Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

Wczorajszy dzień znów okazał się udany. Trading na 4 rynkach przyniósł niewielki, ale jednak w miarę możliwy zysk.

20100818.jpg

Red Bull Salzburg v Hapoel Tel Aviv : Match Odds

Gra wczesnym rankiem, załapany jeden tick. Wyszedłem z rynku gdyż nie podobały mi się wahania kursów, oraz ich zmiany w porównywarce kursów. Jak się później okazała decyzja słuszna - kurs na gospodarzy wywindował w górę.

Red Bull Salzburg v Hapoel Tel Aviv : Correct Score

Gra IN PLAY - po strzelonej bramce na 1-3 (około 53 minuty spotkania) zaatakowałem rynek AU. Tak jak wczoraj już pisałem - jeżeli dobierzemy dobry mecz to przy wysokim wyniku można osiągnąć tu przyzwoite wyniki, ale uwaga! czasem kurs szybko winduje w górę. Ważne jest aby zwracać uwagę po której stronie są pieniążki - żeby nie było sytuacji, że kupimy i nie ma komu odsprzedać a kurs leci w nieprzychylnym kierunku.

Bremen v Sampdoria : Correct Score

Handel w przerwie na wyniku 0:0. Początkowo wszystko szło ładnie pięknie, aż tu nagle kurs zaczął rosnąć. Poczekałem do końca przerwy i spokojnie odsprzedałem.

Odnośnik do posta
  • 2 weeks later...
  • Odpowiedzi 187
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

I zamykamy pozycje

Od zera do milionera, sezon II Zaczynam prowadzenie bloga od początku, ale nie zdecydowałem się na założenie nowego tematu, gdyż chcę aby ten blog był pewnego rodzaju ciągłością, historią mojej

Postanowiłem, że pokaże jak gram przerwy w meczach piłki nożnej Cały widz polega na tym, by jak najszybciej ustawic się w dobrym miejscu. Dlatego przeważnie przed końcowym gwizdkiem zajmuję już pozyc

Posted Images

i tak oto sierpień dobiegł końca... blog prowadzony był dość chaotycznie, głównie z braku czasu. Wrzesień będzie jednak miesiącem przełomowym - nie tylko na moim blogu, ale również na naszego forum - szczegóły już wkrótce!

Cel na miesiąc sierpień nie został zrealizowany - główną przyczyną był brak czasu na trading - często miałem kupiony dobry kurs, który tuż przez rozpoczęciem spotkania gwałtowanie spadał czy też wzrastał, lecz z którego ja musiałem wychodzić (często na minusie) gdyż opuszczałem dom i nie chciałem zostawić zakładu bez opieki.

Wynik nie jest jednak najgorszy. Cel co prawda był niezwykle ambitny - ale udało zrealizować mi się go w niemalże 50% - gdzie analizując moje miesięczne zestawienie czasowe, które poświeciłem na skuteczny trading uważam za całkiem dobry wynik.

Nie przestawię Wam tutaj szczegółowych statystyk, jak zrobił to na przykład leno na swoim blogu, ale napisze tylko, że udało się ugrać skromne 85,10 ojro ;). Wynik nie powala na kolana, ale mnie w pełni zadowala.

Przed nami wrzesień... Cel jest jeden - dążył do niego będę jak nigdy - powiększyć stan konta do 600E. Jutro przygotuje odpowiedni arkusz, gdzie każdy będzie mógł założyć sobie cel jaki chce zrealizować i w przeciągu miesiąca za pomocą wykresu będzie mógł śledzić swoje postępy... Chętnych po arkusz zapraszam na priv.

Poniżej moje miesięczne dokonania.

sierpien2010.png

Odnośnik do posta

Dla zainteresowanych - arkusz o którym wspomniałem 2 posty wyżej.

Zlicza rynki w jakich graliśmy, w ilu jesteśmy na +/-, oblicza strike rate itp

Arkusz do pobrania z naszego forum w dziale dla początkujących.

Zapraszam do pobierania, jezeli ktoś miałby jakieś uwagi, pomysły proszę pisać - w miarę możliwości będziemy ulepszać nasz projekt ;)

Odnośnik do posta

Witam. Jeśli mogę, to chciałem pogratulować tego wczorajszego tenisa. Mecz w cale nie był taki łatwy do rozegrania pomimo faworyta jakim był Stakhovsky, więc tym bardziej Twój wynik końcowy jest imponujący.

Odnośnik do posta

Dzięki U2 za miłe słowa!

Drugi dzień deszczowego września, to tylko dwa rynki. Jeden piłkarski (niestety minusowy) a drugi tenisowy.

Czytając wasze posty postawnoiłem, że zagram hiszpanów. Nie wiem na ile potwierdziła się informacja, że kilku zawodników w drużynie pomarańczowych grać nie ędzie, ale kursy na gospodarzy podskoczyły do góry. Strata mogła by być większa, ale na godzinkę przed meczem grałem hiszpanów po 1 ticku i udało się zminimalizować straty.

