Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 395
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

W odpowiedzi na prośbę abym opisał w jaki sposób handluję. Przede wszystkim biorę pod uwagę money management, ustalam ile mogę przeznaczyć na każdy rynek, by w wypadku całkowitego nie powodzenia

Tutaj pokazuję jak można zrobić dniówkę kasjerki w Tesco w 1-3 minuty. Trade na 1-2 ticki . Zakup po kursie 2,06 i 2,04. W tym wypadku łatwo wyczytać ruch ze "ścian". Jak widzimy na zrz

Post którego nie miałem w planach, no ale są dwie albo i 3 kwestie do poruszenia więc do rzeczy. Pierwsza bardzo przyjemna, to green na którego czekałem cały Boży dłuugi set.  Druga - od razu opiszę

Posted Images

Jak zawsze Esca trzyma poziom! Gram w ten sam sposób może nie tak spektakularnie ale bank rośnie więc do przodu. Pozdrawiam :)

Ps. jak to na baby przystało w każdym sporcie warto je layować, kosz, piłka ręczna, siatkówka oczywiście TENIS na pierwszym miejscu, ale jak piszę każdy sport nawet kajakarstwo czy akrobatyka sportowa :D

Dodam jeszcze że wszystkie spotkania z Azji bez względu na sport to często ustawki skośnookie kartele które się tym zajmują mają tam ostry monopol i robią to na pełnej kur***. Albo kitajce tak grają po prostu że faw 1.10 dostaje w dupe by na koniec wygrac itd. jest to tak często że można wnioskować jak ja wyżej.

Edytowane przez santos87wuwua
Odnośnik do posta

Mecz bodajże z wczoraj, lub przedwczoraj, zapisałem sobie zrzuty. Nawet na mocnym faworycie który zaczyna 14-2 w pierwszej kwarcie a kończy ją przegrywając 20-25. Jakby to było NBA można by dopowiedzieć "Were amazing happens".

A oto zrzuty jak ładnie chodził kurs.

Odnośnik do posta

Witam wszystkich (mój 1 post). Nie wiem na jakim dokładnie rynku handlowałeś, ale trzymaj u/o 2.5... może się przyda. Niestety tylko z in-play.

post-1590-0-81792200-1324041361_thumb.jp

Edytowane przez czarny
Odnośnik do posta

Ostatnimi dniami mało czasu poświęcam stronie i rynkom, ale staram się coś uskubnąć na niektórych zdarzeniach. Jutro i w niedzielę będę praktycznie odcięty od komp (zaczynam podyplomówkę).

Nawiązując do postu wyżej, obiecałem zrzuty, oto one:

Mamy najpierw tendencję wzrostową, under osiąga swoje maksimum i potem spada. Maksimum osiągnął na 30 min przed meczem potem sukcesywnie spadał. Przed meczem w 80% jest tendencja spadkowa gdzie kurs leci ładnie, pozostałe ruchy (20%) to spadki typu 2 tiki w dół, 2 w górę, 2 w dół 1 w górę, czyli jako tako stabilizacja. U mnie zasadą jest próba chwycenia kursu który osiąga swoje maksimum, jeśli kupiłem kurs 2,30 i widzę że poszedł jeszcze do góry (z czego bardzo rzadko mi odbija w górę (ze względu na pozostały czas do meczu (np 5-10min) nie ma możliwości na nie wiadomo jakie ruchy undera w górę). Duży błąd robią gracze, którzy kupują kurs, czekają 2 minuty albo nawet 5 minut, gdzie do meczu jeszcze 30 min, stwierdzają że nic się nie dzieje, albo odbije w górę o 1-2 ticki, wtedy tną stratę, co dla mnie jest bez zasadne - dopuszczam małe fluktuacje i w górę i w dół, więc nie tnę po 2 tickach w górę, gdzie zaraz kurs i tak pójdzie w dół.

