Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

Witam,

Dziś mój pierwszy zakład na betfair,

Przyznam że w ostatnich kilku dniach przyswoiłem niesamowite ilości wiedzy na temat tradowania i chyba nie wyszło to na dobre ;]

Gram Pre-play w piłce nożnej

Postawiłem na CS 1:1 back przy kursie 8.4 .

Teraz kurs spadł do 8.2 a ja przyznam szczerze że nie wiem co mam zrobić - wiem że jak spadł kurs to dla mnie dobrze ale co z tym teraz robić ?

Dodam że gram na stronie a nie przez żadną aplikację.

Pomocy ! :)

Odnośnik do posta

Stawiałem back za 2.00e

Jak chciałem postawić lay-a to nieprzyjęło mi zakladu za 2.00 (pisało że tlko za 1.15 może przyjąć a za 0.85 nie) Dopiero jak kurs na laya spadł do 8.2 to mi przyjęło.

Czarna magia kompletnie nie wiem do czego dążę :/

Ostatecznie przyjęło mi laya za 2.00 przy 8.2 kursie

Odnośnik do posta

W tym wypadku nie rozumiem jako mogłeś napisać coś takiego

Przyznam że w ostatnich kilku dniach przyswoiłem niesamowite ilości wiedzy na temat tradowania...

Nie wiem jakiego typu wiedzę przyswajałeś ale ja bym nie wsadzał pieniędzy (nawet drobnych) w coś o czym nie mam zielonego pojęcia. "Koledzy" z forum tłumaczyli już kilka razy podstawowe podstawy gdzieś w tematach niżej. Radze poczytać. :)

Odnośnik do posta

Większość artykułów dla początkującego + słownik i strategie. Niestety w wiekszości zdjecia sie nie ładują

dlatego też nie stawiałem niewiadomo ile na poczatek to miał byc test żeby łapać doświadczenie no ale nie wiem co jest do czego nawet nie wiem jak wyjsc z rynku itp.

poczytam poczytam :)

W każdym bądź razie mam teraz back na CS 1:1 na kursie 8.4 i lay na CS 1:1 przy kursie 8.2 oba za 2.00€ zobacze jaki bedzie wynik i co sie stanie ...

Odnośnik do posta

O ile sie nie mylę to jeżeli zakupiłeś back za 2€ i wystawiłeś lay również za 2€ to Twój zakład będzie wygrany tylko w przypadku gdy mecz zakończy się wynikiem 1:1 w innym wypadku wyjdziesz na zero ponieważ zyski nie będą równo rozłożone.Jeżli nie korzystasz z progarmów typu Geeks toy proponuję skorzystać z kalkulatora autorstwa mario który znajdziesz w tym temacie : http://www.traderzy.pl/forum/8etfair-calculator-vt907.htm?highlight=kalkulator jeżeli wpiszesz kurs oraz kwotę po jakim zakupiłeś back program automatycznie obliczy po ile powinieneś wystawić lay po interesującym Cię kursie aby przy każdym możliwym wyniku był zysk czyli tzw. green book.

Odnośnik do posta

Myślałem że na początek łatwiej bedzie przez strone trenować. Jednak chyba zaczne na geeks toy testować.

Pierwsze wnioski mnie troche kosztowały ale już to jakieś "doświadczenie" :)

Los Blancos - To moje pierwsze dni w tym temacie w zwykłą bukmacherkę też wiele nie grałem dlatego może ciężej mi zasady załapać. Szczególnie po przeczytaniu 20-30 artykułów.

Odnośnik do posta

Odradzam na początek czytanie działów ze strategiami w poszukiwaniu złotej strategi przynoszącej same zyski.

Na początek zapoznaj się z mechanizmem giełdy, jak, co, gdzie i kiedy. Żeby wiedzieć w ogóle jak się zachować i w którym momencie co trzeba zrobić. Moja przygoda z tradingiem też zaczęła się nie tak dawno bo niewiele ponad 2 miesiące temu. Więc doświadczenie też mam małe ale jedno co mogę Ci powiedzieć to: przeglądać strategie innych graczy powinieneś dopiero po opanowaniu giełdy w 100%.

