Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

sebbor - pre play - początki

Promowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 247
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

PODSUMOWANIE - PAŹDZIERNIK Październik to miesiąc, gdzie zaczęły pojawiać się fajne dniówki. Kapitał uległ znacznemu zwiększeniu co pozwala na takie zyski. Zacząłem ręcznie szukać siurków, nie poleg

Podliczenie weekendu, dla formalności. Nawet nie chce mi się wrzucać screenów W ten weekend miałem trochę roboty na uczelnię, więc jednym okiem śledziłem oddsmonkey w międzyczasie robiąc swoją robotę

Dzisiaj duży zysk! Jakiś czas temu straciłem na tym, że bet365 obniżył mi kurs za wycofanego konia, betfair nie, koń wygrał i byłem w plecy... Dzisiaj sytuacja się odwróciła. Miałem niezłego su

Posted Images

Część buków (w tym b365) ma zasadę Double Result - First past the post. Oznacza ona że zakład jest rozliczany podwójnie - wg. tego co było na celowniku i wg. oficjalnego wyniku. Po zakończeniu wyścigu sędziowie mogą zgłosić obiekcje co do jego przebiegu (Stewards Enquiry) i zmienić kolejność przesuwając zwycięskiego konia na dalsze miejsce np. za zajeżdżanie drogi innym koniom. Mimo że nasz koń jest zdyskwalifikowany to buk płaci. Dla betfaira koń przegrał bo rozliczają tylko wg. oficjalnego wyniku.

Odnośnik do posta

Część buków (w tym b365) ma zasadę Double Result - First past the post. Oznacza ona że zakład jest rozliczany podwójnie - wg. tego co było na celowniku i wg. oficjalnego wyniku. Po zakończeniu wyścigu sędziowie mogą zgłosić obiekcje co do jego przebiegu (Stewards Enquiry) i zmienić kolejność przesuwając zwycięskiego konia na dalsze miejsce np. za zajeżdżanie drogi innym koniom. Mimo że nasz koń jest zdyskwalifikowany to buk płaci. Dla betfaira koń przegrał bo rozliczają tylko wg. oficjalnego wyniku.

Masz rację, ale w tym przypadku mogę tylko zyskać 02%20Laugh.png Czyli tak jak pisałeś Back u buka i Lay w BF wygrają. To na razie jednak tylko teoria, bo nie sądzę żeby to było częste. Masz jakieś info jak często zdarzają się takie przypadki?

Odnośnik do posta

W tym roku było kilkanaście zmienionych wyników, no ale to też trzeba być na właściwym koniu... Gdyby to było często to buki by nie płaciły za zdyskwalifikowane.

Odnośnik do posta

W tym roku było kilkanaście zmienionych wyników, no ale to też trzeba być na właściwym koniu... Gdyby to było często to buki by nie płaciły za zdyskwalifikowane.

No właśnie, dlatego nie ma co przykładać do tego wagi...

Dzisiaj w końcu dzień z przytupem. Mimo że wczoraj Matias mnie uprzedził i zwinął sprzed nosa dobrego siurka nie pozostałem gorszy 04%20Wink.png i dzisiaj piękna dniówka. Co ciekawe najlepszego konia wcale nie wziąłem prosto z Oddsmonkey. Tzn. wyszukiwarka pokazywała go wcześniej, kiedy jeszcze nie był wart grania, wtedy też zostawiłem ten rynek w osobnej zakładce. Po pewnym czasie patrzę, a tu kurs poleeeciał! W małpie akurat chwilowo wtedy tego nie było widać (?). Udało się złapać nawet 7->5. To już jest coś...

post-985-0-04417300-1320955449_thumb.jpg

Odnośnik do posta

Ładnie ładnie sebbor ;) Jak widać, te perełki zdarzają się częściej i trzeba mieć niezłe szczęście by je wyłapać :D Też tak czasami zostawiam dany rynek, zazwyczaj światowy, a może nóż znajdzie się jakiś jeleń jak ten z 200e po kursie 3.15 ;D

@mario - złapanie surka zaczyna się od godziny 20-stej poprzedniego dnia, do kilku minut przed gonitwą. Praktycznie cały czas można złapać jakiegoś końskiego surka, nie zawsze jest to taka bomba na 15% ale takie 2-3% zdarzają się bardzo często ;) Duży kapitał i można trzaskać niezłą kasiore.

Odnośnik do posta

do ilu minut/godzin przed gonitwą najczęściej pojawiają się "końskie surebety" ?

Tak jak napisał Matias, nie ma złotej godziny. Czasami można złapać nawet dzień wcześniej. Największe ruchu kursów zaczynają się około godziny przed wyścigiem i to wtedy jest duża szansa na windę, ale wtedy też buki szybciej reagują. Z drugiej strony na dłuuugo przed gonitwą, kiedy kursy nie zawsze są jeszcze ustabilizowane można znaleźć już jakieś pojedyncze mocne spadki. Różnie...

