Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Zależności między rynkami

Promowane odpowiedzi

Zdecydowałem się założyć ten temat ponieważ od czasu lektury blogu Lepusti'ego bardzo zainteresował mnie ten temat. Także HoMiK155 już na łamach tego forum napisał kilka bardzo ciekawych postów na ten temat. I jeszcze kilka postów innych forumowiczów coś wnosiło do tego tematu ale wszystkie te wiadomości są porozrzucane po necie i naszym forum.

Moim celem jest zebranie tych informacji w jednym miejscu.

Sam jeszcze niestety nie mogę się pochwalić bogatą wiedzą w tym temacie ale mam nadzieję, że nasi eksperci zechcą podzielić się swoją wiedzą. Liczę, że może także Lepusti znajdzie trochę czasu na napisanie paru postów.

Na dobry początek pozwolę sobie zacytować kilka zdań napisanych przez innych które zapisałem bo uważam je za dobry materiał szkoleniowy dla początkujących.

"Spadek kursów na Under 2.5, powoduje praktycznie zawsze spadki na DW 0:0 1:0 0:1. Jeśli znajdziemy mecz gdzie Spada Under 2.50 i Kursy na jakąś drużynę to na zwycięstwo 1:0 i 2:0 kursy też polecą."

"przy kursie na over2,5 -1,62 na wynik 2:0 jest przeważnie koło 8-9"

"Rynek 1-0 jest silnie skorelowany z kursem na rynkach o/u 2,5 a tu mieliśmy silne spadki, więc i wynik 1-0 spadł. (...) Wynik 2-0 jest dużo mniej zależny od tego rynku - praktycznie nie reaguje"

"

Jeśli grasz na faworyta i skupiłeś wyniki 3-0 i 3-1 to w razie spadku overa 2,5 rynki zachowają się bardzo podobnie, czyli nastąpią spadki. Nie potrzeba zbyt wielkiego impulsu aby pociągnąc te kursy w dół. Ja często przy niskim poziomie overa i wyrównanych drużynach atakuje wynik 3-3 i to z dobrym skutkiem.

Zupełnie inaczej zachowa się jednak wynik 3-2 dla faworyta, który wydawałoby się powinien spaść najwięcej. Tutaj w najlepszym razie zostanie zachowany status quo, ale raczej będą wzrosty. Wiąże się to z tym, że spadek overa pokazuje, że obie drużyny dzieli duża różnica, a wobec tego wynik 3-2 musi wzrosną aby wyrównać to wrażenie."

Odnośnik do posta

Dobry pomysł, aby zebrać to wszystko w jednym temacie, ale troche mnie martwi, że niektóre posty są wyrwane z kontekstu i w związku z tym zachowanie kursów może być inne.

Bardzo dużo zależy tutaj od ligi o której mówimy, bo kursy w lidze niemieckiej i chociażby greckiej przy tym samym kursie na over i identycznym kursie na faworyta są ZUPEŁNIE INNE. Nie mówie to o różnicy 0,2-0,4 bo może ona sięgać nawet 2-3.

Przykład dla wyniku 2-0 w meczu Panathinaikosu w lidze greckiej i Bayernu w Niemczech

( przy overze 1,7 i kursie na win 1,2)

1. U Geków wynik 2-0 będzie między 5,8-6,0

2. U Niemców taki sam wynik to kurs na poziomie 7,6-7,8

Odnośnik do posta

Bardzo cenna uwaga. Cieszę się, że ktoś już na samym początku zwrócił na to uwagę. Jak widzę temat jest bardziej złożony niż myślałem i tym bardziej istotny dla początkujących ale nie tylko bo i bardziej doświadczeni mogą się coś jeszcze dowiedzieć od siebie na wzajem.

Więc prośba aby każdy pisał jakiej ligi dotyczą podawane zależności miedzy rynkami.

Odnośnik do posta

Witam

Podcyas mistrzostw swiata zauwazylem na rynkach u/o 2,5 i u/o 1,5 taka zaleznosc:

(mozna powiedziec ze to jest logiczne)

spada kurs na u 2,5 i rosnie na u 1,5 ale odbywa sie to w taki sposob ze najpierw jest ruch na u 2,5 a dopiero po jakims czasie na u 1,5.

Mozna to wykorzystac i ustawic sie w odpowiednim koszyku.

Odnośnik do posta
  • 2 months later...
  • 2 months later...

Koledzy moze ktos zauwazyl i przetestowal rozne powiaznia rynkow? Chodzi mi tutaj np o fakt iz wygrana drozyna ma zawsze wiecej rzutow roznych. Mozna byloby tutaj uruchomic jakas ciekawa strategie.. Handicap z rynkiem under/over.. Moze macie jakies inne propozycje ktore w polaczeniu mozna cos ciekawego ugrac? I nie chodzi mi tutaj o typowe polaczenia np 0-0 z NG czy U2,5 z CS.Dawajcie propozycje, moze cos ciekawego sie wykluje:)

Odnośnik do posta

Handicap to nie jest under over chyba że przewidzisz to że tylko jedna drużna strzela bramki, ale z taka wiedza to i na MO dużo zarobisz.. nie ma cudownej metody która 100% dawałby zysk, jedyne co mozesz wykorzystac to to że w niektorych fragmentach meczu kurs na jednym rynku nie zdarzy sie ruszyc a na drugim skoczy kilka ticków. Poczytaj forum jest duzo napisane jak zmiejszyc ryzyko ale nie mozna go wykluczyc. pozdro

Odnośnik do posta