Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

sebbor - pre play - początki

Promowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 247
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

PODSUMOWANIE - PAŹDZIERNIK Październik to miesiąc, gdzie zaczęły pojawiać się fajne dniówki. Kapitał uległ znacznemu zwiększeniu co pozwala na takie zyski. Zacząłem ręcznie szukać siurków, nie poleg

Podliczenie weekendu, dla formalności. Nawet nie chce mi się wrzucać screenów W ten weekend miałem trochę roboty na uczelnię, więc jednym okiem śledziłem oddsmonkey w międzyczasie robiąc swoją robotę

Dzisiaj duży zysk! Jakiś czas temu straciłem na tym, że bet365 obniżył mi kurs za wycofanego konia, betfair nie, koń wygrał i byłem w plecy... Dzisiaj sytuacja się odwróciła. Miałem niezłego su

Posted Images

Gram surebety koniami między bet365 a BetFair. Ostatnio ktoś podrzucił istotny temat opłat premium, które przy tradingu raczej mało kogo dotykają, ale już przy surebetach na wysokich kursach i wygrywaniu dużych kwot na BF mogą się pojawić. Myślę przyszłościowo czy przy takiej grze jaką ostatnio próbuję mogę tego doświadczyć i co robić żeby do tego nie doszło. Opisałem swój sposób w sobotnim poście, ale nie mam pewności czy mój tok rozumowania jest dobry. Temat skomplikowany dlatego szukam oparcia w bardziej doświadczonych graczach.

O opłatach premium:

http://www.betfair.com/aboutUs/Betfair.Charges/

Odnośnik do posta

1. Oddsmonkey.com i wyszukuję surebety na koniach dla bet365

2. Sprawdzam na bet365 i BF czy faktycznie kursy są takie jak pokazała porównywarka

3. Jeśli tak to w zależności od kursu ustawiam stawkę na wygra na bet365 (mam w PLN)

4. Przeliczam to na euro i szukam stawki na nie wygra na BF, żeby mieć greena

5. Puszczam oba zakłady i mam zysk

Przejrzyj kilka moich poprzednich postów. Tam opisałem swoje pierwsze próby.

Odnośnik do posta

Dzisiaj nie było zbyt wiele gonitw, ale coś udało się urwać. Miałem jeszcze postawiony trzeci rynek, z greenem prawie 4 ojro, niestety wycofali konia :/

Newc 1m4f - Ferney Boy 11 10 +0,94€

Bath 1m5f - Handles for Fork 8 7,2 +1,20€

Cały czas mam w głowie te premium charges... Jako,że mało rynków przetradowałem mam pytanie. Czy przy normalnym przeciętnym tradowaniu suma kosztów wynosi poniżej 20% zysku brutto?? Proszę o odpowiedź ludziska ;)

* ‘Zysk brutto’ to wygrana kwota bez łącznych kosztów minus przegrane kwoty na rynkach Betfair. Prosimy mieć na uwadze, że Opłaty Premium dotyczą jedynie zakładów obstawionych na Giełdzie Zakładów Betfair i nie mają one nic wspólnego z innymi zakładami obstawionymi w innych produktach Betfair.

Odnośnik do posta

Dzisiaj nie było zbyt wiele gonitw, ale coś udało się urwać. Miałem jeszcze postawiony trzeci rynek, z greenem prawie 4 ojro, niestety wycofali konia :/

Newc 1m4f - Ferney Boy 11 10 +0,94€

Bath 1m5f - Handles for Fork 8 7,2 +1,20€

Cały czas mam w głowie te premium charges... Jako,że mało rynków przetradowałem mam pytanie. Czy przy normalnym przeciętnym tradowaniu suma kosztów wynosi poniżej 20% zysku brutto?? Proszę o odpowiedź ludziska ;)

* ‘Zysk brutto’ to wygrana kwota bez łącznych kosztów minus przegrane kwoty na rynkach Betfair. Prosimy mieć na uwadze, że Opłaty Premium dotyczą jedynie zakładów obstawionych na Giełdzie Zakładów Betfair i nie mają one nic wspólnego z innymi zakładami obstawionymi w innych produktach Betfair.

Odnośnik do posta

Dziś nie siedziałem zbyt wiele na koniach. Dwa rynki, które pochłonęły mało środków na bet365. Pochłonęło mnie rozkminianie jak naliczane są te premium charges. Dzięki franz za pomoc!

1. Donc 6f - Whimsical 51 44 +1e

2. Chep 7f - Gibraltar Lass 41 34 +1,43e

Dzień na +2,43e

Odnośnik do posta

Dziś sobota, chyba najlepszy dzień do surebetów na koniach. Ja niestety byłem po nocy w pracy, więc wstałem po 15, a na kompie byłem po 17 :/

znalazłem jednak jeden fajniutki rynek.

Kemp Genes of a Dancer 13 10,5 +16,49e

Włożyłem wszystkie środki b było warto. Co ciekawe kurs poleciał do 6,5 i koń stał się faworytem i.. wygrał. Miałem z tego dodatkowy plus. Zazwyczaj staram się dobierać stawki żeby green był równy przy oby rozwiązaniach zakładu. Dziś też, jednak BF przyjął mi tez trochę środków po niższym layu, przez co zobowiązanie spadło i miałem większy zysk w przypadku wygranej konia. Ładna dniówka i przez przegraną na BF jestem tam teraz na mnuns :D (pc)

Celem września było zaczać generować jakiekolwiek zyski. Teraz widzę, że mogą one przerosnąć moje oczekiwania, gdyż liczyłem na 50e i byłoby fajnie, a już 10.09 mam sporo więcej ;)

Odnośnik do posta

Nie wrzucaj wszystkich środków na jeden rynek. Nie ma takiego rynku i takiej sytuacji kiedy byłoby warto. Zbyt dużo rzeczy może się wydarzyć wbrew pozorom, a nauka na własnych, a nie cudzych błędach bywa kosztowna.

