Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Wrosty/spadki - jak to działa?

Promowane odpowiedzi

Witam!

Jestem nowy w branży, kilka lat grałem u buków z nie najgorszymi efektami :P Kiedy dowiedziałem się o betfair, stwierdziłem, że tutaj jest zdecydowanie większy potencjał zarobku. Przeczytałem już kilka poradników, artykułów itp. a także wiele wątków na tym forum dzięki czemu moja wiedza na temat giełdy zakładów nie jest już taka zła. Jest jednak kilka kwestii, pewnie błahych dla większości z Was, ale ja tego nie ogarniam.

Przykładowo, mamy back na poziomie 1,8 i lay na poziomie 2,2. Wiadomo, że jeśli środki z koszyka niebieskiego zostaną wyczerpane, to kurs spadnie do przykładowo 1,6. Moje pytanie brzmi: kiedy kurs idzie w górę? Gdy w czerwonym koszyku pojawi się jakaś określona suma? Jaka jest tutaj zasada?

Druga sprawa. Czytałem kilka razy o tym, jak gracze wykorzystują luki pomiędzy kursami. Jest ktoś w stanie wyjaśnić jak to działa?

Podrawiam01%20Smile.png

Odnośnik do posta

Jeśli chodzi o tzw luki to na screenie brak jest rozłożonych pieniędzy w koszykach od 1.94 do 1.96 i to jest właśnie luka którą możesz wykorzystać aby ulokować tam swoje środki (odpowiednio na 1.94 jeśli wydaje Ci się że kurs będzie rósł wtedy może udać się sprzedać po 1.96 lub też najpierw zakupić po 1.96 z zamiarem sprzedaży po 1.4). Co do ruchu kursu w gore to kiedy traderzy zaczynają kupować zakłady nie wygra (lay) znikają pieniądze po stronie wygra (back) co powoduje wzrost kursu czyli kurs rośnie wtedy kiedy więcej ludzi uważa że dane zdarzenie "nie wygra"

post-702-0-43329000-1320775619_thumb.jpg

Odnośnik do posta

barcelonismo napisales, ze jesli srodki zostana wyczerpane, to kurs spadnie. analogicznie sprawa wyglada ze wzrostem. jesli w danym koszyku zostana skupione srodki, kurs skoczy tick w gore.

Odnośnik do posta

Jeśli chodzi o tzw luki to na screenie brak jest rozłożonych pieniędzy w koszykach od 1.94 do 1.96 i to jest właśnie luka którą możesz wykorzystać aby ulokować tam swoje środki (odpowiednio na 1.94 jeśli wydaje Ci się że kurs będzie rósł wtedy może udać się sprzedać po 1.96 lub też najpierw zakupić po 1.96 z zamiarem sprzedaży po 1.4). Co do ruchu kursu w gore to kiedy traderzy zaczynają kupować zakłady nie wygra (lay) znikają pieniądze po stronie wygra (back) co powoduje wzrost kursu czyli kurs rośnie wtedy kiedy więcej ludzi uważa że dane zdarzenie "nie wygra"

Tabelka z geekstoy'a? Narazie unikam tego programu, bo nie za bardzo wiem jak odczytywać poszczególne wykresy/tabelki itp. w nim zawarte. Ale już wiem mniej więcej wiem o co chodzi z tymi wzrostami spadkami.

barcelonismo napisales, ze jesli srodki zostana wyczerpane, to kurs spadnie. analogicznie sprawa wyglada ze wzrostem. jesli w danym koszyku zostana skupione srodki, kurs skoczy tick w gore.

No tak, jasne. Trochę mylące były dla mnie sytuacje gdy na mniej płynnych rynkach różnica pomiędzy back a lay jest np. 5,5 do 8,6, ale to chyba nie ma znaczenia.

Odnośnik do posta

Tak to jest ladder z Geeks Toya bardzo ułatwia życie dlatego dobrze zapoznać się także z tematami o geeksie na forum. Jego opanowanie nie powinno Ci zająć dużo czasu bo według mnie program jest bardzo intuicyjny a w dodatku najnowsza wersja jest dostępna w języku polskim.

Odnośnik do posta

Tak to jest ladder z Geeks Toya bardzo ułatwia życie dlatego dobrze zapoznać się także z tematami o geeksie na forum. Jego opanowanie nie powinno Ci zająć dużo czasu bo według mnie program jest bardzo intuicyjny a w dodatku najnowsza wersja jest dostępna w języku polskim.

Mam wersję 1.1 ale nigdzie nie mogę znaleźć opcji zmiany języka44%20sssss.png

Odnośnik do posta

Przemyślałem jeszcze raz sprawę i nadal nie jest to dla mnie jasne. Jeśli z koszyka różowego lay skupione zostaną środki, to pozycja różowa wzrośnie o jeden tick. Ale co się w tym momencie dzieje z backiem, czy ten lay, z którego skupiono środki przesuwa się na miejsce backa i jest na niebieskim polu? Dobrze to rozumiem?

Odnośnik do posta

Przemyślałem jeszcze raz sprawę i nadal nie jest to dla mnie jasne. Jeśli z koszyka różowego lay skupione zostaną środki, to pozycja różowa wzrośnie o jeden tick. Ale co się w tym momencie dzieje z backiem, czy ten lay, z którego skupiono środki przesuwa się na miejsce backa i jest na niebieskim polu? Dobrze to rozumiem?

Dokładnie tak

Odnośnik do posta

Pobrałem tę wersję ale j.polskiego akurat nie ma,oczywiście odinstalowałem starego geeka.Niestety jest 5 języków ale najważniejszego dla mnie nie ma?Co moze być przyczyną? post-608-0-03394400-1320785778_thumb.jpg

Edytowane przez tedinho13
Odnośnik do posta

Pobrałem tę wersję ale j.polskiego akurat nie ma,oczywiście odinstalowałem starego geeka.Niestety jest 5 języków ale najważniejszego dla mnie nie ma?Co moze być przyczyną? post-608-0-03394400-1320785778_thumb.jpg

Dziwne, u mnie jest wszystkie 10 języków. Spróbuj jeszcze raz usunąć geeka i zainstalować od nowa.

Pobierałeś z tego linku, który zamieścił wyżej Kornik?

Odnośnik do posta

Dziwne, u mnie jest wszystkie 10 języków. Spróbuj jeszcze raz usunąć geeka i zainstalować od nowa.

Pobierałeś z tego linku, który zamieścił wyżej Kornik?

Wszystko już jest ok01%20Smile.png Po prostu gdzieś jeszcze w ,,dane aplikacji'' ukryty był geek1.1 i on mi wszystko psuł02%20Laugh.png Całkiem przyjemnie się gra na tym geksie pl02%20Laugh.png pzdr

Odnośnik do posta