Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

Wczoraj czas na handel znalazlem tylko wieczorem i moze niepotrzebanie sie za to bralem bo na sile chcialem cos ugrac i wyszlo tak ze musialem zaakceptowac reda ponad 6e... Handlowalem w przerwie meczu PSG - Bordeaux na CS 0-0.

22082010m.png

Dzis natomiast probowalem kupic cos na CS 0-0 w meczu Man City - Liverpool ale co sie ustawilem w kolejce to kurs spadl nizej i nic z moich pieniedzy sie nie przyjelo. Moge tylko zalowac ze nie skorzystalem z dzisiejszego typu od zicoo. Naprawde pieknego greena mozna bylo tam zrobic :)

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 317
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Weekend mimo, że handlowałem tylko w sobotę kilka meczy bardzo udany. Bardzo niewiele brakło, a 100e dniówki byłoby osiągnięte. Poniżej podsumowanie: Dzień rozpocząłem od obserwacji rynkó

Handel w ostatni dzień listopada mogę uznać za naprawdę udany. Wszystko za sprawą praktycznie 2 meczy Ligii Europejskiej. Oby w kolejnym miesiącu pojawiały się równie udane dniówki. Poniżej podsumowan

Czwartkowe potyczki z Ligą Europejską zakończone bardzo pozytywnie. Na rynkach MO oraz U/O działo się bardzo dużo. Co chwilę można było zauważyć większe bądź mniejsze wybicia/spadki. Będąc wystarczają

Posted Images

23 sierpien

23082010.png

FC Brasov v Unirea Urziceni - w tym spotkaniu wszedlem w rynek MO juz po najwiekszych spadkach i postanowilem troche poscalpowac. Poczatkowo wszystko szlo bardzo dobrze i bylem na plusie okolo 10e. Lecz w pewnym momencie ktos wykupil wszystko po stronie Back i kurs powedrowal wysoko do gory. Rynek wtedy stracil plynnosc na jakis czas a ja musialem ciac straty. Na szczescie udalo sie wyjsc z rynku na niewielki plus.

Man City v Liverpool - w tym meczu od samego rana probowalem zdzialac cos na rynku CS 0-0. Lecz ciagle ustawialem swoje pieniadze za wysoko i nie zostaly one przyjmowane. Pozniej juz pojawilo sie tam sporo gotowki i zrezygnowalem z tego meczu. Powrocilem dopiero w przerwie przy stanie 1-0. Od razu po gwizdku konczacym 1 polowe kupilem Back na CS 1-0 po kursie 3,90 i w kilka sekund sprzedalem po 3,85. W dalszej czesci przerwy stalem jeszcze w kolejce na 3,90 ale rynek juz tam nie wrocil i wyszedlem z zyskiem 5e.

Odnośnik do posta

24 sierpien

24082010.png

Sampdoria v W Bremen - chyba najpopularniejszy mecz do handlu na tym forum w dniu wczorajszym. Dzialy sie na nim przerozne rzeczy. W kilka sekund kurs potrafil skoczyc lub spasc kilka tickow. Mnie udalo sie akurat zlapac szybki spadek kursu. Kupilem Back po 2,26 i gdy widzialem ze kurs szybko leci w dol dokupilem jeszcze troche po 2,24 i wiekszosc sprzedalem po kilku minutach po 2,16 i reszte po 2,18.

Odnośnik do posta

25 sierpien

Kolejny dzien ktory mozna zaliczyc do udanych:

25082010.png

Ajax v Dinamo Kiev - w tym meczu spodziewalem sie wzrostu kursu na Ajax i wystawilem najpierw Lay po 1,83 a nastepnie kupilem Back 2 ticki wyzej po 1,85. Byla to dobra decyzja gdyz kurs juz powyzej 1,85 nie poszedl a pozniej nawet spadl ponizej 1,83.

Tottenham v Young Boys - tutaj z kolei uczestniczylem na rynku CS 3-1 oraz 3-0. Na 3-1 jakies 10 godzin przed meczem ustawilem sie w koszyku Back na 12,5. Bylem pierwszy w kolejce dzieki czemu dosyc szybko wszystkie moje pieniadze zostaly przyjete i od razu wystawilem lay 1 tick nizej po 12,0. Pozniej jeszcze po duzych wzrostach na 3-0 myslalem ze kurs powyzej 10 juz nie podskoczy i kupilem wtedy Back za niewielka sume. Jednak kurs poszedl jeszcze wyzej na 10,5 oraz 11. W pewnym momencie jednak wrocil na chwile do 10 i wyszedlem z tego na 0.

