Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 64
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Ostatni wpis był dawno, a ten ostatni minus przyczynił się do blokady(nie ma mowy o zniechęceniu ) która trwała 2msc, co prawda nie tylko to wpłynęło na zatrzymanie ale skutkiem tego gra została sprow

16-22.05 Ostatni tydzień nie był zbyt udany, gdy zaczynało iść w dobrym kierunku nagle wszystko się odwracało. A raczej było spowadowane tym że wchodziłem na siłe i bez przemyśleń i kończyło się

Dzisiejszy najlepszy trade to Stevanage. Rynek obserwowany od 40min, szukałem jakichś luk na o1.5 tak żeby ustawić się pierwszy z backiem(liga angielska w przerwie dość często spada) 6ticków wyże

Posted Images

59856515.jpg

Zupelnie nie po mysli, nie moglem sie skupic a jak byl ten moment to wchodzilem, chwile pozniej dekoncentracja. Na 2 rynkach mogla byc wtopa ale na kilka chwil przed gonitwa udalo sie wyjsc. Nie polecam grac przy kiepskim dniu, potrzeba pelnego skupienia.

Odnośnik do posta

W weekend wpadka... wpadka ktora wisiala w powietrzu (mimo zblizajace sie burzy postanowilem handlowac). Mialem z 5min by wejsc i wyjsc, bylem nastawiony tylko na zysk i to mnie zgubilo. Chociaz zabraklo kilku euro by byc na plusie kurs nagle poszedl w druga strone, oczywiscie nie chcialem wychodzic na minusie rzedu 1€, skonczylo sie na -25€.

Pozostalo niecale 50, i zaczynam za odrabianie strat. Wpadka nauczyla mnie by nastawic sie strate 4-5 tickow.

Odnośnik do posta
  • 9 months later...

Jak widać blog dawno nieaktualizowany, a od lipca sporo się zmieniło :-) m.in. konie przez ostatnią wpadkę przeszły w stan obserwacji i dzięki wprowadzeniu przez geeka training mode mogę sobie potrenować. Chociaż gdy przeglądam historie to moje początki z konmi były udane, niz początki z pn (co od niedawna gram), nie posiadam screenow z tego okresu (listopad-grudzien) ale wygladają dużo gorzej niż te które tutaj się zachowały. Oczywiscie na piłce też zdarzyły się wpadki które mnie zniechęciły ale walczyłem, szkoda że wtedy moja psychika nie była na tyle mocna by kontunować :-P

Wracając do tego co jest teraz, moja gra to wyłącznie przerwy. Wykres z marca(dopiero załapałem rytm :)) Na kwietniowym widać progres. No i P/L również z kwietnia.

Wracając do koni na pewno nie zrezygnuje :)

post-113-1306395902,52_thumb.jpg

post-113-1306395902,69_thumb.jpg

post-113-1306395902,81_thumb.jpg

Odnośnik do posta

Na bilansie pojawił się zysk z dzisiaj, mam nadzieje że nie przeszkadza :)

Co do mojej gry zanim wejdę identyfikuje rynek, gdzie się ustawić i z jaką kwotą. Obrazując to na screenie wygladało tak:

(zielony początek przerwy,czerwony mój lay, niebieski mój back)

-zaraz po gwizdku ustawiłem laye 1.27(40), 1.28(80), 1.29(200) jako że byłem pierwszy w kolejce L 1.29 został szybko pochłonięty, po 2-3min mój B 1.30 również poszedł. Kurs chwilowo skoczył na 1.31 ale przed przerwą ktoś wcześniej się ustawił także niemiałem szans na załapanie. Potem kurs zaczął spadać i tak zszedł mój L 1.28 (byłem pierwszy a za mną kwota 2k więc bez stresu czekałem jak skupią B 1.29). Przerwa dobiegała ku końcowi a trochę zostało dlatego nie ryzykując odszporzedałem po 1.28.

Rynek był 'martwy' i wejście z większą kwotą nie miało sensu.

post-113-1306395903_thumb.jpg

Odnośnik do posta

Moja gra to nie zawsze ustawianie się na kilku progach(choć 50% tak wygląda) równie często ustawiam się niżej. Na Villareal kurs po gwizdku był 1.22 widząc że kurs nie pójdzie wyżej ustawiłem sporą część banku na 1.21, na chwilę wzrósł do 1.23 by spaść do 1.21(mój Lay) i zachaczając 1.20, do końca przerwy pozostało sporo czasu a kurs ustabilizował sie 1.21-1.22 i tylko te kwoty były skupowane. Jeszcze warto wspomniećo meczu Sampdorii, luki były między 3.95-3.45. Mi udało się złapać 3.85-3.55.

post-113-1306395904,57_thumb.jpg

Odnośnik do posta

Wczorajszy dzień to głównie azjatycka LM, a ten minusowy rynek to dla rozrywki-postawiłem że Real będzie finalistą :-)

post-113-1306395906,11_thumb.jpg

Odnośnik do posta

gratuluje - i minusy sie zdarzaja ale wazne zeby te zielone przewyzszylo czerwone hehe. Mala rada - moze lepiej skupic sie na jednym rynku?

Odnośnik do posta

Tak, minusy się zdarzają ale dzięki nim można wyciągnąć wnioski :)

Tutaj fajne cytaty z innego blogu:

Losses evoke instinctive natural feelings of regret, annoyance and frustration, negative emotions that are fundamentally counter-productive to trading as they occupy our mind and cloud our objectivity. We all know we will have to bear losses at some point. We have already accepted that it is our own responsibility so there is no need for revenge and nobody (not the market, other traders or ourselves) needs to be taught a lesson. We must accept our loss without resentment and move on.

You opened the trade and you are the only person who can close it.

podobne widziałem u Petera czy Marka, tak mi się przynajmniej zdaje.

moze lepiej skupic sie na jednym rynku?

hmm nie bardzo rozumiem co masz na myśli ;-)

Odnośnik do posta

grasz pre czy in? Jesli pre to lepiej sie skupic na jednym rynku i z niego ciagnac tiki, jesli inplay to nie bylo pytania :)

Odnośnik do posta

Kolejny dzień należy do udanych :) Wczoraj na azjatyckiej grałem troche ostrożniej ale dzisiaj wiedziałem czego można się spodziawać.

post-113-1306395906,4_thumb.jpg

Odnośnik do posta

Dam kolejny przykład jak gram.

Zaraz po gwizdku wystawiłem 2 laye po 200. Kursy nie przypadkowe na 1.19 i 1.18 były virtual betsy więc moje są w pierwszej kolejności. Po minucie był już green, jako że kurs poszybował w górę dołożyłem jescze laya za 100 na 1.19, na 3screenie widać że wzrósł do 1.24 a dalej spadał. W końcówce powoli się wycofywałem i poszedł back 1.19.

Odnośnik do posta

fajnie to wyglada na screenie. Conajmniej jak na gieldzie w NY :) moj szefo juz sie wkurwia jak widzi jeden wykres w Geeksie - musze go kiedys ******* i pootwierac takie cudo :)

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.