Drugi rynek to US Open - spotkanie Davydenko v Gasquet. Lay faworyta okazał się doskonałym posunięciem. Bardzo szybki green....

20100902.jpg

Odnośnik do posta

4 wrzesień nie był już tak udany jak 2 dni poprzednie. Najważniejsze jest to, że udało się wyjść na plusie, choć przyznam szczerze nie było kolorowo. Zakupiłem LAY over 2.5 na jankesach i niestety mecz ułożył się nie po mojej myśli. Udało się jednak wyjść z rynku ze znikomym plusem...

20100803.png

Odnośnik do posta

Kolejny dzień zmagań za nami. Kolejny dzień z dobrym wynikiem. Żałuję jednak małej wtopy na rynku piłkarskim, ale przecież zawsze wygrywać nie można ;)

To co straciłem na piłce, nadrobiłem z nawiązką na tenisie.

20100904.png

Odnośnik do posta

Nowy tydzień rozpoczął się dość dobrze, choć nie udało się uniknąć straty na jednym z rynków. Nad niektórymi nawykami niestety trzeba jeszcze popracować. Głównym mankamentem jest gra na silę, którą muszę wyeliminować ze swojego repertuaru.

20100907.jpg

Co do zagranych rynków:

AGOVV - FC Eindhoven : Kursy meczu

Lay remis przed meczem. Bramka około 15 minuty meczu sprawiła, że kurs mimo wszystko praktycznie nie drgnął, więc postanowiłem czekać. Po 2 bramce dla gości wyszedłem z rynku.

AGOVV - FC Eindhoven : Powyżej/Poniżej 2.5 gola

To samo spotkanie, lecz inny rynek. Zakupione przed meczem under 2,5 odsprzedałem w 9 minucie spotkania. Gdybym poczekał kilka minut (sekund) dłużej byłoby nieciekawie...

Stosur - Dementiewa : Kursy meczu

Szkoda słów :)

Odnośnik do posta

Kolejny dzień na plusik. Mimo dość pokaźnej wpadki (Szwajcaria - Anglia) udało się uzyskać dość przyzwoity wynik.

20100907.jpg

Krykiet / England v Pakistan (2nd T20) : Kursy meczu

Bo człowiek zawsze musi próbować czegoś nowego... ;)

Piłka nożna / Szkocja - Liechtenstein : Powyżej/Poniżej 3.5 gola

Zagrane przed meczem. Wyjście z rynku po kilku minutach gry.

Piłka nożna / Szwajcaria - Anglia : Kursy meczu

Lay Anglia, lecz niestety zostałem złapany na bramce. Nie spodziewałem się, że angole tak szybko będą w stanie strzelić bramkę.

Piłka nożna / Norwegia - Portugalia : Kursy meczu

Pre play. Złapany jeden tick na gospodarzach spotkania.

Tenis / Schiavone - V Williams : Kursy meczu

Venus kupiona przed meczem i odsprzedana po przełamaniu.

Tenis / Wawrinka - Querrey : Kursy meczu

Back na serwującego. Wynik mógł być lepszy, ale kilka razy odpuściłem Wawrinkę - obawiałem się kontuzji, oraz w ostatnim gemie odpuściłem sobie serwis Querrey - to akurat było dobre posunięcie.

Jednocześnie informuję, że cel jakis obie założylem na miesiąc wrzesień - ZOSTAŁ ZREALIZOWANY. Ale jak typowy polak powiem: " mało, mało, mało - gramy dalej" :)

Poniżej statystyki na miesiąc wrzesień:

20100907wykres.jpg

Trzeba podtrzymać dobrą passe, wystrzegać się parszywych redów i nadal systematycznie powiększać stan swojego konta.

Odnośnik do posta

Wczorajszy dzień to odpoczynek od tradingu. Nie znalazłem na tyle interesującego rynku by wkładać w niego pieniądze. Przeglądając dzisiejszą ofertę stwierdzam, że wybór jest jeszcze mniejszy. Szykuje się więc drugi dzień przerwy, która na pewno się przyda - pozwoli odświeżyć umysł.

At-Rest.gif

Także dwa dni relaksu i odpoczynku.

Odnośnik do posta

Ostatnie dni nie były zbyt udane. Pokaźna strata na jednym z rynków tenisa sprawiła, że przez kilka następnych dni odrabiałem stratę.

20100912.jpg

Ważne, że trzymam się założonego planu i jak na razie wszystko idzie tak jak powinno. Porażki uczą i w przyszłości na pewno nie popełnię takiego błędu jak na Wawrince ;)

20100913podumowanie.jpg

Odnośnik do posta

Wczorajszy dzień to piłkarska Liga Mistrzów. 3 spotkania, 4 rynki.

