Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

Witam

Postanowiłem założyć swój blog, w którym będę dzielił się moimi spostrzeżeniami, przewidywaniami, a także informacjami o już dokonanych transakcjach.

Na konto w Betfair wpłaciłem 23e i z taką oto kwotą zaczynam zabawę. Warto zaznaczyć, że z tych pieniędzy zostało mi 20.61e, ponieważ niespełna 3 eurasy przegrałem na live. Swoje "frycowe" już zapłaciłem(mam nadzieję...) i teraz rozpocznę, mam nadzieję, że zyskowny - maraton z tradingiem pre - play.

Zdążyłem już postawić 4e na Palermo, które w weekend zagra z Sampdorią Genua. Obecnie kurs oscyluje w okolicach 8.2 i moim zdaniem do niedzieli spadnie, i to na łeb na szyję. Moją teorię potwierdzają czołowi bukmacherzy, u których kurs zszedł do ok. 5.9.

Pieniądze poszły też na Brescię, która na wyjezdzie podejmie Cesenę. Kurs 12 to także duże przeszacowanie.

Chciałbym powoli, stopniowo powiększać mój kapitał i mam nadzieję, że tak też się stanie.

Życzcie mi powodzenia :)

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 220
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Nie mam, mówiąc delikatnie, wielkiego zapału do pisania bloga, ale to już pewnie zauważyliście. Z tego powodu mam zamiar robić podsumowania co miesiąc i ewentualnie raz na jakiś czas dzielić się z Wam

Mówiąc szczerze, to nie ma "złotego środka" na grę w przerwach. Nie ma go z resztą nigdzie. Każdy, kto zaczyna handlować w ten sposób na pewno swoje straci, więc radzę nie szaleć ze stawkami. No wi

Dni 1-7 Dni zakończone zyskiem: 7 Dni zakończone stratą: 0 Średni zysk/strata na dzień: 8.07e Liczba rynków: 77 Rynki zakończone zyskiem: 64 Rynki zakończone stratą: 5 Średni

Posted Images

Witam

Postanowiłem założyć swój blog, w którym będę dzielił się moimi spostrzeżeniami, przewidywaniami, a także informacjami o już dokonanych transakcjach.

Na konto w Betfair wpłaciłem 23e i z taką oto kwotą zaczynam zabawę. Warto zaznaczyć, że z tych pieniędzy zostało mi 20.61e, ponieważ niespełna 3 eurasy przegrałem na live. Swoje "frycowe" już zapłaciłem(mam nadzieję...) i teraz rozpocznę, mam nadzieję, że zyskowny - maraton z tradingiem pre - play.

Zdążyłem już postawić 4e na Palermo, które w weekend zagra z Sampdorią Genua. Obecnie kurs oscyluje w okolicach 8.2 i moim zdaniem do niedzieli spadnie, i to na łeb na szyję. Moją teorię potwierdzają czołowi bukmacherzy, u których kurs zszedł do ok. 5.9.

Pieniądze poszły też na Brescię, która na wyjezdzie podejmie Cesenę. Kurs 12 to także duże przeszacowanie.

Chciałbym powoli, stopniowo powiększać mój kapitał i mam nadzieję, że tak też się stanie.

Życzcie mi powodzenia :)

zaczne tak - goraco witamy na forum. Tym bardziej cieplej, ze widze, ze zamierzasz grac pre :) wejscie na live i strata to niestety nie ostatnia porazka - kazdy musi przez to przejsc. Mozesz stracic nawet caly bank - to tez zdarza sie czesto - wazne zeby wyciagac wnioski i caly czas sie uczyc.

Bardzo podoba mi sie to, ze handlujesz spotkania z duzym wyprzedzeniem. Zapraszam do specjalnego watku gdzie mozesz wrzucic swoje propozycje. Jesli mozesz zrob to na moim przykladzie w nawiasie podajac kursy z danej chwili. Porownamy je w dzien spotkania i zobaczymy co ciekawego z tego wyjdzie.

Powodzonka zycze!

Odnośnik do posta

1899, witaj. Powodzenia życzę i samodyscypliny :) Czytaj, słuchaj, doglądaj - ucz się ! Masz jakieś pytanie/wątpliwości - wal na shoutbox'a by uzyskać szybciej odpowiedź. Poczytaj o money & risk management, ustal sobie zasady i się ich trzymaj. Wybierz jedną drogę - pre play albo in play. Jeśli nabierzesz doświadczenia dopiero wtedy możesz pomyśleć nad połączeniem stylów. Ucz,zarabiaj, baw się ! Pozdrófffka

Odnośnik do posta

co do Palermo nie mam zdania. Z Brescia sie zgadzam - powinno poleciec. Ciekawe, ze grasz na tych wielgasnych kursach. Ja raczej dawalbym na wzrost Ceseny. Rynki na faworytach sa zawsze duzo plynniejsze.

