Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Początki z Geeks Toy'em- PARE PYTAŃ

Promowane odpowiedzi

Właśnie chciałbym zacząc handlować przez geeksa ale mam kilka pytanek. Z góry dziękuję wszystkim życzliwym którzy rozwieją moje wątpliwości pozdrawiam

Odnośnik do posta

PYTANIE 2

Czy dobrze rozumiem działanie Tick Offset??

chodzi tu o to że ustawiam tick offset na 2 i program automatycznie wystawia mi kontre 2 tiki niżej np. Kupiłem back po kursie 2, to kontra idzie na lay po kursie 1.98

PYTANIE 3

Na czym polega funkcja Fill or Kill ???

PYTANIE 4

Jak się dzieli zysk i ewentualnie jak ustawić żeby automatycznie mi dzielił?

PYTANIE 5

Są jeszcze jakieś ważne ustawienia o których muszę wiedzieć czy znając odpowiedzi na powyższe pytania mogę zacząć handel ??

dzięki dla wyrozumiałych i życzliwych którzy rozwieją moje wątpliwości

Odnośnik do posta

Czy dobrze rozumiem działanie Tick Offset??

chodzi tu o to że ustawiam tick offset na 2 i program automatycznie wystawia mi kontre 2 tiki niżej np. Kupiłem back po kursie 2, to kontra idzie na lay po kursie 1.98

Jest dokładnie tak jak mówisz.

Na czym polega funkcja Fill or Kill ???

Jeśli masz ustawione na 1 s. to znaczy, że jeśli w ciągu tej 1 sekundy nikt nie przyjmie tego zakładu, to zakład zostanie wycofany.

Jak się dzieli zysk i ewentualnie jak ustawić żeby automatycznie mi dzielił?

Ja osobiście mam ustawienia FlySky, które są do pobrania na forum (przyklejony temat na górze). Polecam, bo moim zdaniem to najbardziej czytelne ustawienie programu. Tam jest drabinka i aby rozłożyć równomiernie zyski (lub straty), trzeba kliknąć w jedną z tych kratek.

beztytuugj.jpg

Wartości w poszczególnych kratkach się zmieniają w zależności od przyjętych zakładów. Na screenie u mnie są wszędzie takie same wartości, bo moje zakłady w jedną i drugą stronę zostały już przyjęte.

Odnośnik do posta

Dziękuje bardzo...

Jeszcze zapytam co to są te virtual bets w opcjach prawego klikniecia myszy ???

I czy program ma ta samą funkcję jak stronka że jak np. kupię back na drużynę dwa 2 przed meczem i wystawie od razu lay kilka tików niżej to ten lay bedzie czekał i zostanie przyjęty nawet jak wyłączę kompa i program ???

Odnośnik do posta

virtual bets

sztuczna kasa na rynkach 2drogowych cross-matching czyli tenis u/o itp. Jeśli postawisz na A back100 to na B pojawi się odpowiedni lay na B wtedy twoje zakłady sa skupowane z A i B. Mniej więcej o to chodzi.

Można zachować, wystarczy kliknąć :)

post-113-1306395918,9_thumb.jpg

Odnośnik do posta

uzupelnie jeszcze krotko poprzednie wypowiedzi:

Ustawieniami API w Geeksie sie nie przejmuj - zostaw na standardzie i jesli bedziesz mial uruchomionego tylko Geeksa (jeden raz), to mozesz otworzyc dowolna liczbe rynkow - nie nalicza Ci zadnych oplat. Geeks wykorzystuje max. 15 polaczen na sekunde (oplaty sa od +20), z czego wiekszosc na aktywny rynek, reszte na pozostale. Oplaty moga sie przytrafic, jesli urochomisz geeksa i jeszcze jakis program jednoczesnie (lub np. geeks-a 2 razy)

Co do wirtual bets, to dzialaja na kazdym rynku - nie tylko na dwudrogowych. Jesli Cie interesuje, jak sa obliczane virtual bety, to tutaj link do artykulu:

http://bdp.betfair.com/index.php?option=com_content&task=view&id=237&Itemid=62

Odnośnik do posta
uzupelnie jeszcze krotko poprzednie wypowiedzi:

Ustawieniami API w Geeksie sie nie przejmuj - zostaw na standardzie i jesli bedziesz mial uruchomionego tylko Geeksa (jeden raz), to mozesz otworzyc dowolna liczbe rynkow - nie nalicza Ci zadnych oplat. Geeks wykorzystuje max. 15 polaczen na sekunde (oplaty sa od +20), z czego wiekszosc na aktywny rynek, reszte na pozostale. Oplaty moga sie przytrafic, jesli urochomisz geeksa i jeszcze jakis program jednoczesnie (lub np. geeks-a 2 razy)

Co do wirtual bets, to dzialaja na kazdym rynku - nie tylko na dwudrogowych. Jesli Cie interesuje, jak sa obliczane virtual bety, to tutaj link do artykulu:

http://bdp.betfair.com/index.php?option=com_content&task=view&id=237&Itemid=62

hej! ty żyjesz? :P

Odnośnik do posta
ktoś może na chłopski rozum wytłumaczyć o co chodzi z tymi VB?

Najprosciej wytlumaczyc na 2-drogowych. Kosz - Chicago vs Atlanta. Rynek pusty, nie ma zadnych zakladow. Ty wystawiasz back Chicago 1.5. Ja chce kupic Atlante po 2,9 (daje back Atlanta @2,9). I w tym momencie przyjmie mi zaklad wirtualny - tzn. Twoj back Chicago zostanie przeliczony na lay Atlanta @3, i po takim kursie przyjmie mojego back-a. Nazwa wirtaulny - bo jak obstawialem mojego backa, to nikt nie dal lay-a na Atlante, tylko Twoj back zostal odpowiednio przeliczony.

No i jeszcze screen z innym przykladem:

Dalem lay-a na Turow @1,08. Na stronie widac wirtualanego backa na prokom (@13,5). Jak widac w tabelce z wystawionymi kursami po prawej stronie, nie zostala wystawiona zadna kasa z backiem na prokom @13,5.

post-44-1306395919,3_thumb.jpg

Odnośnik do posta
  • 1 month later...

poznaje program, bawie sie z nim od kilku dni. moze sie przekonam, bo narazie to jak dla mnie szalu ni ma. no, ale do rzeczy. poklikalem sobie dzisiaj na nadalu backi i laye za 2e. mam ustawione "confirm bets" wiec musze potwierdzac wystawiajac kase po danym kursie. to rozumiem. sprawa jest tego typu, ze zawsze wystawia mi po 2e, w zwiazku z czym na nadalu mam greena na 0.20e, a na del potro 0.00. handlowalem na ladderze. jak ustawic program, aby z automatu dobieral stawke na dany kurs? na przyklad biore back nadal za 2e po kursie 1,50 i chce sprzedac po kursie 1.40. da sie zrobic tak, aby w tym przypadku wystawial laya za 2.14e na kursie 1.40, aby zrobic rownego greena? czy musze recznie ustawiac stawke zmieniajac z 2 na 2.14?

mam nadzieje, ze nie namieszalem zbytnio :D

Odnośnik do posta