Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

[2011-11-09] Hospitalet - Barcelona

Promowane odpowiedzi

Rynek: MO

Moja propozycja: LAY Barca

Obecny kurs: 1.21

Uzasadnienie:

W tym tygodniu po raz kolejny piłkarze Barçy wyjadą na zgrupowania swoich reprezentacji. Na czas pierwszego spotkania w 1/16 Pucharu Króla, Pep Guardiola będzie mógł liczyć tylko na jedenastu zawodników z pierwszej drużyny, w tym dwóch bramkarzy. Sytuację dodatkowo komplikują powołania zawodników Barçy B na mecze kwalifikacyjne do Mistrzostw Europy U-21.

Hiszpańska Federacja Piłkarska zdecydowała się przyspieszyć o miesiąc datę pierwszego spotkania w Pucharze Króla między Barçą i L’Hospitalet, ponieważ w grudniu drużyna Azulgrany będzie brała udział w Klubowych Mistrzostwach Świata. Guardiola miał w zwyczaju dawać odpoczynek zawodnikom pierwszego składu na pierwsze mecze o Puchar Króla. Jednak w obecnej sytuacji nie może on liczyć na zawodników powołanych przez Luisa Milla na mecze kwalifikacyjne reprezentacji U-21 przeciwko Estonii (10 listopada) oraz Szwajcarii (14 listopada). Chodzi tu o zawodników obrony takich jak: Martín Montoya, Marc Bartra, Marc Muniesa, Carles Planas, środkowego Thiago Alcántara i napastnika Isaaca Cuencę.

Na stadionie Feixa Llarga w Hospitalet de Llobregat nie zobaczymy także Messiego i Mascherano. W tym czasie dołączą oni do swojej reprezentacji, żeby zmierzyć się z Boliwią (11 listopada) i z Kolumbią (15 listopada).

Nieobecny będzie również Alexis Sanchez, który ledwo co powrócił po kontuzji i jest powołany na mecze Chile z Urugwajem (11 listopada) i Paragwajem (14 listopada).

To samo dotyczy Brazylijczyków: Daniego Alvesa i Adriano Correii. Obydwaj dołączą do reprezentacji na mecze przeciwko Gabonowi (10 listopada) oraz Egiptowi (14 listopada).

Według strony maxifoot.fr Francuska Federacja Piłkarska ma pozwolić Ericowi Abidalowi dołączyć z opóźnieniem na zgrupowanie reprezentacji, tak aby mógłby być on do dyspozycji Guardioli na mecz z L’Hospitalet. Podobno klub negocjuje także opóźnienie wyjazdu Seydou Keity, którego malijska drużyna narodowa będzie grała z Burkiną Faso (11 listopada).

Z kolei trener Vicente Del Bosque na mecze towarzyskie Hiszpanii z Anglią i Kostaryką powołał ośmiu zawodników z pierwszej drużyny Barçy. Hiszpańska Federacja Piłkarska pozwoli im jednak na grę w środowym meczu w drużynie Azulgrany.

Pep Guardiola będzie mógł więc liczyć na: Valdésa, Pinto, Puyola, Piqué, Fontàsa, Maxwella, Cesca, Xaviego, Iniestę, Busquetsa i Villę. Pedro i Afellay pozostają kontuzjowani. Aby skompletować drużynę, Guardiola będzie musiał powołać do składu co najmniej siedmiu zawodników z Barçy B. Z L’Hospitalet zostało bowiem ustalone, że wystarczy powołać osiemnastu zawodników.

Z ostatniej chwili: Potwierdzono, iż Eric Abidal oraz Seydou Keita dostali zgodę, by dołączyć na zgrupowanie swoich reprezentacji później, dlatego obaj gracze będą mogli zagrać w środę przeciwko L'Hospitalet.

fcbarca.com

Odnośnik do posta

Tak jak rano przestrzegałem matiasa i cyca kurs zaczął się cofać. Ja swoje zarobiłem, ale na tą chwilę przestrzegam przed pochopnym wchodzeniem w ten rynek.