Zostawmy już ten u/o. Przejdźmy do niskich layów. Cały czas słyszę, że nie ma takowych. A ja w każdy mecz co nie wejdę natrafiam na windy że aż płakać się chce że nie wykorzystane, przyznam że jestem zwyczajną dupą, która chodzi po kolana w kasie, a nie może wyciągnąć ręki i jej podnieść. Czyli po prostu jej nie mam.

Przytoczę kilka sytuacji z wczoraj które udało mi się zaobserwować, (nie są to wybrane przeze mnie sytuacje tylko wszystkie które miałem okazję śledzić). I właśnie podczas pisania tego oto zdania obserwuję niesamowity skok, aż mi nerwy i ciśnienie skacze że znów nie wykorzystane (kosz zaraz dam zrzut).

A więc tak, od wczoraj:

pierwszy mecz na który miałem okazję wejść Barcelona-Montepaschi Siena kurs na Barcę spada do 1,03 po czym Barca przegrywa mecz, dodam że oczywiście latał sobie między 1,03 a 1,10 jak szalony.

kolejne spotkania to siatkówka,

Volero Zurich - Dinamo Kazań straszne zmiany, pierwszy set i Dynamo idzie z 1,20 na prawie 2,0 potem kursy spadały, i znów odbijały.

Pesaro- Fakro Muszyna klasyk gatunku, Pesaro spada do 1,20 odbija, na 2,0 potem znów spada na 1,50 odbija na 2,50 w 3 secie kurs na Muszynę spada do 1,02 i wychodzi na 1,40 i wyżej. 4 set spadek na 1,10 i góra na 1,50. ( w połowie seta) po czym Muszynianka wygrywa piękny mecz.

Macerata- Tirol Innsbruck - Macerata w 1 secie odbija na 1,50 z kursu 1,10.

Z tego co pamiętam też niesamowity mecz ZAKSA-Trentino, kurs Trentino 1,07 idzie na ponad 4,0, na ZAKSĘ spada w pewnym momencie do 1,02 i rośnie na 1,40, spada na 1,10 i rośnie na 1,40 i tak ze 3-5 razy. Po czym ZAKSA wygrywa mecz. (była taka sytuacja w Tie breaku że co chwilę to na jednych to na drugich był kurs 1,20....)

Są to opisy rynków na których byłem i patrzyłem, w których ruchy w górę były ogromne, a znając życie jeśli na innych nie było tak wielkich to były, powiedzmy 1,10 na 1,20 itp a to już 100% zysku.

No i zrzut o którym mówiłem niedawno i dzieje się właśnie podczas pisania tego postu:

Niesamowita sytuacja, inwestując dosłownie parę funtów mógłbym już teraz zamawiać wycieczkę dokoła świata..

Pierwsze odbicie z 1,01 na 1,15, kolejne odbicie z 1,02 na 1,10, następne z 1,02 na 1,13 następne z 1,01 na 1,15, następne z 1,03 na 1,50, nastęne z 1,09 na 1000 (sic!). Wiem że tutaj pojawi się pytanie, skąd wiedzieć że będzie następne odbicie? Tego nie można przewidzieć, ale można wykorzystać, w prosty sposób. Dajemy pierwszego laya czekamy na odbicie, robimy green, powiedzmy jest to 50f, następnie z tych 50f bierzemy 10f (zostaje nam 40f greena) i kolejny lay, jeśli odbija robimy greena i jest to już powiedzmy 150f, i ponownie z tych 150 zabieramy powiedzmy 30f(zostaje nam 120f greena) i dajemy lay, jeśli odbije to mamy green rzędu 300-500f, jeśli nie zostajemy z greenem 120f, zrobionym z ryzyka początkowego 5f.

