Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Pre-play | Frees

Promowane odpowiedzi

Witam.

Więc zamierzam zaangażować się w trading, gdyż sądzę, że jest to bardzo fajny sposób zarówno na spędzenie czasu jak i powiększanie kapitału.

To teraz o kapitale - wpłacone 20e udało mi się dzięki zakładowi bez ryzyka przekształcić w 30.83e.

Cel początkowy - wyjść na 0/+, zdobyć doświadczenie.

Temat na początku służyć będzie bardziej mi do podsumowywania swojej gry, statystyk, ile +/- itd., więc wklejam tu wszystko co zagram, myślę że teraz na starcie będzie trochę typów od innych traderów i mam nadzieję, że się nie obrażą ;)

W sumie tyle, nie będę się rozpisywać.

Rynkiem będzie piłka nożna.

Pozdrawiam!

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 67
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Witam ponownie. Przez długi okres straciłem zainteresowanie giełdą, część zostawiłem, część wygrałem, część przegrałem. Ostatnio grając w miarę regularnie dzień w dzień udało mi się ze 145e dociągnąć

#1. przerwa od forum w niczym nie pomoze. przerwa od grania pewnie tez nie. zmiejsz bank i stawki, przeanalizuj gre i graj dalej swoje.  #2. tilt istnieje tylko w glowie - to jak stawiasz nie ma zadn

Ja to traktuję bardziej jako zabawę, niż sposób na dorobienie, choć oczywiście celem zabawy jest powiększanie konta Stawki oczywiście zamierzam podnieść, gra na tych niskich dała mi pewność siebie,

Posted Images

Hehe, ja swoją przygodę z Betfair zacząłem w czerwcu, też z 20e, ale nie udało mi się skorzystać z bonusu. W tej chwili zbliżam się do sumki, którą Ty już masz po 1 zakładzie :-P. Wynik średni z tym, że miałem 1,5 miesiąca przerwy, ale jakieś tam doświadczenie jest. Życzę oczywiście przyjemnej gry i wielu wysokich greenów ;-).

Odnośnik do posta

No jak początki to najważniejsze nie stracić i zrozumieć giełdę, przynajmniej taki mój cel ;)

Poza tym 50% w skali 2-3 miesięcy to jak na początki i tak super ;)

Gratuluję, dzięki i również wielu greenów!

A ze spotkań przyczaję się pewnie jutro/pojutrze na coś z LE, jutrzejszą LM raczej odpuszczam.

Pozdro!

Odnośnik do posta

I ja wpłaciłem na Betfair 20e :)

Masz rację, na początku trzeba zdobywać doświadczenie i uczyć się giełdy, wpoić sobie też pewne zasady. Jeśli chcesz, możesz przeczytać kilka stron mojego bloga. Na pewno dowiesz się czegoś ciekawego. Jeśli nie z moich postów, to z tych zostawionych przez doświadczonych traderów.

Powodzenia życzę!

Odnośnik do posta

Tak, przeczytałem już kiedyś z 3 strony, a dziś cały ;)

Również powodzenia życzę!

A tak to zagrałem spadek under 2.5 w meczu PAOK - Shamrock, z kursu 2.30 ustawiłem lay 2.22 i czekam aż go ktoś skupi, więc typ liczy się pewnie do jutrzejszego dnia.

Na jutro przymierzam się na spadek Twente, które przyjeżdża do Danii w pełnym składzie. (obecnie 2.10)

Zyski jak będą to groszowe, bo na razie chcę ogarnąć poruszanie się na giełdzie, więc stawki minimalne.

Pozdrawiam!

Odnośnik do posta

u2.5 PAOK 2.30 >>>2.22 +0.07e

Twente 2.10>>>1.95 +0.22e

20.10.2011 +0.29e

Jestem zadowolony, teraz zwiększę stawki, bo już mniej więcej 'ogarniam' podstawy.

Zastanawiam się jutro nad Paderborn, kurs obecnie 3.85, u buków też około 3.80 tylko dlaczego? Kontuzjowany jedynie obrońca, ale mają zmiennika na podobnym poziomie, forma 5-1-0, a TSV 1-0-5, ostatni mecz między ekipami wygrało Paderborn. Jakieś sugestie, odpuścić, czy warto?

To na jutro to i ew. Bray/Sligo, poobserwuję kursy i jutro jak zagram to o 15.30, jak nie zapomnę to poinformuję o tym tutaj.

Odnośnik do posta

Postaraj się iść z giełdą nie patrząc od strony bukmacherskiej. Nie dawno miałem przygodę którą grubo redowałem, ponieważ myślałem że osłabienia zawodnikami i forma w tabeli (1 miejsce w Primera Division) odbije się na spadku kursu. Giełda szła w drugą stronę, ale ja i kilku innych traderów uparło się nad spadkami :) Polecam blog cycka, tam jest dużo tego.