Odnośnik do posta

Dobrze zrobiłem czekając z rozwojem sytuacji ;) Poza tym potrzebowałem kapitału w razie jakiegoś surebeta ;p Myślę, że jutro w ostatnią godzinę po ogłoszeniu składów, można by przy atakować 0-0 i layować AU :) Ale to tylko takie moje odczucia.

Odnośnik do posta

Dobrze zrobiłem czekając z rozwojem sytuacji ;) Poza tym potrzebowałem kapitału w razie jakiegoś surebeta ;p Myślę, że jutro w ostatnią godzinę po ogłoszeniu składów, można by przy atakować 0-0 i layować AU :) Ale to tylko takie moje odczucia.

Mówilem Wam rano, ze na razie odpuszczamy - cycu chcial iść za ludem, tylko, że lud zawrocił ;)

Odnośnik do posta

Tak jak rano przestrzegałem matiasa i cyca kurs zaczął się cofać. Ja swoje zarobiłem, ale na tą chwilę przestrzegam przed pochopnym wchodzeniem w ten rynek.

Mówilem Wam rano, ze na razie odpuszczamy - cycu chcial iść za ludem, tylko, że lud zawrocił ;)

niezrozumiale sa dla mnie dzialania bukmacherki - widac wiara dalej podbija sobie kursy "pewniakami"

Zicco - jedna jaskolka wiosny nie czyni :D

Odnośnik do posta

Pełna lista powołanych: Valdés, Pinto, Puyol, Piqué, Fontàs, Maxwell, Abidal, Xavi, Iniesta, Keita, Busquets, Cesc, Villa, Deulofeu, Rafinha, Dos Santos, Tello i Sergi Roberto.

Zicco racja, teraz nie ma mowy o lay. Przeciwnik to przecież ogórek z 3 ligi! Ligowi leszcze są wyceniani w meczach z Barcą w przedziale 1.10-1.20 a co dopiero ta drużyna. Jedyna opcja na lay to tak jak matias napisał - po ogłoszeniu składu, o ile będzie to ustanowiony ze wszystkich zawodników z rezerw którzy zostali powołani na ten mecz. Osobiście myślę że reprezentanci Hiszpanii raczej będą oszczędzani i bardziej będą pełnili rolę "straszaka" na drugą połowę, gdyby sprawy nie szły po myśli. A tak to czysty back. Pomyślcie czy dla przeciętnego gamblera nie ma lepszej okazji niż zakup Barcy po 1.19 teraz? Przecież to wydaje się pewne 19% zysku. Dlatego tłum zbije kurs w dół.

Ps. Rezerwy Barcy to 2 liga a więc i tak o klasę rozgrywkową wyżej niż L'Hospitalet

Edytowane przez ygrek
Odnośnik do posta

Zicco - jedna jaskolka wiosny nie czyni :D

Jesień idzie więc jaskółek nie ma ;). Barca zaczyna odbijać powoli, jednak lepiej wstrzymać się z działaniami do czasu kiedy zostaną ogłoszone wyjściowe składy.

Na chwilę obecną sytuacja u bukmacherów wygląda następująco:

post-84-0-19840700-1320841435_thumb.png

Na giełdzie:

post-84-0-94039100-1320841436_thumb.jpg

Ja osobiście czekam na pojawiające się okazje i wciskam się z Lajem w odpowiednie miejsca.

Odnośnik do posta

znalazłem coś takiego na bettingadvice, podobno to z lokalnej prasy info...

Victor Valdes will not play tonight due to a minor injury....

Maybe a line up could be composed by:

Pinto( who plays always this competition ), Giovanni Dos Santos, Punyol, Fontas, Maxwell, Sergio Roberto, Keita , Iniesta, Tello, Villa. Deloufeu

Dodam jeszcze, że mecz będzie rozgrywane na sztucznej nawierzchni ;)

Odnośnik do posta