Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Trading przed i w trakcie przerw by Szupes

Promowane odpowiedzi

Czy wszyscy graja na Betfair? Ja mam konto na Betdaq.com i powiem wam ze jest spora roznica mimo takiego samego celu istnienia. Ale trading to jest trading. Szupes zaczynam sledzic regularnie Twoje slowa. Nie odbierz mnie jako nowego fana albo zwolennika Twojej "traderskiej osobowosci", na poznanie sie mamy duzo czasu, ale w koncu pojawil sie realista. Pozwole sobie na male porownanie, moze nie zyskam tym sympatii bo i nie oto chodzi, ale... "Jezus mowi: wybieraj. Allach mowi:poddaj sie" Szupes natomiast mowi: przegraj jeden zakad na dziesiec i zamknij dzien z zyskiem. Nie ujmuje innym. Nawet gdybym chcial z reszta, to jeszcze nie moge bo za krotko traduje. W kazdym razie inspiracji mam pod dostatkiem:)

W jaki sposob organizujesz trading? Ograniczasz rama czasu czy intuicyjnie wiesz, kiedy zamknac handel?

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 89
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Czy wszyscy graja na Betfair? Ja mam konto na Betdaq.com i powiem wam ze jest spora roznica mimo takiego samego celu istnienia. Ale trading to jest trading. Szupes zaczynam sledzic regularnie Twoje slowa. Nie odbierz mnie jako nowego fana albo zwolennika Twojej "traderskiej osobowosci", na poznanie sie mamy duzo czasu, ale w koncu pojawil sie realista. Pozwole sobie na male porownanie, moze nie zyskam tym sympatii bo i nie oto chodzi, ale... "Jezus mowi: wybieraj. Allach mowi:poddaj sie" Szupes natomiast mowi: przegraj jeden zakad na dziesiec i zamknij dzien z zyskiem. Nie ujmuje innym. Nawet gdybym chcial z reszta, to jeszcze nie moge bo za krotko traduje. W kazdym razie inspiracji mam pod dostatkiem:)

W jaki sposob organizujesz trading? Ograniczasz rama czasu czy intuicyjnie wiesz, kiedy zamknac handel?

Wszystkie mecze które handluje mam cały czas na podglądzie video na różnych serwisach betfair iraqgoals itp, mają one opóźnienie zazwyczaj 3-5 sek.

Jeśli mam profit po udanej transakcji na początku przerwy w granicach 2 - 3E to zamykam ją i staram się obserwować co dzieje się na innym sąsiednim rynku. Jeśli natomiast nikt nie chce kupić moich zakładów do momentu wyjścia piłkarzy na boisko - wycofuje się. W przypadku gdy mam już kupiony zakład ale nikt nie wykupił mojej kontry, czekam dosłownie do ostatnich sekund przed gwizdkiem rozpoczynającym 2 część meczu (w 90% zostanie wykupione), jeśli się tak nie stanie kończę ze stratą.

Odnośnik do posta

Dzisiaj 7 rynków. Na uwagę zasługuje szczególnie mecz Randers w którym miała sytuacja o której pisałem w poprzednim poście. Ktoś na dwie min przed rozpoczęciem 2 połowy spotkania wpuścił ok 1.5k po stronie LAY co znacząco opóźniło mojego greena, na szczęście równie szybko cała kwota została wchłonięta przez rynek. Niestety nie mam screena a szkoda bo to było dość nietypowe i warto byłoby to pokazać.

56279065.png

Reszta spotkań przebiegła bez większych zakłóceń, wszystkie transakcje kończyłem w pierwszych 5 min przerwy.

Bank powiększyłem o 7.60%

Odnośnik do posta

Jak, że rozpoczął się nowy miesiąc i za dwa tygodnie początek sezonu ligowego moim celem na miesiąc sierpień jest wciąż 5% dziennie od początkowego kapitału (146,83E) czyli dziennie będę chciał osiągnąć zysk 7.34E.

