Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

sytuacja prawna

Promowane odpowiedzi

a ja się zastanawiam czy najprostszym sposobem wypłaty nie byłoby np. wypłacenie pieniędzy na Moneybookers i potem wysłanie ich tą samą droga na czyjeś konto za granicą gdzie hazard jest legalny in ta osoba ma tam obywatelstwo. Czy takie coś by przeszło? pytam czysto teoretycznie

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 42
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Rze , tak takie cos przejdzie i jest dobrym rozwiazaniem.

W momencie pisania o kontach zagranicznych , nie pisalem oczywiscie o przelewaniu z takiego konta na polskie ,bo to poprostu mija sie z celem ,wyplaty trzeba realizowac za granica .

Odnośnik do posta

czyli jeśli wypłacamy na mb od buka i później z mb na mb jakiejś osoby za granicę to nie przechodzi to przez żaden bank jeśli dobrze rozumiiem? No właśnie tylko żeby mieć kogoś zaufanego :) No i jeszcze regulamin mb może ewentualnie pokrzyżować komuś plany choć nie musi

Edytowane przez rze
Odnośnik do posta

Wątpie, nigdzie nie jest napisane w regulaminie że nie można przesyłać pieniędzy na inne konto MB. Oczywiście to by się mijało z celem owego "banku". Zaufana osoba i problem z głowy, jedynie co mogą zrobić to MB zgłosić przelanie dużej ilości kasy z betfair na konto.

Odnośnik do posta

Wątpie, nigdzie nie jest napisane w regulaminie że nie można przesyłać pieniędzy na inne konto MB. Oczywiście to by się mijało z celem owego "banku". Zaufana osoba i problem z głowy, jedynie co mogą zrobić to MB zgłosić przelanie dużej ilości kasy z betfair na konto.

Nie ma co wątpić można przesyłać na inne konto MB("wyślij pieniądze"). Ozon mówi o tym że jak wypłacasz z Betfair na MB to pieniądze idą do polskiego banku w którym MB ma konto i to oni mogą zgłosić jakieś nieprawidłowości. Jak wypłacisz pieniądze a masz adres zamieszkania w polsce to nie ważne czy prześlesz te pieniądze później za granicę i tak przechodzą przez polski bank

Odnośnik do posta

To teraz chyba czegoś nie rozumiem więc dopytam. Czy jeśli teoretycznie wypłacam pieniądze na Moneybookers i dalej za pośrednictwem Moneybookers wysyłam te pieniądze za granicę na czyjeś konto Moneybookers to czy podczas takiej operacji pośredniczy polski bank?

Odnośnik do posta

Mam dwa pytania i mam nadzieje ze ktoś kto się orientuje odpowie mi na nie. Pytanie nr 1 jaką kwotę mogę wypłacić na moneybookers żeby nie mieć przypału i pytanie nr 2 jaką kwotę mogę wypłacić na konto bankowe powiedzmy w ING żeby nie mieć przypału. Czy kwoty do 2000 zł w miesiącu czy może więcej blink.gif . Bo powoli głupieje z tym całym zamieszaniem :-/

Odnośnik do posta

Problem z wypłatami to naprawdę problem, bo Moneybookers żeby być konkurencją dla banków musi posiadać konto bankowe w danym kraju,np. w Polsce.Ogólnie chodzi tu o przewalutowanie.Moneybookers posiadając konto w Polsce pobiera jakąś tam niską prowizję na wypadek nagłego "skoku"danej waluty plus prowizja, banki natomiast przewalutowują po innym, bardziej niekorzystnym kursie i prawdopodobnie działają na większych prowizjach.Dlatego Monebookers żeby być tani i szybki musi posiadać konto w danym kraju, w danej walucie.Bank natomiast ma obowiązek zgłaszania operacji powyżej 15 k euro do GIIF, nawet jeśli przelew został rozbity na kilka mniejszych.Zatem pół roku przelewania po 3k euro i jesteśmy w ciemnej d...

Reasumując-najlepszym chyba sposobem jest wypłata za granicą, tak mi się wydaje.

Odnośnik do posta

Tak, ale moneybookers posiada jedno konto w Polsce z którego korzystaja wszyscy i operacje przekraczajace 15k euro maja pewnie codziennie. Problemem jest dopiero przelew z mb na normalne konto bankowe.

Odnośnik do posta

Panowie zastanawiam się nad pewnym rozwiązaniem dla większych kwot, proszę o opinie.

Mam zaufaną osobę w UK. Z mojego polecenia zakłada ona konto na siebie. Wysyłam jej swój kapitał, ona wpłaca na betfair ze swojego zagranicznego konta bankowego. Oczywiście ja gram z Polski, a do tej osoby zwracam się tylko w celu wypłat.

Duże wygrane ta osoba rejestruje na siebie i przekazuje mi na zasadzie darowizny - odprowadzając jakiś podatek od tego.

