Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Weryfikacja konta Betfair

Promowane odpowiedzi

Witam,

przechodził ktoś z was weryfikacje w Betfair? Oto dokumenty jakich ode mnie wymagają:

Weryfikacja tożsamości – kopia jednego z poniższych dokumentów (dokument ze zdjęciem):

Paszport (strona główna, zawierająca algorytm oraz zdjęcie)

Prowo Jazdy

Dowód Osobisty (strona ze zdjęciem)

Citizenship Certificate (dla osób posiadających obywatelstwo Wielkiej Brytanii)

Weryfikacja adresu – kopia jednego z poniższych dokumentów:

Rachunek za media np. za wodę, elektryczność, telefon lub TV (nie starszy niż 3 miesiące)

Zeznanie Podatkowe

Wyciąg bankowy (nie starszy niż 3 miesiące)

Weryfikacja źródła dochodów – kopia jednego z poniższych dokumentów:

Karta kredytowa/debetowa zarejestrowana na koncie Betfair (strona przednia)

Wyciąg bankowy karty kredytowej/debetowej zarejestrowanej na koncie Betfair (nie starszy niż 3 miesiące)

Wyciąg bankowy z widoczna transakcją do Betfair (nie starszy niż 3 miesiące)

Przypominamy, że autentyczność przesłanych dokumentów musi zostać potwierdzona notarialnie. Klienci mieszkający w Wielkiej Brytanii mogą także potwierdzić dokumenty przez osobę służb publicznych np. lekarza, nauczyciela lub farmaceutę.

Korzystam ze zwykłego konta z walutą Euro, nie z żadnego konta australijskiego. Żeby było śmiesznie na koncie mam tylko 0,78€ więc nie wiem o co tyle szumu... Zebranie tych dokumentów, potwierdzenie ich notarialnie to sporo czasu + pieniędzy...

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 38
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Witam Właśnie przeszdłem weryfikację KYC. Dokumenty (potwierdzone przez notariusza) wysłałem wczoraj, a dzisiaj już konto zweryfikowane i aktywne, zarówno główne jak i australijskie. Potwierdzenie u

Nie, nie wystarczy . Ja niedawno przechodziłem przez ten proces i kliknąłem gdzieś na stronie betfair w tych rejonach KYC żeby wysłali mi list, dostałem - kod wysłałem na podany w liście mail i dopier

Do konta europejskiego nic nie musisz potwierdzać notarialnie

Jeszcze nie przechodziłem weryfikacji konta, ale wydaje mi się że wystarczy poprosić ich o przysłanie specjalnego kodu na adres zamieszkania i wysłać im ten kod ze skanem dowodu osobistego (potwierdzonego notarialnie).

http://kyc.betfair.com/polish/row.html

Proces weryfikacji przyniesie znaczne korzyści takie jak dostęp do wszystkich usług Betfair. Jak przejść proces weryfikacji tożsamości (KYC)?

Aby pomyślnie przejść process weryfikacji tożsamośći należy wybrać jedną z dwóch poniższych metod:

# Procedura weryfikacji adresu

# Procedura z użyciem kopii dokumentów

Poniżej przedstawiamy detale, z którymi prosimy się zapoznać:

Konto należy zweryfikować na jeden z poniższych sposobów:

Procedura weryfikacji adresu:

1. Przyślemy Tobie list zawierający unikalny kod.

2. Następnie należy odesłać nam dany kod wraz z załączoną kopią dokumentu weryfikującego tożsamość i wiek korzystając z jednej z poniższych opcji:

* Pocztą – w opłaconej wcześniej, załączonej kopercie

* Pocztą elektroniczną - addressvalidation@betfair.com

* Aby uzyskać więcej informacji prosimy skontaktować się z zespołem weryfikacji poprzez: Faks: +44208 834 8011

* Email: r&vteam@betfair.com

Odnośnik do posta

Faktycznie tak byłoby lepiej.

Kiedyś (z rok temu) chciałem od nich ten kod - powiedzieli, że wysłali przy rejestracji i więcej nie mają zamiaru (nie mam go już). Może teraz coś się zmieniło, dopytam.

Odnośnik do posta

Weryfikacje przeszedłem ,bo nie opatrznie potradowałem na lidze australijskiej na początku przygody z giełda.Poszedłem do notariusza i za 7zł,bo taka opłata jest w prawie dostałem taki odpis,nastepnie skan dowodu i papiereku dostałem list z numerkiem i konto było aktywne do wypłat.

Odnośnik do posta
  • 4 weeks later...

Jak to jest w końcu? Muszę przechodzić pełną weryfikację wypłacając pieniądze czy wystarczy tylko Potwierdzić wiek i adres zamieszkania skanem dowodu osobistego. Dodam że nie gram na rynkach australijskich

Odnośnik do posta

Z tego co pamietam zakladajac konto betfair weryfikacja byla tylko poprzez potwierdzenie adresu zamieszkania rachunkami itp i kopia dowodu - nic nie bylo na temat wyplacania.. Jezeli uzywa sie karty wtedy jak sie nie myle jest potwierdzenie natomiast MB to tylko wplata nic wiecej ... moge sie mylic codo karty wiec nie szalec z obelgami ;-)

Odnośnik do posta
  • 3 weeks later...

Procedura weryfikacji adresu: 1. Przyślemy Tobie list zawierający unikalny kod. 2. Następnie należy odesłać nam dany kod wraz z załączoną kopią dokumentu weryfikującego tożsamość i wiek korzystając z jednej z poniższych opcji: * Pocztą – w opłaconej wcześniej, załączonej kopercie * Pocztą elektroniczną - addressvalidation@betfair.com 

Czyli potrzebuje mieć potwierdzenie tak?