Nie zwiększyłem mojego celu z poprzedniego miesiąca i wciąż pozostaję przy 5%, ponieważ już teraz wiem że nie będę mógł handlować codziennie a założona zbyt wysoka prognoza może czasem się odwrócić przeciwko mnie.

Miesiąc lipiec ukończyłem ze średnią 5,01E dziennie także myślę, że 7,34 powinno być osiągalne ale oczywiście nic na siłę.

Tak wygląda moja krzywa na sierpień. Cel to ok 374E

screenshot011ff.jpg

Odnośnik do posta

2 dzień sierpnia przyniósł mi spory zysk a to za sprawą głównie meczu w lidze czeskiej, gdzie chyba najwięcej działo się w przerwie meczu. Udało mi się ustawić w kolejce jako pierwszemu w najwyższym punkcie w momencie odgwizdania przez sędziego przerwy. Kursy w ciągu 2 minut spadły o 8 ticków !!!! Skorzystałem z tego jak najbardziej.

8 ticków to bardzo dużo, więc powtórzyłem transakcję ale tym razem ustawiłem się po stronie LAY - tutaj trzeba było trochę poczekać ale ostatecznie kurs podskoczył o 4 ticki wyżej.

Reszta spotkań bez historii. Próbowałem jeszcze swoich sił w handlu przed meczem Tomsk - Sibir ale widać jak to się skończyło

screenshot008ty.jpg

Bank powiększyłem o 7.60%

Odnośnik do posta

Dzisiejszy dzień to zmiana marketów na over/under gdzie najlepsze transakcje miałem w meczach Rapidu i Benfiki. Zdecydowanie większa płynność sprawiła, że mogłem szybko zamykać transakcje i powtarzać je kilkakrotnie. Jedynie w meczu Rapidu - rynek Kursy meczu, próbowałem swoich sił handlu przed spotkaniem.

screenshot001xj.jpg

Bank powiększyłem o 15.3%.

Jutro prawdopodobnie wypłacę część kwoty.

Odnośnik do posta

Wczorajszy dzień minął pod znakiem tradingu na rynkach O/U. Zanotowałem kilka udanych transakcji na rynku Hamburg - Chelsea. Mój bank podzieliłem odpowiednio 75% do 25% na rynki 2.5 oraz 3.5. Na u2.5 przeprowadziłem 3 udane transakcje na u3.5 tylko jedną. Próbowałem też coś ugrać na meczu Lecha ale musiałem się niestety wycofać ze względu na brak czasu podczas tego meczu.

84737438.png

W meczu Helsinek kurs stał praktycznie w miejscu więc można było przeprowadzić dwie transakcje bez żadnego ryzyka.

Bank powiększyłem o 7.58%

Odnośnik do posta

Wczoraj tylko jeden mecz, bardziej skupiłem się na obserwacjach niż na grze, jakoś nie za bardzo miałem dobry dzień na trading.

21002735.png

Bank powiększony o 1,5%

Odnośnik do posta

Wczorajszy dzień bez tradingu - przerwa była mi bardzo potrzebna za to dzisiaj rusza liga francuska, holenderska i belgijska więc powinienem coś dzisiaj ugrać. Niestety musiałem wybrać ze swojego konta 140E, tak więc mój obecny bank to 80E.

Odnośnik do posta

7 sierpnia to rekordowy jak dla mnie dzień

screenshot009dp.jpg

Bardzo dobra płynność w meczu southampton sprawiła, że przeprowadziłem 4 transakcje. Udało się to tylko dlatego, że rynek nie oczekiwał bramki a kursy w przerwie wahały się w granicach 2 -4 ticków i stały praktycznie w miejscu z małą luką w którą właśnie 4 razy udało się wskoczyć, co pozwoliło na skuteczny handel.

Bank powiększony o 44%.

