Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

sebbor - pre play - początki

Promowane odpowiedzi

Dzisiaj trzy rynki siurków:

post-985-0-73820600-1317242011_thumb.jpg

chciałem też wejśc gdzieś w trading LM, ale jakoś żadne MO mi nie pasowało i spasowałem. I dobrze, lepiej nie grać na siłę...

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 247
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

PODSUMOWANIE - PAŹDZIERNIK Październik to miesiąc, gdzie zaczęły pojawiać się fajne dniówki. Kapitał uległ znacznemu zwiększeniu co pozwala na takie zyski. Zacząłem ręcznie szukać siurków, nie poleg

Podliczenie weekendu, dla formalności. Nawet nie chce mi się wrzucać screenów W ten weekend miałem trochę roboty na uczelnię, więc jednym okiem śledziłem oddsmonkey w międzyczasie robiąc swoją robotę

Dzisiaj duży zysk! Jakiś czas temu straciłem na tym, że bet365 obniżył mi kurs za wycofanego konia, betfair nie, koń wygrał i byłem w plecy... Dzisiaj sytuacja się odwróciła. Miałem niezłego su

Posted Images

Dziś trochę próbuję tradingu na LE. Zacząłem dobrze na Odense kupionym po 3,05. Oddsportal pokazuje średnio 2,81. Płynność była mała, więc oddałem po 2,98, po czym oczywiście ludzie skupili i teraz poleciało na łeb sporo niżej. Trudno, cieszy choć mniejszy zysk.

post-985-0-93473600-1317288997_thumb.jpg

Wszedłem też w Lokomotiv. Niestety chyba w złym momencie, bo gdy kupiłem backa po 1,81 to zaczęło drgać w górę. Udało się też po drodze kupić backa na 1,85, co próbuję odsprzedać teraz po 1,84 by uciec z małą stratą z tego rynku bo nie wygląda on tak jak chciałem...

Odnośnik do posta

Wczoraj trzy koniki surebet i próby tradingu na piłce pre. Plus na Odense, minus na Lokomitovie i Odense CS 1-0. Myślałem że poleci, ale że Odense spadło tylko chwilowo to i CS nie spadł. Suma sumarum i tak wyszedł mi plus na piłce więc jest OK, a w tradingu muszę się szkolić ;)

post-985-0-62254000-1317375331_thumb.jpg

Na dziś już mam "sure-greena" na jednym koniu. Spróbuję też może coś z tradingu MO znaleźć. Wieczorkiem wrzucę też podsumowanie miesiąca.

Ostatnio wrzucam screeny z moich tabel, tak mi łatwiej. O ile bilans tradingu BF można wrzucać w postaci screena z BF to w surebetach już nie mam jak, więc walę tabelę z całości.

Odnośnik do posta

Dzisiaj bez szumu. Oddsmałpka jakoś mi dziwnie działała więc położyłem kasę na wieczorne wyścigi, kasa zamrożona więc mam wolne, więc zrobię już rozliczenie ;)

Ascot 7f - Azameera 9 8 +0,69e

Wolv 7f - Bilko Pak 17 15 +0,92e // wyścig późno więc podaję worst case

Eintracht - Union O3,5 2,66 2,66 +0,00e // próby za małą stawkę, nie szło wiec uciekłem

PAOK - Galatasaray IP +0,13e // IN PLAY, nauka GEEK TOYA

Dzisiaj czeka mnie impreza więc podsumowanie miesiąca może z dzisiaj wieczorem przenieść się na jutro ;)

Odnośnik do posta

Witam

Obawiam się że nie ma czegoś takiego jak surebety na koniach. Wszystkie buki mają coś takiego jak Rule 4 - w momencie wycofania jakiegoś konia przed gonitwą, a po zawarciu przez gracza zakładu wszystkie kursy są redukowane % np jeśli wycofany został faworyt o kursie 2 (czyli evens) wygrana netto redukowana jest o 45 % czyli jak masz konia o kursie 6 to jeśli wygra dostaniesz 5(wygr.netto) x 0,55 + 1(stawka) = 3,75.