20100914.jpg

Prześledźmy co, jak i dlaczego.

Piłka nożna / Man Utd - Rangers : Powyżej/Poniżej 3.5 gola

Rynek kupiony przed meczem. Zakupiony lay na poziomie 2,70 - odsprzedany po 5,00

Piłka nożna / Man Utd - Rangers : Kursy meczu

Zakupiony LAY po 1,23 chwilę przed rozpoczęciem spotkania. Sprzedaż zaraz po rozpoczęciu 2 połowy po kursie 1,70

Piłka nożna / Twente - Inter : Kursy meczu

Tu buło ciekawie. Czytając informacje, że Inter pojechał w na prawdę mocnym składzie postanowiłem pohandlować przed meczem. Zakupiłem sobie kurs back na inter po 2,04. A tu niespodzianka kurs zaczął systematycznie rosnąć, dlatego nie czekając na nic postanowiłem odsprzedać zakład ze stratą 13euro.

Kolejne podejście to juz trading w trakcie meczu. LAY inter po 2,48. I znów nie miła niespodzianka. Inter strzela na 1-0. Postanowiłem czekać na rozwój wydarzeń i jak się później okazało był to dobry ruch. Bramka na 1-1, później na 2-1 i wyjście z rynku. BACK inter po 6,60.

Straty odrobione z nawiązką ;-)

Piłka nożna / Barcelona - Panathinaikos : Powyżej/Poniżej 4.5 gola

Miałem kupować przed meczem LAY, ale kurs niestety wywindował w górę i odpuściłem. Jak się okazało był to dobry ruch. po szybkich 2 bramkach postanowiłem jednak że wejdę w rynek. Zakupiony LAY over po 1,86 okazał się złą transakcją. bramka na 2-1 padła zdecydowanie szybciej niż się jej spodziewałem. Wyszedłem w tym momencie z rynku BACK po 1,52. Kilka minut później bramka na 3-1 ;-)

Kto powiedział, że przy tradingu szczęście nie jest potrzebne...

Dzień zakończony na plus, może nie taki jakbym tego oczekiwał, ale ważne że jest zarobek.

Odnośnik do posta

Wczorajszy dzień to cud, miód i orzeszki:-) . Nie trzeba było długo czekać by zamknąć zakłady z dość pokaźnym zyskiem. Szybkie bramki w meczach Arsenalu oraz Chelsea spowodowały, że już po kilku minutach cieszyłem się ładnym greenem.

Dwa spotkania, trzy rynki (w tym jeden na 0)

20100915.jpg

Piłka nożna / Arsenal - Braga : Dokładny wynik

Handel na wyniku 3-0 dla Arsenalu. Kupiony kurs 9,8, ale po tym jak over zaczął spadać oraz kurs na Arsenal rosnąć postanowiłem wyjść z rynku na 0. Okazało się to strzałem w dziesiątkę gdyż kurs wywindował na prawdę wysoko.

Piłka nożna / Arsenal - Braga : Powyżej/Poniżej 2.5 gola

Zakupiony LAY under 2,5 przed spotkaniem po kursie 2,30. Sprzedaż po pierwszej strzelonej bramce po kursie 4,10!

Piłka nożna / Żylina - Chelsea : Powyżej/Poniżej 1.5 gola

Podobna taktyka jak w meczu Kanonierów, z tym tylko, że linia bramkowa ustawiona niżej. Zakupiony LAY under 1,5 po kursie 4,3, sprzedany po 8,6.

Odnośnik do posta
  • 2 weeks later...

Po kilkudniowym odpoczynku od tradingu postanowiłem wpłacić troszkę pieniążków na swoje konto w Betfair.

Swoją drogą ciężko było wytrzymać bez handelku ;)

Jeśli chodzi o obecny stan konta to wpłaciłem sobie 50 euro. Cele są dwa. Pierwszy - ograniczyć ilość minusowych rynków. Drugi - jak najszybciej dobić do granicy 200 euro.

Odnośnik do posta
  • 4 weeks later...

Reaktywacja tematu. Wpłaciłem na konto 80 Euro i tą kwotą jak na razie będę operował. Być może w niedalekiej przyszłości dopłacę jeszcze jakaś sumę, ale to czas pokaże.

Wczorajszy handel to 3 rynki, 1 zdarzenie.

20101021.png

Napoli - Liverpool

Zakupiony lay overa 2,5 i szybka sprzedaż kilka ticków wyżej. Początkowo nosiłem się z zamiarem pozostawienia laya do przerwy, ale po przemyśleniach postanowiłem wycofać się z rynku z ładnym greenem.

CS to zakup 1-0 dla Napoli, a MO to bodajże złapane 2 ticki przed spotkaniem na drużynę Napoli.

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.