Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

POSZUKUJĘ WYKRESÓW

Promowane odpowiedzi

Jak w temacie. Może ktoś z Was ma jakiś ładny zbiór screenów wykresów. Głównie interesuje mnie piłka nożna. Jeśli tak, to prosiłbym o wrzucenie materiałów na jakiś serwer. Fajnie by było jakby trafiło to do kilku osób i każdy by się wypowiedział w tym temacie i przedstawił swoje wnioski do danych wykresów. Może coś ciekawego uda się wywnioskować, zauważyć prawidłowości. A mając jedną czy dwie paczki wykresów na których byśmy bazowali każdy by wiedział o czym mowa.

Odnośnik do posta

Ja posiadam jedynie trochę spisanych kursów pre-play z różnych lig, ale wykresów zero, więc może zaczniemy tworzyć taką bazę ? Chyba, żeby ktoś miał tak ową i chciał się podzielić to by było miło ;-)

Odnośnik do posta

Dobrze że jest zainteresowanie. Jeżeli mamy robić bazę to moja propozycja jest by z każdego meczu dać 3 wykresiki. Pierwszy z poczatku dnia jak sie rynek rozkręca, drugi gdy tworzy się trend i ostatni tuż przed gwizdkiem. Wtedy będziemy mogli podyskutować czy udało by się po 1 wykresie określić w którą stronę pójdzie kurs, czy kurs poszedł zgodnie z informacją, jakie skoki kursów w ciągu dnia były itp. problemy. Może jakaś analiza techniczna. Pokombinujemy trochę. Może gra nie jest warta świeczki ale jeśli nie spróbujemy to się nie przekonamy. W kupie siła.

Odnośnik do posta

Ja uważam, że jeśli ktoś umie czytać wykresy i dobrze je analizować, to może dobrze przewidzieć trend, nie koniecznie znając się na tym co gra. Ja szczerze cały czas uczę się czytać wykresy, muszę poczytać jakieś książki na ten temat. Pomocne też dla początkujących może być materiał video zamieszczony w tym temacie http://www.traderzy.pl/forum/analiza-techniczna-dla-inwestorow-ktorkoterminowych-vt830.htm#12425 Postaram się tak jak pisałeś Benks robić screeny wykresów i wrzucać, oby tylko czas pozwolił, bo ostatnio z nim krucho bardzo u mnie...

Odnośnik do posta