Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

23.05.2011 Dallas - Oklachoma (Durant) Thunder NBA

Promowane odpowiedzi

Witam. Dzisiaj rano zrobiłem sobie śniadanie i zasiadłem przed tv. Przerzucam kanały aż trafiłem na ESPN a tu NBA Tonight. No i analiza meczu który miał miejsce w nocy (final konferencji GAME 2).

Dallas rozprawili się z Oklachoma dzięki swietnej defensywie. Były koszykasz (J.ROSE) wypowiadał się że Oclachoma to najsłabsza defensywa Playoff'ów. Momentami byli wręcz bezradni.

Kursy na mecz wczorajszy wynosiły odpowiednio: Dallas 2.2 -Oclachoma 1.8.

Te które są obecnie (screen) na jutrzejszy mecz to jakieś nieporozumienie według mnie. Dallas prowadza 2-1. Pierwszy mecz wygrali zdecydowanie. Drugi przegrali wprawdzie, ale wczoraj pokazali że to była tylko mała dekoncentracja gdyż Thunder wczoraj nie istnieli. Wprawdzie Dwóch najlepszych punktujacych w tym meczu to Durant i Westbrook ale nawet to nie pomoglo. A Nowicki tez się nie wysilał zbytnio bo tylko 18pkt.

Moim zdanie kursy powinny być zupełnie na odwrót. Tym bardziej iż są straszne luki co widać na gridzie.

Ja już zakupiłem. To są playoffy. Tu nie ma odpuszczania i duzych rotacji w składzie. Tutaj każdy gra na całego i dlatego wydaje mi się że kurs jest z kosmosu. Jutro będzie na poziomie 2.1. Mam nadzieję.

post-975-1306395932,68_thumb.jpg

Odnośnik do posta

mieli plan wygrac conajmniej jeden mecz na wyjezdzie aby odzyskac atut wlasnego parkietu.

udalo im sie to w pierwszym meczu wiec w drugim juz nie beda miec takiego cisnienia.

pozostaje im wygrac oba mecze u siebie i sa w finale.

Odnośnik do posta

no to lipa delikatnie mówiąc... kurs nie uciekł jakoś daleko ale już raczej nie spadnie. Ja odsprzedałem część, zostawiając zobowiązanie 30E i spróbuje na live zredukować, gdyż i tak już od kilku dni się zbieram żeby wstac na jakiś mecz i poobserwować jak tam się kursy zmieniają bo słyszałem że jest rollercoster.

Narazie nie będę podawał tu typów bo mi nie wychodzi. Zabiorę się za zdobywanie doświadczenia we własnym blogu bo właśnie sobie przypomniałem że świeżak jestem ;)

Odnośnik do posta

Ten rynek był fajny rano. Wystawione back po 2,60 momentalnie znikało i po stronie lay 2,50 sytuacja taka sama. Obrócilem tak 3x moj bank. 30 tickow w 15 minut.

Odnośnik do posta

Tak jak napisal urban ,play offy maja swoje prawa .

W swoim czasie pewien Amerykanin typujacy kiedys z nami w grupie i doskonale znajacy sie na NBA ,opowiadal jak to jest ,choc troche wyglada to jak teoria spiskowa ,ale moje doswiadczenie tez to potwierdza .

W zaleznosci od relacji miedzy teamami jest kilka wariantow ,najczesciej jest jednak tak jak najprawdopodobniej jest w tym przypadku .Zawsze pierwsze dwa sa grane w jednym miescie ,nastepne dwa w drugim a potem na zmiane .Wygrywa lepszy z siedmiu .Czesto jednak podobno jest tak ,ze jest to lepszy z pieciu .W pierwszych dwoch meczach jeden jest na serio ,drugi jest "oddany" dla gosci .Jak przeniosa sie na nastepne dwa mecze do innego miasta ten jeden mecz jest po prostu zwrocony a nastepny juz jest grany na serio .Generalnie po zwroceniu meczu juz dalej idzie wszystko na noze .

