Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Under 2.5 + BACK gol 0-10 min

Promowane odpowiedzi

Ostatnio testuję sobie starą już strategię z under 2.5 oraz jako zabezpieczenie że padnie bramka w 0-10min. Nieźle mi to nawet wychodzi nawet jeśli padnie bramka w pierwszych 10 min można wyjść z zyskiem BARDZO WAŻNE !!!!! Kurs na under !!!MUSI !!! być minimum 1.85 najlepiej jeśli jest to powyżej 2.0 ale nie więcej jak 2.20. Dlaczego? Gdy kurs jest powyżej 1.85 znacznie szybciej spada w dół jeśli nie ma bramki, jeśli jest powyżej 2.0 spada jeszcze szybciej. W przypadku szybkiej bramki (w pierwszych 10 min) przy kursie zagranym na under 2.5 przed meczem ok 2.1 można wyjść na mały plus (sprawdzałem kilkanaście razy). I teraz najważniesze - stawkowanie. Przypuśćmy że chcesz przeznaczyć na dany mecz 110E - na under 2.5 dajesz 100E na gol w 0-10min 10E

Odnośnik do posta

Ta metoda była testowana na jednym forum nie bede podawał nazwy bo nie wiem czy mozna,natomiast z pewnościa Lepusti może coś na ten temat powiedzieć bo on o ile się nie myle testował to w praktyce.

Odnośnik do posta

metoda nazywa sie xt

metoda zaczerpnieta z FTM

nigdy ja nie gralem , ale z opisu powinno sie unikac bardzo mocnych faworytow w rozgrywkach ligowych , poniewaz kurs na under spada za wolno

strategia chyba niezle sie sprawdza na WC bo kursy bardzo szybko leca w dol

Odnośnik do posta
  • 4 weeks later...

Witam, jestem nowy na forum. Traduje tylko przed meczem, z czego można tez mieć ładne zyski, mianowicie obserwuje ruchy kursów, jeśli rynek jest płynny po chwili kursy zmianiaja sie w danym kierunku. Jest to czasochłonne a zysk jak to przed meczem stosunkowo niski, poniewaz nie przeznaczyłem na gre zbyt wysokiego budzetu.

Swego czasu badałem zaleznosci pomiedzy rynkami, jest wiele sposobow by ryzyko ograniczyc, jednak zawsze moze trafic sie czarna seria dlatego nie chciałem zaczynac gry na live. Nie jestem w stanie przypomniec sobie wszyskich sposobow, ale czytajac ten temat przypomniałem sobie takie cos:):

0-10 pierwszy gol lay

pierwsza połowa X lay (mysle ze under 1,5 w pierszej połowie byłby tu lepszy trzeba byłoby to sprawdzic)

Wiadome odpowiednie stawki sa tu konieczne tak aby ewentualna strata była pokryta, jesli nie pada gol do 10 min to sprzedajemy remis po minimalnej stracie( jestesmy na psusie) jezeli pada gol to kurs na remis czy under bardzo skoczy w gore co wystarcza na pokrycie strat i ewentualny zysk stawka mysle srednio tak w stosunku 1/3. Mozna czekac dłuzej ale to juz ryzokowne w wypadku 0:0. Nie grałem tak ale zamierzam sprobowac, prosze o opinie. Bo nie testowałem tego specjalnie...

Jeszcze taki system sobie przypomniałem tez tylko ona sucho sprawdzany:

X pierwsza połowa lay

CS 0:0 back

Tu stawkowanie tez powinno byc odpowiednie, z tym ze bramka na poczatku spotkania moze oznaczac minimalna strate. Ta metoda jest według mnie gorsza zawsze moze pasc szybka bramka wyrownujaca.

Odnośnik do posta
  • 1 month later...

to ja trochę opowiem o moich doswiadczeniach związanych z strategią back under 2,5 i gol 0-10.Mianowicie kurs na underze najczęściej spada koło minuty 12-14, wtedy dopiero osiaga taki poziom przy którym mozna wyjśc z zyskiem przy wyniku 0:0. Oczywiście były mecze w których kurs spadł do 10 minuty i można było robić greena z zyskiem. Ale niestety dużo częsciej zdarzały sie spaki w późniejszych minutach, a nie mając żadnego zabezpieczenia niestety liczymy tylko na szczęście.

Osiągnąlem zysk grając ta metoda tylko dlatego że wychodziłem z rynku 2 lub 3 minuty po dziesiątej minucie meczu

Odnośnik do posta

ja zagrałem w sumie cos z 15 meczow tym sposobem, under nie wysonisł wcale powyzej 2,1 czy nawet 2,3. Ale od 2 w doł, grałęm lay over sprzedawałem wszystko w 9 min z sekundami, na overze idacym w gore tworza sie luki i moze tylko minusik nie wielki miałem ze 3 razy, dwa razy padła bramka wyszedłem na 0 lub minus zysk z przecietnego meczy os 20e było to 0,5 e w kilku meczach over podskoczył do poziomu gdzie miałem powyzej 1,5e zysku. wiec wcale nei uwazam ze to zła strategia.

