Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

Dzień 23(05.09.11)

Wejście w dwa rynki, z czego jeden zakończony skromnym green'em, a drugi dał "zero".

Rynek dnia:

Charlton - Sheffield

Wejście za 1.91 i sprzedaż za 1.9, po czym ponowne wejście - za 1.89 i sprzedaż po 1.87. Tym samym obaliłem moją absurdalną teorię głoszącą, jakoby nie powinienem wchodzić w rynek po raz drugi. Przesądom na giełdzie mówimy stanowcze NIE!

Wnioski:

Starać się wykorzystać każdy rynek w jak największym stopniu. Należy potraktować go niczym cytrynę w sokowirówce - wycisnąć do ostatniej kropli.

Zysk/strata:1.32e

Stan konta:88.42e

Dzień 24(06.09.11)

Dwa rynki - oba na plus. Zdecydowanie mój najlepszy dzień na giełdzie - duży jak na moje warunki profit i satysfakcja.

Rynek dnia:

Anglia - Walia

Najlepszy rynek, w jaki miałem okazję kiedykolwiek wejść. Kupno CS 3-0 za 7.4 i wystawienie kontry za 6.8. Kurs spada i dziś póznym popołudniem pieniądze zostają przyjęte.

Zysk 7.38e staje się faktem, co nie jest powodem do hurraoptymizmu, ale na pewno pozwala myśleć pozytywnie. Jeszcze bardziej niż zarobiona kasa cieszy mnie fakt, iż dobrze przewidziałem kierunek

ruchu kursu. Miałem zamiar zająć się rynkami CS i zdania nie zmieniam - będę zgłębiał wiedzę w tej dziedzinie, co, mam nadzieję, pozwoli mi systematycznie powiększać konto.

Wnioski:

-Warto trzymać się Zasady Trzech Powodów i nie wychodzić z rynku zbyt szybko. W szczególności tyczy się to właśnie CS'ów, gdzie ruchy kursów przeważnie są nieznaczne.

-Kasa w koszykach nie zawsze ma znaczenie - często(w przypadku CS'ów) warto poczekać na rozwój sytuacji. Czasu mamy dużo, a jeśli uważnie przeanalizowaliśmy sytuację na rynku przed zakupem - nie jesteśmy narażeni na zbyt duże straty.

Zysk/strata:7.82e

Stan konta:96.24e

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 220
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Nie mam, mówiąc delikatnie, wielkiego zapału do pisania bloga, ale to już pewnie zauważyliście. Z tego powodu mam zamiar robić podsumowania co miesiąc i ewentualnie raz na jakiś czas dzielić się z Wam

Mówiąc szczerze, to nie ma "złotego środka" na grę w przerwach. Nie ma go z resztą nigdzie. Każdy, kto zaczyna handlować w ten sposób na pewno swoje straci, więc radzę nie szaleć ze stawkami. No wi

Dni 1-7 Dni zakończone zyskiem: 7 Dni zakończone stratą: 0 Średni zysk/strata na dzień: 8.07e Liczba rynków: 77 Rynki zakończone zyskiem: 64 Rynki zakończone stratą: 5 Średni

Posted Images

Radzę przyjrzeć się rynkom:

Manchester City - Wigan

CS 3-0 - 8.0/8.2

CS Jakikolwiek Inny - 3.2/3.35

Biorąc pod uwagę bardzo niskie kursy na gospodarzy spotkania, jak i na over 2.5 w tymże meczu, przewiduję spadek CS 3-0 do minimum 7.6 - 7.4. Warto przyjrzeć się także CS JI, ponieważ można ustawić się tam wyżej. W CS'ach jestem nowy i nie namawiam do inwestowania w ten rynek, jednak moim zdaniem gra jest warta świeczki. Kilka dni przed meczem można wyrwać bardzo ciekawe kursy.

Odnośnik do posta

Witam

Też obserwowałem ten rynek, ale jeszcze nigdy nie grałem na tyle dni do przodu - no cóż, kiedyś musi być pierwszy raz.

Kupiłem kurs 8.0 na CS 3:0, i uważam że spadnie do okolic 7.0

Odnośnik do posta

Cześć. Też uważam, że 3-0 spadnie, ale nie liczyłbym na 7.0. Chociaż kto wie. Przy obecnych kursach widzę właśnie jak 1899 okolice 7.4/7.6, ale wszystko zależy czy nie wybije do góry City albo overa.

Odnośnik do posta

Zgadzam się z typem, 3-0 powinno gdzieś w okolice dojść w okolice 7,6, chyba, że over szczególnie 3,5 będzie dalej spadać to bardziej handlowałbym na rynku AU, który w takim wypadku powinien być w okolicach 3,0 albo i niżej. Fajnie, że zainteresowałeś się CS-ami ;)

Odnośnik do posta

Dzień 24(7.09.11)

Bodajże trzy rynki i brak jakiegokolwiek zysku. Tak zle nie handlowało mi się jeszcze nigdy - wszystko szło jak po grudzie, a w rezultacie i tak odszedłem z niczym.