A to mam jeszcze jedno pytanie, jeżeli wpłatę zleciłem kartą to czy jest możliwość wypłaty bez weryfikacji?

Odnośnik do posta
  • 8 months later...

Chciałem ostatnio w pełni aktywować konto. Wybrałem się do notariusza, sporządził odpowiedni odpis, wysłałem do betfair, potwierdzili, lecz chcą jeszcze skanu dowolnego z rachunków:

"2. Potwierdzający adres zamieszkania (tylko wydruk papierowy i nie starszy niż 3 miesiące):

- Rachunek za media np. za wodę, energię elektryczną, telefon komórkowy itd.

- Wydruk bankowy z widocznym imieniem, nazwiskiem i adresem zamieszkania

- Może być to praktycznie jakikolwiek rachunek lub oficjalne pismo, nie starsze niż 3 miesiące, z widocznym adresem oraz imieniem i nazwiskiem posiadacza konta Betfair, które zostało wysłane na adres zamieszkania użytkownika."

Zaś na ich stronie pisze jasno i wyraźnie:

Aby pomyślnie przejść proces weryfikacji tożsamośći należy wybrać jedną z dwóch poniższych metod:

Do mieszkania, które wynajmuje przychodzą rachunki adresowane do właściciela mieszkania, nie dostaje żadnych oficjalnych pism. Jak zatem mam to załatwić?

pozdrawiam

Odnośnik do posta
Chciałem ostatnio w pełni aktywować konto. Wybrałem się do notariusza, sporządził odpowiedni odpis, wysłałem do betfair, potwierdzili, lecz chcą jeszcze skanu dowolnego z rachunków:

"2. Potwierdzający adres zamieszkania (tylko wydruk papierowy i nie starszy niż 3 miesiące):

- Rachunek za media np. za wodę, energię elektryczną, telefon komórkowy itd.

- Wydruk bankowy z widocznym imieniem, nazwiskiem i adresem zamieszkania

- Może być to praktycznie jakikolwiek rachunek lub oficjalne pismo, nie starsze niż 3 miesiące, z widocznym adresem oraz imieniem i nazwiskiem posiadacza konta Betfair, które zostało wysłane na adres zamieszkania użytkownika."

Zaś na ich stronie pisze jasno i wyraźnie:

Aby pomyślnie przejść proces weryfikacji tożsamośći należy wybrać jedną z dwóch poniższych metod:

Do mieszkania, które wynajmuje przychodzą rachunki adresowane do właściciela mieszkania, nie dostaje żadnych oficjalnych pism. Jak zatem mam to załatwić?

pozdrawiam

Spróbuj im wysłać skan umowy o konto bankowe zamiast rachunków, ja tak robiłem z kontem na swoją dziewczynę i przeszło, tylko to już było jakiś czas temu, nie wiem, czy dalej to by było aktualne ;-)

Odnośnik do posta
(tylko wydruk papierowy i nie starszy niż 3 miesiące)

Popros bank o wyciag na papierze, zaplacisz kilka zl, ale bedziesz miec z glowy. A, notariusz znowu bedzie potrzebny... Albo zaprzyjazniony dentysta :)

Odnośnik do posta
  • 5 months later...

Witam

Właśnie przeszdłem weryfikację KYC. Dokumenty (potwierdzone przez notariusza) wysłałem wczoraj, a dzisiaj już konto zweryfikowane i aktywne, zarówno główne jak i australijskie. Potwierdzenie u notariusza 7,38 PLN za strone. Dokumenty wysyłałem przez bezpieczny system BF.

Pozdrawiam

Edytowane przez sieczka
Odnośnik do posta
  • 1 month later...

Taka ciekawostka: nie trzeba grać na rynkach australijskich, aby być zmuszonym do KYC. Mnie taka przyjemność spotkała, ale w styczniu Australian Open, więc i tak przydałoby się to zrobić. Mam wobec tego parę pytań, jako iż chciałbym, aby obyło się w miarę szybko i bezproblemowo.

Kolejne punkty weryfikacji:

1. Dowód potwierdzony przez notariusza.

2. Wyciąg z konta bankowego potwierdzony przez notariusza.

3. Tutaj mam problem, bo nie wiem co wysłać - używam tylko moneybookers, więc przykładowo muszę przelać $ bezpośrednio z konta bankowego i posłać im potwierdzony przez notariusza? Czy akceptują coś takiego jak dokumenty elektroniczne - bez podpisu (nie jest przecież wymagany)? Czy jeżeli w punkcie drugim był wyciąg z konta to, tutaj jeżeli wyślę im również wyciąg z konta to, będą robić problem?

P.S.

Potwierdzenie u notariusza polega na przedstawieniu oryginału dokumentu i kopii, którą on potwierdza swoim podpisem, a potem skanujemy i wysyłamy do weryfikacji?

Odnośnik do posta

Witam

Ad1. Tak

Ad2. Tak(na wyciągu musi być widoczna wpłata do BF, nie wiem jak to jest z MB ,ja miałem wpłatę przez P24)

Ad3. Trzeci dokument to najlepiej jakiś rachunek wysłać (gaz ,prąd ,telefon). Nie wiem co to jest dokument bez podpisu(dla mnie to nie dokument tylko kartka papieru, ewentualnie plik w komputerze ale napewno nie dokument).

AdPS. Tak

Odnośnik do posta