Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

Godoy Cruz - Independiente

Copa Libertadores

Prognoza: Spadek kursu na gospodarza na rynku MO.

W dniu dzisiejszym o godzinie 23.30 naszego czasu rozpocznie się spotkanie pomiędzy Godoy Cruz a Independiente w grupie 8, Copa Libertadores. Obie ekipy występują na co dzień w argentyńskiej Primera Division. Godoy Cruz zajmuje 6 lokatę w ligowej tabeli z dorobkiem 10 pkt (3-1-2) natomiast w CL są na 3 pozycji w tabeli z 6 pkt (2-0-1). Dla Godoy Cruz jest to bardzo ważny mecz gdyż ostatni w grupie rozgrywany na własnym terenie. W kolejnych spotkaniach zmierzą się na wyjazdach z zespołem Penarol z którym przegrali u siebie 3-1, oraz LDU Quito gdzie w pierwszym spotkaniu odnieśli zwycięstwo 2-1. Jak widać mecz z Independiente w tej wyrównanej grupie jest kluczowy dla dalszego udziału Godoy w rozgrywkach Copa Libertadores. Porównując poprzednie spotkania trener Da Silva nie miesza za dużo w składzie, nie widać również osłabień na ten mecz.

Drużyna Independiente to już inna bajka. Klub zadłużony, co rusz pojawiają się informację o rosnącym długu klubu. Fatalna postawa w lidze, dopiero 16 miejsce i 6 pkt na koncie (1-3-2). W CL zajmują ostatnią lokatę z dorobkiem 4 pkt. Jest to dla nich mecz ostatniej szansy. Niestety ja tej szansy dla nich nie widzę. Nie widzą też jej ich kibice, którzy uważają że zdobycie choćby punktu w tym spotkaniu będzie cudem. Pierwsze spotkanie w CL z Godoy Cruz przegrali 3-1 na własnym boisku. Kibice Independiente martwią się również brakiem napastnika Jairo Castillo który naderwał Achillesa i nie wystąpi w tym spotkaniu.

Wszystkie dane statystyczne, bilans ostatnich spotkań oraz H2H przemawiają za Godoy Cruz.

Podsumowując , zespół Godoy Cruz jest dla mnie zdecydowanym faworytem w tej potyczce. Dlatego uważam że kurs na giełdzie jest za wysoki. Obecnie można złapać 1,92, przewiduję spadek. Argentyńczycy też korzystają z Betfair.com (na forach jest dużo tematów odnośnie giełdy) także myślę że jako najbardziej zorientowani w temacie zepchną też ten kurs w dół.

Wszystkie informację są ze stron klubowych i forum kibiców Independiente.

Mile widziane komentarze. Może ktoś dorzuci swoje 3 grosze i uzupełni lub da wskazówki co jeszcze w takich analizach powinno się znaleźć. Może analiza techniczna wykresów, weight of Money etc.

Może warto przeanalizować stosunki między ekipami, pogodę, odległości pomiędzy miastami (np. derby) ja tego nie zrobiłem bo po prostu nie natknąłem się na żadną informację która sugerował by że w/w czynniki miałyby wpływ na spotkanie.

Odnośnik do posta

Trafna i bardzo fajna analiza. Rano można było złapać nawet po 1,94 (mi się to akurat udało), ogólnie kurs utrzymywał się w granicach 1,9, teraz spadki do granicy 1,8. Nic tylko gratulować i dziękować autorowi zapowiedzi ;-)

Odnośnik do posta