Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

Witam wszystkich traderów! Trading kiedyś dla mnie był czymś "dziwnym"... Inwestować sporo pieniędzy by wygrać około 3% wkładu... hmm... co najmniej dziwne, wtedy niezrozumiałe.

Jednak gdy śledziłem dokonania mojego kolegi, jego nieliczne wpadki i jakże, powiedziałbym, proste i łatwe wygrane nieco swoje zdanie zmieniłem.

Sam zabrałem się za handel. Początki jak to początki bywały trudne, pojawiały się chwile zwątpienia, złości itp. Największym błędem było to, że pieniądze zawsze gdzieś musiały stać w kolejce, bez analizy rynku, bez przemyśleń bez strategii...

Teraz baczniej i uważniej śledzę dany rynek przed wejściem w niego, z rozumem dobieram stawki i co najważniejsze - zrozumiałem, że nie każdy rynek, nie każdy kurs warty jest grania...

Napisze coś ku przestrodze: używam GT i początkowo nie ustawiłem sobie opcji potwierdzania zakładu... Monitor przeszedł w stan uśpienia, ja ruszam myszką, klik i... myślę - "O K....A" kurs 1000 kupiony :) - strata rzędu 50E. Pieniądze wyrzucone w błoto... Ale człowiek uczy się na błędach, a nauka kosztuje.

Czym będzie ten blog ? Chcę by był on swego rodzaju "pamiętnikiem". Zamieszczał będę tutaj wszystkie swe gry - przegrane, wygrane jak i te w których w okienku wygrana pojawi się opcja 0.00.

Komentować? Jak najbardziej, liczę na wasze podpowiedzi, wasze sugestie czy też opinie na temat mojej gry.

Moje cele. Cel jest jeden - wygrywanie! Nie będę pisał tu, że zakładam, że chce codziennie wygrywać po 5E by suma summarum na koniec miesiąca wygrać np 500E. Gram tam, gdzie rynek nadaje się do gry. Nie ma limitów, brniemy do przodu i po prostu wygrywamy!

3. 2. 1. Start - Zaczynamy!!!

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 187
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

I zamykamy pozycje

Od zera do milionera, sezon II Zaczynam prowadzenie bloga od początku, ale nie zdecydowałem się na założenie nowego tematu, gdyż chcę aby ten blog był pewnego rodzaju ciągłością, historią mojej

Postanowiłem, że pokaże jak gram przerwy w meczach piłki nożnej Cały widz polega na tym, by jak najszybciej ustawic się w dobrym miejscu. Dlatego przeważnie przed końcowym gwizdkiem zajmuję już pozyc

Posted Images

Anglia - Niemcy, rynek CS 2:0

Szlo pięknie, ładnie się pobierało, aż pojawił się ktoś i troszkę przyblokował. Tak czy owak pozostaje na 14,5 gdyż jestem pierwszy w kolejce. Kto wie, może się jeszcze uda coś ugrać...

20100627germanyusacs02.png

Odnośnik do posta

ładnie zaczynasz :) oby tak dalej. powodzonka i jak najmniej niepotrzebnych wpadek. to jest akurat moja najwieksza zmora. praktycznie nie przegrywam ze wzgledow obiektywnych tylko dlatego, ze np. zapomnialem o jakims zakladzie....

ostatnio -Ł100 bo zapomnialem ze w kolejce po 1,25 czekal kurs back na awans Włochow. oj bolalo... wiemy jak sie skonczylo :(

Odnośnik do posta

z cyklu jak to zrobić?

1. W momencie kiedy zauważyłem że na MO pojawiła się ciekawa blokada

60000515.png

2. Postanowilem ją wykorzystać... Ustawiłem się na CS na Meksyk, wynik 1-0. W 2 kupkach, w celu zabezpieczenia się przed ewentualnym skokiem kursu.

15445390.png

3. W mgnieniu oka przyjęło sie niestety tylko 50E

61701207.png

4. I również w ciągu sekundy odsprzedało się...

ddddyu.png

5. I tak w ciągu doslownie sekundy, bez żadnego ryzyka udało się zarobić...

6. Reszta pieniędzy przesunięta zostala na kurs 19,5 i czekamny dalej na rozwój wydarzeń ;)

66221583.png

Odnośnik do posta

Przejrzyście prowadzisz temat oraz dobrze wyjaśniasz krok po kroku. Oby tak dalej! No i gratuluję. Grono poważnych traderów zaczyna się powiększać to dobrze wróży a i początkujący skorzystają.

Odnośnik do posta

Niestety w przerwie meczu ARG - MEX nie udało się nic ugrać, a było bardzo blisko... braklo doslownie kilkunastu E. Ustawiony bylem na wyniku 3-0, ale nic się nie pobralo.

Na noc ustawilem się na CS 2-0 dla HOL.

przechwytywanieta.png

Stawka podzielona na 2 kupeczki, w celu zabezpieczenia się przed ewentualnym nagłym wzrostem.

Ticki automatycznie ustawione o jeden poziom.

Myślę, że stoję na odpowiednich kursach, pieniedzy w danych koszykach mało, więc jak się przyjmie to raczej nie powinno być problemu z odsprzedażą kursów.

Odnośnik do posta

Postanowiłem, że każdego dnia zamieszczać będę podsumowanie dnia (jeżeli w danym dniu się nie pojawi, to będzie do wglądu na forum w kolejnym dniu itp).

Podsumowanie dnia: Ogólnie nie jest źle, choć szkoda, że będąc na początku kolejki w meczu ARG - MEX (przerwa) nie pobralo się ani centa. Wówczas wynik byłby zadowalający. Tak czy owak dzień na + więc dzień udany. Na noc tak jak wcześniej wspomnialem stoje sobie w kolejce po 2-0 dla "pomarańczowych". PS wszystko przesunąłem o jeden poziom w dół.

20100627podsumowanie.png

Odnośnik do posta

BRAZYLIA - CHILE przerwa meczu wynik ANY ...

To co się dzialo na tym rynku w początkowych minutach przerwy to poezja. Kupił, sprzedał, kupił, sprzedał a wszystko w ciągu kilku sekund...

20100628brachicsanyht.png

Odnośnik do posta

No ja tam obróciłem już w 43min 400 euro. Potem ustawiłem się nad Tobą... niestety nawet nie szkubło i poszedłem na 3-1. Graty greena.

Odnośnik do posta

Jeszcze na wyniku 2-2 udało się co nie co ugrać. Szkoda, że podzieliłem stawke na 2 kupeczki, ale przezorny zawsze ubezpieczony ;)

20100619espporcs22.png

Odnośnik do posta

Wczorajszy dzień udany, choć mogło być troszkę lepiej. W przerwie meczu Hiszpanów niestety mała strata(3 E - skan zamieszczę po południu.)

20100629podsumowanie.jpg

Dziś z racji tego, że w MŚ dzień przerwy przyjrzymy się bliżej tenisowi.

Odnośnik do posta

Dziś w godzinach wieczornych zamieszcze wszystkie zaległości. Tymczasem udało się ugrać troszkę pieniążków na spotkaniu tenisa.

Williams - Kvitova

20100701williamspironko.jpg

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.