Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Trading a sprzęt komuterowy

Promowane odpowiedzi

bercio, czyli windows jako drugi system ? Czy z pozycji os'a można odpalić winde?

można : windows parallels sie program nazywa i masz wina w okienku, lub równolegle na całym ekranie.

Odnośnik do posta

Można odpalić winde tak jak pisał już sh11

Ale można odpalić okienkowego Wina- przez parallels i po kłopocie, działa na prawdę przyzwoicie.
lub przez Boot camp tylko czas działania na baterii spada w nowych macbook,ach z 7-8h do 4h z działającą windą
Odnośnik do posta

Co do Play używam już kilka miesięcy i jest w porządku.

Co do acera w moim przypadku jest zupełnie na odwrót. Mam 2 acery, jeden już jakieś 4 lata, drugi ponad 2, oba sprawują się bez zarzutu po dzień dzisiejszy.

Myszki trochę szukałem, kupiłem kilka w międzyczasie. Teraz używam A4TECH X748, była polecana na forach komputerowych dla graczy, ze względu na bardzo dobrą optykę i faktycznie jestem z niej zadowolony. Do dostania na allegro w granicach 60 zł.

Odnośnik do posta

Witam wszystkich ja używam głównie dwurdzeniowego Asusa od ok. roku i jestem zadowolony mam tez kompa który stoi w kącie na wszelki wypadek oraz netbooka Acer,co do netu normalnie mam dwa chociaż chwilowo został mi tylko play,zdarzaja sie przerwy ale ogólnie jest ok.dodam że mozna tego playa przez tydzien wypróbować bo nie wszedzie nawet w mieście jest zasięg a raczej odpowiednio silny sygnał.Sam necik nie jest może szybki ale ja nie korzystam z zadnego softu zreszt przy tradingu przedmeczowym jest w zasadzie zbedny.

Odnośnik do posta

a ja bym nie przeceniał procesora jeśli chodzi o trading :P

na pewno najważniejsze jest dobre łącze internetowe, które nie przerywa połączeń i nie ma podobnych schizów. Ja oprócz osiedlowego LANa mam iPlusa i na ogól jestem zadowolony. Kiedyś kosztowało to 110zł teraz w Play można mieć już za niecałe 50zł bodajże. Na pewno jeśli ktoś gra poważnymi kwotami powinien o tym pomyślec, bo wiadomo Internet rzecz martwa i czasem sobie zniknie, a wtedy możemy mieć problem, szczególnie w grze in-play.

pozdr.

Odnośnik do posta

To ciekawe co piszecie.

Ja handluje na netbooku 10' Samsunga (nc10) i nie mam żadnych problemów z fairbotem + live score / live video. Procesor to Intel Atom 1,6 (1rdzeń), karta graficzna zintegrowana, 2GB RAM. Na baterii trzyma nawet 5h, więc w razie braku prądu nie ma żadnej obawy. A i ma wbudowany modem 3G, wystarczy włożyć kartę SIM i mamy neta.

Nigdy nie miałem żadnych problemów, a tutaj widzę sugestię, że komp do handlu musi być warty wiele tysięcy ;) Oczywiście gdybym chciał mogę podłączyć do mojego laptopa monitor około 20calowy za nie więcej niż 200zł (Allegro) ale w obecnej chwili nie widzę takiej potrzeby.

Odnośnik do posta

No tak ale zauważ że masz 2GB RAMu, to dużo więc wszystko ci ładnie chodzi ja mam 512Mb i jak uruchomie pare zakładek na Chromie + Geeks to nie raz jest ciężko i muszę zamykać co sie daje. Więc sprzęt jest ważny, obecnie ceny są dość atrakcyjne w porównaniu z tym co było. Do kompa stacjonarnego to myślę że te 1500zł w zupełności wystarcza, a wielkość monitora to już wyłącznie Twój wybór, jeśli Ci wygodnie na małym to ok.

Odnośnik do posta

Zapewne wiele osób traduje w przerwach (piłka nozna, tenis itp). Co robicie jeżeli zabraknie prądu, rozłączy się internet itp... O ile w piłce nożnej przerwa trwa 15 minut i w miarę możliwości jest czas na szybką reakcje o tyle w tenisie już takiego czasu raczej nie mamy a wtedy klęska gwarantowana...

Jak się zabezpieczacie w takich sytuacjach?

Odnośnik do posta

1. brak prądu ... laptop + modem neo (można także kupić UPS-a)

2. brak internetu .... internet w telefonie bądź drugi bezprzewodowy np. Play

3. zawieszenie giełdy .... kontra w bet365

Odnośnik do posta