Rynek dnia: Brak

Zysk/strata:0e

Postanowiłem, że będę podsumowywał od teraz wszystkie dni, nawet te, w których nie handlowałem. Pomijanie ich tworzy iluzję, która mówi, że np. przez 20 dni zarobiliśmy "tyle i tyle", kiedy w rzeczywistości uzbieranie danej kwoty zajęło nam o wiele więcej czasu, np. 2-3 miesiącę. Postaram się też wyznaczać sobie cele na dany miesiąc, np. Wrzesień - 2e dziennie, 160e na koniec miesiąca, pózniej Pazdziernik - 4e dziennie, 280e itd. Sądzę, że dzięki temu wprowadzę w swoją grę więcej dyscypliny.

Odnośnik do posta

1899 nie zakladaj, ze MUSISZ wygrac danego dnia 2e lub jakiejkolwiek innej kwoty. To stwarza niepotrzebna presje a przeciez nie o to chodzi dopoki gielda nie jest Twoim jedynym zrodlem utrzymania. Handluj sobie dla przyjemnosci i z przyjemnoscia - unikniesz w ten sposob durnych bledow bo MUSISZ miec kwote jaka sobie zalozyles. Owszem zaloz sobie jakis plan na koniec m-ca ale nie realizuj go za wszelka cene.

Odnośnik do posta

Dzięki za radę Cycu. Jeśli o to chodzi, to doskonale zdaję sobie sprawę, że nie można robić nic na siłę, jednak moim zdaniem wyznaczanie sobie celów i trzymanie się "biznesplanu" na dany okres czasu może być korzystne. Nie wymagam od siebie kosmicznych dniówek, tylko takie, które przy obecnym budżecie nie są niczym niesamowitym, a wręcz przeciwnie - jak najbardziej możliwym do zrealizowania.

Wracając do "handlu na siłę", to takowy miał miejsce wczoraj, ale kiedy zorientowałem się, że mi nie wychodzi i wypadałoby dać sobie spokój - zrobiłem to, bo mam czas, a mafia za długi mnie nie ściga :)

Odnośnik do posta

Dzień 25 i 26(8.09.11 - 9.09.11)

Pieniądze nadal zamrożone na rynku City - Wigan, jednak jest plus tej sytuacji - kurs na CS 3-0 wreszcie ruszył się w dół i na chwilę obecną można sprzedać zakład po 7.8. Mój lay leży jednak na 7.4, więc trochę przyjdzie mi jeszcze poczekać(jeśli w ogóle do takiego spadku dojdzie). Mimo faktu, że mam obecnie związane ręce, postaram się wkleić wieczorem moje propozycje na jutro po to, by ewentualnie skorzystali z nich inni.

Wnioski:Brak

Odnośnik do posta

Dzień 26(aktualizacja)

Wejście w jeden rynek - CS 0-3 na Barcelonę i sprzedaż CS 3-0 Man City z zyskiem.

Rynek dnia:

Manchester City - Wigan

Może nie był to wymarzony rynek, ale swoje wyciągnąłem, więc jestem zadowolony. Sądzę, że może polecieć nawet do 7.4-7.6, ale na rynku Barcy nadarzyła się okazja toteż musiałem wyjść.

Wnioski:Brak.

Zysk/strata:4.67e(zostanie dodane do konta jutro)

Stan konta:100.91e

Jako że przekroczyłem 100e, wypadałoby podsumować ostatni czas, tak więc:

Giełdą zainteresowałem się w maju i od tego czasu wiele się nauczyłem. Szczególnie dużo zawdzięczam użytkownikom takim, jak Cycu, którzy wyciągnęli pomocną dłoń i udzielili wielu przydatnych rad. Dlatego też chciałbym podziękować jemu i wszystkim, którzy podzielili się ze mną swoją wiedzą. Cóż, wazeliny nigdy za wiele, ale przejdzmy do rzeczy - z dotychczasowych zysków powinienem być zadowolony, w ten interes włożyłem bowiem 20e i moim zdaniem wynik jest satysfakcjonujący. Gdybym był starym wyjadaczem, moje wyniki nie byłyby nawet przeciętne, ale biorę pod uwagę fakt, że ostatnie miesiące były jedynie nauką, prawdziwą metodą prób i błędów. W obecnej chwili znajduję się w miejscu, z którego mogę rozpocząć swój marsz po jak najlepsze rezultaty. Wiem już troszkę i orientuję się na giełdzie co nieco, a to podstawa. Co więcej - wprowadziłem do swej gry dyscyplinę i często wchodzę w rynki instynktownie, więc jestem dobrze.

Na koniec powiem tylko tyle, że mam nadzieję zostać tu z Wami jak najdłużej, nie od dziś bowiem wiadomo, że w pewnych momentach może pojawić się rezygnacja. Liczę na to, że przetrwam próbę czasu.

Powodzenia Wszystkim!

Edytowane przez 1899
Odnośnik do posta

Jeśli chodzi o moje propozycje na jutro, to polecam kupno CS 0-3 na rynku Sociedad - Barca. Obecnie można ustawić się nawet na 8.6, co jest moim zdaniem grubą przesadą. Podzielają je czołowi bukmacherzy, więc coś w tym musi być.

