Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Pre-play trading by krzysiultd

Promowane odpowiedzi

KrzYchuu, a co ja takiego robie? :-D ale dzięki za dobre słowo :-)

Gram in-play, dzisiaj dużo obserwowałem i zapisuję sobie momenty, w których kursy się odbijają przy 0:0. Zazwyczaj jest to koło 70-75 minuty, ale w dużym stopniu zależy to też od meczu (czy jest wyraźny faworyt, czy rynek spodziewa się overa czy undera). Ogólnie rzecz ujmując, sporo czynników wpływa na ten moment. Po drugie, zdarza się, że kursy odbijają w różnych momentach (1:0 i 0:1), choć z punktu widzenia logiki jest to bez sensu ;-) W większości przypadków jednak zależności działają i myślę, że jak czas pozwoli sprawdzę na większej próbie czy taka gra może przynieść jakieś profity.

A tutaj moje dzisiejsze osiągnięcie, zysk nie jest zniewalający, ale nie w tym rzecz. Zwróćcie uwagę, że w ciągu 5 dni drugi raz trafiłem całkiem ładny kurs. Nie piszę tego by się pochwalić, ale aby uświadomić Wam jedną rzecz - wysokie kursy są dużo częściej niedowartościowane niż niskie, ergo łatwiej zarabiać na wysokich, niż na niskich kursach. Nie zachęcam bynajmniej do ślepego stawiania wszystkich kursów powyżej 100 bo w ten sposób (chyba) nikt jeszcze nie dorobił się majątku, jednak przy odrobinie praktyki można w ten sposób osiągać przyzwoite zyski. Wymaga to cierpliwości i samozaparcia (w końcu kurs 26 to niecałe 4% szans), ale wyłapując najlepsze okazje na pewno się zarobi. Dziś grałem podobnie FC Tokyo - Yamagata, Aston Villa - Arsenal, Sampdoria - AC Milan, scenariusze możecie sobie sprawdzić ;) na AV postawiłem po kursie 110 a chwilę później (przy 2:1) miałem freebeta na 170 euro. Wiadomo, nie zawsze się trafi, ale szanse są większe, niż się większości wydaje!!!

50n6k2nxymaagph.jpg

0awsdlttmh0xfgz.jpg

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 103
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

PODSUMOWANIE LISTOPADA:

2g0xi8n4yesmcuy.jpg

Heh wynik oszałamiający ;-) wszystko przez testowanie strategii na CS do przerwy, która okazała się niestety ślepym zaułkiem pochłaniając około 80 euro. Potem było mozolne odrabianie strat, trochę pre-play, trochę over 1,5 trochę CSów i trochę wysokich kursów na MO. Udało się wyjść z minusa, ale z takim wynikiem nie powinno mnie tu być (w dziale pro). Kolejne miesiące mogą być podobne, brak czasu i odrabianie zaległości na uczelni mogą spowodować sporą stagnacją.

Odnośnik do posta
  • 1 month later...

Witajcie :)

niewiele dzieje si? na moim koncie, z czasem jest ci??ko a tu prawie 300 postów do przeczytania na forum o_O

Widz?, ?e szereg zmian jest szykowanych przez naszych moderatorów, dzieje si? sporo i bardzo si? z tego powodu ciesz?. Jak czas pozwoli troch? posiedz? na forum ?eby odrobi? zaleg?o?ci, tymczasem - wszystkiego dobrego w Nowym Roku

Odnośnik do posta
  • 5 weeks later...

Dzis postanowilem wrocic do czynnego zycia na forum. Na poczatek wklejam p&l od poczatku roku:

ji6rmeg2vlpc1ov.jpg

Wynik zadowalajacy, bo w 100% osiagniety in-play. Większość to gra stara, dobra strategia over 1,5 ale nie tylko. Np. na Arsenalu ładnie zarobiłem scalpujac przeciwko faworytowi w pierwszej polowie. Caly zysk zostawiłem sobie na Arsenalu i calkiem niezle to wyglada ;) Rynek CS w 2.Bundeslidze to moja nowa strategia gry. Na razie w fazie testow, jednak w tym miesiacu postaram się zagrac wieksza ilosc meczow.

