Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Anulowanie zakładów przez betfair które były kontrą moich zakładów.

Promowane odpowiedzi

Napisałem mniej więcej takiego maila do betfair, ciekawe co odpiszą.

Witam serdecznie !!!

http://screenshooter.net/9175023/caikset

przedstawiam screeny z ujemnej gonitwy:

http://screenshooter.net/9175023/stxnmhq

http://screenshooter.net/9175023/rbipviw

http://screenshooter.net/9175023/gjmcdeh

Proszę wyjaśnić tą sprawę, załączam film w momencie uczestniczenia w tej gonitwie (video spakowane rarem):

http://www.2shared.com/file/xBWRgrxr/zawieszka_dluzsza.html

Rynek, zawiesił się w momencie, kiedy miałem minusa na ok. -15 funtów na wszystkich koniach oprócz jednego o nazwie "Area Fifty One" 22 funty na plus (widać na filmie że tuż przed zawieszeniem się rynków zawarłem dwa zakłady za 2.5 funta). Widać że zakład na konia Area Fifty One został przez państwa anulowany. I chyba niektóre zakłady także, stąd taki duży minus na kwotę -129,48

Wygląda to na anulowanie części zakładów na gonitwie o 15.35 czasu polskiego.

W momencie przejścia na następny rynek miałem ponad 300Ł saldo.

Na filmiku widać jak wchodzę lay(275Ł) po kursie 4.3 i 4.4.

Poza tym ewidentnie widać jak handluję kwotą ponad 300 funtów. Po jakimś czasie odjęto dopiero z mojego salda owe -129,48 funta. Moje saldo aktualnie wynosi 220.46 Ł.

Film który nagrywałem, jest dowodem, że nie miałem takiego minusa na tej gonitwie i jest to błąd z państwa strony. Widać także jak handluję kwotą powyżej 300 funtów w nastepnej gonitwie. Po kilku minutach dopiero od zawieszenia zostały mi odjęte pieniądze z konta.

Najpierw widniały tutaj, a później dopiero weszły w zestawienie P&L

http://screenshooter.net/9175023/bybwmds

Dlatego proszę uprzejmie o przywrócenie ich na moje konto:

mój login to:

....

proszę o jak najszybszą odpowiedź.

Edytowane przez FlySky
Odnośnik do posta

Dear .....,

Further to our recent conversation.

There was a delay in settlement because the in-play markets associated with the race were affected as the off of the 14:35 Chester was missed due to a loss of data feeds from SIS. The market was never placed in-play and therefore in accordance with our Rules, and fairness of course to customers, bets placed after the off time of 14:35:23 were voided. Unfortunately your bets were placed and matched after 25/06/2011 14:35:28 and thus voided. Funds would then have been released back to the Available to Bet Balance.

Confirmation of the off time can be found at http://www.attheraces.com/card.aspx?raceid=335827&meetingid=47193&date=2011-06-25&ref=mainracenavigation&refsite=&nav=results<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Please check Betting History within My Account against Bet Status of Voided.

Note there will be no reference in the Account Statement as no funds were lost or won.

Kind regards,

Robert Denby

Betfair Helpdesk

Helpdesk Tel: 0844 871 0000

Ireland Tel: 1 - 800 944 000

Australia Tel: 1300 238 324

Free Fax (Australia) 1- 800 507 774

International: +44 203 059 8888

This customer services email is sent by Betfair Limited on behalf of one or more Betfair Group companies.

Betfair Limited | Winslow Road | Hammersmith Embankment | London | W6 9HP.

Registered in England and Wales under company number 5140986.

The information in this e-mail and any attachment is confidential and is intended only for the named recipient(s). The e-mail may not be disclosed or used by any person other than the addressee, nor may it be copied in any way. If you are not a named recipient please notify the sender immediately and delete any copies of this message. Any unauthorised copying, disclosure or distribution of the material in this e-mail is strictly forbidden. Any views or opinions presented are solely those of the author and do not necessarily represent those of the company. Betfair ® and the BETFAIR LOGO are registered trade marks of The Sporting Exchange Limited.

Odnośnik do posta

Po tym momencie, betfair anulowało moje wszystkie dalsze zakłady;/

moment.png

na rynku wszyscy normalnie dalej sobie handlowali w tym czasie, więc nie tylko ja mam zonka, jak ktoś nie wycofał się przed czasem to miał albo farta albo pecha.

stratazwinybetfair.jpg

Jak radzicie, co mam im odpisać?

Edytowane przez FlySky
Odnośnik do posta

Masakra nigdy czegoś takiego nie widziałem. Może jeszcze ktoś z forum handlował to się udzieli, najlepiej było by jak byś się skontaktował z kimś kto tak samo poniósł stratę. Powinni Ci kasę oddać i wszystkim co stracili. I jeszcze jedno jak myślisz czy to ma coś wspólnego z USTAWĄ ( głupie pytanie chyba nie) blink.gif . Zapytaj jak rozlicza innych i napisz jeszcze raz że to ich wina masz dowody czarno na białym. Pozdro i mam nadzieję że szybko się wyjaśni wszystko.

