Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 106
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

masakra jakaś ... toż to grzech

Chyba jednak zrezygnuje z bloga, i będę wpisywał wszystko w tym temacie, jeśli można. jakoś nie przekonuje mnie tamta opcja, i czuję się rozerwany pomiędzy tym a tamtym.

Jeśli chodzi o to jak gram,

Dużo zależy od meczu. Grę rozróżniam na 3 możliwe sposoby wejść.

1. wejścia pre play

2. wejścia między gemami

3. wejścia w trakcie meczu - w trakcie seta (czytanie gry).

jeśli chodzi o:

ad 1. typowy handel pre play, skupowanie kursu i oddawanie po korzystniejszej cenie

ad 2. wejścia między gemami to przede wszystkim mecze u mężczyzn ponieważ w tych właśnie meczach jest duże prawdopodobieństwo że serwujący utrzyma serw. Jest to nic innego jak taktyka gofer'a. Przykład:

mecz: Djokovic-Ferrer

stan 2-1 dla Djoko, w tym momencie mamy przerwę i po przerwie serwuje Ferrer, w tym samym czasie na początku przerwy praktycznie równo z wygraniem piłki przez podającego w ostatnim gemie, kurs powiedzmy spadł na Djoko 1,35, jest to value jeśli chodzi o lay, ponieważ duża liczba graczy w tym momencie uważa że Djoko wygra, stawiają na niego masowo przy czym obniżają kurs, ja oczywiście daję lay 1,35. Przed rozpoczęciem gema przez Ferrera kurs spokojnie rośnie do 1,37-1,39. Ja zamykam pozycję z zyskiem. Jest to nic innego jak ugrywanie ticków.

ad 3. moja ulubiona technika (jeśli można nazwać to techniką) to właśnie ta trzecia, w której przede wszystkim oceniam co się dzieje w meczu. Podchodzę w 90% do meczów kobiet, ponieważ je najlepiej się czyta.

przykłady przy których wchodzę:

Jeśli widzę, że jedna zawodnicza z trudem wygrywa swoje podania, a drugiej przychodzi to niezwykle łatwo, to należy się spodziewać że tej co przychodzi łatwo wygranie swojego serwisu przyjdzie w meczu wyjść na prowadzenie, powiedzmy mecz: Radwańska - Sharapova: dla mnie był to niezwykle łatwy mecz do odczytania, Radwańska tylko i wyłącznie dzięki jakiejś technice (trzeba przyznać że dość dobrej) wygrywała gemy rozrzucając nierozgrzaną Marię popełniającą mnóstwo błędów. Meritum: kto zna obie zwodniczki to wie że Radwańska w sytuacjach względnej pewności siebie, przebija piłki aby dokończyć spotkanie, Maria Sharapowa odwrotnie, zaciska zęby i wali coraz to mocniej na lewo i prawo: zaczęło to wyglądać tak: serwis Agi i potężny return w którym nie było co zbierać, ponieważ Aga ma słabiutki serwis.

Do tego wszystkiego należy umieć powstrzymać emocje i backować na zmiane raz jedną raz drugą, bo to prowadzi do 0.

Druga sytuacja, widząc dużą przewagę zawodniczki w pierwszym secie - powiedzmy 3-0 4-1 4-2 5-2, backuję tą pozycję będąc przekonanym że set zostanie wygrany (cały czas oglądam mecz i oceniam sytuację, sposób gry, uderzanie w środek czy rozrzucanie, serwis). Będąc przekonanym w 90% że set zostanie wygrany, po backu w połowie seta, kurs bardzo spada, wtedy robię greena, i czasami szukam guza w 2 secie lekko layując wygraną zawodniczkę.

Odnośnik do posta

Przyzwoite wyniki (szczególnie o ile grane na budżecie < 5k [nie wnikam jaki masz]). Wygląda na to, że na tym forum powstał pierwszy profesjonalny blog, który jednak został uciszony. Powodzenia w dalszym tradingu.

Odnośnik do posta

Przyzwoite wyniki (szczególnie o ile grane na budżecie < 5k [nie wnikam jaki masz]). Wygląda na to, że na tym forum powstał pierwszy profesjonalny blog, który jednak został uciszony. Powodzenia w dalszym tradingu.

Drugi, zaraz po Twoim... Druga sprawa, nikt nikogo nie ucisza, nie myl pojęć... Koniec kropka w tym temacie

Odnośnik do posta

w takim razie ja zostaję tylko na shout'cie.

pozdrawiam

Esca tu prosba do Ciebie. Jak wiesz nie mam zbyt wiele czasu na SB. W podobnej sytuacji jest zapewne duzo wiecej osob. Zamykanie Twojego bloga to duza strata dla forum. Sprobuj chociaz poprowadzic blog przez tydzien. Szczerze tez podchodze bardzo sceptycznie ale... zobaczymy jak bedzie.

Tu apel do Modow: zrobilo sie male zamieszanie, tzn istnieja podwojne blogi. Nikt nie wie gdzie szukac propozycji, tu czy tam. Czy mozecie poprostu zamknac jedne blogi i rozwijac drugie? Kolejna sprawa to wyglad nowych pamietnikow... Odnalezc tam cokolwiek to naprawde nie lada sztuka... a mialo byc przeciez latwiej. Czy nie mozna zostawic blogow w istniejacej formie?

Zapraszam do dyskusji

Odnośnik do posta
  • 2 weeks later...

Ostatnio ładna wrzawa jest na forum, chce poruszyć tą kwestię,

generalnie nie prowadzę teraz tego bloga, bo mam sesję, i nie jest tak że to przed administrację.

Moje stanowisko znacie na temat nowych blogów.

Cycu po prostu prowadź blog stary jak prowadziłeś i ja też będę. Jeżeli bloga ktoś nie komentuje to nie znaczy że z niego nie korzysta.

Odnośnik do posta
  • 1 month later...

Dobry panowie,

Tak sobie spokojnie powoli wróciłem, wykupiłem nową licencję na fairbot'a, stara mi się skończyła kilka dni temu. I zaczynamy handel z kwotą początkową 740f.

Enjoy the game !

Odnośnik do posta

Dobry panowie,

Tak sobie spokojnie powoli wróciłem, wykupiłem nową licencję na fairbot'a, stara mi się skończyła kilka dni temu. I zaczynamy handel z kwotą początkową 740f.

Enjoy the game !

powodzenia

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.