Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Trading pre play - Kasta

Promowane odpowiedzi

Witam zaczynam swoją przygodę na tym forum oraz spacer mam nadzieję do dużych pieniędzy. Są to moje początki stąd liczę na Waszą pomoc i porady.

Moja pierwsza propozycja to back na jutrzejszy mecz Barcelony po 1.19 liczę na spadek.

Edytowane przez Kasta
Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 74
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Dla tradera nie jest ważna jak największa dniówka, tylko systematyczne zarabianie i co najważniejsze dyscyplina. Powinieneś poczytać o zarządzaniu budżetem, jeżeli już się decydujesz na in play to gra

nie pekaj kasta. podwijaj rekawy i do boju. mav juz tak ma, ze jedzie wszystkich, nawet siebie z rana, przy goleniu do lusterka czytajac jednak twoj post (numer 63 bodajze) mozna uznac to za lekko

tak właśnie było wejściem in chciałem kasować reda małego bo małego ale nie chciałem by on był no i niestety się powiększał i by nie stracić większej kasy ciąłem stratę już i tak z większym redem... t

Posted Images

Witam na forum i życzę powodzenia, jak i największej ilości udanych transakcji na giełdzie ;)

Jednak na sam początek to pomyliłeś troszkę:

- jeśli liczysz, że kurs padnie to grasz back

- jeśli uważasz, że kurs wzrośnie, wtedy grasz lay

Odnośnik do posta

Witam i pragnę przestrzec Cię przed takimi decyzjami. Kurs 1.19 jest naprawdę niski i co za tym idzie - nie ma z czego spadać. Jeśli dysponujesz naprawdę pokaznym kapitałem i liczysz na spadek 1 ticka - ok, jest to jakaś opcja. Ale jeśli, jak podejrzewam, jesteś jednym z grona początkujących z małym kontem - odpuść sobie ten rynek.

Na początek radzę ściągnąć Geek's Toy'a(program do handlu) i potrenować za małe stawki, ewentualnie pobawić się w Training Mode za wirtualną kasę. Spróbuj znalezć sobie rynek, na którym czujesz się dobrze. Czy będzie to MO, CS, U/O - nie ważne. Ważne, żebyś potrafił się na nim odnalezć.

Poza tym czytaj blogi najlepszych traderów-Cycu, Leno, Mazi, Radekjedrowski, Grzech, Samuelveb... Te i tym podobne dzienniki to dla Ciebie lektura obowiązkowa.

Powodzenia!

Odnośnik do posta

W dziale rynki tradera do którego jeszcze nie masz dostępu, opisujemy właśnie ten rynek ;) Jutro nie zagra m.in. Messi i kurs może podskoczyć ;) Jeżeli nadal obserwujesz ten rynek, zastanów się czy jutro nie warto zaatakować lay Barcelona. Duży zysk, małe zobowiązanie przy tym kursie.

Powodzenia.

Odnośnik do posta

Tak zmiana trendu już teraz widoczna w chwili obecnej zmieniam taktykę i zajmuję lay po 1.19 ze stratą od wczoraj 0.22 ale liczę, że będzie spore odbicie gdyż w meczu na boisko zabraknie Daniego Alvesa, Adriano, Javiera Mascherano, Lionela Messiego, Thiago Alcantary, a także kontuzjowanych Pedro Rodrigueza i Ibrahima Afellaya.

Odnośnik do posta

Wczoraj niestety bez rewelacji szkoda, że nie zostałem przy pierwszej myśli i nie czekałem na spadek no ale cóż w życiu tak bywa co prawda plus był ale bardzo mały odejmując wcześniejszą stratę zysk wyniósł 0.02 E

Dziś zająłem pozycję lay na Tsongę i ustawiłem się na 2.06 liczę, że kurs pójdzie do góry.

O już jest zysk :)

http://screenshooter.net/9011689/iyioddy

Edytowane przez Kasta
Odnośnik do posta

Mija troszkę czasu i gram teraz w drugą stronę hehe... zajmuję pozycję back 2.04 i sprzedam przy stanie 1.98 zobaczymy czy zejdzie...

Odnośnik do posta
  • 3 weeks later...