Odnośnik do posta

Miałem nie dostać bonusa, ponieważ wpłacałem kasę przez MB, ale... Dostałem i jestem z tego baaardzo zadowolony. Łącznie jest więc ok 40e na trading, czyli kwota, jak dla mnie - laika, niemała. Z tego ok. 16e jest "zainwestowane"

(ehh, jak to dumnie brzmi :)) w Palermo(liczę na dość duży spadek), Real(kurs już spadł na tyle, by zagwarantować mi zysk,ale kogo zadowoli... 0.04e? Czekam dalej), Brescię(dziwne, lay wciąż rośnie, ale sądzę, że już jutro poleci) i Genoę. Co do Realu, to zależy, kogo powoła Mourinho. Kurs na nich to ok. 1.8, ale jest to spowodowane faktem, że mistrzostwo Hiszpanii jest już rozstrzygnięte(Visca el Barca!). Jeśli na El Madrigal wyjdzie podstawowa jedenastka, to kurs spadnie "na mordę". Z tego co wiem, to tak się stanie.

Odnośnik do posta

Właśnie dowiedziałem się, że na rynku Brescii i Genoi zrobiłem błędy wręcz idiotyczne. Brescia to przyszły bywalec boisk Serie B, którego relegacja jest pewniejsza niż to, że ziemia krąży wokół słońca, a nie na odwrót. Z kolei Genoa, to kolejny błąd - jej piłkarze grają o "pietruszkę", a Lazio ma o co walczyć i zapewne da z siebie 110%. I teraz pytanie - czy wypłacić kasę za pomocą Cash Out - utrata 2.13e(nie chciałbym tego), czy poczekać, aż kursy spadną. Lay na Genoę to astronomiczne 9.4, a jeśli chodzi o Brescię, nie jest lepiej - 15. Boję się, że kursy urosną i stracę o wiele więcej. Nie spodziewam się tego, bo kursy np. 1.3 - 4.5 - 17 nie są normą, nawet pod koniec rywalizacji w Serie A. Błędy dziecinne, ale cóż, trzeba wyciągnąć wnioski - DOKŁADNIE PRZEGLĄDAĆ INFORMACJE. Proszę o poradę bardziej doświadczonych kolegów po fachu :)

Odnośnik do posta

Ja gram zupelnie inna strategia. Nie za bardzo interesuje sie wiadomosciami kto zagra a kto nie. Patrze na wykresy i kursy u zbukow. Genoa jak to wrozenia z fusow - nie za bardzo wiem co powiedziec. Brecia - spadala sobie i nagle zaczela rosnac. Dodatkowo na Cesenie ktos postawil mega blokade na layu 1,27 co tez ne wyglada najlepiej. Nie wiem jak dlufgo ta blokada tam jest - bo to tez wazne. Przewidywanie trendu z kilkudniowym wyprzedzeniem dopiero u mnie raczkuje wiec tez sie za bardzo nie sugeruj. Jesli kurs odskoczy, czaasem trzeba przeczekac. W 90% wraca, reszta niestety to straty. Kazdy rynek trzeba rozpatrzec osobno - nie ma dwoch takich samych.

Odnośnik do posta

Dziś udało się trochę zarobić na spadku Manchesteru United. I choć rynek Genoi zamknąłem ze stratą, a przy Palermo wyszedłem na "zero", to nie ma tragedii. Czekam na spadek Brescii, żeby zminimalizować straty, które, wydaje się - są nieuniknione. Polecam zakup Realu (1.83/1.84), który ja trzymam już od wczoraj. Mourinho ogłosił kadrę i wszyscy zawodnicy "podstawki" są. Tak więc, patrząc przez pryzmat ostatnich, druzgoczących zwycięstw Królewskich - będzie spadać. Pomyślę też nad zakupem over 2.5, też powinno polecieć.

Odnośnik do posta

1899, polecam przeczytać blog cyca w całości. Lektura spora, ale moim zdaniem to teraz największa skarbnica praktycznej wiedzy na temat preplay piłki. Nauczyłem się czytać rynki i potrafię znaleźć ich kilka z niezłą skutecznością.