Odnośnik do posta

Wszystko fajnie, ale jest jedno "ale" co do twojego rynku Barcelony. Na kursy bukmacherów w tym przypadku nie patrz - dla nich 3-0 to wysoki i bardzo prawdopodobny wynik, dla giełdy - niekoniecznie.

Over spokojnie może spaść poniżej 1,40 a to może wyrzucić do góry zarówno wyniki 3-1 jak i w mniejszym stopniu 3-0. Dzieje się tak, ponieważ dla grających wynik 3-0 nie będzie wystarczająco wysoki i będą liczyć na 4-0 albo wyżej. Z tego powodu bezpieczniej jest zainwestować w AU.

Pamiętam, że dwa sezony temu 3-0 na Barcę chodziły przed meczem po 6,8-7,0. Jednak ustawicznie wzmacniana siła ognia katalończyków powoduje, że obserwuję ciągłe podnoszenie tej granicy

Gratuluje wyników koledze ;) Teraz pójdzie już z górki - zarobki będą coraz szybsze i większe ;0

Odnośnik do posta

Zgadzam się z HoMiK'iem. W tamtym sezonie zauważyłem, że bardzo często CS 3:0 Barcelony przed meczem rósł i to nie z powodu wzrostu kursu na Barcę a z powodu jej spadku i/lub spadku overa. Tutaj niekoniecznie tak też musi być, ale Sociedad do tuzów nie należy, więc handlując na CS 3:0 należy mieć to na uwadze.

Odnośnik do posta

Dzień 27

Jeden rynek - zero.

Jedyny dzisiejszy rynek to zakupiony wczoraj back CS 0-3 na Barcę w meczu wyjazdowym Sociedad. Podsumowanie? Totalny niewypał - płynność mała, a jakby tego było mało kurs lekko podnosił się do góry, czym porządnie zszargał mi nerwy. Na szczęście wszystko skończyło się dobrze i wyszedłem bez straty. Szkoda tylko, że przez to straciłem okazje na zarobek, ale cóż... Jutro też jest dzień(choć wiele czasu na handel nie będzie).

Wnioski:

-8.6 to niekoniecznie zbyt wysoki kurs na CS 3-0 na Barcę - drużynę niezwykle bramkostrzelną,

-Nie wchodzić w rynki na siłę(było, nie?),

Stan konta:100.91e

PS: Antonio Montana w moim nowym awatarze prezentuje się co najmniej wyśmienicie :D

Edytowane przez 1899
Odnośnik do posta

Dzień 28

Dopadła mnie chyba jakaś handlowa niemoc. Niby rynki są, ale ja nie potrafię znalezć takich, które odpowiadałyby moim kryteriom, tak więc dziś znowu nie zarobiłem ani grosza. Co najgorsze - na jutro też nie znalazłem niczego z ciekawym wykresem. No, może spadek Newcastle podany przez jednego z forumowiczów przykuł moją uwagę, ale na wykresie widzimy konsolidację, co często zwiastuje wybicie. W takie rynki nie wchodzę.

Dla przypomnienia tych świetnych rynków City i Anglii z ostatnich dni, wklejam zaległe screeny:

post-864-0-43026200-1315778158_thumb.png

post-864-0-84812300-1315778168_thumb.png

post-864-0-19114200-1315778176_thumb.png

Odnośnik do posta

jak widać na tym rynku,należy doceniać i brać pod uwagę zdanie "starych" wyjadaczy jak HoMiK.dzięki ich opiniom i doświadczeniu można mniej płacić za własne błędy.

gratuluje osiągniętych wyników,oby tak dalej.

Odnośnik do posta

Wspominałem ostatnimi czasy o tym, że mam zamiar wyznaczać sobie cele na dany okres czasu. I tak z gadania przeszedłem do działania, ustalając sobie minimalny dzienny zysk, który chciałbym realizować przez następny miesiąc. Dla uczynienia bloga bardziej przejrzystym postanowiłem, iż numeracja dni będzie kończyć się na 30. Np. Cel nr 1 - dzień 30 - Cel nr 2 - dzień 30 itd.

Zaznaczam jednak, że dziennie NIE muszę zarabiać ustalonej kwoty, wystarczy, że zarobek z całego miesiąca rozłoży się na wszystkie jego dni.

CEL NR 1

Dniówka:2e

Zakładany zarobek:60e

Termin:12.10.11r

Edytowane przez 1899
Odnośnik do posta

Dzień 1

Dwa rynki - zero i zysk. Nie jestem zadowolony z dzisiejszych wyników. Rynków trochę było, ale wciąż brakuje mi pewności. Wierzę jednak, że wróci z czasem.

Rynek dnia:

Dynamo Drezno - Bochum

Kupno po 2.62 i sprzedaż po 2.56. Można było urwać 1-2 ticki więcej, ale to i tak dobrze na rynku z tak poszarpanym wykresem.

post-864-0-58583300-1315854545_thumb.png

post-864-0-86232200-1315854551_thumb.png

Wnioski:Brak.

Zysk/strata:1.48e

Stan konta:102.40e

Średnia dniówka:1.48e/dzień

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.