Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 187
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

I zamykamy pozycje

Od zera do milionera, sezon II Zaczynam prowadzenie bloga od początku, ale nie zdecydowałem się na założenie nowego tematu, gdyż chcę aby ten blog był pewnego rodzaju ciągłością, historią mojej

Postanowiłem, że pokaże jak gram przerwy w meczach piłki nożnej Cały widz polega na tym, by jak najszybciej ustawic się w dobrym miejscu. Dlatego przeważnie przed końcowym gwizdkiem zajmuję już pozyc

Posted Images

Gdybyś zagral np dzisiaj Tipsarevicia który prowadzil w 1 secie 5-2 i serwował na wygranie seta to byś ładnie popłynał :D w 2 secie tak samo prawie było. wygrywał 4-2 a wtopil. koncowy wynik 7-5 6-4 wiec coś takiego wg mnie jest mega ryzykowne. No chyba ze widac ze zawodnik ma mecz pod kontrolą tak jak dzisiaj djoko w 3 secie czy ferdek w zasadzie przez caly mecz. A jaka stawka grales? Bo tam na djoko w ostatnim gemie to chyba nie bylo juz nawet 1.01 do wziecia jak prowadzil 5-1? na freda tez chyba kurs za wysoki nie byl? hmm?

Odnośnik do posta

PODSUMOWANIE PIERWSZEJ DEKADY MIESIĄCA

Wyniki poszczególnych rynków widać w poprzednich postach, tu przedstawię wykres zysków/strat za pierwsze 10 dni miesiąca.

post-84-0-43648200-1320955713_thumb.jpg

I rozbicie na dyscypliny

post-84-0-36285400-1320955966_thumb.jpg

Odnośnik do posta

Gdybyś zagral np dzisiaj Tipsarevicia który prowadzil w 1 secie 5-2 i serwował na wygranie seta to byś ładnie popłynał :D w 2 secie tak samo prawie było. wygrywał 4-2 a wtopil. koncowy wynik 7-5 6-4 wiec coś takiego wg mnie jest mega ryzykowne. No chyba ze widac ze zawodnik ma mecz pod kontrolą tak jak dzisiaj djoko w 3 secie czy ferdek w zasadzie przez caly mecz. A jaka stawka grales? Bo tam na djoko w ostatnim gemie to chyba nie bylo juz nawet 1.01 do wziecia jak prowadzil 5-1? na freda tez chyba kurs za wysoki nie byl? hmm?

Na razie testuje, a jednym z moich założeń jest, że przy 0-30 wychodzę ze stratą. Djoko to bylo zagrane PRE, tuż przed tą windą. Na federera zagrane w gemie przed przełamaniem. Pre stawka coś okolo 1k na Layu, in play maks 200e, ale szczegółowo nie chce mi się już tego sprawdzać.

Odnośnik do posta

ok. a mogę Cie sprowokować jakoś do napisania postu numer 1000? z góry gratulacje za osiągniecie tego pułapu no i piwo dla Ciebie :)

Dziekuję :) (1000 razy ufff)

Odnośnik do posta

zicoo ja tez juz probowalem podobnych zagrywek. ciecie przy 0-30, wejscie przy 0-0, wyjscie 15-0, badz wyjscie gdy odbierajacy bedzie mial 30. wejscie na podajacego przy wygraniu pilki na 40-30. lay faworyt przy podaniu doga. no cuda wianki normalnie. rezultat? mega redy. zdarzaja sie rynki na zielono, ale redy wszystko pochlaniaja z nawiazka. strategie, zapiski, statystyki, uje muje dzikie weze. nic nie jest w stanie dac obrazu przyszlosci, nie mozna na dluzsza mete normalnie przewidziec czy jeden z drugim akurat wtedy, gdy mamy otwarta pozycje nie potknie sie o wlasne nogi i zrobi nam kolejnego mega reda.

Odnośnik do posta

2011-11-11

bez handlu

2011-11-12

CS na Hiszpanii złapany na kilka minut przed rozpoczęciem spotkania. MO - dwa dni temu ugrany jeden tick. Walia - Norwegia - kurs na gospodarzy spadal caly dzień. Przed meczem do odsprzedania po 2.52, ja oddałem po 2.62. Tenis - skalpowanie w przerwach.

post-84-0-42557400-1321125492_thumb.jpg

Odnośnik do posta

chodzilo mi o screen z tenisa ;p

nie rozumiem - nie mam tutaj screena z tenisa. Napisz dokładniej bo sie inaczej nie dogadamy ;)

HoMiK155// koledze chodzi o twój screen w RT. Ten program to Geek's Toy

Odnośnik do posta
  • 9 months later...

Od zera do milionera, sezon II

Zaczynam prowadzenie bloga od początku, ale nie zdecydowałem się na założenie nowego tematu, gdyż chcę aby ten blog był pewnego rodzaju ciągłością, historią mojej gry na bf.

Po dość długiej przerwie do gry wróciłem na początku września. Blog prowadzić będę dwojako. Pierwsze podsumowania dotyczyć będą tylko i wyłącznie handlu. Drugie podsumowania dotyczyć będą polowań na bonusy.

