Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

lay CS w przerwie

Promowane odpowiedzi

Witam, ktoś na forum próbował layować CS przed meczem stawkując systemem Marii. Wiadomo też, że w 2 połowach pada więcej bramek co sądzicie o layowaniu aktualnego kursu w przerwie w overowych ligach ?

Ma ktoś notatki z kursami CS w przerwie ?

przy średnim kursie 4 ( nie wiem czy będzie na aż tak niskim poziomie) oraz przy skuteczności 80 % powinniśmy być na plusie.

przy takich założeniach rentowność wynosiła by około 6%. Pytanie czy założenia są dobre.

Odnośnik do posta

Testowałem to jakiś czas temu,i zamierzam jeszcze raz do tego przysiąśc(lay Cs przed meczem).Interesował mnie najniższy kurs na dokładny wynik,chociaż żeby zmniejszyc zobowiązanie,i zwiększyc zyski grałem tylko określony zakres kursów.Dzisiaj właśnie zaczynam testy na nowo,ostatnio skończyłem po 120 spotkaniach,i zajołem się czymś innym-a szkoda.Na 120 spotkań 9 nietrafionych,przy stawce 2j zysk 93,3j.Po wprowadzeniu selekcji na 53 spotkania 1 nietrafione przy stawce 2j zysk 88,7j.Żałuję że przerwałem testy,bo do tej pory miałbym kilkaset spotkań,ale cuż teraz zaczynam od nowa ,i zobacze jak to będzie :-D

Odnośnik do posta

Ogolnie , zycze powodzenia , ale powiem Ci , ze kolesie z forum bf zjedli na strategii lay cs zeby i nie tylko.

Jest tam koleszka DFC ciagnal temat przez rok wykorzystywal rozne stawkowania i rozne zaklady , dobil chba z 5k do prawie 20k , przyszly mistrzostwa swiata i okres po ,mimo redukcji stawek ,

stracil wszystko i jeszcze dolozyl. To byly jedne z najdluzszych zmagan i ta strategia w dlugim okresie czasu wyjsc na plus jest ciezko, u nas chyba Szewa bawil sie w taka forme gry przez jakis czas z niezlymi wynikami , ale chyba juz tego nie robi wiec zakladam , ze nie przynosila ona jakis stalych zyskow.

Teraz na forum bf pewnie tez sie ktos w to bawi .

Co do grania lay obecnego wyniku w polowie jest to bardziej obiecujaca metoda , tylko jakim wlasnie stawkowaniem przezwyciezyc prawdopodobienstwo , to jest pytanie.

Odnośnik do posta

przy skuteczności 80 % nawet trochę mniej wystarczy płaska stawka, ale nie wiem jakie są kursy dziś nie miałem tego czasu sprawdzić zobaczymy jutro może sie uda przeprowadzić jakieś testy.

Odnośnik do posta
Kursy te takie same jak kolejny over np. jak jest 1-0 to lay cs 1-0 to to samo co back over 1,5 a kurs taki wynosi ~1,20.

jak dla mnie to za niski ten kurs podales. nie chce mi sie wierzyc, ze lay aktualnego wyniku w przerwie bedzie na poziomie 1,2. gdyby taki byl kurs to bym w ciemno layowal wszystkie mecze za gruby hajs.

Odnośnik do posta

Dzięki Gofer. Przyjmując taki kurs aby uzyskać rentowność na poziomie 5% trzeba by było mieć skuteczność około 87% a to już nie mało. Ale z tego co pisze Ozon to jest możliwe osiągnąć skuteczność nawet ponad 90%. Skuteczność 83,5% dawała by nam wyjście na zero. Zakładając średni kurs na poziomie 1,20. Zrobiłem się bardziej sceptyczne do tej metody. Warto jeden przetestować za drobne.

Odnośnik do posta
Kursy te takie same jak kolejny over np. jak jest 1-0 to lay cs 1-0 to to samo co back over 1,5 a kurs taki wynosi ~1,20.

Gofer zgadza się że jest taka zależność między tymi pozycjami ale z 1,20 to mocno przesadziłeś. 1,20 oznaczałoby ze na aktualnym wyniku na CS w przerwie mielibyśmy kurs 6,0 a taki kurs to niezwykły wyjątek - mozemy go spotkać np w sytuacji gdy b.mocny faworyt przegrywa 0-1 do przerwy i jest bardzo prawdopodobne ze ten wynik ulegnie zmianie.

W typowych meczach kursy na aktualnym wyniku w przerwie są duzo nizsze, mam kilka przykładowych z przerwy:

1-1 3,8 1,36

1-0 4,4 1,29

0-1 4,1 1,32

0-0 4,4 1,29

0-0 3,6 1,38

0-0 4,0 1,33

0-0 3,95 1,34

0-1 3,9 1,34

1-0 4,9 1,26

średni 4,1 1,32 zrobienie leja po takim kursie oznacza ze teoretycznie mamy nie mniej nie wiecej tylko 75,8% szans ze wygramy nasz zakład.

Realista, może to zmieni twoje obliczenia.

Odnośnik do posta

Przy takich kursach , mozna juz niby sprobowac grac rasciagnietym d'lembertem , jeszcze rozpisac stawkowanie FK z cofaniem o jedno po kazdej wygranej i podwojnymi poziomami tak jak w rozciagnientym d;lamie . Czy bedzie to oplacalne , nie jestem w stanie na to odpowiedziec ,poniewaz kursy sa naprawde niskie .Lecz to sa overy i to w drugiej polowie z czego musi pasc tylko jedna bramka wiec jak najbardziej warto sprawdzic.Jezeli juz temu bedziemy sie przygladac warto posprawdzac wlasnie ligi gdzie jest to oplacalne .

