Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

Mazi i Zicco - twardo sobie zalozcie - siedze na rynku do tego i tego momentu. W MO max do 60minut przed spotkaniem. Chyba wiem o czym mowicie - tez swego czasu mialem z tym wielki problem. Lapie Was nie kto inny jak spekula - oni potrafie idealnie wykorzystac chwilowe zawirowania na rynku. Gdy kurs odbija coraz wiecej ludzi oddaje ze strachu, ze straca wypracowane tiki - a spekula na to czeka. Oczywiscie zazwyczaj kurs wraca na swoj tor ale juz bez Was. Scisnijcie mocno zwieracze i pograjcie w ten sposob tydzien czy dwa - wyniki Was zaskocza. RR wzrasta nawet kilkukrotnie i w dluzszym okresie czasu bedziecie duzo duzo bardziej do przodu. Pzdr

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 187
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

I zamykamy pozycje

Od zera do milionera, sezon II Zaczynam prowadzenie bloga od początku, ale nie zdecydowałem się na założenie nowego tematu, gdyż chcę aby ten blog był pewnego rodzaju ciągłością, historią mojej

Postanowiłem, że pokaże jak gram przerwy w meczach piłki nożnej Cały widz polega na tym, by jak najszybciej ustawic się w dobrym miejscu. Dlatego przeważnie przed końcowym gwizdkiem zajmuję już pozyc

Posted Images

Zle mnie zrozumieliscie. Nie boje sie zawirowan, lecz nie zostawiam zakladu bez opieki. Zdarza sie ze musze odejsc na dluzsza chwile od komputera i w ta strone uderzalem :)

Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2

Odnośnik do posta
Dziwi mnie ze tak nisko stoi Real

Mnie to nie dziwi lecz juz powoli smieszy. Kursy w tym spotkaniu to jakies nieporozumienie. Coprawda mam tu juz greena na 20 euro, ale obserwuje. Nie ma mocnych, ze to nie skoczy.

Odnośnik do posta
To ZIcco w czym problem? Odchodz z rynku zostawiajac wlaczonego kompa z opcja stop loss i po sprawie.

To nie forex ;) czasnie i przeskoczyć mi sł i zostanę z polcem w nocniku

Odnośnik do posta

To nie forex ;) czasnie i przeskoczyć mi sł i zostanę z polcem w nocniku

no a patrzac w monitor i uczestniczac w 100% w rynku zdazysz kliknac? Jak pojdzie winda to pozamiatane. Pomyslisz - zaraz wroci. Nie obejrzysz sie i juz druga :D ile razy cos takiego widziales? :D

Sprobuj Zicco na wlsanej skorze - to nic nie kosztuje :D

Odnośnik do posta

no a patrzac w monitor i uczestniczac w 100% w rynku zdazysz kliknac? Jak pojdzie winda to pozamiatane. Pomyslisz - zaraz wroci. Nie obejrzysz sie i juz druga :D ile razy cos takiego widziales? :D

Sprobuj Zicco na wlsanej skorze - to nic nie kosztuje :D

Sorry, ale już to przerabiałem. Wole sam kontrolować :)

Odnośnik do posta

Ja lubię np wszelkiej maści podsumowania, wykresy itp :) także fajnie by było jakbyś z tego nie zrezygnował.. ale tak jak napisał Yavor, prowadź blog jak Ci wygodnie, z mojej strony życzę powodzenia

Odnośnik do posta
Jutro ruszają grupowe rozgrywki LM.

1. AC Milan - Lay 1,57

2. Malaga - Back 2.56

3. Real M. - Lay 1.75

4. Arsenal - Back, ale na razie do obserwacji (obecnie 2.22, ale odbija)

panowie, w chwili obecnej jakie kursy? (brak dostepu do neta)

Odnośnik do posta

Za nami pierwszy dzień z grupową fazą Ligi Mistrzów. propozycje podane kilka postów wyżej nie wszystkie się sprawdziły, ale kto obserwował i wyciągał na bieżąco wnioski na pewno wyrobił greena.

Sam handlowałem tylko do godziny 14:00. Trochę szkoda, że nie mogłem zasiąść przed GT około godziny 19:00, gdyż można było poprawić jeszcze wynik. Natłok obowiązków nie pozwolił jednak na taki ruch.

Dzień zakończyłem zgodnie z poniższą grafiką:

post-84-0-65865600-1348038451_thumb.jpg

Propozycja dana z samego rana dała zarobić. Malaga ładnie "spadała" a w pewnym momencie wręcz w piorunującym tempie. Spadek na pinnacle o około 0,48 pociągnał za sobą mega spadki na giełdzie. Cały trad trwał około 5 minut.

post-84-0-24025500-1348038453_thumb.jpg

Druga propozycja to Real - City. Kursy wręcz z kosmosu. Proponowałem wzrosty gospodarzy, a tymczasem zysk dał spadek kursów na Real (sick!).

post-84-0-14095800-1348038458_thumb.jpg

Wnioski:

Na giełdzie trzeba być elastycznym.

