Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

sebbor - pre play - początki

Promowane odpowiedzi

• 1 month later...
  • Odpowiedzi 247
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

PODSUMOWANIE - PAŹDZIERNIK Październik to miesiąc, gdzie zaczęły pojawiać się fajne dniówki. Kapitał uległ znacznemu zwiększeniu co pozwala na takie zyski. Zacząłem ręcznie szukać siurków, nie poleg

Podliczenie weekendu, dla formalności. Nawet nie chce mi się wrzucać screenów W ten weekend miałem trochę roboty na uczelnię, więc jednym okiem śledziłem oddsmonkey w międzyczasie robiąc swoją robotę

Dzisiaj duży zysk! Jakiś czas temu straciłem na tym, że bet365 obniżył mi kurs za wycofanego konia, betfair nie, koń wygrał i byłem w plecy... Dzisiaj sytuacja się odwróciła. Miałem niezłego su

Posted Images

Dłuuugo nie pisałem. Chciałem zacząć tradować w wakacje, ale nie bardzo wyszło. Dwa powody.

Raz - miałem w lipcu zrobić bonus WillHill i myślałem, że tydzień i będzie po robocie. Bardzo się myliłem. Okazało się, że to najgorszy bukmacher z jakim miałem do czynienia, mino mojej kilkuletniej przygody z zakładami Podzielę, się wrażeniami. Po pierwsze pan na czacie powiedział, że bonus powinien pojawić się po kilku godzinach od wpłaty (wg regulaminu mieli 72h). Dostałem go dopiero po mojej interwencji ponad trzech dobach. OK jeszcze nie ma tragedii. Oddasmatchery i zaczynamy kręcić, bo 800funtów jest do obrotu. Niestety tak nie było. W zasadzie na każdy mecz, który był do obrócenia na zero (bez strat, bez zysków) WH nakładał mi limity zakładu. I to limity rzędu 8f, 4f. Próbujcie tak obrócić 800... Oczywiście zwróciłem się do supportu, ale pan na czacie nie mógł mi pomóc i poprosił o maila ze screenem problemu do działu pomocy. Pisałem kilka razy, nie dostałem odpowiedzi na żadnego maila. Robili ze mnie wała. W końcu jakoś udało się wyrobić bonus, ale trwało to 1,5 miesiąca. Powodem był także punkt drugi, ale mniejsza o to. Nie wiem, czy miałem pecha i trafiałem na jakieś resztki przed zmianą kursu, ale męczyłem się niesamowicie z obróceniem tego szitu. Niesmak pozostanie i WH ma u mnie bana. Nie wiem jak inni tam sobie radzili, ale moje odczucia są wyłącznie negatywne.

Dwa - brak czasu. studencina musi dorobić i zdecydowałem się na regularną pracę w systemie niestety trzyzmianowym, co uszczupliło mój czas wolny. W dodatku chodząc np. na popołudniówki nie miałem do dyspozycji wieczoru i tyle miałem z prób tradingu... Do tego w weekend wyjazdy i po prostu nie miałem kiedy. Wiem, że może lepsza organizacja i plan dnia mogły trochę polepszyć sytuację, ale teraz już trudno. Przynajmniej miałem intensywnie wykorzystane wakacje ;) Od września mam nadzieję, że wszystko wróci do normy i tryb zakręcony się skończy.

Aktualnie rzuciłem się na bonus 100% na bet365, który w porównaniu do WH idzie gładko a zawsze 200 zł wpadnie i będzie kapitał na trade od września.

Polecam do bonusów oddsmatchera oddsmonkey. Nie wiem czy są dozwolone zewnętrzne linki na forum (chyba są?), ale jakby co to każdy wygoogluje. Pokazuje oprócz piłki także konie, na których można ładnie obrócić bonusik bo z zyskiem. Rating 110% na koniach wcale nie rzadki.