To że czasem dadzą większą wygraną niż był kurs jest zasługą BOG - Best Odds Guaranteed a nie jakimś ich błędem w rozliczeniu.

W b365 jest dość łatwo zmienić walutę -15 min na czacie i masz nowe sklonowane konto z jedynką na końcu w username.Niestety na bonusy powitalne się już nie łapiesz, mimo że Ci je przyślą to nie będą działać. No i trzeba ponownie się weryfikować (też na czacie, bo klon konta wcześniej zweryfikowanego nie daje wpisać kodu z ich listu)

Odnośnik do posta

Po pierwsze dzięki za głosy na mój blog. Jestem zaskoczony trafieniem do blogów profesjonalnych, bo w zasadzie w tradingu dopiero raczkuję i bardziej na razie zajmuję się surebetami, ale fajnie że komuś się podoba to co piszę. Będę się starał dalej ciągnąc ten wózek. Komentarze zawsze mile widziane, więc piszcie ludziska ;)

PODSUMOWANIE WRZEŚNIA

Co) W zasadzie dopiero zaczynam swoje boje w świecie tradingu. Obracając bonusy pod kapitał natrafiłem na surebety na koniach. We wrześniu testowałem ten właśnie rodzaj zarobku. Korzystałem z Oddsmonkey.com i kalkulatorka do stawek. Surebety zdominowały moje działania, czystego tradingu było niestety mało.

Jak) Rezultaty są o wiele lepsze od oczekiwań. Konie dały zarobić. W kilku przypadkach miałem trochę farta, ale pieniądz jest pieniądz. Bilans poniżej.

rynki trading (+ 0 -): 7 - 3 - 3 zysk 3,63e

rynki surebety na koniach (+ 0 -): 54 - 0 - 1 zysk 188,47e

zysk na rynkach: 192,10e

straty (wpłaty, przewalutowania): 27,6e

zysk ogólny: +164,5€

post-985-0-05803100-1317493609_thumb.jpg

Wnioski) Mimo wielu trudności można zarobić surebetując konie. Potrzeba trochę czasu, by śledzić spadki kursów, sprawności by w odpowiednim czasie przeliczyć i wklepać stawki zakładów i ogólnego ogarniania swego budżetu. Plusy: łatwy pieniądz przy niewielkim wysiłku. Minusy: trochę jest kombinowania, transferowania środków w jedną i drugą stronę... Koszty przewalutowania bolą. Staram się to omijać wyważaniem stawek i salda, by nie stracić całości kapitału z BF i omijać konieczność wpłat. Sprawę załatwiłby Netteler i bet365 w euro, ale to później. Jestem też zależny od rynków, bo czasami buki szybko reagują i nie bardzo jest co zagrać. Płynność czasami mała, ale przy moich stawkach to nie problem. Straszą premium charges na BF, ale póki co jestem na ponad 1000e na minus u nich więc jest spokój.

Co dalej) Ogólnie: poznałem surebetowanie na koniach, jest OK i będę to kontunuował! Cel na październik to dalsza nauka tradingu i zwiększenie ich udziału w zyskach. Kontynuacja nauki GEEK TOYA. Udział w życiu forum traderzy.pl :)

Edytowane przez sebbor
Odnośnik do posta

Wczoraj nie było mnie w domu więc nie grałem. Bet365 zrobił mi niespodziankę:

Oferta bet365 Price Promise ma zastosowanie dla wszystkich wyścigów pokazywanych na żywo w sobotę na Channel 4 z Ascot, Newmarket i Redcar. Chcielibyśmy Ci pomóc w dobrej zabawie, oferując darmowy bonus w wysokości 50 PLN. Depozyt nie jest wymagany, nie ma żadnych dodatkowych zobowiązań.

