Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Before FK&C Strategy In-Play by GofeR

Promowane odpowiedzi

Może nie jest to jakieś cudo ale wpadłem już kiedyś na taki pomysł.

Uważam, że strategia ma ogromny potencjał przy niskim ryzyku. Minusem jest śledzenie meczu.

A więc o co chodzi i co to w ogóle za strategia FK&C.

Bierzemy spotkanie takie aby tylko stream był i w miarę płynny rynek. Strategia tyczy się pierwszej połowy bo wtedy ruchy kursów na MO nie są takie gwałtowne.

Oglądamy sobie meczyk jest akcja, faul i rzut wolny (FK - free kick) 20metr.

Nasz moment wchodzimy backiem powiedzmy 100e na drużynę, która go wykonuje (kurs na faworyta 1.80). Jeśli z wolnego nie ma bramki wychodzimy ze stratą 1-3 ticki a czasem na 0 a raz udało mi się nawet greena zrobić.

Jeżeli padnie bramka to mamy zysk, każdy sobie może policzyć ile.

Nie mówie o tym jak kursy na drużynę są wyrównane albo gola strzela z wolnego underdog wtedy zyski znacznie większe.

To samo jak jest faul z boku boiska lub rożny bo szykuje się dośrodkowanie z którego może paść bramka.

Jest to nic innego jak value w danej chwili.

FK&C - FreeKick&Corner

Strategia dla cierpliwych. Czekam na dyskusję.

Odnośnik do posta

No tak tylko czy na pewno minimalne ryzyko ? Wiadomo, że jeśli trafimy w danym momencie strzeleniu gola to mamy w chooy i jeszcze trochę zysku, tylko że trzeba trafić. Akcji z rzutów wolnych/rożnych jest bardzo dużo w meczu i możemy się nie doczekać bramki z tej pozycji, a możemy tracić po tym 1-ticku i się uzbiera ;p Nie mniej warto próbować.

Odnośnik do posta

Strategia jest bardzo fajna i dochodowa.

Sam gram nia od czasu do czasu, jednak potrzeba do niej sporo czasu, dobrego stream'u oraz nie nalezy grac mocno nasyonych rynkow.

Nie jestes pierwsza osoba ktora o tym myslala, podczas kazdego meczu jak przyjrzymy sie momentom w ktorych mamy staly frargment mozna zaobserwowac spadki na druzyne atakujaca. jest to zazwyczaj w okolicach 3-4 tickow. Dlatego tez potrzebny nam jest bardzo dobry stream, abysmy nie wchodzili w kazdej sytuacji z taka strata. czesto juz po wykonanym wolnym/roznym kurs nie wraca na swoje miajsce a skacze ciut wyzej.

Do gry ta metoda najlepiej nadaja sie ligi overowe, oraz druzyny o ktorych wiemy ze sporo bramek zdobywaja po stalych fragmentach, np Blackpool w lidze angielskiej.

Gofer i nie ograniaczam sie tylko do pierwszej polowy, na poczatku drugiej polowy mozemy zmniejszyc stawke, a w pozniejszym czasie wystarczy przerzucic sie na Lay the draw.

Ps.Gram zawsze za okolo 10% bankrolla ta strategie.

Odnośnik do posta

A jak zyski?

Kumpel mój pisał magisterke z AWF "Analiza bramek zdobytych w rundzie wiosennej sezonu 2008/09 w lidze polskiej"

i wyszło, że po stałych fragmentach gry (wolny,rozny) padło 55 goli z wszystkich 232 w tej rundzie co daje 23,70% na mecz.

Nie wiem tylko ile z tego padło w 1 połowie i które jako pierwsze ale to i tak nie ma znaczenia bo jezeli jakas druzyna prowadzi 1-0 w pierwszej połowie to śmiało mozna backowac, layowac dalej.

Odnośnik do posta

Nie wiem jakie zyski, bo niestety nie prowadze zadnych statystyk z tego.

Trafilem pare bramek, jednak byly to bramki prowadzacej druzyny, badz faworyta o niskim kursie :/

O dziwo za kazdym razem jak pamietam to byl rzut rozny, raz trafil sie rzut karny (zamieszanie po rzucie roznym, obronca zagral reka i mialem karnego).

Polska liga na pewno sie do gry nie nadaje, sam nie wchodze do gry gdy obrot przed meczem jest ponizej 400k euro, chyba ze w czasie meczu widze ze kasa jakas tam sie pojawia.

Fajne sa sytuacje gdy mamy kilka rzutow roznych z rzedu, bo wiadomo szansa od razu wieksza, a ewentualna strata taka sama jak przy jednym.

Trzeba pamietac aby byc caly czas w pogotowiu.

Osobisice gdy nie zdaze kupic backa, a kurs spadnie 4-5tickow w dol, to odpuszczam sobie staly fragment, wydaje mi sie ze granie w tym momencie jest juz na granicy oplacalnosci.

Nie zdazylo mi sie jeszcze aby poszla kontra po ktorej bramka padla.

Ostatnio podczas meczu pucharu Anglii Arsenal wyprowadzil szybka kontre ale jack wilshere strzelil w poprzeczke, nie powiem, ale mialem wtedy cieplo w gaciach :)

Odnośnik do posta

Powiem Ci ze o tym nie myslalem.

Na pewno plusem jest to ze nie nadziewasz sie na kontry.

Minusem z kolei to, ze tracisz na ponowieniu akcji ktora czesto nastepuje po zle wybitej pilce przez obroncow, oraz nie dostajesz szansy na kolejny rzut rozny.

Ja zawsze czekam az pilke przejmie druzyna broniaca, badz gdy pilka wyjdzie na aut.

Odnośnik do posta

ja zauwazylem ze kursy leca o kilka tickow zaraz po gwizdku ... bramki z wolnych nie padaja az dak czesto . Jesli wybierac by tylko wolne z 20 metrow to mozesz kilka meczy obejrzec i sie nie doczekac.

Odnośnik do posta

Wiem o co ci chodzi, że będzie 20 wolnych 20 razy wejdziesz i wyjdziesz ze stratą 1 czy 2 ticków, jak grasz tylko 1 polowe to kursy tak nie uciekają, poza tym startam się kupić pierwszy, jak mi nie wyjdzie to kolejny raz itd. czesto w 1 polowie jeszcze zrobisz greena niz reda. Testuje to widze :-P

Odnośnik do posta

grales nawet UdC? powiedz mi jaki tam byl obrot w trakcie spotkania.

Ja, tak jak pisalem, nie ruszam spotkan gdzie obrot jest ponizej 400k euro.

Wynik sympatyczny, tylko potwierdza, ze w tej metodzie jest spory potencjal.

Odnośnik do posta

najwazniejesze ze dziur nie bylo. powiedz mi jeszcze tylko skad miales stream i jakie opoznienia byly.

na screenach wyglada jakbys tylko raz probowal zagrac na Atletico i UdC i od razu udawalo Ci sie trafic, czy moze bylo wiecej prob?

Odnośnik do posta