Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

[2011-10-16] Lazio Rzym - AS Roma

Promowane odpowiedzi

Rynek: Lazio Rzym - AS Roma

Moja propozycja: red card

Obecny kurs: 2.90/3.00

Uzasadnienie:

Zakład mocno nietypowy z dwóch powodów. Po pierwsze czerwona kartka,zakład na ogół nie grywany, ale płynność i tak niezła w tym momencie, bo koło 10k. Po drugie chyba jednak in play, czyli coś czego nie robię. Więc czemu na coś takiego się zdecydowałem. Powód jest przede wszystkim jeden - mecz derbowy i to w zasadzie mogło by wystarczyć, ale niech bedzie garsc statystyk. Mecz poprowadzi Paolo Tagliavento, sędziował do tej pory w 108 spotkaniach Serie A, pokazał 46 czerwonych kartek i gwizdał 51 razy rzuty karne. Kazdy kibic juz wie, ze facet się nie szczypie i jezeli jest taka koniecznosc to wie co ma zrobic. Mało ? Jedno z czterech ostatnich spotkan derbowych, poprowadził w/w sedzia, odgwizdał w sumie 52 faule, pokazał 12 żółtek i jedno czerwo. Z tego co kojarze, a czasami swego czasu grywałem takie rzeczy, to w meczach gdzie jest sporo fauli, kurs na bf jest czesto nawet nizszy niz u jakiegos buka. Jezeli mecz bedzie ostry, a wszystko na to wskazuje, to kurs poleci nawet ponizej 2, przynajmniej ja kojarze takie spotkania z czasow gdy obstawiałem. Oczywiscie mecz moze byc spokojny, nikt sie nie bedzie kosił i nie uda sie wyjsc z sensownym zyskiem, ale prawdopodobienstwo takiego rozwiazania jest na tyle niewielkie, ze moim zdaniem warto sprobowac.

Odnośnik do posta

No i mamy czerwko, więc zgodnie z przewidywaniami ;) Kojarzę też tego sędziego z wcześniejszych meczów Serie A, w tym przypadku również się nie popisał dyktując tego karnego dla Lazio i wyrzucając stopera Romy. W każdym razie gratki za typ ;)

Odnośnik do posta

Kojarzycie więcej takich sędziów? Paolo Tagliavento, Howard Webb, jeszcze ktoś?

Na tę chwilę z pamięci to ciężko, ale można poszperać i poszukać info, a może zaprocentować w takich meczach jak np dziś derby + wyczulony sędzia aptekarz ;)

Odnośnik do posta

Stoyan miałeś niezłego nosa z tym typem na czerwo :) Byłem w tamtym roku na tych derbach to ostro się nie oszczędzają. Dla tych drużyn mecze derbowe to praktycznie najważniejsze mecze w sezonie. Teraz na mieście pojawi się tysiące skuterów i laziale będą świętować.

Odnośnik do posta

Stoyan miałeś niezłego nosa z tym typem na czerwo :) Byłem w tamtym roku na tych derbach to ostro się nie oszczędzają. Dla tych drużyn mecze derbowe to praktycznie najważniejsze mecze w sezonie. Teraz na mieście pojawi się tysiące skuterów i laziale będą świętować.

To nie mój typ ygrek, cała zasługa po stronie mavericka

Odnośnik do posta

mav powiem Ci że rynek świetny, nie włożyłem w niego ani grosza niestety, ale z obserwacji widziałem że można było zdziałać cuda. Poza tym czerwo się pokazało to i typ wszedł. Sam nie mam doświadczenia na takich rynkach, więc bałem się że kurs nagle może wyskoczyć np na 4,0.

Odnośnik do posta

Dzieki za wszystkie pozytywne opinie. Tak gwoli ścisłości to nie był typ tylko prozycja do rozegrania wg uznania wlaczajac w to inplay. Ja to rozegrałem w ten sposob, zagrałem za standardowa jak na mnie stawke, jakies 40% oddałem przed meczem, a reszte w ciagu pierwszych 10 minut meczu po kursach z przedziału 2 - 2.10, to ze było czerwo nie ma dla mnie szczerze mowiac wiekszego znaczenia, aczkolwiek mozna tu było kombinowac z freebetami itd, co kto uwaza.

Fajnie, ze pomysł sie sprawdził, okazji moze nie bedzie full, ale raz na jakis czas moze cos takiego sie trafi. Wiecej osob bedzie szukalo, to na pewno cos sie znajdzie.

Odnośnik do posta

Zaciekawiła mnie propozycja mavericka i znalazłem (pewnie nie jedyny ;) ) coś takiego :)http://pol.worldfootball.net/ oraz http://www.soccerbase.com/ są to stronki na których znajdziemy statystyki sędziowskie dotyczące kartek w różnych rozgrywkach. Moe okaże się to pomocnedo wyszukiwania takich perełek jak wczoraj :) pozdrawiam

Odnośnik do posta