Dużo się rozpisałem, ale w końcu mam czas :)

Odnośnik do posta

co do WH, to ja tam kilka razy obracałem ten bonus (podbno znowu powrócił) i raczej problemów nie miałem (czasem limit na surebeta, ale to się zdarza). Zgodzę się, że często trzeba było dłużej czekać na kasę bonusową niż to było zapisane w regulaminie, ale poza tym to jak dla mnie jak najbardziej ok ;)

Odnośnik do posta

Własnie skończyłem bonus w bet365. Szybko, łatwo i przyjemnie. Wszystko surebetowane na koniach z oddsmonkey.com. Grałem kursy 8-15 i wszystko nie weszło, zatem kasa po prostu przetransferowana na BF. 200 PLN za free. Dodatkowo zysk 6,56 euro :)

Kapitał na trade już mam, chociaż może skuszę sie na jeszcze jakieś bonusiki :D Fajnie to wychodzi na konikach :D

Odnośnik do posta

Wplac do nich znowu ,caly czas maja okazje .

Niedlugo przykleja ci logo -hazardzista i bedzie dostawal bonusy za lojalnosc .:-D

Właśnie tak chyba zrobię. Od kilku dni widzę, że codziennie na bet 365 na koniach są surebety typu 105% i więcej, a z tego można juz cosik grosza ukręcać :)

Odnośnik do posta

Pierwszy września. Dzieciaki i młodzież do szkół, studenci jeszcze nie ;).

Dzisiaj, po wakacyjnych bojach, wyjazdach i różnych innych zaczynam coś tradować.

Po bonusach mam za co grać. Startuje z 250ojro na BF. Na sam trading na początek by wystarczyło, ale oprócz czystego tradingu popróbuje swoich sił w surebetach na koniach. Przy bonusie z bet365 pięknie to szło, wiec zobacze jak mi pójdzie. Wiąże się to czasami z wysokimi kursami, które mam nadzieję nie wejdą, ale mam w razie czego na MB jeszcze trochę kasy jakby trzeba było doładować BF.

Na razie delikatnie więc trading delikatnie, kontrolnie wciąż dla nauki za niezbyt wygórowane stawki.

Dzisiaj właśnie udało mi się trafić konie! Kurs wysoki więc nie mogłem dać większej stawki :/

Salis 17:00 Bet365/BF

Avrilo 17 na bet365 i 15+15,5 na BF

post-985-0-13944500-1314876178_thumb.jpg

Co prawda w pośpiechu trochę źle, nierówno dobrałem zysk ale trudno.

Pewny green 0,71(nie wygra) lub 0,97 (wygra).

Dodatkowo stoję na Szwecji U21. Kupiłęm 1,44, aktualnie 1,43. Obserwuję, mam nadzieję, że jeszcze spadnie i urwę chociaż 2-3 tiki.

Odnośnik do posta

Podsumowanie dnia:

Konie: Avrilo: +0,71e

Szwecja U21: +0,00e

Ty wyszedłem na zero. Dobrze wytypowałem trend,jednak spadek był później niż ja na kompie i nie załapałem sie na spadki, a poleciało poniżej 1,40 szkoda...

post-985-0-78342700-1314911390_thumb.jpg

Konie: Broctune Papa Gio +0,32e powinno być ale jakież moje zdziwienie...

Bet 365 pokazuje mi, że stawiałem go po 3,50 a nie po 2,87!

Jestem dodatkowe 25e na plusie! :)

Kurs był jak byk 2,87 na bet365. Kombinuję cały czas z zakładem wygrana/miejsce, ale ani mi podwójnej stawki nie pobrali, ani kurs też nijak sie nie zgadza nawet. Nie wiem...

Albo się pomylili, albo ja nie znam zasad zakładów na konie, które stawiam...

Dlaczego tak jest? Ktoś pomoże?

Odnośnik do posta

Bet 365 pokazuje mi, że stawiałem go po 3,50 a nie po 2,87!

Jestem dodatkowe 25e na plusie! :)

Kurs był jak byk 2,87 na bet365. Kombinuję cały czas z zakładem wygrana/miejsce, ale ani mi podwójnej stawki nie pobrali, ani kurs też nijak sie nie zgadza nawet. Nie wiem...