Odnośnik do posta

Kolejny świetny rynek. Oglądam cały mecz, niby równy niby Chorwacja prowadzi już 5 bramkami. A tu 40 minuta meczu. Myślę sobie cholera, cały czas nawijam chłopakom lay lay lay, Na Chorwatki był już kurs poniżej 1,30 na Brazylię ponad 6,0. Myślę sobie, a niech będzie za grosze lay Chorwacja, i popatrz, Brazylia na 5 min przed końcem prowadzi 3 bramkami.

Szkoda, że na tych wykresach kiepsko widać do jakiego poziomu spadł, ale najniższy na Chorwację to 1,28.

Edit:

a jeszcze jakbym był mądry to Brazylia spadła do 1,10 i odbiła do 1,60... no ale nie widziałem, bo pisałem właśnie tego posta.

Odnośnik do posta

No no no, ładnie te laye wchodzą ;) Najlepiej by wypadało obrać stawki za które layujemy tak aby nie naruszyły naszego budżetu. Taki Esca który lekko będzie miał kapitał ponad 1k, może sobie pozwolić na wejście za 1% ;) A teraz wyobraźmy sobie, jaki mamy zysk z laya poniżej 1.10 za 10e ? Ktoś kiedyś wspominał, że na niskich layach nie można długo ciągnąć bo wyjdzie się na minus, Esca Nam udowadnia że to nie prawda. Wielkie graty

Odnośnik do posta

Już na dobranoc, bo nie dawało mi to spokoju, zobaczyłem co będzie w meczu Norwegii z Hiszpanią.

Jak ktoś spojrzy na wynik, powie "tam na pewno nic nie odbijało w 1 połowie ładne prowadzenie Norwegii, w drugiej też wygrali" Ale należy pamiętać że w trakcie meczu różne sytuacje się zdarzają, np 1 drużyna zdobywa 3 bramki z rzędu potem druga odrabia itp.

Ten rynek dał mi 22 funty. Nie zdążyłem zrobić zrzutu i mi rozliczyli rynek. Ale mam wykres:

z 1,08 idzie na prawie 1,50.

Odnośnik do posta

Na święta za dużego ruchu tutaj nie będzie, jest rodzina są przyjaciele, nie ma czasu na pisanie kazań :)

Przy okazji Zdrowych i pogodnych Świąt Bożego Narodzenia,

życzy Esca.

ostatnie dwa dni, ruch na rynkach znikomy to i będę musiał niedługo cały tydzień podsumowywać.

Odnośnik do posta

Wczorajszy dzień odpuszczony niemalże całkowicie (+3,73f), na ten czwartek czekałem przez ostatnie parę dni, wiedziałem, że będzie ciekawie na siatce. Pokusiłem franz'a rynkami a biedak w pracy siedział i nawet nie liznął, dzień przyzwoity, ale franz raczej nic nie straciłeś, dobre obroty na kobietach nic więcej.

Dzisiejsze zestawienie:

I tak z doskoku wchodziłem na dość dobrze obłożone rynki i za każdym razem dostawałem szoku, kilka zrzutów:

Kosz mężczyzn:

Kobiety siatka:

Siatka mężczyzn:

Polecam zajrzeć do bloga radekjedrowski.

Odnośnik do posta

24 grudnia też można zarobić. Oczywiście niski lay. Zagrałem większą stawką niż dotychczasowe 2-10 funtów bo całe 20f.. ;) jak widać +300%, z czego kurs tak skoczył że lekko szło zrobić 500-900%. Lecz green jest greenem a ja chcę mieć zieloną choinkę nie czerwoną.

Spokojnych !

Odnośnik do posta

ciekawe wykresy.

Wzrost z 1,01 Galatasaray (nie zdąrzyłem zrobić zrzutu wykresu- a raczej zapomniałem.. myślałem że mam)

Wykres Banvitsporu - kosz.

Wykres Fenerbahe - kosz.

Tylko na Galatasaray zarobiłem, oglądałem film i jak wszedłem na Fener.. to było już po zabawie, ale cieszę się że udało się złapać wykresy.

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.