Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

sebbor - pre play - początki

Promowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie. Ostatnio wciągnął mnie temat tradingu i zamierzam spróbować swoich sił. W zakładach sportowych jestem już od ładnych kilku lat, więc ogarniam temat. Zaczynam z kapitałem ~100euro. Nie nastawiam się na szybkie zyski, wiem że na razie będą to raczej "grosze" ale zawsze to radocha 8-) Na początek chce się jak najwięcej nauczyć, poznać rynki i prawa na nich panujące, wiec liczę się z tym, że nie będzie tak łatwo a i stawkami nie będę na starcie szastał.

Wchodzę tylko i wyłącznie PRE PLAY. Przy wyborze spotkań będę na razie sugerował się wpisami lepszych na tym forum ;) choć sam też będę próbował przewidywać trendy wg swojej wiedzy i tego właśnie chcę się uczyć. Na razie zadowolą mnie nawet 1-2 tiki, wolę nie szaleć i pewnie sprzedać niż mieć nerwówkę przy jakichś odbiciach.

Liczę na komentarze i pomoc. Jak coś robię źle to walcie śmiało ;-) No to zaczynamy :)

Dzisiaj grałem na spadek Clermont (2,02->1,99), Evian(1,53->1,52) i jutrzejsze Wolves(2,86->2,84) Tu szkoda że nie zostałem dłużej bo mocno spadło, ale miałem wystawione od razu 1 tik i już ktoś mi skupił. 3/3 więc fajnie.

Uważam że do niedzieli spadnie Twente, bo to w końcu mecz o mistrzostwo, a niedawno ograli Ajax w finale pucharu. IMO kurs spadnie poniżej 4.

post-1077-1306395920,88_thumb.jpg

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 247
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

PODSUMOWANIE - PAŹDZIERNIK Październik to miesiąc, gdzie zaczęły pojawiać się fajne dniówki. Kapitał uległ znacznemu zwiększeniu co pozwala na takie zyski. Zacząłem ręcznie szukać siurków, nie poleg

Podliczenie weekendu, dla formalności. Nawet nie chce mi się wrzucać screenów W ten weekend miałem trochę roboty na uczelnię, więc jednym okiem śledziłem oddsmonkey w międzyczasie robiąc swoją robotę

Dzisiaj duży zysk! Jakiś czas temu straciłem na tym, że bet365 obniżył mi kurs za wycofanego konia, betfair nie, koń wygrał i byłem w plecy... Dzisiaj sytuacja się odwróciła. Miałem niezłego su

Posted Images

Witam wszystkich serdecznie. Ostatnio wciągnął mnie temat tradingu i zamierzam spróbować swoich sił. W zakładach sportowych jestem już od ładnych kilku lat, więc ogarniam temat. Zaczynam z kapitałem ~100euro. Nie nastawiam się na szybkie zyski, wiem że na razie będą to raczej "grosze" ale zawsze to radocha 8-) Na początek chce się jak najwięcej nauczyć, poznać rynki i prawa na nich panujące, wiec liczę się z tym, że nie będzie tak łatwo a i stawkami nie będę na starcie szastał.

Wchodzę tylko i wyłącznie PRE PLAY. Przy wyborze spotkań będę na razie sugerował się wpisami lepszych na tym forum ;) choć sam też będę próbował przewidywać trendy wg swojej wiedzy i tego właśnie chcę się uczyć. Na razie zadowolą mnie nawet 1-2 tiki, wolę nie szaleć i pewnie sprzedać niż mieć nerwówkę przy jakichś odbiciach.

Liczę na komentarze i pomoc. Jak coś robię źle to walcie śmiało ;-) No to zaczynamy :)

Dzisiaj grałem na spadek Clermont (2,02->1,99), Evian(1,53->1,52) i jutrzejsze Wolves(2,86->2,84) Tu szkoda że nie zostałem dłużej bo mocno spadło, ale miałem wystawione od razu 1 tik i już ktoś mi skupił. 3/3 więc fajnie.

Uważam że do niedzieli spadnie Twente, bo to w końcu mecz o mistrzostwo, a niedawno ograli Ajax w finale pucharu. IMO kurs spadnie poniżej 4.

Witamy,

Widzę że od początku masz ten problem, który mają prawie wszyscy traderzy pre, czyli "szkoda że dłużej nie zostałem". Ja takie "szkoda że nie zostałem" mam przy 90% małych greenów, trzeba nad tym popracować.