Albo się pomylili, albo ja nie znam zasad zakładów na konie, które stawiam...

Dlaczego tak jest? Ktoś pomoże?

Sprawdz co zagrales .

W b365 jak zawierasz zaklad obok kursu jest pusty box ,jak postawisz tam ptaszka zaklad idzie za podwojna stawke na each way.

Czasami tez maja jakies promocje albo z konkretna gonitwa albo za kilka gonitw i zwracaja stawke lub jakos inaczej ,poczytaj na mailu ,moze Ci cos przyslali .

Oni lubia takich co stawiaja pojedynczo na konie i za okragle stawki (o tym pamietaj ,nierowno stawiaj tylko na bf ).

Odnośnik do posta

Dzięki za pomoc. Sprawdziłem wszystko jeszcze raz i nic. Stawki podwójnej nie wzięło, promocji na mailu nie ma a policzyli po 3,50. Czyli koniec tematu, siedzę cicho i kasuję darmowe 25 ojro licząc że nic się nie zmieni ;)

Dzisiaj wchodzę po pracy i widzę na Oddsmonkey piękne 104% na Chep 15:00. Szybko sprawdziłem i faktycznie było. Kolejny surebet na koniach zrobiony.

Chep 15:00 Duquesa 17 na bet365 15/15,5 na BF

U buka za radą postawiona okrągła stawka 60 PLN z BF wyciagnięte:

post-985-0-85731100-1314973251_thumb.jpg

czyli zysk 1,36e po dzisiejszym kursie.

Szkoda, że konto na bet365 mam w PLN, ale chyba nie da się tego zmienić na euro. Mam rację?

Odnośnik do posta

Dzięki za pomoc. Sprawdziłem wszystko jeszcze raz i nic. Stawki podwójnej nie wzięło, promocji na mailu nie ma a policzyli po 3,50. Czyli koniec tematu, siedzę cicho i kasuję darmowe 25 ojro licząc że nic się nie zmieni ;)

Dzisiaj wchodzę po pracy i widzę na Oddsmonkey piękne 104% na Chep 15:00. Szybko sprawdziłem i faktycznie było. Kolejny surebet na koniach zrobiony.

Chep 15:00 Duquesa 17 na bet365 15/15,5 na BF

U buka za radą postawiona okrągła stawka 60 PLN z BF wyciagnięte:

post-985-0-85731100-1314973251_thumb.jpg

czyli zysk 1,36e po dzisiejszym kursie.

Szkoda, że konto na bet365 mam w PLN, ale chyba nie da się tego zmienić na euro. Mam rację?

juz ich oto pytałem na czacie. musisz wypłacić całą kase. zamknąć konto i założyć nowe juz w euro.

Odnośnik do posta

Dzisiaj było tak:

Chep 15:00 Duquesa 17 na bet365 15/15,5 na BF +1,36e

a poźniej za całe środki u buka:

Brig 17:20 Interact 2,75 na bet365 2,50 na BF +8,98e

Dzień ładny na +10,34e ale powstaje trochę wątpliwości co do tego biznesu...

Waluty. Aktualnie mam bet365 w PLN a BF w euro, dlatego muszę to sobie przeliczać po kursie. Niewygodne. Sprawę załatwi konto u buka w ojro, jednak wtedy pojawiłby się inny problem. Straty na przewalutowaniu. Moneybookers mam w PLN, więc aktualnie nie tracę z buka do MB (PLN->PLN), a tylko MB->BF. Jeśli zmienię walutę na bet365 stracę dwa razy EUR->PLN->EUR. Jakie to straty? Dziś wpłaciłem trochę na BF i policzyli mi po około 10gr więcej niz średni kurs euro. Czyli na 100euro to jakieś 10zł.

To oznacza, że aby biznes był opłacalny zyski oznaczające zczyszczenie konta u buka lub BF muszą być na tyle duże, żeby opłacało się potem robić z powrotem transfer pieniędzy. Czy codziennie będę mógł łapać takie okazje jak dziś? Tego jeszcze nie wiem.