Ja osobiście dopiero po wyselekcjonowaniu rynków metodą cyca sprawdzam sytuację w tabeli, formę zespołów i czasem ewentualne absencje i wybieram moim zdaniem najlepszy rynek. Narazie skuteczność tej metody jest bardzo dobra.

Odnośnik do posta

zgoda :-D

Skoro taka szycha jak Ty się zgadza, to dobrze jest :)

A co do metod, to jeszcze czytać rynków nie umiem i kieruję się tylko i wyłącznie informacjami ze świata piłki.

Odnośnik do posta

Skoro taka szycha jak Ty się zgadza, to dobrze jest :)

A co do metod, to jeszcze czytać rynków nie umiem i kieruję się tylko i wyłącznie informacjami ze świata piłki.

ilu Traderow tyle strategii. Jedni analizuja spotkanie i na tej podstawie traduja, inni kieruja sie betbrainem a jeszcze inni czytaja wykresy. Z czasem wypracujesz sobie wlasna metode na gielde i zaczniesz zauwazac pewne powtarzajace sie schematy. Wszystko powoli - cierpliwosc na betfair to juz wiecej niz polowa sukcesu.

Odnośnik do posta

Wszystko w swoim czasie. Powoli, cierpliwie - masz rację. Mam jeszcze małe pytanko, czy na Betfair(nie chodzi mi o GT, czy inne programy wspomagające, ale o sam BF) można zobaczyć wykresy dotychczasowych ruchów kursów? Nigdzie tego nie mogę znalezć i wydaję mi się, że nie ma.

Odnośnik do posta
Wszystko w swoim czasie. Powoli, cierpliwie - masz rację. Mam jeszcze małe pytanko, czy na Betfair(nie chodzi mi o GT, czy inne programy wspomagające, ale o sam BF) można zobaczyć wykresy dotychczasowych ruchów kursów? Nigdzie tego nie mogę znalezć i wydaję mi się, że nie ma.

kliknij na nazwe druzyny, ktora handlujesz - otworzy sie w nowym oknie.

Odnośnik do posta

kliknij na nazwe druzyny, ktora handlujesz - otworzy sie w nowym oknie.

Nie nazwę drużyny a ikonę wykresu po lewej stronie od nazwy drużyny ;-)

Odnośnik do posta

Nie nazwę drużyny a ikonę wykresu po lewej stronie od nazwy drużyny ;-)

oooops. Dzieki za poprawe. Mala uwaga dla nowych Uzytkownikow - uczcie sie handlowac na sofcie od poczatku. Jest to o niebo latwiejsze - w GT np masz wykresy jak na dloni. To samo jesli dzielisz zyski / straty - handlujac z nakladkami zalatwisz to kliknieciem myszka.

Odnośnik do posta
Dziś udało się trochę zarobić na spadku Manchesteru United. I choć rynek Genoi zamknąłem ze stratą, a przy Palermo wyszedłem na "zero", to nie ma tragedii. Czekam na spadek Brescii, żeby zminimalizować straty, które, wydaje się - są nieuniknione. Polecam zakup Realu (1.83/1.84), który ja trzymam już od wczoraj. Mourinho ogłosił kadrę i wszyscy zawodnicy "podstawki" są. Tak więc, patrząc przez pryzmat ostatnich, druzgoczących zwycięstw Królewskich - będzie spadać. Pomyślę też nad zakupem over 2.5, też powinno polecieć.

tu sie ukryl Nasz super Trader!!! No prosze na 1-szej stronie watku taki szlagier. Dziubnalem stad troszke. Wielkie dzieki i piwko na zdrowie.

post-890-1306395923,81_thumb.jpg

Odnośnik do posta

Dzięki wielkie, cieszę się, że ktoś skorzystał :) Niestety, ja, z racji mikroskopijnych stawek, zarobiłem niewiele, ale dobre i to :) Dość dobrze orientuję się w realiach ligi hiszpańskiej i to zaprocentowało. Mam nadzieję, że następnym razem wyciągnę więcej :)

Na over 2.5 też wyszedłem na plus.

Teraz spróbuje przyczaić się na mecze z 22 maja. Jeśli dziś L'pool wygra, to jego kurs na mecz z Aston Villą(obecnie 2.08/2.32) powinien spaść. To zależy też od sytuacji w tabeli i tym podobnych bajerów, ale radzę się przyjrzeć.

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.