Odnośnik do posta

Przeciez ,to jest ewidentnie ich wina :

Ty nie masz SIS-a -oni maja .To nie Twoj problem i absolutnie Cie to nie interesuje kiedy i jak oni zamykaja zaklady -Ty ufasz im jako partnerowi biznesowemu ,ze prowadzi gre na profesjonalnym poziomie i dotrzymuje obietnic -tzn :

1. kiedy zaklady sa aktywne pre-play (grasz do meomentu az zmienia na IP )

2. obietnica wprowadzenia (going in play ) zakladow w IP

To ,ze siadl im SIS ,absolutnie nie jest zadnym usprawiedliwieniem ,ze nie moglo byc zakladow IP ,gdzie moglbys zamknac pozycja z mniejszym lub wiekszym zyskiem (strata ).Powinni miec jakas linie rezerwowa ,albo sledzic to w tv -np Channel4 .

Ty byles przekonany ,ze zaklady zostaly przyjete i event jest na plus -czyjs blad sprawil ,ze pozbawiono Cie zysku -a nawet gdyby mialy byc anulowane -powinno to byc zrobione natychmiast i zaklady wprowadzone powinny byc IP -nawet z minusem -dajac Ci mozliwosc wybrniecia z tej opresji w in play . W erze informatycznej szybkosc takiego rozwiazania nie powinna stanowic problemu .

Stwierdzasz ,ze absolutnie Cie zawiedli :

1.poniewaz rynek byl aktywny pre-play ,a po fakcie sie okazalo ,ze jednak NIE .

2.rynek nie zostal wprowadzony IP .

Za oba powyzsze fakty nie ponosisz ani najmniejszego promilla odpowiedzialnosci ,natomiast jestes w 100 % przekonany ,ze wina lezy w 100 % po stronie Betfair .

Wlasnie rozwazasz jakie kroki poczynic ,ale z pewnoscia naglosnisz te sprawe na forach tradingowych i bukmacherskich publikujac film z nagraniem Twojego tradingu - i z pewnoscia bedziesz powoli przenosil swoje operacje gdzie to tylko bedzie mozliwe na inne betiing exchange i korzystal z uslug bukmacherow o niskim pay-oucie .

Bla,bla

Kind Regards

Edytowane przez kapitansb
Odnośnik do posta

FlySky, mam taka sama sytuacje!!!

Dokladnie na tej samej gonitwie stracilem ok. Ł260. Tylko ze ja tradowalem pre i layowalem, czekalem na przyjecie backa kiedy w radio powiedzieli, ze gonitwa ruszyla, a na betfair wyscig nie byl jeszcze zawieszony. Po kilkunastu sekundach zawiesili i juz nie odwiesili go. Niestety moj back nie zostal przyjety i nie mialem mozliwosci zrobienia kontry in-play, choc mialem zaznaczona opcje 'keep in-play'. Na moje nieszczescie (jakiez trzeba miec glupie szczescie!!!) wygral kon, ktorego layowalem (1 z 10!!!).

Ponizej screen

Oto tresc maila jaki wyslalem do betfair:

Hi,

my username is .... I am a trader on UK horse races. Your service provide also an in-play betting which means that I can close the position in-play.

Yesterday, 25.06.2011, Saturday, I was trading on Chester 1m4f Hcap at 14:35. After the race started you closed the market and dont allow people to bet in-play. You can check that my bet was ticked 'keep in play' and I was waiting for the chance to close the position in-play.

But unfortunatelly because of your error I was not able to do this.

I expect that that market will be void for everybody and stakes returns or just for them who has ticked 'keep in-play' option. I dont agree with your decision on that market.

I also sending you an attachement where you can see that my bet waited to be matched in-play but it was impossible because of your error.

Regards

Obawiam sie jednak, ze nic nie wskoramy. Oni maja regulamin... Niestety brak przekazu nie wystapil z ich winy, tylko z winy braku pradu na tym race coursie. Jednak bede dalej do nich pisal.

Tak jak napisal kapitansb, oni zobowiazuja sie do wprowadzenia rynku in-play i moja gra rowniez opiera sie na tym, ze ufam iz tak bedzie i zamkne zaklady in-play. skoro tego nie zrobili to nie spelnili tej obietnicy, wiec niech uniewaznia wszystkie zaklady z tej gonitwy, tym bardziej ze bylo przyjete tylko okolo 400 tys. funtow.

I wlasnie dostalem odpowiedz:

Thank you for your e-mail.

There was an issue in yesterday Chester 14:35 market. The off was missed due to a loss of data feeds and market was never turned in-play. Therefore operation team had decided to void all bets matched after official off time of 14:35:23, and the Betfair Starting Price was manually reconciled as well.

I apologize for any inconveniences caused. However, Betfair will not be liable for any losses that users may suffer according to terms and condition.

Please do not hesitate to contact us if you have any further enquiries.