Jakis czas temu rozmawialem z jednym z forumowiczów na temat strategii over 1,5. Chłopak nie mogl wyjsc nad kreske grajac w analogiczny do mojego sposob. Wtedy tez uswiadomilem sobie, jak wielka przewaga sa nabyte podczas dlugich godzin tradingu umiejetnosci. Forumowicz, o ktorym pisze, nie potrafil zarzadzac strata, wchodzac wtedy, kiedy powinien redowac. Obliczylem na jego historii, ze gdyby w 4 na bodajze 30 przypadkow podjal inna (sluszna) decyzje, bylby na plusie (i to calkiem ladnie). Uzytkownik (ktory chcial pozostac anonimowy) poszedl za moja rada i zmniejszyl podstawowa stawke z 10 do 2 euro. Efekty byly szokujace (przynajmniej dla niego), bo niemal jak za dotknieciem czarodziejskiej rozdzki przestal bac sie ciecia strat. Byl to zatem klucz do sukcesu w jego przypadku.

Apeluje zatem kolejny raz do adeptow tradingu - nie rzucajcie sie na gleboka wode i cwiczcie na malych stawkach. Nabranie oglady i doswiadczenia oszczedzi Wam mnostwo nerwow i pieniedzy.

Pozdrawiam :)

Odnośnik do posta
  • 1 month later...

Witam, trochę się pospieszyłem z ogłoszeniem powrotu, niestety nie mam zbyt dużo czasu, próbuję coś tworzyć w API ale idzie mi to jak przysłowiowa krew z nosa. W miesiącu lutym nie działo się u mnie zbyt wiele, ale konsekwentne stosowanie strategii over 1,5 przyniosło wymierny rezultat. Wynik gorszy od styczniowego, ale i czasu spędzonego przed komputerem mniej. W przyszłości będę próbował stworzyć narzędzie do grania tą strategią, chodzi mi głównie o dobór spotkań, mam nadzieję stworzyć jakiś kalkulator statystyczny połączony z interfejsem do gry na Betfair. Jednak do tego długa droga ;)

A propos, chętnie podejmę współpracę z osobami, które dobrze znają C# i BF API, mam sporo pomysłów, brakuje mi jednak umiejętności programistycznych, współpraca nie polegałaby na zupełnym powierzeniu całej 'brudnej roboty' osobie zainteresowanej, a raczej na nauczeniu mnie programowania i wspólnym stworzeniu narzędzi do gry na giełdzie Bf. Wiem, że programowanie jest pracochłonne i wymaga sporo nakładu intelektualnego. Jeśli jesteś zainteresowany, pisz!

A to mój P&L za ostatni miesiąc, bez rewelacji, ale ciągle do przodu! :)

vs89a10i20i0tz4.jpg

Odnośnik do posta

No ładnie to wygląda - widac twoja strategia przynosi wymierne korzyści. Co do programu, to udało nam się stworzyć Betfair Trend, który dużo szybiecj niż porównywarki pobiera dla nas kursy od 3 naważniejszych buków i pokazuje dokładne ruchy kursów. Jak tylko mario upora się z drobną "przeszkodą" udostępnimy go szerszemu gronu.

Myślę, że na forum jest kilka osób, które pomogą ci sklecić taki programik, bo dobór spotkań do tej strategii ma kluczową rolę.

Pozdrawiam i powodzenia

Odnośnik do posta

Krzysiultd chętnie podejmę współpracę przy stworzeniu wspólnie czegoś pod betfair. Jeżeli chodzi o C# i API betfair to nie mam z tym żadnego problemu. Odezwij się na gg.

Odnośnik do posta

W związku z niestabilnością obrazków na serwerze screenshootera wrzucam p&l jeszcze raz, zgodnie z zaleceniem administracji na serwer traderów ;)

Strategia daje zarobić, ale tak jak mówisz Homik, elementarnym czynnikiem determinującym sukces / porażkę jest tutaj dobór spotkań + podejmowanie słusznych decyzji.

Testowałem strategię na rynku CS (in-play) ale nic dobrego z niej nie wynikło. Jeśli poprawię jakość gry (albo same założenia) na pewno się tą strategią z Wami podzielę :-)

Pozdrawiam

post-186-1306395734,84_thumb.jpg

Odnośnik do posta
  • 3 months later...

Dzisiaj wracam do gry. Definitywnie.