Zatem puściłem surebeta za bonus na wysokim kursie i pięc dyszek + mały zysk wylądowało za friko na BF 02%20Laugh.png+11,78e razem. Expekt daje mi też 40PLN bonusu i nie mogę odmówić ;-)

Niedziela

Dziś trochę surebetów i trochę tradingu. Koniki - norma, czyhałem na oddsmonkey ale

żadnej perły nie było. W tradingu trzymam się póki co zasady max 50e na rynek żeby nie szaleć przy nauce tego fachu. Urwałem tik na Tromso 2,1 -> 2,08 Rynek mało płynny ale w bukach leciało i wiedziałem że tik czy dwa musi zejść. Poniżej screen z sytuacji Tromso koło 14 godziny. Dwa tiki na footballu amerykańskim na Falcons. Wszędzie leciało poniżej 1,40 (w tym w pinnacle który jest wyznacznikiem w sportach US) więc na BF też musiało spaść mimo mało płynnego rynku. Dniówka +2,64e czyli fajowo 01%20Smile.png

post-985-0-31496500-1317583034_thumb.jpgpost-985-0-60776500-1317583119_thumb.jpgpost-985-0-18635500-1317583187_thumb.jpg

Edytowane przez sebbor
Odnośnik do posta

Niech zgadnę - przegrywasz u nich ostatnio? ;) bet365 całkiem fajne bonusy potrafi odpalić od czasu do czasu.

Ostatnie kilka dni tak ,ale ogólnie i tak jestem tam spoooro na plusie 02%20Laugh.png02%20Laugh.png

Odnośnik do posta

Ostatnio sporo się działo i dlatego brak wpisu z mojej strony. Zacznę od końca...

Wtorek niestety mam cały na uczelni, wracam o 19 więc niestety z jakiegokolwiek handlu nici. Dodatkowo wieczorem jeszcze piłka - aktywnie ;-)

W poniedziałek głównym wydarzeniem był turniej pokera, który udało mi się wygrać 02%20Laugh.png Na początku nie szło. Blindy wzrastały a mi trafiały się na prawdę śmieciowe karty. Byłem jakby obok gry. Do stołu finałowego trafiłem z najmniejszym stackiem. Udało się podwoić trafiając na ręce asy i od tego momentu coś ruszyło. Mój stack się powiększał, ludzie odpadali i top5 stało się realne. W piątce moja gra ciągle się napędzała, pozwalałem sobie na coraz więcej agresji i betów. I tak dotarłem do Heads Up'a. Tam już częste agresywne all iny a mojej strony. W pewnym momencie po jednym z przegranych rozdań zostało mi niecałe 2000 przy blindach bodajże 1200... ale ostatecznie udało się :-) Cieszę się, bo wygrana kwotą zasila mój budżet do handlu. +87,54e

W poniedziałek również przyglądałem się meczowi w kosza LIVE Bonn - Bayern w ramach ćwiczeń GT. Kursy na gości były ~1,50. Dla mnie za nisko. Chciałem złapać na początku laya nawet coś niżej 1,4x, by potem w miarę rozwoju meczu, gdzie nie zakładałem dominacji gości po wzroście backować. Niestety od początku ruszyło Bonn i kurs szybko zaszedł na ponad dwa, niestety ja nie nie miałem kupionego laya... coś tam się pobawiłem na stawkach 2 i ostatecznie mam super wynik ;-) którego nie będę ukrywał. Screen poniżej:

post-985-0-67174700-1317805140_thumb.jpg

Odnośnik do posta

Wczoraj ostatni słoneczny dzień spędziłem z piwkiem na leżaku na działce 02%20Laugh.png więc relaks totalny...Ale żeby nie było że sięrozleniwiłem za bardzo trzeba brać się do roboty! W środę tylko dwa rynki na surebetach:

post-985-0-11237600-1317978491_thumb.jpg

Trzy eurasy w sakwie i jedziemy dalej. Szukam już rynków na dziś, również do tradowania...

Odnośnik do posta

witam!

Nie było mnie kilka dni. Powód - brak neta, czyli coś strasznego w dzisiejszych czasach!

W sobotę pojawił się problem, do wieczora nie zniknął więc zacząłem działać. Telefon do providera nie pomógł, oni sygnał wysyłali. Potencjalne przyczyny to modem lub komp. Podłączenie innego kompa pokazało że net faktycznie dochodzi o modem działa. Został komp. Nasuwała się automattycznie karta sieciowa, ale ostatecznie okazało się, że potrzebny był reinstall systemu. Fakt, dawno go nie było i po prostu komp był już za bardzo zasyfiony i coś tam się popieprzyło...