Odnośnik do posta

26 sierpien

Wczorajszy dzien to kolejny, ktory mozna zaliczyc do udanych. Handlowalem w pracy i czsami musialem odejsc od komputera wiec skupilem sie glownie na graniu o 1 tick.

26082010.png

Trabzospor v Liverpool - w tym meczu ze wzgledu na slaba postawe w ostatnim meczu ligowym o raz licznymi oslabieniam kadrowymi spodziewalem sie spadku kursu na Trabzospor. Rano kupilem Back po 3,00 i liczylem na dosyc duzy spadek kursu. Tak sie nie stalo i kurs utrzymywal sie w przedziale 2,96 - 3,05 wiec postanowilem wszystko odsprzedac po 2,96. Na 1 godz. przed meczem kupilem Back po 3,05 i sprzedalem 1 tick nizej po 3,00. Odszedlem na chwile od komputera i gdy juz wrocilem kurs mocno zlecial na dol na 2,92. Mozna tylko zalowac ze nie udalo sie wykorzystac takiej okazji do wiekszego zarobku.

Unirea Urziceni v Hajduk Split - tutaj z kolei jak wiekszosc juz wie Unirea ma powazne problemy finansowe i podobnie jak w poprzednim ich meczu ligowym liczylem na duzy spadek kursu na gosci. Pinnacle takze utrzymywalo kurs duzo nizej niz na gieldzie - okolo 2,80. Kupilem tutaj Back po 3,1 i w krotkim czasie sprzedalem 1 tick nizej po 3,05. Na 1 godz. przed rozpoczeciem podobnie jak w meczu powyzej mozna bylo zauwazyc gwaltowny spadek kursu na Hajduk do 2,78.

Juventus v Sturm Graz / Austria v Aris - te dwa mecze to juz handel w ich przerwach na rynku MO remis. W programie Geeks Toy wlaczylem opcje Tick Offset i ustawialem sie na Backu. Po przyjeciu moich pieniedzy program automatycznie wystawial kontre Lay. W ten sposob udalo sie ugrac kilka euro.

Odnośnik do posta

28 sierpien

Bardzo udana sobota. Duza liczba rynkow do wyboru z bardzo dobra plynnosccia.

28082010.png

Blackburn v Arsenal - przed meczem mozna bylo zauwazyc dosyc duzy spadek kursu na blackburn. Jednak nie udalo mi sie zlapac tego swinga ale za to pozniej zlapalem 1 tick co przynioslo mi zysk 7.5e. W przerwie meczu postanoiwlem pohandlowac troche na CS 1-1 gdzie rowniz zlapalem 1 tick.

Man Utd v West Ham - kursy na Manchester jak i na West Ham byly caly czas stabilne wiec postanowilem sprobowac czegos nowego i ustawilem sie na dosyc wysokim kursie na West Ham po 32. Po przyjeciu calej kwoty od razu program wystawil mi lay po 30 i po paru minutach moglem sie cieszyc z ladnego greena. W przerwie meczu handlowalem na CS 1-0.

Pozostale 2 mecze Totenhamu i Schalke to rowniez handel w trakcie przerwy na CS oraz na MO. Plynnosc na CS w meczach ligi niemieckiej juz o wiele gorsza niz w angielskiej.

Odnośnik do posta

29 sierpien

Wczorajszy dzien to kompletny brak czasu na handel. Wieczorem znalazlem tylko chiwlke i w przerwie meczu Mallorca v Real Madryt na rynku CS 0-0 zlapalem 1 tick.