Miałem trochę roboty, ale że zbliżają się wakacje trzeba ruszyć tyłek i powalczyć o euro na kolejny rok ;)

Mam nadzieję, że część użytkowników jeszcze mnie trochę kojarzy i będzie czytało moje wypowiedzi - a nowych witam i zapraszam do odwiedzania bloga :)

Na początku krótko w jaki sposób zamierzam grać?

Po pierwsze - moja sprawdzona strategia czyli over 1,5 jeżeli ktoś jest zainteresowany to odsyłam do tematu, który jest w dziale poświęconym strategiom. Tam jest wszystko opisane.

Po drugie - pre-play. Tenis, PN - moje główne obszary zainteresowań. Jeżeli chodzi o rynki na których będę grał pre-play to jeszcze nie ustaliłem, wyjdzie w przysłowiowym praniu.

Cele. Jako, że będę dysponował kapitałem 500 euro za cel stawiam sobie podwojenie tego stanu do końca lipca. Wiem, że nie będzie łatwo, jednak pokonywanie mało realnych celów to moje hobby ;)

Swoje osiągnięcia będę na bieżąco publikował w postaci screenu z p&l oraz własnego komentarza + stopnia wykonania celu. Screeny znikają, co źle wpływa na czytelność bloga i z tego, co widzę, w tej chwili bardzo ciężko byłoby cokolwiek wynieść z moich wypocin, bo właśnie brakuje screenów do starszych postów, a takowych już nie posiadam, żeby je na nowo wrzucić :(

No, to tyle tytułem wstępu, dziś mam ostatni egzamin, a od jutra zaczynam handlować.

Do rychłego ;)

Odnośnik do posta

Witam ponownie! Dawno Cie tutaj nie było, fajnie, że wracasz. Swego czasu grałem trochę twoją metodą over 1,5, nawet chyba mam gdzieś statystyki w excelu. Powodzenia w realizacji celu!

Odnośnik do posta

Witamy po przerwie, długo przyglądałem się Twej strategii over 1,5, a ostatnio odnoszę już nawet w tym małe sukcesiki, więc z niecierpliwością czekam na kolejne wpisy na tym blogu, aby dzięki Twemu doświadczeniu jeszcze bardziej się podszkolić w tym temacie :) Pozdrawiam.

Odnośnik do posta

Przepraszam za opóźnienie, ale sporo się dzieje, a ja zaczynam grę nie tylko na BF - po malutku rozkręcam temat daytradingu na indeksach światowych, jeżeli są osoby zainteresowane rynkami kapitałowymi to chętnie podyskutuję na ten temat :) W końcu to też trading, nie sportowy, ale zawsze :]

Wracając do naszej strategii, strawberry, cieszę się, że zainteresowałeś się tematem, na początek 4 mecze które udało mi się zagrać, niestety zarobek mało spektakularny, ale to wszystko przez BARDZO szybko strzelane gole, od 5 do 15 minuty i było już po sprawie. 11 euro zarobione bez żadnego stresu ;) w meczu ligi fińskiej udało mi się dokupić więc zysk nieco większy, ale i tak bez żadnych rewelacji :) W tym tygodniu postaram się ugrać jakiś sensowniejszy pieniądz ;) A tymczasem, bywajcie :]

post-185-0-88116100-1309119074_thumb.jpg

Odnośnik do posta
  • 2 months later...

Niestety powrót nie wyszedł z powodu braku czasu... Dzisiaj wypłaciłem kapitał z betfaira, bo kisił się na koncie przez 2 miesiące, a ja nie miałem kiedy przysiąść i pograć :/ Złudna nadzieja, że wakacje oznaczają więcej zbędnych godzin okazała się mrzonką, i z tego też powodu ogłaszam kolejne zawieszenie działalności na czas nieokreślony :( Z tego miejsca chciałbym też życzyć powodzenia wszystkim traderom, zarówno tym zaczynającym swoją przygodę, jak i tym, którzy już osiągają spektakularne sukcesy. Dziękuję również wszystkim, którzy przyczynili się do rozwoju tego forum, bo jest ono jedyne w swoim rodzaju i różnicą poziomu przebija kilkukrotnie inne (powiedzmy, że podobne) fora o przybliżonej tematyce.

Pozdrawiam,

krzysiultd

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.