Ważna uwaga: zakłady sportowe to zupełnie inna bajka niż giełda. Trzeba tu patrzeć na zupełnie inne czynniki. I na giełdzie liczą się emocje i umiejętności i trzeba polegać na sobie a w zakładach sportowych głównie szczęście.

Mówiłem o innych czynnikach. Tyczy się to twojego typu na Twente. Spójrz na wykres na Twente. Trend wskazuje raczej na wzrost niż na spadek. Oczywiście nie wykluczam, że jednak spadnie, bo nie wiadomo, ale pierwsze spojrzenie na rynek wskazuje co innego. Żeby spadło musi na to coś wskazywać, np braki w składach lub obecna forma zespołów.

Najważniejsza uwaga to zaczynać od małych stawek. Prędzej czy później popełnisz jakiś duży błąd i wejdziesz inplay, żeby nie było reda. Każdy chyba przez to przechodzi :P

Życzę powodzenia i samych dużych zielonych!

Odnośnik do posta

Ważna uwaga: zakłady sportowe to zupełnie inna bajka niż giełda. Trzeba tu patrzeć na zupełnie inne czynniki. I na giełdzie liczą się emocje i umiejętności i trzeba polegać na sobie a w zakładach sportowych głównie szczęście.

Mówiłem o innych czynnikach. Tyczy się to twojego typu na Twente. Spójrz na wykres na Twente. Trend wskazuje raczej na wzrost niż na spadek. Oczywiście nie wykluczam, że jednak spadnie, bo nie wiadomo, ale pierwsze spojrzenie na rynek wskazuje co innego. Żeby spadło musi na to coś wskazywać, np braki w składach lub obecna forma zespołów.

Kieruję się tym, że obecna forma podobna - bardzo wysoka i sporo osób będzie grało u buków Twente for value po takim kursie co powinno spowodować jego spadek. Co prawda na razie kurs stoi ale właśnie widzę, że u buków lekko w górę idzie Ajax co jest dobrym znakiem. We will see :) W każdym razie już i tak udało się coś zrobić 4,1->4,0

Dzięki za rady!

Odnośnik do posta

witamy nowego Uzytkownika. Ah jak sie ciesze, ze grono grajacych pre sie powieksza. Pamietam jak MC mnie tu sciagal. Jedno ze zdan mi szczegolnie utkwilo w pamieci - Cycu tam 90% ludzi gra in play! Ciesze sie wiec tym bardziej, ze grono mniejszosci sie powieksza :)

Zycze powodzenia. Poczytaj tez watki traderskie i ustrzegaj sie bledow, ktore my kiedys zrobilismy.

Nawiaze jeszcze do Regecika - tak, gielda rzadzi sie swoimi prawami. Nie zawsze oslabienia danej druzyny wplywaja na wzrost jej kursu. Strategii sa cale miliony - kazdy musi wypracowac swoja. Ty tez po pewnym czasie poznasz z czym sie to je.

Pzdr

Odnośnik do posta

sebbor, polecam knige - Zawód Inwestor Giełdowy a szczególnie dział : "Zarządzanie finansami" :) Czeka Cie jeszcze dużo nauki, profesjonaliści kilka razy bankrutowali by teraz zostać milionerami. I zapamiętaj, że najbardziej wartościowe lekcje to te za własne PRZEGRANE pieniądze. Nic tak nie uczy pokory jak pokaźny red, którego Ci oczywiście nie życzę ;)

Odnośnik do posta

Dzisiaj i wczoraj troche tradowałem tego co podawaliście na forum. W sobote nie miałem dużo czasu więc zadowalałem się 1-2 tikami. Sam myślałem, że poleci Twente, błędnie. Na szczęście tragedii na tym nie było. Jednak na razie powinienem grac spotkania podawane tutaj a nie sam kombinować. Powoli do przodu :-) Czytam też literaturę giełdowo/inwestorska 8-) Poniżej screen z wczoraj/dziś plus Bilbao które ciągle gra.