Skutek taki, że dopiero wczoraj komp i net doszedł do ładu, więc miałem kilka dni bez giełdy i zarobku ;) Czas nadrabiać zaległości 02%20Laugh.png02%20Laugh.png

Załączam wyciąg z ostatniego dnia mojej gry czyli piatku:

post-985-0-62530800-1318411679_thumb.jpg

Odnośnik do posta

No no ładniutko ;) Podłapałem bakcyla i też skubię na tych surkach :D Potrzebuję kogoś z paypalem, może masz? Do wykupienia miesięcznego oddsmonkey :D

Paypala nie mam. Ostatnio oddsmonkey średnio mi podchodzi (w wersji free) bo pokazuje mało ciekawych, zyskownych rynków. Ręczne szukanie daje mi więcej. Ale pewnie w premium jest inna bajka 04%20Wink.png

Wczoraj miałem do wieczora zajęcia i nici z siurków. Zagrałem tylko za kasę i bonus z Expekta który mi dali (40zł moje + 40bonus).

Był to nie do końca "surebet" bo na ratingu poniżej 100%, ale chciałem to załatwić szybko na wysokim kursie i kasa wpłynęła łatwa na BF.

Z bonusu +7,44e i mogę powiedzie,że "zrobilem greena a wlasciwie to nie greena ,ale tez wygralem" 02%20Laugh.png02%20Laugh.png

Dzisiaj długo szukałem rynku na koniach. Cierpliwość popłaca. Wynik poniżej:post-985-0-52454500-1318537956_thumb.jpg

Minęła chwila i kurs u buka poleciał w doł, a w BF i tak po chwili odbił. Uroki siurbetów. Tym razem zdążyłem 01%20Smile.png

post-985-0-15803900-1318537991_thumb.jpg

Odnośnik do posta

No ładnie ;) Widzę, że za niedługo moja wpadka na shocie stanie się głównym hasłem promującym traderzy.pl

Gratki, świetny zysk 13>10. Dzisiaj udało mi się złapać 13>11, też troszkę zarobiłem ;) Co do paypala i oddsmonkeya, to muszę dalej szukać. Na pewno jest inaczej i o wiele łatwiej.

Myślałem także, nad graniem takim sposobem : Jeśli widzimy zawyżony kurs, tzw surek (niekiedy uciekają mi ratingi powyżej 110%) to skupujemy backa w buku. Potem czekamy aż spadnie na giełdzie. Przy wysokich kursach, gdy np buk spuszcza z 34>26 to można ładnie zarobić :)

Myślę czy nie przetestować na małych stawkach :)

Odnośnik do posta

No ładnie ;) Widzę, że za niedługo moja wpadka na shocie stanie się głównym hasłem promującym traderzy.pl

Hasło jest przekozackie i jak się zastanowić to czasami faktycznie ma sens... prawie... 04%20Wink.png

Myślałem także, nad graniem takim sposobem : Jeśli widzimy zawyżony kurs, tzw surek (niekiedy uciekają mi ratingi powyżej 110%) to skupujemy backa w buku. Potem czekamy aż spadnie na giełdzie. Przy wysokich kursach, gdy np buk spuszcza z 34>26 to można ładnie zarobić :)

Jest to opcja, tylko że tu wprowadza się dodatkowe ryzyko. Bo mimo wszystko kurs nie zawsze spadnie 44%20sssss.png Tutaj już przyda się też trochę wiedzy z koników chyba, ale fakt czasami to się uda. Mnie już kilka razy się coś podobnego zdarzyło zrobić. Tzn np. backuje buka 11, BF mam na 10, ale widzę że właśnie są ruchy na spadek to poczekałem chwilę i uda się złapać laya 9,6. ale tu trzeba wiedzieć kiedy.

Odnośnik do posta

Ja złapałem surka w nocy 15>13.5 pokazywał oddsmonkey, zanim obliczyłem stawki, kurs zbili i na layu 11,5 zostało troszkę pieniędzy :) Nie mogłem nie skorzystać. Chwile potem buk na 13 spuścił a giełda wyrównała ;p

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.