Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

VPN - dyskusja

Promowane odpowiedzi

Sorry, że pisze nowy post bo nie wiem jak połączyć to w stary. Zmieniłem na UK 2 i juz wszystko dziala OK udało mi sie zalogować pierwszy raz na BF z "UK" tylko ciekawe czy tak jak piszesz nie będzie problemów z wyplatą. Ja wypłacam na MB. jeszcze raz dzieki HoMiK za pomoc.

Edytowane przez realista100
Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 68
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

predzej anglia wystapi z unii niz zamnkie bukow.

Gwoli ścisłości. Program, który nas powinien interesować to nie Exshield a dokładnie Expat Shield (namęczyłem się żeby to znaleźć, bo Exshielda w ogóle nie ma). Jest to program bliźniaczy do Hotspo

Już się robi:) Ostatnimi czasy przetrząsałem obcojęzyczne fora w poszukiwaniu sprawdzonego kanału VPN. Dużą popularnością cieszy sie ten, który kilka postów wyżej przytoczył SoCioS, ale jako że j

Posted Images

Dzieki Homik,chyba za jakis czas skozystam z tej uslugi astrill,zobaczymy jak to wyjdzie.Z tego co widac nie mozna placic poprzez moneybookers,wiec zaloze sobie pay pala.Nie wiem czy wiesz jak jest w GB ale na przyklad jak masz na karte telefon lub net i chcesz laczyc sie ze stronami dostepnymi powyzej 18 lat to nie mozesz dopuki nie potwierdzisz wieku np. u operatora,jest to zablokowane niejako z automatu i byc moze dlatego ci BT zarobilo ta weryfikacje.Z drugiej strony weryfikacje i wyplaty juz napewno robiles.Jak myslicie czy wyslanie takiego pytania do supportu byloby dobrym pomyslem,jak oni zapatruja sie na stosowanie VPN i logowanie sie na ich strone?

Odnośnik do posta

Dziś napisałem do supportu:

Witam, mam takie pytanie. Zamierzam łączyć się poprzez VPN z Waszą stroną. Czy macie jakikolwiek obiekcje, zastrzeżenia do tego rodzaju połączeń? Czy bezproblemowo mogę krozystać z VPN

Dostalem odpowiedź:

Dziękujemy za nadesłany email. Uprzejmie informujemy, iż Zasady Befair mówią:

Klient nie będzie ukrywać lub ingerować w adres IP swojego komputera używanego do korzystania z witryny Betfair lub nie będzie podejmować działań uniemożliwiających Betfair poprawne ustalenie adresu IP komputera używanego przez klienta podczas korzystania z witryny Betfair.

Aby uzyskać więcej szczególowych informacji prosimy o kontakt na poniżej podany email/adres.

Z poważaniem

Biuro Obsługi Klienta Betfair

polska@betfair.com

Betfair

PO Box 34467

London

W6 9WS

Także lepiej uważać i na razie nie ingerować w zmianę ip. Nie wiem jakie konsekwencje będą grozić ze strony Betfair za takie łamanie regulaminu

Odnośnik do posta

Bardzo dobrze ze to napisales Zicco,jasno z tego wynika ze moze sie to nie spodobac BT i w przyszlosci moga nastapic jakies blokady,jeszcze jedno co przyszlo mi do glowy to taka mysl,czy ludzie kozystajacy z VPN nie sa jakgdyby bardziej narazeni na ewentualne sprawdzanie,wychodzac ze stwierdzenia on kozysta z VPN to pewnie ma cos do ukrycia?Przy skozystaniu ze strony ktora opisal Homik nalezy wypelnic formulaz rejestracyjny podajac swoje dane!wiec nie wiem jak to sie ma do anonimowosci,no i pozatym placimy a jak placimy to poprzez portfel internetowy lub konto/karte a wiec pozostanie w pelni anonimowym nie jest takie latwe,sao moneybookers na zadanie pewnych sluzb moze dane udostepniac,ale to tylko takie moje przemyslenia/watpliwosci i moge sie mylic.

Odnośnik do posta

Jako że to mój pierwszy post (do tej pory działałem w trybie read only, od czasu do czasu pisząc coś w shoutboxie) - witam wszystkich serdecznie.

W temacie. Z VPN korzystam od 3 miesięcy. Wykupiony mam abonamencik na IP UK w http://www.hideipvpn.com

Wrażenia z użytkowania ogólnie bardzo pozytywne. Działa dobrze i szybko. Livevideo śmiga bez zacięć - to dobry test. Przez te 3 miesiące jeden raz miałem problem, że coś nie działało - wystarczyło przerzucić się na inny z przydzielonych serwerów i wszystko wróciło do normy. Support działa - na mój ticket odpowiedzieli w godzinkę.

