Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Promowane odpowiedzi

Witam

Chciałem zapytać o stawkowanie. Otóż załóżmy mój budżet wynosi 100E.

Przeczytałem na forum, że nie warto grać za 100% tylko 90% kapitału (zmiany kursu euro).

Załóżmy, że gram BACK po kursie 2.2 za 90E.

Potem chcę wystawić lay po kursie 2.1 również 90E. Moje zobowiązania odnośnie lay wynoszą 99E i tutaj moje pytanie - mam na koncie tylko 10E więc czy będę mógł wystawić ten lay? Mój stan konta nie jest przecież w stanie pokryć zobowiązań...

Drugie pytanie to tzw. automatyczna kontra programu.

Chodzi tu o automatycznie wystawienie lay'a przez program zaraz po zagraniu BACK?

Odnośnik do posta

Nie ma takiej mozliwosci aby Geeks pokazal Ci miejsce w kolejce.

Chyba zaden program tego nie robi.

Mozna samemu obliczac, skladajac zaklad patrzysz jaka kwota jest przed Toba oraz jaka kwota zostala juz "obrocona" na tym zdarzeniu, wyniku. Po jakims czasie mozesz to porownac do obecnego stanu "obrotu" na danym rynku, pamietaj ze obrot jest naliczany podwojnie! Tzn Jesli wystawiles back za 100 i on zostal przyjety to w obrotach bedzie widnialo 200, liczy sie ze ktos kupil za 100 i ktos sprzedal za 100.

Odnośnik do posta

Robie tak czasem że obliczam po przyjeciu jakiej sumy powinna wejść moja kontra(handel przed meczem)szczególnie jeśli chce zamknąć handel przed rozpoczęciem i mam wtedy mniej więcej rozeznanie co i jak ale odnosze wrażenie że czasami gdy dochodzi moja kolej to kontra nie jest przyjmowana chociaż z obliczeń tak wynika że powinna już być,ma ktoś jakieś wyjaśnienie inne niż błąd w moich obliczeniach?

Odnośnik do posta

jeśli jesteś zwolennikiem teorii spiskowych to na pewno jakieś wyjaśnienie się znajdzie :D

jedni mówią, że pracownicy bf są obsługiwani bez kolejki, ale nie wiem ile w tym prawdy, jeszcze inni, że niektórzy gracze mają przywileje ale w to szczerze wątpię, bo gdyby to wyszło na jaw byłby dym

Odnośnik do posta

sonda, bierzesz pod uwage podwojne naliczanie o ktorym wspomnialem wyzej?

Ja nie wierze w zadne historie spiskowe na ten temat. Gdyby cos bylo na rzeczy to predzej czy pozniej by to wyszlo na jaw.

Odnośnik do posta

Dzięki za odpowiedz,nie miałem na mysli żadnych teori spiskowych w tym przypadku to podwójnen naliczanie może być wyjaśnieniem,nawet nie zdawałem sobie sprawy z tego że właśnie tak jest to naliczane,po prostu takie było moje wrażenie.

Odnośnik do posta
  • 1 month later...

Kolejne pytanko,dlaczego po kliknięciu na wykres ilość pieniążków w koszykach bardzo często różni się od tego co widać na panelu głównym Betfair,nie mam na myśli sytuacji gdy w miedzyczasie zostały przyjęte jakieś zakłady,zdarza się że po kliknięciu na wykres w koszyku nie ma nic a na panelu głownym widzimy leżące środki.

Odnośnik do posta
Gość Trader999

Podstawowa sprawa to co jest pokazywane na panelu Betfair to wszystkie pieniadze lacznie z virtual bets czyli w pelni nie odzwierciedla prawdziwej sytuacji na rynku mozna w latwy sposob to zweryfikowac jezeli uzywasz Geeksa .

Odnośnik do posta

Dzięki za odpowiedz ale co masz na myśli w stwierdzeniu "virtual bets"?zakłady wirtualne?,ale nawet z tego co odpowiedziałeś można wywnioskować że to co widzimy po kliknięciu na wykresik jest bliższe prawdy,czy tak?

