczytywnanie wszystkich lig jednym guzikiem, czy Tworzenie nowej zakładki dnia z template-u, i taką gdzie kod VBA jest dostępny do wglądu.. to myślę że może bym i mógł wystawić.

Edited by domsuw
Link to post
Share on other sites

domsuw takowy mi błąd wyskakuje przy uruchomieniu pliku :(

Mam XP POL i Office 2007 też POL.

Dałbyś radę temu zaradzić?

A Betfair masz ustaiwony na język angielski ?

Może ty masz tą pierwszą wersje.

Nie próbowałeś czasem zczytać ligi w której jest tylko jeden mecz w danym dniu. Np "Serie A" dzisiaj.

W pierwszej wersji automatu to by sie wywaliło właśnie z takim błedem.

Ta, którą może i wystawie .. będzie już bez tego błędu.

Edited by domsuw
Link to post
Share on other sites

A Betfair masz ustaiwony na język angielski ?

Może ty masz tą pierwszą wersje.

Nie próbowałeś czasem zczytać ligi w której jest tylko jeden mecz w danym dniu. Np "Serie A" dzisiaj.

W pierwszej wersji automatu to by sie wywaliło właśnie z takim błedem.

Ta, którą może i wystawie .. będzie już bez tego błędu.

Wszystko się ułożyło. Jeszcze raz DZIĘKI Domsuw

Link to post
Share on other sites

Świetna robota :) Już nie muszę płacić dla młodszego brata żeby co godzinę ściągał kursy :D

To mówisz że Ci zaoszczędziłem ze 2 Euro ? hehe

To super , właśnie po to to robiłem ;)

A tak na serio, to ciesze się że, sie to komuś przydaje.

Tylko żebyście mnie teraz nie kosili w PRE na kopanej :D

Powodzenia

Edited by domsuw
Link to post
Share on other sites

Tylko żebyście mnie teraz nie kosili w PRE na kopanej :D

Powodzenia

Dawaj znać gdzie się będziesz ustawiał to się ten rynek będzie omijać bo teraz z takim narzędziem to grubiej się będzie grało ;)

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.