Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

Dzisiejszy dzień był niezły. Z bodajże pięciu rynków, na które wszedłem, tylko jeden skończył się red'em. I to dlatego, że był to rynek, w który błędnie zainwestowałem mojego pierwszego dnia w roli tradera :)

Dziś ustawiłem się na 1.54, do kupna ManCity, w meczu ze Stoke. The Citizens wciąż walczą o Ligę Mistrzów i mają realne szanse na zajęcie 3. miejsca kosztem Arsenalu Londyn.

Drugi rynek, który polecam, to Stoke City - Wigan Athletic. Jeśli wtorkowy mecz City ze Stoke zakończy się wygraną gospodarzy - radzę kupić back na Wigan, które walczy o utrzymanie w lidze i zapewne zrobi wszystko, by zapobiec relegacji.

Po szybkim zapoznaniu się z giełdą stwierdzam, że już nigdy nie wrócę do bukmachera. Trading to coś, gdzie rzeczywiście liczy się wiedza i umiejętność przewidywania. Zakłady to w 60% szczęście. Np. dziś - wygrał Tottenham, wygrało Palermo - dwie niespodzianki. Ludzie stracili kupę kasy, ale nie trader, bo jego wynik meczu nie interesuje. Jemu wiedza się przydała, typerowi nie. Tak więc, zacytuję tu jednego z wysokich rangą użytkowników forum - "bądzmy szczerzy, liczą się tylko traderzy".

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 220
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Nie mam, mówiąc delikatnie, wielkiego zapału do pisania bloga, ale to już pewnie zauważyliście. Z tego powodu mam zamiar robić podsumowania co miesiąc i ewentualnie raz na jakiś czas dzielić się z Wam

Mówiąc szczerze, to nie ma "złotego środka" na grę w przerwach. Nie ma go z resztą nigdzie. Każdy, kto zaczyna handlować w ten sposób na pewno swoje straci, więc radzę nie szaleć ze stawkami. No wi

Dni 1-7 Dni zakończone zyskiem: 7 Dni zakończone stratą: 0 Średni zysk/strata na dzień: 8.07e Liczba rynków: 77 Rynki zakończone zyskiem: 64 Rynki zakończone stratą: 5 Średni

Posted Images

Po szybkim zapoznaniu się z giełdą stwierdzam, że już nigdy nie wrócę do bukmachera.

hehe co racja to racja - trading to najlepszy sposob na wyleczenie sie z bukmacherki :) podoba mi sie ten watek, typy, z ktorymi nie mozna sie nie zgodzic poparte analiza - wroze bardzo szybka kariere!

Odnośnik do posta

hehe co racja to racja - trading to najlepszy sposob na wyleczenie sie z bukmacherki :) podoba mi sie ten watek, typy, z ktorymi nie mozna sie nie zgodzic poparte analiza - wroze bardzo szybka kariere!

Najważniejsze, aby na początku wyeliminować nawyki związane z bukmacherką. A potem może być już tylko lepiej:) Zielonych !

Odnośnik do posta

Pamiętam to ślęczenie godzinami, analizy, tabelki, a potem wszystko szlag trafiał. A bo Buffon wyleciał z boiska, a bo ktoś strzelił "samobója". Rozum przydaje się tu, nie w bukmacherce i dlatego na tradingu rzeczywiście można zarobić. Ba! Niektórzy z niego żyją, a czy tak się da i u buka? Proste - Nie.

Co do typów na dziś to lekko niepokoi mnie ManCity. Kurs na back już teraz wynosi 1.47, dlatego też zmieniłem swoją ofertę z 1.54 na 1.5. Gdyby rynek dopiero się kształtował, to nie ruszałbym tego i pozostawiłbym pierwszą propozycję, ale że spotkanie już jutro, to możliwe, że kurs poleci jeszcze 2-3 ticki i pózniej będzie oscylował wokół tego poziomu. A że przed tym może podrosnąć minimalnie, to wystawienie 1.5 wydaje się ciekawe.

Odnośnik do posta

Mam kolejne propozycje:

Brest - Lyon

Proponowałbym zakup backu na Lyon(2.06/2.08). Jest to mecz z gatunku trudnych, ale...

1.Brest jest absolutnym beniaminkiem ligi.

2.Lyon zrobi wszystko, by nie stracić 3. miejsca w lidze, a za ich plecami czai się PSG, które ma jeden zaległy mecz.

3.Choć w Lyonie zabraknie Lisandro Lopeza, a także Yoann'a Gourcuff'a - dwóch filarów drużyny, to w Brest także nie zagrają ważni zawodnicy.

Bordeaux - PSG

Jeśli Lyon przegra/zremisuje w Brestois, to mecz ten będzie niemalże pewnym zarobkiem. Gospodarze, grający praktycznie o "pietruszkę", podejmą Paryżan, którzy walczą o 3. miejsce w lidze z Olympique Lyon. Ewentualna utrata punktów Lyonu będzie ogromną motywacją do walki dla stołecznych. Dlatego też - w przypadku nieoczekiwanego wyniku w spotkaniu Brest - Lyon(tj. wynik korzystny dla gospodarzy)- kupować back na Paris Saint Germain(2.78/2.94). Jeśli jednak Lyon wygra... I tak kupować, ale rynek będzie mniej pewny.