Tak bylo moim zadaniem w meczach Miami z Boston ,i tak jest teraz z Dallas . Czy Oklahoma wygra ? Nie wiadomo ,ale po ostatnim meczu juz wiadomo zgodnie z ta teoryjka ,ze juz tanio skory nie sprzedadza ,stad po prostu spadek kursu na Oklahome ,bo oni jakby nie bylo sa gospodarzami a gospodarze w koszykowce sa zawsze w jakis sposob faworyzowani . Nie patrzylem jeszcze na newsy ,ale spadek mogl byc poglebiony brakiem jakiegos zawodnika w ekipie Dallas .

Tak czy siak jest 100% -wa pewnosc ,ze juz zadna druzyna nie odpusci i mecz powinien miec klarowny przebieg , w kazdym razie jest duze prawdopodobienstwo tego ,bo cyrk zwiazany z runda zasadnicza sie skonczyl .

I tak przy okazji radzilbym uwazac na nastepny mecz Miami-Chicago ,bo moim zdaniem zwyciezca bedzie Chicago z powodow ,ktore opisalem wyzej .

Odnośnik do posta
Teoria spiskowa się jednak nie sprawdziła. Może akurat te drużyny maja na pieńku i się nie dogadały.

Dlaczego sie nie sprawdzila ? Napisalem przeciez ,ze juz darowali sobie po meczu i poczawszy od tego spotkania bedzie wszystko na noze i bylo :-)

A czy sie sprawdzi w przypadku Miami-Chicago wkrotce sie przekonamy .Glowy w kazdym badz razie nie daje .

Odnośnik do posta

Troche z tą teoria pojechaliscie po bandzie :-D

w NBA siedze od 1988 roku - ludzie zawsze wszedzie musza znalesc jakies wytlumaczenie a najczesciej jest to w postacji wlasnie teorii badz mecze sprzedane itp w NBA rozne cuda sie dzieja - odpuszczanie meczy itp ale to wszystko jest albo zagrania taktyczne badz poprostu trudy calego sezonu - zaznaczam w sezonie regularnym :!: .. w PO nie ma opcji aby jakas teoria spiskowala byla - Kazda runda to dla nich niesamowita reklama - promocja druzyny a za tym idzie kasa. Nie ma czegos takiego ze u siebie oddajemy mecz dla gosci zeby pozniej oni nam go oddali :lol: co jak przez przypadek nie oddadza? nie chce nawet o tym myslec.. To jest sport - to sa PO tutaj sa niesamowie emocje.. Wygrany 1 mecz daje mniejsza motywacje w 2 meczu - zespol wychodzi z wieksza pewnoscia a mniejszym zaangazowaniem co sie czesto przeklada na to ze druzyna gosci ktora przegrala 1 mecz ma przewage gdyz Oni wychodza znacznie mocniej zmobilizowani gdyz plan kazdej druzyny w PO jest taki aby urwac chociaz jeden mecz na wyjezdzie.. w momencie 1-1 druzyna gosci wracajaca do siebie ma wykonany plan minimum czuja sie pewnie natomiast goscie maja noz na gardle bo musza odzyskac przewage parkietu...

Inna sprawa - sezon dlugi zawodnicy maja bardzo duzo w nogach - raczej zadnemu z nich nie chce sie grac 2 meczy wiecej bo tak sobie zalozyli.. kazdy chce zakonczyc jak najszybciej jak najpewniej.. Gdyby tak nie bylo to w serii Mavs - Lakers przy stanie 3-0 dla Mavs dogadaliby sie : zrobmy chociaz game 6 bo po co tak wczesnie bedziecie chlopaki konczyc.. a i po nas nie beda jechac jak po szmacie ze nie walczylismy i dostaniemy wiecej kasy ze sprzedazy biletow ;-) a jak sie zakonczy w 4 meczach to tylko stracimy :-D

Tak to wyglada w PO - nie doszukujmy sie teorii spiskowych - zawsze znajdzie sie grupa ludzi ktorzy wszedzie cos widza..

Odnośnik do posta

Akurat vintec z LA dales zly przyklad ,wiekszosc graczy nie lubi Kobe i Lakers z tego powodu ,bo on zachowuje sie jak wlasciciel druzyny i od dawna wszystko co sie dzieje w Lakersach jest konsultowane z nim .

Odnośnik do posta