Odnośnik do posta

Dla średniego kursu 1,30 wystarczy nam skuteczność 80 %. doliczyłem jeszcze prowizję i wychodzi rentowność 2,8%. Lepusti z jakich lig masz owe zapiski ? Przeanalizowałem 15 kolejek ligi hiszpańskiej i grając wszystko wychodzi mi skuteczność 81,9%. Ciekawe tylko czy średni kurs w tej lidze będzie 1,30 na over lub około 4,00 na lay CS.

Ozon jakie stawkowanie byś proponował ?

Odnośnik do posta

Na takich niskich kursach ciężko coś zdziałać ale pokusiłem się o rozpisanie małej próby, czysto teoretycznie, bazując na powyższych danych.

Zakładam nasz średni kurs Lay 4,1 (1,32)- 75,8% - oraz to ze troszkę lepiej typujemy i mamy skuteczność 78,8% trafnych, próba ta uwzględnia prowizję BF.

Porównanałem stawkowanie d'alem oraz sztywną stake, mała przewaga tego pierwszego choc wyniki dalej nie powalające.

Dołożyłem dalej podwójny d'alem (choć nie jestem pewnien czy prawidłowo to rozpisałem - do wglądu ozona :))- w sumie nawet takie mogłoby zostać bo wynik trochę lepszy.

http://img121.imageshack.us/i/laycsht.jpg/

Próba nie wielka ale mozna sobie ją zwiekszyć x10 lub x100, liczy się %.

Teraz pytanie gdzie zaniżamy a gdzie zawyżamy wartości?

- myślę że ewentualna poprawna selekcja meczy moze dać nam większą skuteczność, czytaj przynajmniej 80% -więc tu mojej próbie niedoszacowanie

- z drugiej strony, mozliwe ze w praktyce cześciej będziemy brac na lay kursy wieksze niz 4,1 - więc tu moje przeszacowanie

-niewiadomą jest jak w praktyce będą rozkładały się przegrane mecze

Myslę że to taka zabawa dla cierpliwych, choć przy założeniu osiąganej skuteczności 80% moze to być zyskowne zajęcie, z rentownością angażowanych środków na poziomie >5% stosując optymalny plan stawkowania.

post-41-1306395804,57_thumb.jpg

Odnośnik do posta
Dla średniego kursu 1,30 wystarczy nam skuteczność 80 %. doliczyłem jeszcze prowizję i wychodzi rentowność 2,8%. Lepusti z jakich lig masz owe zapiski ? Przeanalizowałem 15 kolejek ligi hiszpańskiej i grając wszystko wychodzi mi skuteczność 81,9%. Ciekawe tylko czy średni kurs w tej lidze będzie 1,30 na over lub około 4,00 na lay CS.

Ozon jakie stawkowanie byś proponował ?

Tamte kursy to z dzisiejszych meczy tych niskich lig angielskich.

Luknąłem jeszcze w Premiership i 4 ostatnie miesiące 78% 72% 84% 77%, Luty w SerieA 67%.

Ale to biorąc wszystkie mecze w miesiecu bez selekcji.

Choc moim zdaniem ciezko tu bedzie robić selekcje, bo powiedzmy dlaczego w meczu Villa-Fulhan niby gol moze nie paśc w drugiej połowie a w meczu Bolton-City moze paść :)

Odnośnik do posta

Trzeba będzie przeprowadzić testy. Lepusti dzięki za symulacje. Zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce. przyjmę stawki 2-4-8 tak jak proponujesz. Może ktoś jeszcze przyłączy się do testów ?

Można robić selekcję opierając się na statystykach danych drużyn : czas strzelania przez nie bramek, ilość goli na mecz i bezpośrednie pojedynki. Wiadomo statystyki mogą zawieść nas i może lepiej zagrać wszystko jak leci.

Nasza przewagą powinno być też to, że statystycznie w 2 połowie pada więcej goli.

Odnośnik do posta

Realista, jesli chcesz stosowac d'alemberta to 2 4 6 8 10 12 (kazda nastepna stawke zwiekszasz o pierwsza). ale generalnie to wszystko mozna zmieniac wg uznania - duzy% trafnych betów bedzie zapewniał cofanie sie ze stawkami po betach wtopionych.

Ktoś powinien załozyć wątek z zakładami, bo te kwestie wypływaja poza trading:)

Odnośnik do posta

Lepusti , stawkowanie jest opisane naprawde dobrze , wlasnie o to chodzi w podwojnym d'lam ,powinno to nas uchronic przed wchodzeniem na jakies gigantyczne progi.

Co do selekcji automatycznie zmusza ona nas do gry ciagami , inna sytuacja jest ciezka do ogarniecia. Wiec ja to tak widze , zeby ulepszyc selekcje , trzeba sprawdzic od jakich wynikow najlepiej procentowo pada ta chociaz jedna bramka w drugiej polowie , czy bedzie to 0-0 , 1-0, czy np.2-1 , to da nam jako takie rozeznanie i jeszcze mozna sprawdzic to od strony co czesciej wystepuje np. czy poszczegolne druzyny w poprzednich meczach mialy gole w 2 polowie i jakie sa miedzy tymi zaleznosci , moze z tego wyniknac , ze jakies zdazenia wystepuje czesciej na jakis warunkach , to tez moze nam dac jakas procentowa przewage.

Od tradingu odchodzimy daleko , ale zaczyna sie tu tworzyc calkiem ciekawy system statystyczny.

Odnośnik do posta