Jedna kwestia, na którą chciał bym zwrócić Waszą uwagę. Do połączenia VPN nie są potrzebne żadne specjalne programy, system operacyjny sam w sobie posiada narzędzia do łączenia się przy pomocy VPN. Osobiście korzystam z takiego własnie sposbu. Wiecie ... te różne programy, cholera ich wie co one jeszcze robią oprócz łączenia nas - a przecież my tu na pieniążkach operujemy. Opis jak z poziomu systemu skonfigurować połączenie vpn jest na stronce którą wyżej podałem.

[edit]

Przy okazji. Połączenie symbolizuje taka ikonka w trayu. Trzeba zerkać tam czasem, bo zdarza się że z jakichś przyczyn nas rozłącza, a my wówczas nieświadomie robimy swoje bezczelnie na oczach Kapicy ;)

[/edit]

A teraz pytanko z powiązanej beczki. Jestem wielkim miłośnikiem darta. Gdy jeszcze livevideo nie było okrojone dla polaków, zawsze były transmisje. Niestety na IP z UK jest wszystko oprócz darta, pewnie ze względu na to, że licencję na darta w UK ma SKY. Podpowiedzcie proszę, IP z jakiego kraju sobie skombinować by spokojnie (czyli prawie "w prawie" ;) ) sobie grać, oraz by to nie było UK - bo tam darta nie pokazują ?

Pozdrawiam

Edytowane przez po_zboju
Odnośnik do posta

Również witam wszystkich forumowiczów/traderów. Bardzo się cieszę, że powstało forum odnośnie tematyki tradingu.

Tak samo chciałbym prosić o wypowiedź osób używających już z VPN i jak się to ma do samego betfair.

Czy betfair nam pozwoli na korzystanie z IP z innego kraju?

po_zboju: rozumiem, że za pomocą sieci VPN uruchamiasz aplikacje (bota) betfair, a logujesz się z UK. Powiedz mi czy betfairi miał do tego zastrzeżenia? Czy zacząłeś logować się przez VPN na swoje "stare" konto betfair, czy może założyłeś sobie nowe?

HoMiK155, jak w konsekwencji rozwiązał się problem zablokowania przez betfair możliwości wypłat? Czy to stało się przez to, że zauważyli logowania przez IP z innego kraju?

Bo nie do końca rozumiem tej weryfikacji Twojego wieku. Przeprowadzałeś wcześniej PEŁNĄ weryfikacje w betfair (z uruchomieniem konta AUS)?

Ja jakiś czas temu przeprowadziłem pełną weryfikacje i nie wiem czy nie popełniłem przez to błędu...

Pozdrawiam,

sweter

Odnośnik do posta

Nie korzystam z żadnych botów. Zestawiam połączenie VPN z serwerem w UK, a z BF korzystam przez przeglądarkę. Jak do tej pory nie miałem żadnych kłopotów od BF z tym związanych. W czwartek wypłacałm z BF na MB około 400 ojrosków i problemów nie było żadnych.

Pozdrawiam

Odnośnik do posta

Stanowiska firm w kwestii pokera (ale firmy też bukmacherskie).

"Wobec tego rodzi się pytanie co dalej? Redakcja PokerNews postanowiła, zapytać przedstawicieli pokojów pokerowych jakie działania zamierzają podjąć w związku z wprowadzeniem owej ustawy. Poniżej możecie zapoznać się ze stanowiskami takich firm jak Unibet, Betsson, Poker770 (jeszcze wczoraj mieliśmy więcej wypowiedzi, ale kilku przedstawicieli poprosiło o niepublikowanie informacji.)

Operacja Betssona w Polsce pozostaje bez zmian, gdyż polityczne zmiany w polskim prawie nie mają bezpośredniego wpływu na licencję firmy. Betsson cały czas działa w pełni zgodnie z prawem UE, a jako że prawo polski jest z nim sprzeczne, opiera się na tym, które jest nadrzędne. Warto zaznaczyć, że dane Użytkowników Betssona nigdy nie są udostępnione podmiotom trzecim.