Odnośnik do posta

20e lay, 2e 0-10 w przydaku bramki przewaznie traciłem 0,50e

zamierzam grac podobnie ale skupic sie na rynkach X piersza połowa i 1,5 pierwsza połowa, tam zysk wiekszy a strata podobna, ale tam płynnosc mizerna i chyba lepiej bez zabezpieczenia bo statystyki np dla franci w ubiegłbym sezonei były takie ze co 9 mecz padła bramka w pierwszych 10 min. Dlatego od 100j zysk w granciach 10j-15j z lay over kiedy stracic mozna 45j-50j a przy załozeniu ze wyjde w 11-12 min jest wiekszy zysk,

Zysk po 9 meczach meczach:

12,5j*8=100j

strata:

47,5j

Wiec ++52,5j

to jest zysk z overa w 10 min tak wiec mogłby byc duzo wieszy jesli bysmy wychodzili w 11 czy 12. Wiec grajac dziennie srednio 4 rynki czyli w miesiacu 120, jestesmy +682,5j

To tylko sucha statystyka, ale tak zameirzam grac. Po bramce poprostu red i nastepnym mecz. Nie ma sensu gimnastykowac sie zeby obrabiac bo mozna tylko wiecej stracic. Puki co zaczynam z małymi stawkami.

Odnośnik do posta

Zastanawiam sie jeszcze co jesli pada w pierwszych 10 min i z mojego laya 2,5 over jest strata a ja stawiam backa na over 3,5? jesli nei bedzie trzech bramek to straty zniwelowane. Jesli ktos miałby jakąs ciekawa propozycje jak to zastosowac i czy to ma sens to prosze o podpowiedz. Moze gdy padna 3 gole hedgowac market? czy usiac strate na 2,5 i zagrac nowy zakład na over tego rynku?

Odnośnik do posta
metoda nazywa sie xt

metoda zaczerpnieta z FTM

nigdy ja nie gralem , ale z opisu powinno sie unikac bardzo mocnych faworytow w rozgrywkach ligowych , poniewaz kurs na under spada za wolno

strategia chyba niezle sie sprawdza na WC bo kursy bardzo szybko leca w dol

Skoro próbujecie grać tą metodą, warto poznać jej genezę.

Otóż strategia Back u2,5 + First Goal 0-10min jest mojego autorstwa. Zacząłem ją testować na początku roku 2009 w polskiej sekcji forum Racing Traders (wciąż można znaleźć te materiały) z różnymi skutkami. Niektórzy coś w niej widzieli inni odrzucali. W tamtym czasie nigdzie nawet nie było wzmianki o próbach handlu na tych dwóch rynkach.

Później ta metoda pojawiła się w angielskiej sekcji tego forum za sprawą ( nie pamiętam dokładnie jego nicka, jakoś tak mu było) Xetrer'a.

Koło lata gdy Adster rozpoczynał zakładanie swojego serwisu Trading Football Markets, skontaktował się ze mną żeby skonsultować wyniki tej metody, gdyż przynosiła mu ona mieszane rezultaty. ja stwierdziłem że moje wyniki z jej stosowania tez są słabe, raczej poniżej oczekiwań.

Adster budował wtedy swoj arsenał strategii i ją dołączył do zbioru swoich strategii , nazywając ją XT STARTER, od nicka kolesia który ja wniósł do angielskiej sekcji.

Została zareklamowana jaka dobra i szybka metoda na pewne pieniądze, a w rzeczywistości wcale taka nie jest dlatego panowie teraz wcale z niej nie korzystają.

Ja trochę inaczej robiłem stawkowanie. U mnie na first goal ( które było zabezpieczeniem) stawiałem tyle zeby miec na tym rynku do wygrania 36-40% stawki z rynku u2,5. Bo hedzujac po szybkim pierwszym golu (w lidze angielskiej) rynek u2,5, tyle traciliśmy z głównej stawki.

Adster wybrał łatwiejsze rozwiązanie i stawkował 100% na u2,5 i 10% na first goal.

moim zdaniem w jego przypadku za duzo środków przeznaczał na First goal, dlatego w sporej ilosci meczów bez gola, zbyt wolny spadek kursu na u2,5 nie pozowlił zamknac mu handlu z zyskiem.

Ja wolałem mieć to zabezpieczenie 'niedowartościowane' co nawet przy wolnym spadku kursu pozwalało mi zamykac zakład z zyskiem.

Ale jak by na to nie patrzeć kurs na u2,5 przez te 10min musi spaść o 20ticków zeby ta metoda działała.

W założeniach jest to bardzo bezpieczna metoda, nastawiona na bardzo mały zysk, ryzyko takie ze kurs bedzie za wolno spadal i nie zamkniemy z zyskiem , tylko z małym minusem.

Warto wspomnieć ze Jednemu kolesiowi przydarzyła sią taka sytuacja ze w 9min w polu karnym byl faul, rynki zostaly zawieszone bo był zarządzony rzut karny. rozdzielanie kartek i przygotowania chwilkę trwały i karny został strzelony już w 11minucie meczu. Przegrał oba zakłady.

Kolejnym ryzykiem sa 2 bardzo szybkie gole w ciągu 10 min - gdy nie zdarzymy zhedzowac u2,5 po pierwszej bramce.

Tak że powodzenia testującym

Odnośnik do posta