Odnośnik do posta

Za nami drugi dzień z LM. Niestety w dniu wczorajszym rynki nie chodziły już tak pięknie jak we wtorek, w skutek czego udział wziąłem w dwóch rynkach:

post-84-0-64696500-1348114369_thumb.jpg

Pierwszym rynkiem na który się zdecydowałem był LAY Manchesteru United. Rynek totalnie nietrafiony i z cudem udało mi się wyjść na 0, praktycznie w ostatniej chwili, gdyż później kurs już tylko spadał i mógł zaskoczyć mnie pokaźnym minusem:

post-84-0-07995400-1348114372_thumb.jpg

Drugie spotkanie to gra CS 0-0 na Bayernie Monachium. Płynność na tym (zresztą tak samo było na innych rynkach) pozostawia wiele do życzenia. W końcowym rozrachunku udało się złapać ticka.

post-84-0-12257100-1348114371_thumb.jpg

Dzisiaj LE i na tapetę idą:

1. Fenerbahce - Marseille

2. Maritimo - Newcastle Utd

3. Sporting Lisbon - Basel

4. Inter - Rubin Kazan

5. Lyon - Sparta Prague

6. Tottenham - Lazio

7. Bayer Leverkusen - Metalist Kharkov

Odnośnik do posta

Kolejny dzień z europejską piłką. Niestety nie udało się wyłapać momentu wzrostu / spadku kursów, choć okazji nie brakowało.

Zagrane 3 tynki, z czego dwa na plus jeden z wyjściem na zero.

post-84-0-04053600-1348206548_thumb.jpg

Z rana zakupiłem LAY Tottenhamu. Wyjście około godziny 14, bo gotówka zaczęła nieźle skakać, więc troszkę się obawiałem o swoje środki i postanowiłem zamknąć zakład z zyskiem 9E. W okolicach godziny 16:00 zaliczyłem nieudane wejście w ten rynek i nieznacznie pomniejszyłem greena, którego później z nawiązką odrobiłem w przerwie meczu stawiając LAYA na Totenham i zgarniając całego, okrągłego Ticka :)

post-84-0-95342700-1348206552_thumb.jpg

Na meczu Leverkusen zaliczyłem Scratch trade, czyli spotkanie bez historii.

post-84-0-11401700-1348206552_thumb.jpg

Inter - oj tu było ciekawie. Na godzinę przed meczem kurs na Inter zaczął wybijać ostro do góry. W tym samym czasie under także zaczął gwałtownie spadać. Zakupiłem zatem 0-0 i początkowo troszkę się dziwiłem, że tyle czasu stoi to wszystko w miejscu. Wspomnę, że 0-0 zakupiłem za zaledwie 200e, bo pieniędzy tam stało jak na lekarstwo. Ostatecznie złapałem dwa ticki, gdzie później jednego musiałem oddać na minus. Zamiast 20e na zielono świeciła się zatem tylko dyszka.

post-84-0-00522500-1348206551_thumb.jpg

Dziś obserwujemy:

1. Nurnberg

2. Legia

3. Blackburn

4. Montepellier

Odnośnik do posta

Podsumowanie dwóch pierwszych dekad września (bez zbędnego pisania, wszystko przedstawiają poniższe dane/wykresy):

Dzień po dniu:

post-84-0-02477800-1348215199_thumb.jpg

Tygodniówki:

post-84-0-48873200-1348215200_thumb.jpg

Podział na dyscypliny/sporty:

post-84-0-87698200-1348215202_thumb.jpg

Zyski/straty wykres miesięczny:

post-84-0-32767200-1348215204_thumb.jpg

Zyski/straty wykres dzienny:

post-84-0-52642500-1348215205_thumb.jpg

Strike Rate (96%!!!):

post-84-0-61149800-1348215208_thumb.jpg

Odnośnik do posta

Dzisiejszy dzień to odrabianie strat z porannego rynku Nuernberga.

post-84-0-91071400-1348263321_thumb.png

Grane MO. Trend, wzrosty u buków, wykres - wszystko na niebie i ziemi wskazywało, ze dalej będzie sobie ładnie rosło. Jednak w pewnym momencie ciach. Pinn spuścił aż o około 0,48, to z kolei pociągnęło spadki na giełdzie. SL przeskoczony i nie licząc na wielkie cuda, ciąłem stratę po pierwszym dostępnym kursie. Pierwszy taki red stal się faktem...

post-84-0-67202700-1348263332_thumb.png

W tym spotkaniu fajnie wszystko spadło. Co prawda ugrałem ~15 ojro, ale mogło być 2/3 razy tyle. Zmuszony bylem wyjść z domu (Kościół - świadek na jutrzejszych zaślubinach :P ) i oddałem po aktualnym kursie, Czego nie robi się dla nowożeńców. A tak apropo - jutro z lenem weselujemy się :)

post-84-0-06251000-1348263325_thumb.png

I to samo spotkanie, tylko, że wejścia w przerwie z Layem na gości. Dwukrotnie taka sama transakcja.

post-84-0-21733400-1348263329_thumb.png

Dzień bez historii ...

Z racji balu, weekend bez giełdy, ale Wam życzę jak najwięcej zielonych rynków :)

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.