29082010.png

Odnośnik do posta

Koniec miesiaca i najwyzszy czas na jakies podsumowania. Ponizej screen z 2 polowy miesiaca:

2polowasierpnia.png

Druga polowa miesiaca to juz spokojny handel w domu oraz obecnosc na wiekszej ilosci rynkow niz w pierwszej polowie. Uczestniczylem w 25 rynkach pilki noznej i tylko w 2 tenisa. Najbardziej cieszy niewielka ilosc tych minusowych bo tylko 3 :)

zysk/strata: +183.86e

rynki: 27

rynki na "+": 22

rynki na "-": 3

rynki na "0": 2

srednio na rynek: +6.81e

srednio na dzien: +12.26e

najwiekszy green: +26.27e

najwieksza red: -6.76e

strike rate: 81%

Podsumowanie calego miesiaca:

podsumowaniesierpien201.png

Lacznie caly miesiac przyniosl mi zysk 265.91e. Liczylem ze uda sie przebic bariere 300e ale ze wzgledu na brak czasu w ostatnich 2 dniach sierpnia oraz problemami z internetem w 1 polowie miesiaca nie udalo sie tego osiagnac. Lacznie wziolem udzial w 43 rynkach, 40 pilki noznej i 3 tenisa.

zysk/strata: +265.91e

rynki: 43

rynki na "+": 35

rynki na "-": 5

rynki na "0": 3

srednio na rynek: +6.18e

srednio na dzien: +8.58e

najwiekszy green: +35.10e

najwieksza red: -6.76e

strike rate: 81%

Odnośnik do posta

Poczatki wrzesnia w moim wykonaniu nie naleza do udanych. Glownie z powodu grania na sile. Handel w przerwach noznej ostatnio w ogole sie nie wiedzie - zaliczylem 2 wieksze straty. Postanowilem takze zabrac sie za gre in-play, glownie na tenisie. Jak na poczatek i male stawkowanie idzie calkiem niezle. Z noznej in play zagralem typ Badgera - lay na over 2,5 w meczu Anglia v Bulgaria. Jak wszyscy wiedza Anglicy dosc szybko zdobyli bramke i musialem ciac straty. Moim celem na wrzesien jest przekroczenie zysku 300e w skali miesiaca. Mam nadzieje ze mimo kiepskiego poczatku uda sie to zrealizowac.

05092010.png

Odnośnik do posta

Wczorajszy handel moge zaliczyc do udanych. Po kiepskim poczatku w tym miesiacu nareszczie przyszedl dzien bez zadnej wpadki i co najwazniejsze na plus icon_smile.gif

Ze wzgledu na to ze musialem wczoraj handlowac w pracy wziolem udzial jedynie w 2 rynkach pilki noznej. Na wiecej niestety czas nie pozwalal. W nocy natomiast juz na spokojnie w domu zabralem sie za nauke tenisa in play. Wielkie dzieki dla Trader999 za szczegolowe opisanie strategii na swoim blogu, ktore mi bardzo pomogly icon_smile.gif

07092010.png

Switzerland v England - w tym meczu na rynku CS 0-0 planowalem zlapac chociaz 1 tick. Z dosyc duza stawka ustawilem sie na kursie 9,8 lecz z moich pieniedzy przyjela sie tylko niewielka kwota 131e, ktora od razu program wystawil na lay 9,6 i w krotkim czasie zostala wchlonieta. Pozniej obserwowalem jeszcze ten rynek i przed samym meczem zjechal do poziomu 8,2-8,4. Pozostal niedosyt ze tylko niewielka kwota zostala przyjeta i znow zbyt asekuracyjna gra na 1 tick. A mozna bylo na tym rynku bardzo ladnie zarobic.

Norwy v Portugal - po ostatnim meczu Portugalczykow spodziewalem sie tutaj spadkow kursu na Norwegie. Liczylem ze uda sie zlapac parte tickow, ostatecznie jednak znow zysk tylko z 1 ticka. Zakupiony Back po 3,40 i sprzedany Lay po 3,35.

Tennis - jak juz wczesniej pisalem postanowilem zabrac sie za nauke gry in play na tej dyscyplinie uzywajac plaskiej stawki 50e. I tak mecz Schiavone v Williams przyniosl mi zysk ponad 1e po czym przerzucilem sie na pojedynek Ferrer v Verdasco, na ktorym handlowalem przez 2 sety i zarobilem ponad 10e.

Dzis oferta o wiele bardziej uboga. Postaram sie kontynuowac moja nauke gry tenisa, a takze poszukam jakiegos ciekawego rynku pilki noznej. Moze cos z Copa del Rey.

