Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

Temat zakładm w celu wymiany doświadczeń związanych z przetwarzaniem archiwalnych danych z betfaira.

Zapewne wiekszosc wie, ale dla niewtajemniczonych podaje, ze istnieje strona data.betfair.com z ktorej mozemy pobrac pliki z archiwalnymi danymi.

W plikach tych znalezc mozemy wiele istotnych informacji na temat ksztaltowania sie kursow zarowno przed jak i w trakcie spotkan.

Zapraszam do dyskusji.

Odnośnik do posta

mariofi ponizej krok po krok jak importowac plik csv w Excelu 2007

Otwieramy Excela z menu start.

klikamy Dane --> z tekstu --> wybieramy interesujacy nas plik --> pojawia się kreator importu.

Krok 1 z 3 --> wybieramy rozdzielany

Krok 2 z 3 --> zaznaczamy tylko i wyłącznie przecinek, kwalifikator tekstu ma być cudzyslow

Krok 3 z 3 --> zostawiamy ogolny, klikamy w button zaawansowane i zmieniamy separator dziesiętny z przecinka na kropke. Klikamy ok.

I już. Klikamy zakoncz i gotowe.

Odnośnik do posta

u mnie zabawa z danymi trwa dalej. Wyposażyłem się w 3 książki o accessie i powoli zbieram się do tworzenia czegoś sensownego. Nastawiam się na analizę CS-ów.

Odnośnik do posta
u mnie zabawa z danymi trwa dalej. Wyposażyłem się w 3 książki o accessie i powoli zbieram się do tworzenia czegoś sensownego. Nastawiam się na analizę CS-ów.

Kryniu mam nadzieję, że wynikami pracy będziesz się z nami dzielił...

Odnośnik do posta

Z racji tego, że dziś rynki do handlu nas nie rozpieszczają postanowiliśmy porównać dzisiejszy mecz Bundesligi pomiędzy Moenchengladbach - Kaiserslautern z historycznymi danymi (13-08-2007)

rok

godzina

1

2

0

under 2,5

over 2,5

0-0

1-0

0-1

2007 0 2,30 3,60 3,55 1,94 2,04 11 9,2 13,5
2011 10:00 2,3 3,35 3,65 2,24 1,79 15,5 11,5 15
Odnośnik do posta

Powiem że to niewiele daje,dane są sprzed 4 lat a to mogły być wtedy inne drużyny,under znacznie niżej ale na pierwszy rzut oka widać że np.tamten kurs na 0:0 był znacznie zaniżony,wolę osobiście porównanie drużyn gdzie under/over jest na takim samym poziomie,kursy drużyn również nawet jeśli miałyby to być inne drużyny niemieckie.Preferuję bardziej takie podejśćie "tu i teraz"i dostosowanie się do giełdy,ale to tylko moje zdanie i może komuś takie porównanie się przyda.

Odnośnik do posta
mariofi ponizej krok po krok jak importowac plik csv w Excelu 2007

Otwieramy Excela z menu start.

klikamy Dane --> z tekstu --> wybieramy interesujacy nas plik --> pojawia się kreator importu.

Krok 1 z 3 --> wybieramy rozdzielany

Krok 2 z 3 --> zaznaczamy tylko i wyłącznie przecinek, kwalifikator tekstu ma być cudzyslow

Krok 3 z 3 --> zostawiamy ogolny, klikamy w button zaawansowane i zmieniamy separator dziesiętny z przecinka na kropke. Klikamy ok.

I już. Klikamy zakoncz i gotowe.

Dzięki Urban. To się nazywa odpowiedź. Piwko się oczywiście należy ;)

Odnośnik do posta