Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

forex trading blog

Promowane odpowiedzi

Forex wiekszosc scian jest sztuczna. To, ze cos stoi na backu nie znaczy, ze za chwile nie bedzie na layu :D nie przejmuj sie nimi za bardzo i dalej traduj swoje. Najwieksza uwage trzeba zwrocic czy te sciany sie przypadkiem nie przesuwaja przeciwnie do naszych zalozen. Jesli tak - to wtedy uciekamy z rynku. Jest szansa, ze grubas powaznie wypchnie kurs. pzdr

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 79
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Tick czyli najmniejsza możliwa zmiana ceny jakos tak leci ta definicja. 15,a 30 robi różnicę.

Kolejne rynki u/o widać to mi najlepiej wychodzi. w ciągu 4 dni handlu udało mi się wyrwać ok.2€ co nam daje 10% banku wydaje mi się że wynik niezły, było by lepiej gdyby nie ten tenis kosz.

Dziś jestem werry :-D werry :-D happy :-D poniewasz udało mi się zrobić najlepszego greena w moim życiu. Po raz kolejny okazuję się że nigdzie nie idzie mi lepiej niż na rynku u1.5. Mo

Posted Images

Wczoraj tylko liga brazylijska i patrzenie na pinek. Pierwszy ładny green to typ cyca Atletico PR

kupione po 2.36 ->2.28 stawka 15€ pinek jeszcze spuścił i dało by się wyciągnąć po 2.22.

Atletico MG - Botafago 2.92 ->2.82 stawka 13€, Avai - Cruzeiro 2.98 ->2.88 stawka 20€. I ostatni rynek

tu to się działo pinek spuścił to zakupiłem po 3,15 zakład szybciutko został przyjęty więc ustawiłem się z kontrą na 3, a tu bach :oops: modem mi się rozłączył z komputerem 10 min do rozpoczęcia a tu neta nie ma, na szczęście wszystko się dobrze skończyło net się naprawił i jak wszedłem na rynek to zakład był już skupiony.

post-1001-0-50298100-1321552086_thumb.jp

Odnośnik do posta

Forex wiekszosc scian jest sztuczna. To, ze cos stoi na backu nie znaczy, ze za chwile nie bedzie na layu :D nie przejmuj sie nimi za bardzo i dalej traduj swoje. Najwieksza uwage trzeba zwrocic czy te sciany sie przypadkiem nie przesuwaja przeciwnie do naszych zalozen. Jesli tak - to wtedy uciekamy z rynku. Jest szansa, ze grubas powaznie wypchnie kurs. pzdr

tak wiem cycu że ściana jest i zaraz znika ale wtedy na backach stało niewiele kasy to wyszedłem, bo w sumie lepiej odrabiać te 0,90 straty niż dwa razy tyle

Edytowane przez FOREX 366
Odnośnik do posta

Odkąd zacząłem grać pre minęło dokładnie 30 dni na moim koncie widnieje już trójka z przodu więc jest dobrze, bywały dni super greenów, potem zjedzonych przez super głupie redy jak i nieświadome straty, czekające na wyjście na zero. Obecny bank to 30€ więc zyskałem 100% banku, myślę że jest to wynik dobry.Teraz dążę to granicy 40€ myślę że do końca miesiąca jest to wynik bardzo możliwy.

Odnośnik do posta

polecam Ci zainteresować się trochę przerwami, można dużo szybciej zbudować bank, a przecież ryzyko podobne do pre, głównym plusem jest to że nie trzeba czekać 1h lub nawet i dłużej na ruch kursu, w weekend masz do dyspozycji ok 15-20 przerw, przeskakujesz tylko z jednej na drugą.

powodzenia :)

Odnośnik do posta

przerwy to jednak większe ryzyko jak dla mnie, potrenuję trochę najpierw trading mode nigdy nie wchodzę w rynki których nie znam, a co

do ruchu kursów to na rynkach u1.5 nawet można niezły ruch złapać w ostatnich 20 min, szczególnie polecam ligę włoską i francuską

Odnośnik do posta

Trzeba wziąć pod uwagę, że przerwy różnią się od zasadniczego preplayu przede wszystkim ryzykiem awarii neta/betfair/prądu/pożaru/mamy-która-woła-do-mycia etc.

Ja zazwyczaj zamykam rynek 3h przed meczem, ochrona kapitału to podstawa.

Gra w przerwach jak najbardziej, ale tutaj trzeba uwzględnić ostrożniej zarządzanie kapitałem.