Dodatkowo na SB ktoś wspomniał, że jeśli wygrywa się sporo na BF można dostać 20%PC. Co to jest? Czy to groźne?

Co myślicie o całej akcji z koniami i opłacalności? Ktoś próbował??

Odnośnik do posta

mozna dostac nawet i 60% pc.

pc = premium charge. procent jaki ze swych zyskow musisz oddac betfair, gdy zaczniesz kosic wiekszy hajs. jak oni to naliczaja? tego nie wiem. niech wypowie sie ktos, kto juz placi, albo jest bardziej zorientowany w temacie.

Odnośnik do posta

Heh, zarówno ty jak i sebbor nie musicie się póki co martwić o te opłaty. Aby była podstawa do naliczania musi być spełnione pięć warunków, a suma zysków na koncie musi być około 8-9K euro. Opłaty zostają zatem naliczane, gdy wyczerpiecie limit pieniędzy zwolniony od opłat ( obecnie jest to 1 K euro).

Więcej szczegółów macie tutaj: http://www.traderzy.pl/forum/topic/290-oplaty-premium-betfair-sciaga-haracz/ . Jest tam też przydatny link, gdzie możecie sami zobaczyc własne PC, ale musicie być zalogowani na konto BF.

Odnośnik do posta

Dzisiaj dwie kwestie:

Raz

Dzisiaj świetny dzień na koniach. Wpuściłęm 300 PLN na bet365 a okazje w Małpce pokazywały się jedna po drugiej. W sumie 4 rynki, 4 konie i ładny zysk. Poniżej wykaz.

Kemp Mahab El Shamaal 21 16,5/18 +3,11e

Muss Global 26 21 +2,58e

Muss Maid Of Meft 17 12,5 +5,70e

Strat Chico Caparal 21 18 +1,87e

W sumie +13,26e

Grałem wysokie kursy, wszystkie nie wygrały. Teraz doliczając ewentualną stratę z przewalutowania wypłaty funduszy z BF, by ponownie je dać na bet365, czyli dla 300zł jakieś 2 euro i tak jestem na ładnym plusie. Wniosek: Takie granie jest opłacalne!

Dwa

Czytałem regulamin BF o opłatach premium. Tak jak pisze HoMiK155 na razie nie mam się o co martwić bo nie spełniam warunków: poniżej 250 rynków no i 1000Ł darmowych opłat nie wykorzystałem. Jednak jeśli chciałbym np kontynuować grę jak teraz na koniach to należy się zastanowić jak to będzie.

Osiągając 250 rynków spełniam już trzy warunki od poczatku założenia konta:

- Wystąpi zysk;

- Suma wygenerowanych opłat wyniesie mniej niż 20%† zysku brutto; oraz

- Zakłady na 250 rynkach.

I wtedy już mogą zacząć mi naliczać. 1000Ł mam free. Ile opłat wyjdzie tygodniowo? Dzisiaj zrobiłem jakoś ponad 90 zysku brutto na BF. Przykładowo przyjmę tygodniowo 500e zysku brutto i 25e kosztów (5%). Wtedy opłata PC wyniesie 20%x500 - 25 czyli 75e na tydzień. 1000Ł czyli obecnie powiedzmy 1350e wystarczyłoby na 18 tygodni (zakładając nie zwiększanie stawek). 4 miechy z kawałkiem...

Po tym czasie rezygnując z takiej gry z zajmując się zwykłym tradingiem nadal spełniamy

warunki do opłat premium:

- Wystąpi zysk (no niewątpliwie)

- Suma wygenerowanych opłat wyniesie mniej niż 20%† zysku brutto (cały czas tak)

- Zakłady na 250 rynkach (już od dawna)

Ale opłaty są tygodniowe:

"Różnica pomiędzy 20%† zysku brutto z poprzedniego tygodnia, a sumą wygenerowanych kosztów w tygodniu".