Odnośnik do posta

Nie wrzucaj wszystkich środków na jeden rynek. Nie ma takiego rynku i takiej sytuacji kiedy byłoby warto. Zbyt dużo rzeczy może się wydarzyć wbrew pozorom, a nauka na własnych, a nie cudzych błędach bywa kosztowna.

W klasycznym tradingu może tak,ale jeśli gram surebeta buk/BF to wkładając wszystkie środki po prostu maksymalizuję zysk i ryzyka jakiegokolwiek nie ma.

Odnośnik do posta

Ciekawie wyglada granie surebetow w boksie :) Zauwazylem to przy spotkaniu Adamka. Na gieldzie 1.19 w bukach pewnie wyzej, sts mial 1.37 na kliczko, nie wiem jak bet bo wpadlem na to po rozpoczeciu xD

Odnośnik do posta

Pytanie tylko czy to akurat tak się w tej walce złożyło, czy to jakaś szersza zależność w tym boksie. Ja na razie zostaje w koniach ;)

Po ostatniej wygranej u buka trzeba było przetransferować kasę z powrotem na BF. Koszt przewalutowania kilkuset euro niestety wyniósł mnie 11,57e. Liczyłem się jednak z tym.

Wniosek: co prawda przegrywanie od czasu do czasu na BF jest in plus względem PC, jednak zwiększa straty związane z walutami. Lepiej, żeby zdarzało się to możliwie rzadko, co przy grze na kursach 10+ powinno mieć miejsce.

Odnośnik do posta

Kolejny dzień z końmi. Coraz bardziej zaczynam odczuwać małą dokładność Oddsmoney.com (odświeżanie co 30min), ale trudno. Dzisiaj wszedłem w jeden, udany rynek:

List 2m4f - Trendelenburg 15 12,5 +5,01e

Zwróciłem dzisiaj uwagę na ważna rzecz. Jeśli jakiś koń jest wycofywany, kursy pozostałych na BF są obniżane o kilka procent. Nie uwzględniłem tego, przez co moje greeny były nierówne (rzeczywiste zobowiązanie wyszło mi niższe niż zakładane) i też osiągnięty zysk nieco mniejszy. Od teraz będę tego pilnował.

Odnośnik do posta

Dziś znowu tylko jeden rynek, ale zysk zadowalający.

Folk 6f - Billion Dollar Kid 7 6,4/6,6 +4,03e

Przy okazji mam nową naukę na temat Reduction Faktor. Otóż obniżka kursu w trakcie wycofywania konia dotyczy tylko zakładów

do tej pory zawartych. Tzn. jeśli stawiam na konia to mój kurs może obniżyć tylko koń wycofywany później, nie wcześniej. Dziś widziałem wycofanego konia z RF 7% i się napaliłem 07%20Cool.png Nic mi to nie dało, a jakby koń wygrał byłbym na minus, bo stawki liczyłem dla kursu obniżonego. Cenna lekcja... 04%20Wink.png

Odnośnik do posta

Wczoraj nie grałem, ale dzisiaj mam powody do radości.

Jak co dzień szukałem czegoś na koniach. Bez rewelacji, a nawet zdarzył się pierwszy koń na minus, kiedy to minimalnie uciekł mi kurs na lay i nie przyjęło całej stawki. Oczywiście mogłem poczekać aż wróci, ale zdecydowałem, że tnę od razu. Rewelacyjną dniówkęzałatwił mi Mister Fantastic. Miało być z niego ponad 2 ojro zysku, ale, ale! Wycofano konia z RF koło 8%. Czyli moje kursy lay spadły o 8%, czyli moje zobowiązanie zmalało. Oznaczało to, że w przypadku przegranej konia wygram swoje 2,xx ojro, lecz jeśli wygra duuużo więcej. Wygrał. Wpływu na wycofanie nie mam i jedyne co to mogę to dokupić zakład w celu wyrównania greena. Nie śledziłem już później rynku i miałem akurat szczęście,Takie sytuacje moga się jednak zdarzać. Gdybym wiedział zapewne dokupiłbym zakłady i wyrównał zysk w obie strony.

Kemp 1m - Mister Fantastic 11/9 9/7,15 +33,44e

Yarm 6f - Fedora 13 11,5/13 -0,18e

Kemp 2m - Green Future 9 7,6 +1,58e

Miałem tez epizod z tradem. Niestety mały minus. na Odense. Co prawda wyczułem chwilowy spadek, jednak zanim przyjęło mi zakład ustawiony tik wyżej przez nieuwagę połknęło niższego laya i kurs zleciał. Od razu ciąłem. Ehhh - nauka... 04%20Wink.png

Odense 3,75 3,8 -0,7e

Tyle dzisiaj. Kończę powoli wakacyjną pracę. Będzie iwęcej czas na trading , forum i SB 02%20Laugh.png

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.