Odnośnik do posta

8 sierpień to kolejny udany handel na rynkach u/o.

screenshot003t.jpg

Zdecydowanie najbardziej płynny był rynek Cardiff gdzie można było przeprowadzić kilka transakcji. Liczyłem też na dobry wynik w meczy Chelsea ale miałem próbkę tego co będzie się działo w sezonie ligowym, potężne kwoty jakie zaczęli wprowadzać traderzy i zaczęli się bawić kursami dlatego odpuściłem dalszy handel na tym rynku obserwując dokładnie jak to wszystko będzie wyglądało już w przyszłym tygodniu. Jestem jednak pełen optymizmu ponieważ już teraz widzę że płynność to kluczowa sprawa, bez niej lepiej jest nie wchodzić na rynek bo można przysłowiowo zamrozić kapitał na dłuższą chwilę a to może oznaczać kłopoty.

Pozostałe rynki standardowo.

Bank powiększony o 20.19%

Odnośnik do posta

Gratuluje wynikow szupes, widac progres wiec jest dobrze ;-) A ja mam do Ciebie pytanie o livescore, ktorego uzywasz gdy nie mozesz na streamie meczu ogladac? Ja poki co jade na tym z bet365, ale byc moze jest jakis szybszy.

Odnośnik do posta
Gratuluje wynikow szupes, widac progres wiec jest dobrze ;-) A ja mam do Ciebie pytanie o livescore, ktorego uzywasz gdy nie mozesz na streamie meczu ogladac? Ja poki co jade na tym z bet365, ale byc moze jest jakis szybszy.

Bet365 zawsze mam włączony, jeśli nie mam meczu na streamie i zostają tylko strony z livescore to przeważnie odpuszczam taki mecz - muszę mieć podgląd. Mam jeszcze kilka zł na koncie bwin i tam też mam video a i live timing jest dobry. Do streamów używam iraqgoals (najlepszy, najdokładniejszy), opóźnienie max 2 sek. Zawiodłem się na sopcascie, na streamach ze skysports i innych za duże opóźnienia.

Odnośnik do posta

9 sierpień upłynął mi na obserwacjach, ponieważ staram się nie grać w poniedziałki skusiłem się tylko na mecz Nantes - Le Mans gdzie udało się ugrać 3.23E .

Bank powiększyłem o 2.32%

Odnośnik do posta

10 sierpień

Znów tylko jedno spotkanie Włochy - WKS

screenshot007r.jpg

Tutaj sytuacja była już można powiedzieć, bardzo dobra jeśli chodzi o płynność, więc nie było problemów z przeprowadzeniem dwóch udanych transakcji. Rynka zamknąłem na 5 min przed końcem przerwy.

Bank powiększyłem o 3,55%

Odnośnik do posta

11 sierpień to kolejny udany dzień zwłaszcza, że uczestniczyłem tylko w 2 meczach

screenshot009o.jpg

Ciekawa sytuacja była na rynku w meczu Szwedów gdzie szybka bramka sprawiła że kurs na u3.5 powędrował wysoko do góry co pozwoliło w przerwie nieco pohandlować z zyskiem.

Mecz meksyku to standardowe Back w najwyższym punkcie i czekałem 5 min na wykupienie mojego zakładu po stronie LAY.

Bank powiększyłem o 7,78%

Odnośnik do posta

szupes, wykonujesz kawał dobrej roboty. Szczególnie podoba mi się w twojej grze SYSTEMATYCZNOŚĆ oraz to, że jesteś niezwykle REGULARNY. Powodzenia i tak trzymaj!

Odnośnik do posta
szupes, wykonujesz kawał dobrej roboty. Szczególnie podoba mi się w twojej grze SYSTEMATYCZNOŚĆ oraz to, że jesteś niezwykle REGULARNY. Powodzenia i tak trzymaj!

Dzięki zicoo za miłe słowa.

Dzisiejsza niezwykle uboga oferta sprawiła, że można było swoją uwagę skupić tylko na jednym meczu Oulu - MyPa gdzie udało się ugrać 1.30E. Tylko jedna transakcja niestety.

Bank powiększony o 0,75%

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.