Odnośnik do posta

matias na dzien przed gonitwa, to w koszyku na lay moze stac 2e do zrobienia siura i duzy budzet mozna wtedy wsadzic... w buty ;)

Nie zawsze. Green 35e, który matias wczoraj zrobił był grany właśnie dzień przed 03%20Silly.png

Odnośnik do posta

Nie zawsze. Green 35e, który matias wczoraj zrobił był grany właśnie dzień przed 03%20Silly.png

Dokładnie tak, dodajmy jeszcze fakt iż rynek był światowy gdzie wgl ruch jakikolwiek kursów zaczyna się w dzień wyścigu, to można powiedzieć że trafiło się szóstkę :D Jeszcze 200e w koszyku ;o No ale widać koleś miał cynk, ponieważ dany koń wygrał.

Odnośnik do posta

Jakim kapitałem obecnie grasz siurki??

Wiele osób nie lubi ujawniać takich rzeczy ;-)

Aktualnie jest to w sumie około 1200€.

Dzisiaj kolejna sobota pod znakiem pomocy w remoncie. Do kompa siadłem dopiero po 18 a i tak udało się coś ugrać. Dwa dzisiejsze rynki i +2,70e. Do tego dwa rynki na jutro i też kilka euro, które wliczę sobie jednak w niedzielną dniówkę. Właśnie na jutrzejszym koniu było blisko rewelacji 3,50 -> 2,84! Jednak kursy uciekły... i zabrakło dosłownie kilku sekund... 44%20sssss.png Tak samo jak Matiasowi 04%20Wink.png

Chcę się jednak podzielić inną ważnąą kwestią dotyczącą oddsmonkey premium. Żeby nie dublować wpisów odsyłam zainteresowanych do posta w temacie o wyszukiwarce.

http://www.traderzy....dpost__p__21111

Odnośnik do posta

No ta bomba była spowodowana tym, że koleś chciał zarobic na tym koniu. Tak jak ostatnio dostał cynka o wygranej i wystawił dużo niższego backa niż kurs u buka. Nie wiem kto, ale zniknęło koło 500 e po kilku do 10-ciu sekundach. Jedno spojrzenie na bet365 mniej i to ja bym miał ładnego surebeta w kolekcji ;) Zauważyłem, że często idzie tak zarobić i przewidzieć spadek kursu u buka. Duża gotówka pojawiająca się nagle o bardzo wiele ticków poniżej aktualnego kursu zwiastuje praktycznie natychmiastową reakcję u buka. Wyjątkami są rynki światowe, gdzie buk czasami przysypia ;D

Odnośnik do posta

Mimo, że dzisiaj znowu w najlepszych godzinach nie mogłem śledzić koni to udało się coś ugrać. Dwa rynki zagrane już wczoraj. Najgorsze jest to, że zagrałem trzech faworytów po niskich kursach i jak na złość żaden mi nie wygrał, a bilans na BF ciągle rośnie 44%20sssss.png Względem PC niefajnie... we will see... limit 250 rynków skończy mi się jakoś na koniec grudnia...

post-985-0-96584900-1321201777_thumb.jpg

Odnośnik do posta

Poniedziałek:

post-985-0-23628100-1321472159_thumb.jpg

Wtorek cały dzień - uczelnia.

Środa:

post-985-0-59654000-1321472610_thumb.jpg

Ładne dwa dni na siurkach i mały komentarz ode mnie. Dzisiaj jeden rynek na minus - rzadko mi się to zdarza. Powód? zobaczyłem to na chwilę przed wyjściem z domu, już się ubierając. 15/13 - warto zagrać. Puściłem już na bet 365 i w tym momencie odjechał mi lay na BF. Tendencja była spadkowa i wiem że chwila i by wróciło , żeby wyjść choć na zero. Ktoś skupiłby moje zakłady po 14. Niestety musiałem już wychodzić i uciąłem layem po 15. Mały red i nauczka żeby nie grać wychodząc z domu. Lepiej mieć zapas czasu w razie czego ;-)

Odnośnik do posta

Dzisiaj prawie cały dzień wolny (chrzanić wykłady 04%20Wink.png) i dużo czasu spędziłem na koniach. Efekt świetny co widać poniżej. +19,37e. Z wystarczającym kapitałem można robić dniówki po 20 euro 02%20Laugh.png

post-985-0-35796800-1321559929_thumb.jpg

I ode mnie kolejna moja obserwacja dla surebotowców. Dzisiaj miałem dwa konie na jednym wyścigu. Niby nic, ale jeden wygrał (kurs 15), czyli sianko przeszło na stronę buka. Rynek w BF miałem wtedy ogólnie na minus, czyli to co wygrałem z drugiego konia nie zostało objęte 5% prowizji od wygranej! Tzn. że z drugiego konia (ten który nie wygrał) zyskałem więcej niż gdyby to były dwa osobne rynki. Dodatkowa kasa dla mnie. Taka obserwacja...

Edytowane przez sebbor
Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.