Oj załapałem dołek :( źle zaplanowałem swoje inwestycje i straciłem 80 E :( od przyszłego tyg. chcę zacząć od nowa z większym kapitałem będę zadawał sporo pytań i polegał na Waszym doświadczeniu :)

Odnośnik do posta

Nie wiem czy zaczynanie z większym kapitałem po utopieniu poprzedniego to dobry pomysł. Nie polegaj na doświadczeniu innych tylko buduj swoje.

podbijam :) moim zdaniem to również zły pomysł, dopóki nie poznasz podstaw, nie zaczynaj z większym kapitałem, 80e to i tak dosyć sporo jak na początkującego

Odnośnik do posta

te 80 euro nie przegrałem grając pre tylko in :( gdy grałem pre wychodziło mi w miarę ale grałem zawsze małymi stawkami bo bałem się postawić większą sumę... teraz myślę, że może gdybym wpłacił więcej i grał na rynkach gdzie jest spory kapitał uda się coś ugrać dużą stawką grą na 1 tick co o tym sądzicie ?

Odnośnik do posta

te 80 euro nie przegrałem grając pre tylko in :( gdy grałem pre wychodziło mi w miarę ale grałem zawsze małymi stawkami bo bałem się postawić większą sumę... teraz myślę, że może gdybym wpłacił więcej i grał na rynkach gdzie jest spory kapitał uda się coś ugrać dużą stawką grą na 1 tick co o tym sądzicie ?

a co jeśli znowu Cie podkusi pograć in play? nie masz jeszcze wypracowanych odpowiednich zachowań, nikt nie wpłaca od razu dużej sumy i nie wygrywa, na początku trening trening, i po jakimś czasie można wpłacić "coś więcej" albo to co ja uskuteczniam czyli mozolna budowa budżetu i gra za "czyjeś" pieniądze,

Odnośnik do posta

a co jeśli znowu Cie podkusi pograć in play? nie masz jeszcze wypracowanych odpowiednich zachowań, nikt nie wpłaca od razu dużej sumy i nie wygrywa, na początku trening trening, i po jakimś czasie można wpłacić "coś więcej" albo to co ja uskuteczniam czyli mozolna budowa budżetu i gra za "czyjeś" pieniądze,

Zgadzam się z Tobą bo masz rację tylko ciężko jest gdy dziennie robi się tylko koło 1 e lub mniej przy takich zarobkach budowanie odpowiedniego kapitału może trwać nawet rok... chcę najbliższy czas poświecić na przeczytanie najciekawszych blogów i dowiedzieć się co nie co by zdobyć odpowiednią wiedzę do handlowania.. kolejny mój problem to gra na stronie słyszałem, że jeśli chodzi o grę pre play to strona powinna wystarczyć ale są rzeczy, których nie rozumiem np. czytałem, że ktoś postawił 400 e na kurs 2.18 i skupiło mu tylko 100 bo później już kurs spadł i się nie podniósł więc następnie ustawił się niżej ale robił to za pomocą programu jak wygląda taka sytuacja na stronie ?

Odnośnik do posta

spokojnie w miesiąc można zrobić 100% budżetu grając pre, Ja gram na stronie i na razie nie narzekam, skoro skupiło np 100e po kursie 2.18 to resztę (300e) wycofujesz, sprzedajesz 100e niżej albo czekasz, nie rozumiem czego Ty nie rozumiesz w tej sytuacji :)

Odnośnik do posta

spokojnie w miesiąc można zrobić 100% budżetu grając pre, Ja gram na stronie i na razie nie narzekam, skoro skupiło np 100e po kursie 2.18 to resztę (300e) wycofujesz, sprzedajesz 100e niżej albo czekasz, nie rozumiem czego Ty nie rozumiesz w tej sytuacji :)

Czyli nie robi mi wtedy reda gdy wypłacę 300 i ustawie się niżej tak ? tym samym mogę więcej zarobić na różnicy ticków dobrze rozumiem ?

Odnośnik do posta

ok a może masz jakieś wskazówki, które pomagają przewidzieć ruch kursów bądź możesz mi pomóc lub wytłumaczyć jak czytać wykres dla mnie jak na razie to czarna magia dopiero zaczynam zabawę z tradingiem ale bardzo mnie to wciągnęło i jestem żądny wiedzy :)

Odnośnik do posta

jeśli chodzi o czytanie wykresów to przeczytaj sobie blog cyca, od deski do deski.. ciężko jest podać jakieś konkretne wskazówki, musisz dużo czytać, jeszcze więcej obserwować i wyciągać wnioski, ja handluje na przerwach, mogę Ci podpowiedzieć że np jeśli do przerwy przegrywa faworyt to w przerwie na 90% kurs na remis i na faworyta poleci, ustawiaj się również w luki, np kurs 2.20 i 2.28 to ustawiasz się backiem na 2.26, obserwuj pieniądze w koszykach, ustawiaj się wyżej niż obecny kurs, ale przed większą kwotą, ścianą. powodzenia

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.