Powodzenia.

Odnośnik do posta

Witam ponownie,

Zagrałem dziś pre play (chyba) back na remis po kursie 4.1 w spotkaniu Man City vs Chelsea. Potem zaraz dałem lay na remis po kursie 3.8 ale doszedłem do wniosku że chyba powinienem czekać i obserwować rynek zanim kontruję bo w tej sytuacji jak rynek pójdzie nie po mojej myśli to już napewno będę na minus ???

Możecie napisać na tym przykładzie co zrobiłem źle co dobrze jak dobrałem stawki i kursy. Jest to mój 1wszy mam nadzieje świadomy zakład także każda rada a tym bardziej krytyka się przyda.

much.jpg

Odnośnik do posta

Na stronie tego rynku (nawet widać na screenie) masz taki przycisk "więcej opcji", zaznacz sobie tam fajeczkę przy opcji "a jeśli". Wtedy będzie Ci się wyświetlać potencjalny zysk/strata dla każdego rezultatu. W Twoim przypadku jeśli dałeś najpierw back po 4.1 za 2.00, to automatycznie jeśli ma być green kurs na lay musi być niższy (tak jak też zrobiłeś) a stawka ciut większa niż za back. Aby mieć taki sam zysk w przypadku dowolnego rezultatu spotkania, powinieneś dać lay za 2.16. Opcja "a jeśli" umożliwia ręczne wpisywanie próbnych kwot dla zakładu zamykającego Twoją pozycję, bo wyświetla Ci się na bieżąco potencjalny greenbok. Pre play znaczy tyle co przed spotkaniem, czyli przed jego rozpoczęciem.

Odnośnik do posta

A co jak kurs pójdzie nie po mojej mysli - jak mam ciąć straty ? Czy błedem jest dawac od razu lay ?

Wnioskuję że tu juz sam sobie ustalam granice jak kurs np dojdzie do 4.3 to daje lay żeby jak najmniej stracić - czy tak ?

Odnośnik do posta

Tak moya o tym jaką stratę przyjąć sam/a decydyjesz,musisz mieć jakieś założenia i się ich trzymać w dłuższym termine to przynosi efekt,np.zakładasz że jeśli strata będzie już wynosiła5% to kontrujesz zakład i przyjmujesz stratę a jeśli strata jest mniejsza niż te założone 5% to czakasz,trend zawsze może się odwrócić.

Odnośnik do posta
Myślałem że na początek łatwiej bedzie przez strone trenować. Jednak chyba zaczne na geeks toy testować.

Pierwsze wnioski mnie troche kosztowały ale już to jakieś "doświadczenie" :)

Los Blancos - To moje pierwsze dni w tym temacie w zwykłą bukmacherkę też wiele nie grałem dlatego może ciężej mi zasady załapać. Szczególnie po przeczytaniu 20-30 artykułów.

moja rada - jesli zaczynasz sie uczyc rob to na Geeksie. Ten prgram to siedmiomilowy krok w porownaniu ze stronka.

Odnośnik do posta
Staram się go ogarnąc ale tak jak mówisz siedmiomilowy krok żeby się z nim oswoić :)

nie jest az tak zle. Ja mam teraz z kolei inny problem - nie pamietam juz jak sie handluje na www :D

Odnośnik do posta

Dzieki chłopaki z dnia na dzień coraz lepiej :)

Mam takie pytanko:

Często piszecie o grubych rybach i "blokadach" na jakąś kosmiczną sumę. Rozumuję że to jakiegoś rodzaju pułapki ...

Co to są te blokady?

Kto i po co je robi?

Jak je wychwytywać i jak ich unikać?

Odnośnik do posta
Rozumuję że to jakiegoś rodzaju pułapki ...

Czy ja wiem czy pułpaki - pułapki sa po to by kogoś w coś złapać - a tu wszysko widzisz ;)

Co to są te blokady?

Duże sumy pieniędzy na danym kursie

Kto i po co je robi?

Inni gracze. Po to by zarobić ;)

Jak je wychwytywać i jak ich unikać?

Nie trzeba ich wychwytywać - je widać gołym okiem....

Odnośnik do posta