Odnośnik do posta
Gość Trader999

Virtual bets czyli pieniadze ktorych tak naprawde nie ma ;-) spora czesc ludzi korzysta z symulatorow i to sa wlasnie virtual bets .Czyli krotko mowiac to co pokazuje nam strona Betfair mija sie z prawda czesto o grube tysiace .Czy uzywasz jakiegos programu do tradingu ? Polecam Geeks wtedy bedziesz mogl sobie w prosty sposob sprawdzic ile tak naprawde jest pieniedzy jest tam opcja ktora mozna wlaczyc/wylaczyc i wtedy widac jak na dloni o ile mniej jest pieniedzy na danym rynku.

Odnośnik do posta
Gość Trader999

Pokaze to na przykladzie zrobilem trzy screeny jeden screen pokazuje strone Betfair widac ile pieniedzy stoi w koszykach ,na drugim screenie widac ile pieniedzy stoi w koszykach w programie Geeks z wlaczona opcja Show Virtual Bets i na trzecim screenie widac ile tak naprawde jest pieniedzy z wylaczona opcja Show virtual bets ,wszystkie trzy zdjecia robione byly doslownie sekunda po sekundzie.

betfairscreen.th.jpg

A to screen Z geeks toy z wlaczona opcja Show Virtual Bets

geeksvirtualbetson.th.jpg

I kolejny screen z Geeks toy z wylaczona opcja show Virtual bets

geekslopez.th.jpg

Odnośnik do posta
Virtual bets czyli pieniadze ktorych tak naprawde nie ma ;-) spora czesc ludzi korzysta z symulatorow i to sa wlasnie virtual bets .Czyli krotko mowiac to co pokazuje nam strona Betfair mija sie z prawda czesto o grube tysiace.

Moim zdaniem to nie do końca prawda, nie wiem na jakiej zasadzie działają symulatory giełdy ale virtual bets to po prostu pieniądze przeliczone z back na lay tyle że na drugiego zawodnika i odwrotnie, wystarczy wejść na jakiś pusty rynek i poklikać i zobaczyć jak się wystawia kurs którego przyjęcie będzie miało ten sam skutek tyle że na drugiej drabince. Nie wiem jak to prościej wytłumaczyć ;-)

Odnośnik do posta
Gość Trader999

Moim zdaniem to nie do końca prawda, nie wiem na jakiej zasadzie działają symulatory giełdy ale virtual bets to po prostu pieniądze przeliczone z back na lay tyle że na drugiego zawodnika i odwrotnie, wystarczy wejść na jakiś pusty rynek i poklikać i zobaczyć jak się wystawia kurs którego przyjęcie będzie miało ten sam skutek tyle że na drugiej drabince. Nie wiem jak to prościej wytłumaczyć ;-)

Wyglada to dokladnie tak

Why are the prices displayed on the website different from what I see in my API application?

The Betfair Sports Exchange tries to match bets against the bets placed by other users as well as equivalent bets where possible. These "virtual" bets follow the rules for cross-matching posted in the Betfair.com Forum. For example, if a customer backs Player A in a tennis match at odds of 2.0, the exchange matches any lay bet at odds of 2.0 or better on Player A. In addition, the exchange also calculates all possible matches that are equivalent to a lay bet on Player A. So, if a customer backs Player B at odds of 2.0 or better, the exchange matches it with the back bet on Player A.

The Betfair website calculates the possible virtual bets that the Betfair Sports Exchange creates and displays those bets as if they were placed by other customers normally. In other words, bets displayed on the Betfair website may be actual bets placed by customers, or virtual bets that the website knows the Betfair Sports Exchange will match due to the cross-matching rules.

Czyli nie do konca jest tak ze wszystkie bety sa wystawione przez symulatory co nie zmienia faktu ze sa to jednak Virtual Bets

Odnośnik do posta

Dzięki chłopaki trochę to wyjaśniło sytuacje,osobiście uważam że powinny być widoczne tylko realne pieniążki leżące na rynku,co do programu to nie używam żadnego do handelku przedmeczowego jakim się zajmuję nie jest to niezbędne,aczkolwiek nie wykluczam gdyż czasami musze oliczać ile musze skontrować jeśli chce odrazu wystawić kontre a muj zakład jes przyjmowany po kawałku.

Odnośnik do posta