Jeśli więc tygodniowe 20% zysków brutto(wygrane - przegrane) będzie mniejsze niż koszty to nie zapłacimy nic. Mam rację? Czy taka proporcja zachodzi w tradingu? Proszę o komentarze bo mogłem gdzieś się pomylić.

Odnośnik do posta

Dzisiaj dwie kwestie:

Raz

Dzisiaj świetny dzień na koniach. Wpuściłęm 300 PLN na bet365 a okazje w Małpce pokazywały się jedna po drugiej. W sumie 4 rynki, 4 konie i ładny zysk. Poniżej wykaz.

Kemp Mahab El Shamaal 21 16,5/18 +3,11e

Muss Global 26 21 +2,58e

Muss Maid Of Meft 17 12,5 +5,70e

Strat Chico Caparal 21 18 +1,87e

W sumie +13,26e

Grałem wysokie kursy, wszystkie nie wygrały. Teraz doliczając ewentualną stratę z przewalutowania wypłaty funduszy z BF, by ponownie je dać na bet365, czyli dla 300zł jakieś 2 euro i tak jestem na ładnym plusie. Wniosek: Takie granie jest opłacalne!

Dwa

Czytałem regulamin BF o opłatach premium. Tak jak pisze HoMiK155 na razie nie mam się o co martwić bo nie spełniam warunków: poniżej 250 rynków no i 1000Ł darmowych opłat nie wykorzystałem. Jednak jeśli chciałbym np kontynuować grę jak teraz na koniach to należy się zastanowić jak to będzie.

Osiągając 250 rynków spełniam już trzy warunki od poczatku założenia konta:

- Wystąpi zysk;

- Suma wygenerowanych opłat wyniesie mniej niż 20%† zysku brutto; oraz

- Zakłady na 250 rynkach.

I wtedy już mogą zacząć mi naliczać. 1000Ł mam free. Ile opłat wyjdzie tygodniowo? Dzisiaj zrobiłem jakoś ponad 90 zysku brutto na BF. Przykładowo przyjmę tygodniowo 500e zysku brutto i 25e kosztów (5%). Wtedy opłata PC wyniesie 20%x500 - 25 czyli 75e na tydzień. 1000Ł czyli obecnie powiedzmy 1350e wystarczyłoby na 18 tygodni (zakładając nie zwiększanie stawek). 4 miechy z kawałkiem...

Po tym czasie rezygnując z takiej gry z zajmując się zwykłym tradingiem nadal spełniamy

warunki do opłat premium:

- Wystąpi zysk (no niewątpliwie)

- Suma wygenerowanych opłat wyniesie mniej niż 20%† zysku brutto (cały czas tak)

- Zakłady na 250 rynkach (już od dawna)

Ale opłaty są tygodniowe:

"Różnica pomiędzy 20%† zysku brutto z poprzedniego tygodnia, a sumą wygenerowanych kosztów w tygodniu".

Jeśli więc tygodniowe 20% zysków brutto(wygrane - przegrane) będzie mniejsze niż koszty to nie zapłacimy nic. Mam rację? Czy taka proporcja zachodzi w tradingu? Proszę o komentarze bo mogłem gdzieś się pomylić.

Odnośnik do posta

Dzisiaj jakiś taki martwy dzień dla mnie. Na koniach bieda, w tradingu wszedłem tylko na trochę w jedno spotkanie i nic więcej mnie nie kusi więc chyba odpuszczam.

Wszedłem w Meksyk - Chile. Kupno po 2,64, sprzedaż 2,58. Teraz nawet niżej ale jakiś drewniany ten rynek, płynność nieduża. Zysk jakiś jest ;)

post-985-0-84105700-1315149705_thumb.jpg

Ponawiam prośbę do bardzie doświadczonych traderów o przeczytanie punktu dwa w poprzednim poście i ocenę czy ja dobrze to wszystko rozumiem. Sprawa trochę skomplikowana, a chcę mieć wyjaśnione. Post wysłał się dwa razy przy wczorajszych problemach z forum.

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.