Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

sebbor - pre play - początki

Promowane odpowiedzi

Ja złapałem surka w nocy 15>13.5 pokazywał oddsmonkey, zanim obliczyłem stawki, kurs zbili i na layu 11,5 zostało troszkę pieniędzy :) Nie mogłem nie skorzystać. Chwile potem buk na 13 spuścił a giełda wyrównała ;p

A moim zdaniem nie warto tak ryzykować. Jest dostęppny lay od ręki to się bierze, nie raz potrafi konia w kosmos wybić.

Zgadza się że czasami kurs jeszcze zjedzie, ale jak, tak jak Adamek0203 nie ryzykuję. Wiolę wziąć co jest bo wybicie może mnie boleć. Jedynym wyjątkiem jest to co napisałęm, że widzę ewidentną windę w dół, ale to też jest nieczęste i nie zawsze łatwe do złapania w odpowiednim momencie

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 247
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

PODSUMOWANIE - PAŹDZIERNIK Październik to miesiąc, gdzie zaczęły pojawiać się fajne dniówki. Kapitał uległ znacznemu zwiększeniu co pozwala na takie zyski. Zacząłem ręcznie szukać siurków, nie poleg

Podliczenie weekendu, dla formalności. Nawet nie chce mi się wrzucać screenów W ten weekend miałem trochę roboty na uczelnię, więc jednym okiem śledziłem oddsmonkey w międzyczasie robiąc swoją robotę

Dzisiaj duży zysk! Jakiś czas temu straciłem na tym, że bet365 obniżył mi kurs za wycofanego konia, betfair nie, koń wygrał i byłem w plecy... Dzisiaj sytuacja się odwróciła. Miałem niezłego su

Posted Images

Jeszcze się odnosząc - ja kiedyś zagrałem 26/20 bo było od ręki. A potem spadło do laya 12 :D Ale to bardzo jaskrawy przykłąd, zresztą obroty na tych wyższych kursach nie są za wysokie i łatwo może pójść w drugą stronę.

Odnośnik do posta

Jeszcze się odnosząc - ja kiedyś zagrałem 26/20 bo było od ręki. A potem spadło do laya 12 :D Ale to bardzo jaskrawy przykłąd, zresztą obroty na tych wyższych kursach nie są za wysokie i łatwo może pójść w drugą stronę.

To prawda,a wtedy strata dotkliwa, jeśli wcześniej ciułaliśmy drobne ;)

Odnośnik do posta

Podam przykład z wczoraj. Buk 13 BF 10/10,5. Wziąłem 13/10 - super. Po chwili buk zjechał na 8,5 i 8. Gdybym nie miał laya na BF pewnie po takim sygnale bym jeszcze czekał na spadek BF. Zjechało chyba na chwilę do 9 a potem wybicie na 11,12,13 aż do 15. Tutaj czekanie często dałoby reda.

Odnośnik do posta

Wczoraj sobota, piękny dzień na handel, a mnie oczywiście znowu prawie nie było na kompie (11-18). Rano udało się przetradować Karlsruhe. Złapałem się na lekką windę. Kupiłem 4,2. Spadało u buków mocno. Stałem na 4,0 i czekałem aż skupi. Niestety musiałem wyjść z domu i wziąłem tylko laya 4,1, ale zostawienie bezpańskiego zakładu na 4,0 byłoby głupie...

post-985-0-13976100-1318752787_thumb.jpg

Do siurków usiadłem dopiero o 18. Nie liczyłem na wiele a to był błąd. Wziąłem się za szukanie ręczne i było nieźle. Co chwilę miałem coś na oku. Rynkiem dnia był bodajże ostatni wyścig w Cork. W BF kursy ledwo co ruszone, wiele koni stało na kursie 1000. W bet365 to samo, żadnych ruchów a do wyścigu tylko pół godziny. Konik 15/8,8 !! Wziąłem szybko ile się dało, i po kilku sekundach buk spuścił już kurs do 7,5... Dzień mega udany. Co by było gdybym mógł wcześniej usiąść 02%20Laugh.png02%20Laugh.png Dniówka 14,33e

post-985-0-58086300-1318753066_thumb.jpg

Edytowane przez sebbor
Odnośnik do posta

Znowu pojawiłem się na rynkach późno, bo dopiero po 16, ale zrobiłem swoje.+5,60e Bilans poniżej:

post-985-0-75593400-1318792757_thumb.jpg

W ten weekend w ogóle nie używałem Oddsmonkey.com. Zauważyłem, że lepiej wychodzę na ręcznym przeszukiwaniu rynków na 2 gonitwy naprzód. Wyszukiwarka jest fajna, ale przy opóźnieniu 30min i małej sprawności jaką ostatnio zauważam zaczyna mi nie wystarczać. Ręczne szukanie pozwala mi na większy kontakt z rynkami i zauważanie siurków,które mogą sie pojawić za chwilę. Fakt, trzeba na to poświęcić więcej siebie, ale opłaca się imo... Na oddsmonkey nadal będę spoglądał, ale nie jako na główne źródło.

Odnośnik do posta

Po pieknym weekendzie przyszedł poniedziałek. Co prawda złapałem 15 ticków na Malmo 1,98 - 1,83 za niestety niewielką stawkę, ale też pół dnia miałem problemy z dostaniem się na stronę Betfair post-985-0-69591100-1318937804_thumb.jpg

Ważne dla grających surebety na koniach!