Odnośnik do posta

Wrzesien to nie jest jak narazie zbyt udany miesiac dla mnie. Brak czasu oraz gra na sile gdy oferta jest uboga przyczynily sie do takich wynikow. Handlowalem glwonie pilke nozna w przerwach meczu, a takze ciagle ucze sie tenisa in play oraz koszykowki, o ktorej to ostatnio pisal Trader999 i musze przyznac ze jest o wiele latwiej niz w tenisie. Na rynkach jest mniej pieniedzy i nie ma takich gwaltownych skokow kursu.

Screen z ostatnich dni:

11092010.png

Odnośnik do posta

Wczorajszy dzien to handel tylko na jednym rynku pilki noznej. Od samego rana obserwowalem rynki meczu zamykajacego 4 kolejke angielskiej premiership: Stoke v Aston Villa. Wybralem rynek CS 0-0. W ostatnich 2 meczech miedzy tymi druzynami mozna bylo obejrzec tylko 1 bramke. Przed meczem under 2,5 jak i kursy na remis staly dosyc nisko wiec liczylem na drobne spadki na rynku dokladnego wyniku 0-0. Rozdzielilem swoje pieniadze na 2 koszyki 9,6 oraz 9,8. Prawde mowiac liczylem ze tylko pobiora mi sie pieniadze z tego pierwszego a 9,8 to tylko zabezpieczenie w przypadku gdyby kurs gwaltownie wzrosl. Jak sie pozniej okazalo bylo to dobre posuniecie bo wszystko z koszyka 9,6 zostalo wykupione i prawie przez caly czas oprocz ostatniej godziny przed meczem rynek wahal sie miedzy 9,6 a 9,8. Wszystkie moje pieniadze zostaly wchloniete i od razu wystawilem lay 9,4. Na 20 min przed rozpoczeciem meczu moglem juz cieszyc sie z greena :)

Ponizej screen z wczorajszego handlu:

13092010.png

Wynik tego handlu bardzo cieszy gdyz wrzesien zaczalem bardzo slabo i na tym jednym rynku udalo sie zarobic wiecej niz na wszystkich innych od poczatku miesiaca.

Dzisiejszy dzien to dosyc bogata oferta pilki noznej i mysle ze uda sie znalesc jakies ciekawe rynki do handlu.

Odnośnik do posta

14 wrzesien

Kolejny dzien handlu gdzie uczestniczylem tylko w jednym rynku. Ze wzgledu na spadki kursu under 2,5, ciagle rosnacy kurs na inter i spadek na remis poraz kolejny wybralem rynek CS 0-0. Ustawilem sie w 2 koszykach 9,8 oraz 10,0. Wszystkie moje pieniadze zostaly przyjete i przez okolo 30 min rynek kompletnie zamarl a ja musialem odejsc od komputera na jakis czas i wolalem nie zostawiac go bez opieki wiec wyszedlem z rynku po kursie 9,8. Dalo mi to zysk 8,36e. Gdy juz wrocilem rynek byl juz tak nisko ze nie oplacalo sie w niego ponownie wchodzic. Moglem tylko zalowac ze nie bylo czasu przypilnowac rynku i zrobic o wiele wiekszego greena...

Ponizej screen:

14092010.png

Odnośnik do posta

15 wrzesien 2010

15092010.png

Dzien rozpoczolem od Reda na CS meczu Arsenal v Braga ale pozniej juz wszystko poszlo zgodnie z planem :)

Arsenal v Braga CS 3-0 - przed meczem liczylem na spadki kursu na rynku CS 3-0. Jednak po dosc duzym wzroscie overa 2,5 oraz kursu na Arsenal automatycznie 3-0 takze poszlo ostro w gore i musialem ciac straty. Moglem je troche ograniczyc ale niestety za dlugo zwlekalem i kurs caly czas mi uciekal.

Arsenal v Braga over/under 2,5 - postanowilem takze zagrac in play i kupilem lay over 2,5 przed meczem po kursie 2,32 i wyszedlem od razu po strzeleniu 1 bramki przez Arsenal po kursie 4,00. Choc spokojnie moglem jeszcze poczekac na kolejnego gola bo mecz od samego poczatku obfitywal w wiele podbramkowych sytuacji.