Edytowane przez regecik
Odnośnik do posta

Trzeba wziąć pod uwagę, że przerwy różnią się od zasadniczego preplayu przede wszystkim ryzykiem awarii neta/betfair/prądu/pożaru/mamy-która-woła-do-mycia etc.

Ja zazwyczaj zamykam rynek 3h przed meczem, ochrona kapitału to podstawa.

Gra w przerwach jak najbardziej, ale tutaj trzeba uwzględnić ostrożniej zarządzanie kapitałem.

regecik z tą mamą to dałeś po całości :) pewnie że ryzyko wszelakich awarii jest dużo większe ze względu na krótki czas jaki mamy do dyspozycji podczas przerwy, dla mnie jest to złoty środek pomiędzy pre play i in play.. każdy robi to co lubi i to co umie robić.

Odnośnik do posta

Piątek to redy, redy i jeszcze raz redy, piątek to jak dla mnie chyba najgorszy dzień do handlu niby płynność jest ale kursy jakoś stoją w miejscu i nic się nie da zarobić, masz zero potem próbujesz to poprawić i wychodzi piękny red. CSKA Moskwa - Rubin Kazań mecz na zero, kiedy wszedłem na rynek to było już po ptokach, lecz kurs 4 i mocno spuszczający pinek skusił mnie do wejścia w ten rynek, kupione po 4.0-> 4.0 w pewnym momencie miałem już małego greena ale chciałem mieć większego i g.... z tego wyszło. Paderborn - Karlsruhe cs 0-0, kupione po 14 ->15, mo Karlsruhe pierwsze wejście i nic nie udało się zarobić 5.9->5.9, drugie wejście, red 5.9 ->6.0. Reszta rynków to próba zarobienia czegoś kończąca się fiaskem, jutro sobota najlepszy dzień do handlu więc powinno być lepiej.

post-1001-0-45280700-1321704164_thumb.jp

Odnośnik do posta

Pierwszy sobotni rynek dosyć nieudany, Norwich - Arsenal rynek cs 0-1 kupione po 11.0, oddane po 11.5, ustawiłem się zachłannie dwa ticki niżej i wyszła strata, drugi ujemny rynek to FC Bayern - Dortmund kupiłem po 6.2 licząc że Dortmund spadnie ze dwa ticki i przeliczyłem się oddane po 6.4. Dalsze rynki już na plus, Wigan - Blackburn u1.5

kupione po 4.2 ->3.95, rynek dnia Inter - Cagliari, Caglari 8.0 ->7.4 stawka 13€, Ajax - Breda, Breda 21.0 ->19.5 stawka 10€ tutaj ustawiłem się na 19.5 a kurs poleciał aż na 18.5 można było wyciągnąć więcej, ale cóż wszystkiego przewidzieć się nie da.

Gremio - Ceara tutaj małe skalpowanko na Germio, 2 x 1.81 ->1.79 stawka 20€ i Ceara 4.9 ->4.7 po 10€, już dzień kończyłem ale pomyślałem że zagram jeszcze Belgrano - Velez i się opłacało, kasy mało więc ustawiłem się na 3.0 po kilkunastu minutach czekania kurs został wzięty szybka kątra na 2.92 i wzięta, pinek cały czas trzymał 2.77 więc ustawiłem się jeszcze raz tym razem za wysoko i kurs poleciał

do 2.80 niestety beze mnie.

post-1001-0-57671200-1321780961_thumb.jp

Odnośnik do posta

Niedziela rozpoczęła się niewesołym redem w meczu Sociedad - Espanyol 3.50 ->3.65 na szczęście wyszedł z tego tylko red na -0.62 bo spokojnie mógł być dużo większy, z godziny na godzine powoli się

rozkręcałem , Bologna - Cesena uskubane dwa ticki na u1.5 : 3.10 ->3.0.

Stuttgart - Augsburg 5.3->5.2, mo : Spartak Moskwa - Lokomotiw 3.45 ->3.35, Brest - Sochaux było

świetnym rynkem cs 0-0 10.5 ->9.8, u1.5 : 3.5 ->3.4, PSG - Nancy cs 0-0 16.5 ->15.5 i najładniejszy rynek dnia Coritiba - Santos : mo, pierwszy raz ustawiłem się po 6.6 i liczyłem na spadki, pinek stał 6.12 gdy zakład został skupiony pinek nagle podniósł do 6.70 więc odsprzedałem bez zysku i ponownie

ustawiłem się tym razem na 6.8 zakład szybko skupili, pinek trochę obniżył, kurs poleciał parę ticków

i udało się odsprzedać po 6.2.

post-1001-0-91439600-1321831955_thumb.jp

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.