Odnośnik do posta
Brest - Lyon

Proponowałbym zakup backu na Lyon(2.06/2.08). Jest to mecz z gatunku trudnych, ale...

1.Brest jest absolutnym beniaminkiem ligi.

2.Lyon zrobi wszystko, by nie stracić 3. miejsca w lidze, a za ich plecami czai się PSG, które ma jeden zaległy mecz.

3.Choć w Lyonie zabraknie Lisandro Lopeza, a także Yoann'a Gourcuff'a - dwóch filarów drużyny, to w Brest także nie zagrają ważni zawodnicy.

Uważalbym tutaj.

Ekipa beniaminka z Bretanii zajmuje szesnaste miejsce w lidze (jeden mecz mniej) z dorobkiem 42 punktów. Gracze Alexa Duponta nad strefą spadkową mają tylko oczko przewagi i ciągle nie mogą być pewni utrzymania w najwyższej klasie rozgrywkowej we Francji. W meczu z Lyonem celem SB29 będzie jakakolwiek zdobycz punktowa. Brest w meczach na własnym stadionie w tym sezonie wygrał sześciokrotnie. Ponadto gracze Duponta osiem razy zremisowali, a przegrali trzy spotkania.

dla mnie lepiej dać sobie spokój z tym spotkaniem

Odnośnik do posta

Wszystko to czytałem i rozeznałem się w sprawie. Jak na razie spada, zobaczymy, co z tego będzie. Jakby co, to liczyłem na niewielki spadek, rzędu 2-5 ticków.

Odnośnik do posta

Lay Lyonu stał na 2.06, więc sprzedałem bez zysku. Wszedłem za to w rynek Bordeaux - PSG, który opisałem wcześniej.

Odnośnik do posta

Malaga - Barcelona

Kupować back na Barcelonę(2.2). W Maladze wystąpi podstawowy skład.

Odnośnik do posta
Malaga - Barcelona

Kupować back na Barcelonę(2.2). W Maladze wystąpi podstawowy skład.

Witam.Dzięki stary za super info!Kupiłem barce za wszystko co miałem czyli 134€.Jak spadnie tak jak napisał Matias czyli ok.1.50 to będę miał greena ok 60€.Chyba sam nie wierzę w to co piszę ale myślę,że jest to wielce prawdopodobne;-) Nieźle zaczynasz bloga Mistrzu Pzdr.....

Odnośnik do posta

Jako wielki kibic Barcy, oglądający każdy mecz... Mam takie info :) Brać, nie patrzeć, nie zastanawiać się, tylko się... Śpieszyć! Już spadło na 2.02 i leci, prosto na pysk, jak to się mówi. To może być mój najlepszy typ :)

A co do samej informacji, to chodzi o metody szkoleniowe Pepa Guardioli. Wystawi zawodników pierwszego składu, bo nie chce, by mieli zbyt dużą przerwę w grze przed meczem z United. Teraz tylko czekać i pozwolić zyskom rosnąć!

I powtarzam - BRAĆ! :)

Odnośnik do posta

Ja to człowieku będe Cię chwalił na wszystkich odpustach chyba a jak spadnie do ok.1.60/1.70 to nawet dam na mszę;-)jeszcze raz wielkie dzięki!!!coraz bardziej zaczyna mi się podobać te forum;-))

Odnośnik do posta

Radzę poczekać nawet do godziny przed meczem, wtedy oficjalnie zostaną podane składy :) Kto wie, czy nie poleci nawet poniżej 1.20 chodź i tak Barca nie musi wygrać tego meczu. Nawet bez motywacji z takim składem jak na ManU powinni roznieść Malagę w pył ;) Mozna się też poustawiać na overze 2,5 i 1,5 3,5 tez pewnie poleci ;)

perełka jakich mało xD

Odnośnik do posta

Co do tego, że o składach na Malagę było wiadomo już przed meczem z Deportivo, to nie było to jednak takie oczywiste. Np. Ferguson może nie wystawić pierwszej jedenastki na mecz z Blackpool mimo faktu, że finał LM czeka tuż za rogiem. Obawa o kontuzje i inne komplikacje robi swoje.

Sprzedałem swój zakład na PSG, z zadowalającym mnie zyskiem 1.01e, sprzedałem też z "minizyskiem" zakład na Barcę i kupiłem go ponownie, za wszystko, co miałem na koncie, czyli 39e. Na wszelki wypadek zostawiłem 0.40e :)(i takie pytanie od laika - mogę kupować back za cały bank, a pózniej go sprzedać, nie mając nic na koncie, tak? Tylko się upewniam...), z takiej okazji nie można nie skorzystać!

A jeśli mam być szczery, to info wyczytałem na jednej ze stron poświęconych Barcelonie wczoraj, czy przedwczoraj. Ktoś podał już gdzieś na forum link.

Trochę PSG żal, bo można było wyciągnąć jeszcze kilka ticków, ale nic, potencjalne 20 eurasów czeka! Chyba, że to wszystko okaże się picem, w co szczerze wątpię. Wtedy zarobimy mniej, ale jednak będziemy na plusie.

Odnośnik do posta

nigdy nie zostawiaj na koncie 0,00 raz tak miałem że zmienił się kurs euro i okazało się że byłem -0,01e i nie mogłem skontrować zakładu ... musiałem na szybko wpłacać kasę tylko po to żeby na koncie nie było minusa

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.