I tu przychodzi mniej przyjemna historia. BF nie działało, zagrałem tylko jeden rynek bo o 16 musiałem wychodzić. Po powrocie nie zgadzały mi się liczby. Wygrana na bet365 (koń wygrał) była za niska. Zamiast po kursie 5,5 było jakieś 4,8x? Mówię sobie: koń był wycofany i zagrała zasada 4. Nie ma tragedii na BF też potrącili z kursów i zobowiązanie też będzie mniejsze. Niestety nie! Okazało się, że o ile BF potrąca za zakłady zawarte przed wycofaniem konia, to bet365 za wszystkie zakłady! Czyli w BF zagrałem po wycofaniu i nic mi nie potrącili, a w bet365 wzięli z kursu przy rozliczeniu. W sumie to pretensje mogę mieć do siebie, że tego nie wiedziałem, ale właśnie taki niuansik mi się przytrafił.

No trudno, człowiek uczy się na błędach... szkoda, że własnych. 44%20sssss.png

Wniosek: sprawdzać w bet365 czy jakiś koń nie był wycofany przed zawarciem zakładu! Info to jest mało widoczne, pod tabelą kursów szarym! kolorem na czarnym tle! Jeśli tak to nasze kursy będą zmniejszane w przypadku wygranej.

Efekt: -8,07e

Odnośnik do posta

W takim wypadku trzeba liczyć na to, że zbackowany koń w buku nie wygra gonitwy :)

No trzeba, w końcu te konie tak często nie wygrywają.

Staram sie też przeryć bet365 i pojąć jak to jest dokładnie, żeby mieć pewność. Dobrze wiedzieć też o ile mi obniżą kurs, a ta informacja nie jest taka oczywista... Czat bet365 to porażka. Pani Alicja nie miała pojęcia o czym piszę ;-)

Dużo jest gonitw z wycofanymi jednak. Dobrze je omijać, a jak już tyo faktycznie liczyć że nie wygra :-)

Odnośnik do posta

Mi dzisiaj udało się ugrać kurs 11 > 9.6. Utrzymywał się bardzo długo a kursy na giełdzie sobie spacerowały od 9 -10.50 . Coś mi właśnie nie grało i potem przeczytałem Twój wpis na blogu. Żeby było śmieszniej to w tej gonitwie nawet dwa konie zostały wycofane więc w przypadku wygranej konia, miałem nie małą stratę pewnie. Także nie mogę znaleźć jak obliczają tą stratę za wycofanie przed zawarciem zakładu. Mimo wszystko oglądnąłem nawet gonitwę i konik słaby, przegrał. :)

Odnośnik do posta

Tak próbuje skumać na czym polega problem... W b365 ewentualne potrącenia są opisane przy gonitwie jak się najedzie kursorem na znaczek R4.Oczywiście dotyczą tylko te po zawarciu zakładu a nie wszystkie :)

Trudnością chyba jest to, że buki i betfair często zasypiają przy wycofaniu konia (nieraz dobre pół godziny) i nie łapią tego jednocześnie, więc buk może mieć zmienione kursy po wycofaniu a betfair jeszcze nie załapać że koń nie pobiegnie (albo betfair uwzględnić a buk nie). Zawsze aktualna lista wycofanych jest na oficjalnej stronie http://www.bha.org/g...ers/default.asp

I jeszcze mi się przypomniało że b365 nie stosuje potrącenia 5% (a więc dla koni o kursach od 11 do 15) jeżeli tylko jeden taki koń jest wycofany. Jeśli wycofanych jest więcej w tym przedziale to np. za dwa zabiera już 10%. Czyli może być sytuacja że zawieramy zakład po wycofaniu konia o kursie np.15 po czym po przyjętym zakładzie wycofany jest następny i wtedy mamy potrącenie 10 % chociaż po naszym zakładzie było tylko 5%

Edytowane przez rOck
Odnośnik do posta

Tak próbuje skumać na czym polega problem... W b365 ewentualne potrącenia są opisane przy gonitwie jak się najedzie kursorem na znaczek R4.

Zgadza się, ale do końca nie rozumiem jak to odczytać. Np wczoraj widziałem:

60p przed 8:38:32

40p przed 11:13:13

60p na każdy funt to rozumiem. Czyli. że dla zakładów zawartych do 8:38 było 60% potrąceń, między <8:38,11:13> było 40% ?? A później?? Ktoś potrafi pomóc?

Oczywiście dotyczą tylko te po zawarciu zakładu a nie wszystkie :)

Też mi się tak wydawało (tak jest w BF), bo to logiczne, ale pani na czacie powiedziała, że dla wszystkich. Info to jest wątpliwe, bo po późniejszych moich pytaniach widziałem, że nie ma dużego pojęcia o tym...

Trudnością chyba jest to, że buki i betfair często zasypiają przy wycofaniu konia (nieraz dobre pół godziny) i nie łapią tego jednocześnie, więc buk może mieć zmienione kursy po wycofaniu a betfair jeszcze nie załapać że koń nie pobiegnie (albo betfair uwzględnić a buk nie).

To bardzo możliwe, może nawet tak było w moim przypadku, jednak nie wiem gdzie znaleźć na BF szczegóły gonitwy i czas, w którym zaliczyli RF i wycofanie konia.

Szukam dalej, bo chcę to rozumieć ;-)

Odnośnik do posta

Hmm, w betfair na prawo od karty wyścigu są "Zasady" i jeśli jakiś koń był wycofany jest tabelka "Następujące konie zostały wycofane z tego rynku (Legenda: Numer Karty Wyścigu, Współczynnik redukcji w momencie wycofania, Czas)."

O ile się orientuję (nie gram na betfair) stosują oni odliczenie brutto a nie jak buki netto więc np. przy redukcji 20% przy pierwotnym kursie 5 dla betfair nowy kurs to 4 a dla buka 4,2.

Odnośnik do posta

W BF wszystko jest jasne. Reduction factor widoczne z prawej strony.

Tak jak piszesz:

np. przy redukcji 20% przy pierwotnym kursie 5 dla betfair nowy kurs to 4 a dla buka 4,2.

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.