Zainstalowałem Geeksa ale mam problem opisany tu:

http://www.traderzy.pl/forum/9ilka-pytan-odnosnie-geeks-toya-vt284,50.htm#14958

post-1077-1306395925,12_thumb.jpg

Odnośnik do posta

Siemanko Seba! Nie chwaliłeś się na moście, że założyłeś konto na traderach! Skoro prowadzisz bloga to może i ja wrócę do aktualizacji swojego wątku. Powodzenia! Czekam na pierwszego screena z redem:)

Odnośnik do posta
Siemanko Seba! Nie chwaliłeś się na moście, że założyłeś konto na traderach! Skoro prowadzisz bloga to może i ja wrócę do aktualizacji swojego wątku. Powodzenia! Czekam na pierwszego screena z redem:)

wykrakałeś ;) Nie pisałem parę dni bo coś forum kulało...

Mało grałem bo było mniej czasu były jakieś kolejne drobne na Swansea, Heraclesie i sporo obserwacji różnych rynków.

Wziąłem też w ciemno polecane i podawane gdzieś na forum Lazio i Barcelonę. W oby przypadkach wielka klapa i będzie ze 5e na minusie... Szkoda bo z trudem ciułam greeny typu 0,20 0,30 żeby potem wtopić kilka "grubych" ojro na spotkaniach branych przeze mnie w ciemno od innych.

Trudno... Brałem pod uwagę początkowe małe straty ale takich sie nie spodziewałem. Ale kiedyś to odrobię ;)

Odnośnik do posta

sebbor, nie zapominaj to Twój rachunek i Ty masz dbać o swój bank. Gdy bierzesz od kogoś typ nie sprawdzając go, sam narażasz się na stratę, a nie ma nic gorszego niż nieznajomość danego rynku :) Jednak wszystko przyjdzie z czasem ;)

Odnośnik do posta
sebbor, nie zapominaj to Twój rachunek i Ty masz dbać o swój bank. Gdy bierzesz od kogoś typ nie sprawdzając go, sam narażasz się na stratę, a nie ma nic gorszego niż nieznajomość danego rynku :) Jednak wszystko przyjdzie z czasem ;)

Zgadza się. Trzeba przyjąć trochę na klatę żeby sie nauczyć ;)

Odnośnik do posta

Zgadza się. Trzeba przyjąć trochę na klatę żeby sie nauczyć ;)

Dokładnie tak jak mówisz :) Każdy inwestor często kilka razy bankrutuje by potem wzbogacony o tamte doświadczenia dojść do niewyobrażalnej fortuny xD

Odnośnik do posta
  • 1 month later...

Podbijam po przerwie. Zajęły mnie zaliczenia i egzaminy, ale coś tam podpatrywałem co w tradingu piszczy.

Teraz mam zamiar poobracać trochę bonusów u buków, żeby zbudować większy kapitał do tradingu. Na pierwszy ogień idzie William Hill. Czekam na bonus a w międzyczasie wypatrzyłem dzisiaj (i na szczęście miałem nosa) spadek Aalesund.

ugrałem 2,12 -> 2,06

Stawka mała i zysk niewielki, ale cieszy trafnie zauważony trend spadkowy ;) Może jeszcze poleci do jutra

post-985-0-91147500-1308933793_thumb.jpg

Edytowane przez sebbor
Odnośnik do posta
w międzyczasie wypatrzyłem dzisiaj (i na szczęście miałem nosa) spadek Aalesund.

ugrałem 2,12 -> 2,06

Stawka mała i zysk niewielki, ale cieszy trafnie zauważony trend spadkowy ;) Może jeszcze poleci do jutra

wrzucaj takie perly do RT - wiecej Traderow bedzie moglo poskubac :D pzdr i gratuluje wypatrzonego typu

Odnośnik do posta

Sesja nareszcie poszła w niepamięć ;)

Na dzisiaj nie bardzo mi co leży, po za tym nie będę na bieżąco na kompie żeby śledzić.

Ustawiam się na jutro na:

Brann - Stabæk - spadek Stabæk

aktualny kurs: 3,50

Dlaczego:

Key player Diego Guastavino (Mid/Att 14/4) (Brann) got injured against Odd Grenland.

Stabæk are the best away team in Tippeligaen so far, with 4-2-1 on the road, and goal score 19-15.

Dwóch kluczowych graczy kontuzjowanych z Tromso w Stabaek będzię gotowych na jutro.

Stabæk have played 2 games the latest two weeks, while Brann have played 4. With their tough schedule of late, Stabæk have a clear advantage here.

Myslę, że kurs zawyżony i ludzie z chęcią będą stawiali na gości.

Mam nadzieję złapać co najmniej 3,40.

U buków już lekkie zjazdy bo wystawiali wyżej niż jest teraz.

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.