Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Filmy dokumentalne - na każdy temat.

ozon

Promowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 41
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

niedawno cos takieg widzialem:

Holenderska fabryka kokainy

"Początek filmu jest enigmatyczny: chaotyczne, początkowo niezrozumiałe migawki z kamer dozoru domowego pokazują włamanie, szarpaninę i nagich ludzi biegających w popłochu po mieszkaniu. Później okazuje się, że stan psychiczny, w jakim znalazł się główny bohater dokumentu, Arend der Horst, wydaje się bliski chaosowi zarejestrowanemu przez kamery ochrony.

Arend to 62-letni kokainista, od 30 lat na haju. Dużo czasu spędza w Internecie, tropi różne spiski, szuka wyjaśnień i znajduje zaskakujące odpowiedzi. Właśnie teraz, jego zdaniem, trwa zakrojona na szeroką skalę akcja tajnych służb wymierzona w obywateli. Wszyscy są podsłuchiwani i śledzeni. Gdy myślimy, że wiemy już, co jest w tym filmie paranoją, na ekranie pojawiają się "zdrowi" obywatele - adwokat i dziennikarz - którzy potwierdzają obawy wystraszonego bohatera. Cała trójka wydobywa na światło dzienne jeszcze jedną tajemnicę. Do 1945 roku Holandia była największym na świecie producentem kokainy. Mężczyźni spotykają się w pozostałościach fabryki, rozmawiają o obecnej wojnie kokainowej, która jest ich zdaniem tylko przykrywką w wojnie o ropę i rozważają możliwości ożywienia produkcji i obrotu na zasadach Fair Trade..."

http://www.youtube.com/watch?v=NiuFNtGae2s

Odnośnik do posta
  • 2 months later...
  • 5 months later...
  • 1 month later...

Bartas koniecznie musimy sie kiedys zgadac. Moze teraz juz mniej ale kiedys bardzo interesowalem sie tematyka obozow koncentracyjnych. Wczoraj przypadkiem okazalo sie, ze rowniez Kucharowi bliski jest ten temat. Rowniez przypadkiem wpadla mi informacja o filmie, ktory polecam. Nie wiem jak to mozliwe ale nigdy o nim ni eslyszalem. Film bardzo bardzo smutny...

http://www.youtube.com/watch?v=N_LMsI4494s

Odnośnik do posta

Bartas koniecznie musimy sie kiedys zgadac. Moze teraz juz mniej ale kiedys bardzo interesowalem sie tematyka obozow koncentracyjnych. Wczoraj przypadkiem okazalo sie, ze rowniez Kucharowi bliski jest ten temat. Rowniez przypadkiem wpadla mi informacja o filmie, ktory polecam. Nie wiem jak to mozliwe ale nigdy o nim ni eslyszalem. Film bardzo bardzo smutny...

http://www.youtube.com/watch?v=N_LMsI4494s

Cycu oglądałem ten film :) Jest on dla mnie jednym z najlepszych filmów o tematyce obozów koncentracyjnych. Naprawdę polecam go innym ;-)

Odnośnik do posta

szczerze Ci powiem, ze gardlo mi sciskalo w koncowce. Do teraz jestem w szoku. Rano wysciskalem mojego Synka jak nigdy...

Znalazlem jeszcze wczoraj film - Fabryka zla ale jeszcze nie ogladalem. Seans planuje na dzisiejsza noc choc nie wiem czy nie zobic przerywnika jakas komedia - takie filmy strasznie ryja psyche... Obejrzyjcie zreszta sami jeden fragment

Odnośnik do posta

szczerze Ci powiem, ze gardlo mi sciskalo w koncowce. Do teraz jestem w szoku. Rano wysciskalem mojego Synka jak nigdy...

Znalazlem jeszcze wczoraj film - Fabryka zla ale jeszcze nie ogladalem. Seans planuje na dzisiejsza noc choc nie wiem czy nie zobic przerywnika jakas komedia - takie filmy strasznie ryja psyche... Obejrzyjcie zreszta sami jeden fragment

Wow mocne. Nie widziałem jeszcze tego filmu ale po fragmencie stwierdzam, że jest on o młodzieżowce NSDAP czyli Hitlerjugend.

Odnośnik do posta

tak tak dokladnie jest o mlodziezowce, ktora dopiero wkracza w ten okropny swiat. Aha - drobna uwaga - nie czytajcie komentarzy pod filmem zanim zaczniecie ogladac. Czesto ktos tam pisze jakie jest... zakonczenie...

Odnośnik do posta

tak tak dokladnie jest o mlodziezowce, ktora dopiero wkracza w ten okropny swiat. Aha - drobna uwaga - nie czytajcie komentarzy pod filmem zanim zaczniecie ogladac. Czesto ktos tam pisze jakie jest... zakonczenie...

Tak wiem, nigdy nie czytam bo internetowe trolle specjalnie tak piszą, żeby zrypać ludziom seans :oops:

Odnośnik do posta

Temat został zarchiwizowany

Ten temat został przeniesiony do archiwum. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.