Kind regards,

Laurence He

Betfair Helpdesk

post-95-0-75422100-1309083509_thumb.jpg

Edytowane przez bestbet1
Odnośnik do posta

Dzięki kapitansb za posta. Stworzyłem już filmik uwzględniając twoje porady i wnioski, konwertuję i uploduję go na YT w celu przesłania im.

Znowu z bestbetem uczestniczymy w rynku związanym z jakąś awarią. Fakt faktem ostatnim razem besbet1 wyszedł do przodu z dużym plusem przez awarię, ale po tej ostatniej (błędzie ze strony dostawcy) oddał niestety pieniądze z nawiązką. Kto zawinił?, napewno nie my. Mam nadzieję, że coś uda się wskórać w tej sprawie za pomocą pewnych środków i nieocenionej pomocy zespołowi traderzy.pl;)

http://w437.wrzuta.pl/audio/1W6mhaTbwTH/nie_podaruje

Oto inna odpowiedz na mojego mail`a po angielsku:

Dear ...

Thank you for your e-mail.

In relation to markets which are scheduled to be turned in-play, Betfair aims to use its reasonable endeavours to turn such markets in-play at the time of the 'off'. The time of the 'off' for such markets should be set out in the Market Information. However, regardless of what it says in the Market Information, Betfair does not guarantee that such markets will be suspended and turned in-play at the time of the 'off'.

There was a problem with the pictures at Racing UK which meant we were unable to turn the market in-play at the off. RUK then went to the race around a mile into the 1m4f race, so we suspended at that point and did not offer the race in play.

If a market is scheduled to be turned in-play but Betfair does not suspend the market at the time of the 'off' and the market is not turned in-play at any time during the event, all bets matched after the scheduled time of the 'off' will be void (in the case of horseracing and greyhound racing, bets will be void from the official rather than the scheduled 'off' time).

All bets matched after 14.35.23 have been made void and the BSP manually reconciled as per the Betfair rules and regulations.

We apologise for any inconvenience this has caused. Please do not hesitate to contact us if you have any further enquiries.

Kind regards,

a tu odpowiedź z polskiego supportu na wysłanego wcześniej maila (wysłałem 3 maila w rózne działy na BF):

Drogi ......,

Dziękujemy za nadesłany email.

Uzyskaliśmy oświadczenie stwierdzające, iż straciliśmy przekaz z tego wyścigu. W związku z czym rynkek nie został uruchomiony 'na żywo'. Zgodnie z naszymi zasadami byliśmy zmuszeni do anulowania wszystkich zakładów, które zostały przyjęte po czasie planowanego uruchomienia rynku na żywo. W związku z anulowaniem tych zakładów okazało się, iż poniósł Pan stratę na rynku.

Zakłady zostały anulowane w zgodzie z naszymi zasadami. W związku z czym nie będziemy mogli zwrócić Panu poniesionych strat.

Prosimy przyjąć nasze przeprosiny za wynikłe kłopoty oraz wszelkie niedogodności z tym związane.

Aby uzyskać więcej szczególowych informacji prosimy o kontakt na poniżej podany email/adres.

Z poważaniem

Biuro Obsługi Klienta Betfair

Edytowane przez FlySky
Odnośnik do posta

Powiem krotko :

Opublikuj te maile z tytulem ;Betfair oficjalnie przyznaje ,ze zaklady prowadzi w sposob nieprofesjonalny .

Zgadzam się w 100%. Z drugiej strony mozemy pogadać z przedstawicielem bf

Odnośnik do posta

Dzięki panowie za wpisy, no na początku moim zdaniem najlepiej byłoby zicoo porozmawiać z przedstawicielem. W razie coś później można odsłaniać kolejne karty. Wydaje mi się, że jeśli by się pojawić w dziale osobiście to sprawę można byłoby szybciej załatwić, ale jeśli się kontaktuje z nimi przez maila lub przez tel. to następuje tak zwane "zbywanie użytkownika" oczywiście w zgodzie z "regulaminem i zasadami",heh;). Na forum betangel w temacie "Sat 25th June" http://www.betangel.com/forum/viewtopic.php?f=5&t=4217 , kilka osób odniosło korzyści wynikające w związku z anulowaniem zakładów. Np. jeden użytkownik zamiast odnieść straty -36Ł, odniósł zysk w postaci 374Ł, ktoś znów był na plusie 190Ł, inny 100Ł. Co ciekawe większość wypowiedzi była o odniesieniu zysków. Jednak jeśli ktoś by layował np. tego samego konia co bestbet, za powiedzmy 100 (zobowiązanie było by ponad 1000) i zostawił to inplay, bo byłoby to względnie bezpieczne, ewentualnie mógłby uciąć stratę, ale przez brak możliwości zrobienia coś z tym zakładem inplay byłby nieźle w plecy na całą kwotę.

A oto moja twórczość video po polsku i angielsku odnośnie nieszczęsnego rynku, tylko i wyłącznie w tym momencie dla osób dysponujących linkiem bezpośrednim.

Odnośnik do posta