Rzecznik Betsson Polska

Ustawa hazardowa została przyjęta przez Rząd RP i przegłosowana przez parlament mimo uwag i komentarzy wystosowanych przez Komisję Europejską. W chwili obecnej prawo to nie jest egzekwowane i głęboko wierzymy, że wysiłki podejmowane przez Unibet i innych operatorów poprzez EGBA (European Gaming and Betting Association) spowodują pozytywne zmiany obecnej sytuacji prawnej.

Unibet nadal działa na polskim rynku na podstawie europejskiej licencji i żadne zmiany w tej sprawie nie są obecnie przewidywane.

Country Manager Unibet Poker

Poker770 nie planuje blokować oferowanych usług graczom zamieszkałym na terytorium RP. Polscy gracze nadal będą mieć możliwość uczestniczenia w grach na prawdziwe pieniądze oferowanych przez Poker770. Nie ma powodów do obaw i niepokoju.

Country Manager Poker770

Ostatnia wypowiedz należy do jednej z firm z sieci Ongame (zgodnie z prośbą przedstawiciela, nie publikujemy nazwy firmy, którą reprezentuje)"

Odnośnik do posta

HoMiK155, jak w konsekwencji rozwiązał się problem zablokowania przez betfair możliwości wypłat? Czy to stało się przez to, że zauważyli logowania przez IP z innego kraju?

Moja sprawa dziś się wyjaśniła. Wygląda na to, że żądanie Betfair dotyczące weryfikacji wieku nie miało żadnego związku z łączniem się przez VPN. Wypłaty mam odblokowane. Nie dostałem też żadnego upomnienia w tej kwestii. Chciałbym zaznaczyć, że wcześniej przechodziłem tylko weryfikację tożsamości i nie mam zweryfikowanego konta AUS.

Odnośnik do posta

Moja sprawa dziś się wyjaśniła. Wygląda na to, że żądanie Betfair dotyczące weryfikacji wieku nie miało żadnego związku z łączniem się przez VPN. Wypłaty mam odblokowane. Nie dostałem też żadnego upomnienia w tej kwestii. Chciałbym zaznaczyć, że wcześniej przechodziłem tylko weryfikację tożsamości i nie mam zweryfikowanego konta AUS.

Cześć HoMiK155,

serdecznie dziękuję za odpowiedź.

Również będę w tym tygodniu testował łącze przez VPN. Za jakiś czas napisze moje doświadczenie z tym związane.

Pozdrawiam.

Odnośnik do posta
  • 4 weeks later...
Dziękujemy za nadesłany email. Uprzejmie informujemy, iż Zasady Befair mówią:

Klient nie będzie ukrywać lub ingerować w adres IP swojego komputera używanego do korzystania z witryny Betfair lub nie będzie podejmować działań uniemożliwiających Betfair poprawne ustalenie adresu IP komputera używanego przez klienta podczas korzystania z witryny Betfair.

Aby uzyskać więcej szczególowych informacji prosimy o kontakt na poniżej podany email/adres.

Z poważaniem

Biuro Obsługi Klienta Betfair

polska@betfair.com

Betfair

PO Box 34467

London

W6 9WS

W tej kwestii mamy póki co jasność. Powyższa opinia to oficjalne stanowisko supportu, które nie mogło być inne. Forum uzyskało jednak zapewnienie, że za korzystanie z VPN nie grożą żadne sankcje.

Odnośnik do posta
  • 2 weeks later...

Witam!

Rozwiązaniem problemu powinno być:

- odinstalowanie programu

- ściągniecie tego pliku: http://wrzucacz.pl/file/2711307302156

- jak będziesz instalował ponownie program wyskoczy Ci komunikat byś podał lokalizację tego pliku (podaj ją)

- po zainstalowaniu powinieneś już móc logować się z UK na BF

Pozdro!

Jeśli mógł byś zamieścić ten plik jeszcze raz bo ten link nie działa będe wdzięczny

znalazłem darmowe Vpn korzystał ktoś z tego http://www.securitykiss.com/sk/index.php

Odnośnik do posta
  • 1 month later...

Panowie, ponieważ dostaję dużo pytań odnośnie funkcjonalności astrilla odpowiem na łamach forum.

Zdecydowałem się przedłużyć abonament na kolejny okres, bo program okazał się bardzo przydatny. Nie zrywa połączeń, nie wysyła niechcianych reklam i nie wpływa w żaden widoczny sposób na komfort pracy. Poza tym sam się aktywuje przy starcie systemu, a na helpdesk też nie można narzekać. No i przede wszystkim nie gryzie się z moim antywirem, czego nie można było powiedzieć o poprzednich testowanych aplikacjach.

Odnośnik do posta