Odnośnik do posta

Ten Paderborn wydaje się bardzo fajnym pomysłem, boje się tylko tego, że to jest II Bundesliga, a tutaj lubią dziać się dziwne rzeczy. Wezmę za drobne lay 1860 Munchen, a może akurat doczekam się jakiejś windy i będzie zielono :D

Odnośnik do posta

Paderborn okazał się fantastycznym typem. Kupione za 3.95, sprzedane dziś około południa za 3.7 i 3.75. 4.28e zysku. Dzięki bardzo i gratulacje! Oby tak dalej!

Odnośnik do posta

Cieszę się, że ktoś skorzystał, ja postanowiłem odpuścić.

matiaspl dzięki za radę, ale czasem myślę, że warto się podeprzeć typ co sądzą bukmacherzy, głównie pinnek i sbobet.

Innym też dzięki za rady, pozdrawiam!

Typy na weekend dam w tym poście, ale trochę później.

Odnośnik do posta

Pisząc to nie miałem na myśli bukmacherów jak pinek i inni tylko pod kątem bukmacherskim. Czyli brak jakiegoś zawodnika, skład, czasami miejsce w tabeli, forma. Przede wszystkim wykres i kursy u głónych buków ;)

Odnośnik do posta

matiaspl: Ale mi się wydaję, że brak ważnych zawodników czy forma wpływają na ruch kursów u buków, a te na giełdę.

matizbg: cieszę się bardzo, że ktoś zarobił na tym rynku ;)

Rano zastanowię się co zagrać, jedynie od wczorajszego wieczoru skromnie zainwestowałem w spadek Newcastle.

I jeszcze mam pytanie, gdyż zaciekawił mnie trading na jeden tick & wykorzystywanie luk.

Jak jest np. luka gdzie B/L jest 1.94/1.97, to powinno pozwolić to na zarobek chociażby tego ticka, prawda?

Czytałem już artykuły nt. temat, ale do końca jeszcze nie rozumiem.

W tej sytuacji ustawiam back po 1.96 i to 1.96 idzie na różowe pole i czekam aż ktoś skupi?

A gdy ktoś już skupi to ustawiam lay po 1.95 i ponownie czekam aż zejdzie.

Dobrze rozumuję? Jak nie to jakby ktoś mógł mnie naprowadzić na dobrą drogę to byłbym wdzięczny ;)

Pozdro!

Odnośnik do posta

matiaspl: Ale mi się wydaję, że brak ważnych zawodników czy forma wpływają na ruch kursów u buków, a te na giełdę.

matizbg: cieszę się bardzo, że ktoś zarobił na tym rynku ;)

Rano zastanowię się co zagrać, jedynie od wczorajszego wieczoru skromnie zainwestowałem w spadek Newcastle.

I jeszcze mam pytanie, gdyż zaciekawił mnie trading na jeden tick & wykorzystywanie luk.

Jak jest np. luka gdzie B/L jest 1.94/1.97, to powinno pozwolić to na zarobek chociażby tego ticka, prawda?

Czytałem już artykuły nt. temat, ale do końca jeszcze nie rozumiem.

W tej sytuacji ustawiam back po 1.96 i to 1.96 idzie na różowe pole i czekam aż ktoś skupi?

A gdy ktoś już skupi to ustawiam lay po 1.95 i ponownie czekam aż zejdzie.

Dobrze rozumuję? Jak nie to jakby ktoś mógł mnie naprowadzić na dobrą drogę to byłbym wdzięczny ;)

Pozdro!

dokładnie tak jak napisałeś frees :)

Odnośnik do posta

To dzięki za odpowiedź ;)

1)Jeszcze a propos 'na 1 ticka' - w tej sytuacji od razu wystawiać back i lay po swoich kursach tak że będą one pierwsze, czy czekać najpierw aż ktoś skupi moje back?

2) Jakby była taka luka np. na jutrzejszy dzień, to mogę bezpiecznie powystawiać tak kursy dziś i tylko czekać aż skupią?

Bo fajnie to wygląda, niby dobra strategia dla początkujących, pewnie jutro spróbuję.

Pozdro!

Edytowane przez Frees
Odnośnik do posta

To jest coś z Geeks Toy'em?

Jak tak to ja przynajmniej na razie nie korzystam z tego programu, wolę grać bezpośrednio na betfair, chyba że to coś innego o czym nie wiem.

Więc jeszcze raz jakby ktoś był tak miły i miał czas żeby odpowiedzieć na 2 pytania to byłbym bardzo wdzięczny ;)

'1)Jeszcze a propos 'na 1 ticka' - w tej sytuacji od razu wystawiać back i lay po swoich kursach tak że będą one pierwsze, czy czekać najpierw aż ktoś skupi moje back?

2) Jakby była taka luka np. na jutrzejszy dzień, to mogę bezpiecznie powystawiać tak kursy dziś i tylko czekać aż skupią?'

Pozdro!

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.