Podsumowanie pojawiać się będzie w cyklach tygodniowych, a codziennie postaram się wrzucać wszystko co gram i co warte jest uwagi.

Mam nadzieję, że wytrwałości oraz zaangażowania w prowadzeniu bloga mi nie zabraknie.

Bardzo mile widziana dyskusja, ale tylko w tematach ściśle związanych z moimi wpisami.

Zaczynamy.

Do gry wróciłem na początku września, wyniki gry wyglądają następująco:

post-84-0-39352100-1347546648_thumb.jpg

W chwili obecnej siedzę na rynku, który podałem w RT, czyli Brighton - Sheffield W.

Idzie to niemrawo, ale poki co trend prawidłowo odczytany, czekam aż skupią moją stawkę z kursu 2.10, na którym postawiłem 200E. Z większym wejściem wstrzymuje się do momentu, aż rynek się trochę rozrusza.

post-84-0-68764600-1347546802_thumb.jpg

Odnośnik do posta

Nie ma czasu na screeny, bo pizze gniote :), wzrost PSG

W dniu wczorajaszym z racji tego, że piłki było jak na lekarstwo, to skupiłem się już na meczach dzisiejszych. W obieg poszły dwa spotkania: Brighton - Sheff Wed (propozycja podana w rynkach tradera) oraz PSG - Toulouse.

Brighton wg założeń ładnie psozedł do góry, jednak przyjęło mi tylko ochłapy i na razie rynek raczej poddaje tylko i wyłącznie obserwacji.

Od środy obserwowałem także PSG. Kurs 1,44 wydawał mi się (zważywszy na formę oraz poziom gry Paryżan) nieco za niski. I w dniu wczorajszym lekko poszło do góry, jednak tak na moje oko, kurs powinien jeszcze troszkę pójść do góry. Czy tak bedzie - zobaczymy, a póki co mały, ale jednak green jest - mógł być większy, ale po pewnych bolesnych lekcjach nie zostawiam otwartej pozycji bez opieki na noc.

post-84-0-14652700-1347598512_thumb.jpg

Edytowane przez zicoo
Odnośnik do posta

Jutro ruszają grupowe rozgrywki LM.

1. AC Milan - Lay 1,57

2. Malaga - Back 2.56

3. Real M. - Lay 1.75

4. Arsenal - Back, ale na razie do obserwacji (obecnie 2.22, ale odbija)

Odnośnik do posta

Czas na małe podsumowanie.

post-84-0-00199500-1347947814_thumb.jpg

14.09.2012

Jedna propozycja z Rynków Tradera, druga podana bezpośrednio na blogu. Jedna rzecz - szkoda, że nie udało mi się wycisnąć więcej z rynku Brighton, ale o tym nieco później.

15.09.2012

Sevilla - Real, grane 0-0 przed meczem, jednak szkoda, że nie przyjęło mi całej stawki jaka przeznaczyłem na handel przedmeczowy. Z 600E kupione zaledwie 250E...

Getafe - Barca, bliźniacza sytuacja do meczu z realem. Ze stawki 600E przyjęte 120E, a mozna było zarobić ładną sumkę. Barcelona pięknie widnowała do góry...

17.09.2012

Everton - Newcastle. Grane na wyniki 2-1. Over spadał jak szalony, Everton spadał jak szalony, a 2-1 stało w miejscu. Kupione po 10.00 i ze względu, że musiałem wyjść odsprzedałem tick niżej a widziałem dobrze, że poleci znacznie niżej. Ostateczni zakołowało się w okolicach 9.2/9.4

Podsumowanie.

Jeden fakt (nie błąd). Nie wyciskam z rynku maksimum, a biorę jedynie ochłapy. Spowodowane jest to tym, że nie mogę śledzić rynku nawet z "doskoku", dlatego przedwcześnie zmuszony jestem sprzedawać zakład. Jeżeli pilnowałbym wszystkich rynków z poprzedniego tygodnia to wyciągnąłbym około 200E, a tak jest z tego około 25%.

Jak zauważyliście nie grałem nic w sobotę oraz niedzielę. Mimo tego przez 10 dni grania (zacząłem od 7 września) udało mi się przebrnąć przez 18 rynków, z których 15 zakończyły się dodatnim bilansem, 2 z wyjściem na 0 oraz jeden mikrorynek zakończony minusem (-0,15E).

Formę na razie łapie, gdyż po tak długiej przerwie ciężko jest wejść w odpowiedni rytm pracy...

Pytanie do Was. Chcecie tutaj podsumowania, czy może wrzucać to co gram praktycznie w czasie rzeczywistym i to czym się interesuje?

Odnośnik do posta

Zicoo też mam problem z tym "wyciskaniem rynku" i również często biorę ochłapy z tego co mogłem, choć wiadomo, że praktycznie nigdy maxa się nie uda złapać, to jednak czuje, ze u mnie jest to za mało.

Co do tych podsumowań to dla mnie lepiej jak wrzucasz w miarę czasu i możliwości, to, co aktualnie handlujesz/obserwujesz ;)

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.