Zilina v Chelsea under/over 1,5 - podobnie jak w meczu wyzej zagralem lay overa ale w tym przypadku 1,5 gola. Przed meczem wystawilem lay po 4,20 i zaraz po szybkiej bramce dla Chelsea wyszedlem po kursie 7,80 z ktorym sie pospieszylem bo rynek jeszcze sie nie ustabilizowal. Po chwili mozna bylo spokojnie wyjsc po 9,0 badz jeszcze wyzej. Ale to sa dopiero moje poczatki z nozna in play i trzeba sie bedzie jeszcze wiele nauczyc :)

Real Madryt v Ajax CS 1-0 - w to spotkanie wszedlem dopiero w przerwie. Kupilem na CS aktualny wynik 1-0 po kursie 6,2 i standardowo odsprzedalem 1 tick nizej po 6,0

Wieczorem postaram sie jeszcze zrobic podsumowanie polowy miesiaca.

Odnośnik do posta

Podsumowanie pierwszej polowy miesiaca:

polowawrzesnia.png

Poczatek miesiaca nie byl zbyt udany. Glwonie gra na sile przyczyniala sie do wiekszej ilosci rynkow ujemnych niz w poprzednim miesiacu. Najwieksze zyski dopiero osiagnolem w ostatnich dniach. W dalszym ciagu celem na ten miesiac jest osiagniecie zyskow powyzej 300e.

zysk/strata: +119.65e

rynki: 44

rynki na "+": 27

rynki na "-": 14

rynki na "0": 3

srednio na rynek: +2.72e

srednio na dzien: +7.98e

najwiekszy green: +39.90e

najwieksza red: -15.43e

strike rate: 61%

Odnośnik do posta

16 wrzesien 2010

16092010.png

Aris v Atletico Madryt MO - handel przedmeczowy, w ktorym kilkakrotnie wystawliem Lay na Atletico a nastepnie kupowalem Back 2,3 ticki wyzej.

Salzburg v Man City O/U 2,5 - to juz handel in play. Przed meczem Lay over 2,5 po kursie 2,14. Niestety City zbyt szybko strzelilo bramke i musialem ciac straty, kupujac Back po 1,54.

Leverkusen v Rosenborg MO - kolejny mecz in play, ktory zakonczyl sie strata. Przed meczem Lay Leverkusen po 1,53 i bardzo szybka bramka dla Bayeru bo juz w 4 min. i wyjscie ze strata po 1,19.

Odnośnik do posta

19 wrzesien 2010

W sobote niestety czas nie pozwolil mi na jakiekolwiek handlowanie. W nidziele natomiast mialem o wiele wiecej czasu i udalo sie ladnie pohandlowac.

19092010.png

Rynek Chelsea v Blackpool to handel przedmeczowy na U/O 3,5. Kupiony dwukrotnie Back na Over 3,5 i sprzedany 2,3 ticki nizej. Pozostale mecze to juz handel w przerwach. Najladniejszy zysk udalo sie wypracowac na rynku CS 1-0 Man Utd v Liverpool. Plynnosc bardzo dobra i mozna bylo zainwestowac wieksza sume pieniedzy. Najbardziej cieszy tylko jeden ujemny rynek, z ktorego spokojnie moglem wyjsc na +2e lecz ustawilem sie troche za nisko a przed samymy rozpoczeciem 2 polowy kurs delikatnie poszedl do gory i musialem ciac straty.

20 wrzesien 2010

20092010.png

Wczorajszy dzien to juz o wiele bardziej uboga oferta i zaczely sie kombinacje oraz gra na sile. Nie moglem znalesc nic ciekawego do gry przed spotkaniem i cos mnie podkusilo zeby zagrac in play. Na nieszczescie o 14.00 trafil sie mecz Terek v Zenit. Kilkakrotnie na livie kupilem over 1,5 liczac na bramke, ktora jak sie pozniej okazolo nie padla. W 65 min wyszedlem z tego rynu ze strata.

Na rynku CS 0-0 w przerwie tego meczu udalo sie jeszcze wyciagnac 2,51e.

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.