Czy w takim wypadku te pieniądze są czyste? Można za nie kupić samochód/nieruchomość? W razie wezwania US wytłumaczyć pochodzenie pieniędzy jako darowizna?

Odnośnik do posta

Panowie zastanawiam się nad pewnym rozwiązaniem dla większych kwot, proszę o opinie.

Mam zaufaną osobę w UK. Z mojego polecenia zakłada ona konto na siebie. Wysyłam jej swój kapitał, ona wpłaca na betfair ze swojego zagranicznego konta bankowego. Oczywiście ja gram z Polski, a do tej osoby zwracam się tylko w celu wypłat.

Duże wygrane ta osoba rejestruje na siebie i przekazuje mi na zasadzie darowizny - odprowadzając jakiś podatek od tego.

Czy w takim wypadku te pieniądze są czyste? Można za nie kupić samochód/nieruchomość? W razie wezwania US wytłumaczyć pochodzenie pieniędzy jako darowizna?

To podkreślone zdanie mi nie pasuje. Wszystko dobrze wykombinowane ale z Polski nie możesz zawierać żadnych zakładów wg. ustawy. US potrafi być naprawdę upierdliwy i myślę, że nie jest dla nich problemem sprawdzenie klienta. Czy tak w pełni z legalnego pochodzą owe pieniądze. Na pewno mogą to podpiąć pod pranie brudnych pieniędzy wg. mnie mimo odprowadzenia podatku w UK.

Mogę podpytać kolegę dla pewności. Studiuje prawo.

Odnośnik do posta

To podkreślone zdanie mi nie pasuje. Wszystko dobrze wykombinowane ale z Polski nie możesz zawierać żadnych zakładów wg. ustawy. US potrafi być naprawdę upierdliwy i myślę, że nie jest dla nich problemem sprawdzenie klienta. Czy tak w pełni z legalnego pochodzą owe pieniądze. Na pewno mogą to podpiąć pod pranie brudnych pieniędzy wg. mnie mimo odprowadzenia podatku w UK.

Mogę podpytać kolegę dla pewności. Studiuje prawo.

Niby jak mają sprawdzić, że zawierałem zakłady? Nie mam żadnych przelewów do buka i od buka, jestem czysty. Owszem, łączyłem się ze stroną buka, ale to nie jest nielegalne.

Z tego co czytałem od bardziej ogarniętych osób - w US trzeba udokumentować dochód.

Proszę bardzo - darowizna!

To czy pieniądze wujka/znajomego są legalne decyduje angielski US.

Moim zdaniem to obejście prawa, nie łamanie.

Odnośnik do posta

Niby jak mają sprawdzić, że zawierałem zakłady? Nie mam żadnych przelewów do buka i od buka, jestem czysty. Owszem, łączyłem się ze stroną buka, ale to nie jest nielegalne.

Z tego co czytałem od bardziej ogarniętych osób - w US trzeba udokumentować dochód.

Proszę bardzo - darowizna!

To czy pieniądze wujka/znajomego są legalne decyduje angielski US.

Moim zdaniem to obejście prawa, nie łamanie.

Za darowizne o ile to nie jest od rodzicow placi sie podatek od wzbogacenia - jak sie nie myle

Odnośnik do posta

Mam dwa pytania i mam nadzieje ze ktoś kto się orientuje odpowie mi na nie. Pytanie nr 1 jaką kwotę mogę wypłacić na moneybookers żeby nie mieć przypału i pytanie nr 2 jaką kwotę mogę wypłacić na konto bankowe powiedzmy w ING żeby nie mieć przypału. Czy kwoty do 2000 zł w miesiącu czy może więcej blink.gif . Bo powoli głupieje z tym całym zamieszaniem :-/

Do 2 kartofli to możesz lajtowo wypłacać, naprawdę większe kwoty to tam może komuś będzie się chciało sprawdzić ale stosunkowo mniejsze to nie ma fizycznych możliwości aby to kontrolowano, zresztą bank nie zrobi Ci przypału tylko jak coś to US:)

Poza tym nie trzeba z konta na mb przelewać można przecież wyrobić sobie karte mb i wypłacać nią normalnie z bankomatu

Odnośnik do posta

Odn. wypłat większych sum z betfair. Jak już kilkakrotnie było wałkowane- najlepszą metodą jest przelew na moneybookers a następnie wypłata w bankomacie za pomocą karty MB. No tak, ale transakcja jest realizowana przez polski bank,- ktoś powie. W momencie wypłaty jedyną informacją jaką posiada jest nr karty,- nic więcej.(tu mogę sie mylić, lecz anyway karta MB nie jest spersonalizowana) Tak więc nie trzeba za dużo kombinować.

Bank ma obowiązek powiadamiania US przy przelewach pow. 15tys. USD. Przy mniejszych przelewach teoretycznie,- bank może wezwać petenta do placówki by ten opisał źródło przelewu.

Edytowane przez Scorpi
Odnośnik do posta