Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Trading pre play - Kasta

Promowane odpowiedzi

jeśli chodzi o czytanie wykresów to przeczytaj sobie blog cyca, od deski do deski.. ciężko jest podać jakieś konkretne wskazówki, musisz dużo czytać, jeszcze więcej obserwować i wyciągać wnioski, ja handluje na przerwach, mogę Ci podpowiedzieć że np jeśli do przerwy przegrywa faworyt to w przerwie na 90% kurs na remis i na faworyta poleci, ustawiaj się również w luki, np kurs 2.20 i 2.28 to ustawiasz się backiem na 2.26, obserwuj pieniądze w koszykach, ustawiaj się wyżej niż obecny kurs, ale przed większą kwotą, ścianą. powodzenia

dzięki za cenne wskazówki mam jeszcze jedno pytanie mianowicie grając pre na stronie gdy już zrobiło mi greena musiałem zawsze czekać aż dane zdarzenie się skończy by dostać kasę, którą włożyłem i greena nie powinno być tak, że czekam tylko na greena a pieniądze są już u mnie ? bym mógł wejść w inny rynek ?

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 74
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Dla tradera nie jest ważna jak największa dniówka, tylko systematyczne zarabianie i co najważniejsze dyscyplina. Powinieneś poczytać o zarządzaniu budżetem, jeżeli już się decydujesz na in play to gra

nie pekaj kasta. podwijaj rekawy i do boju. mav juz tak ma, ze jedzie wszystkich, nawet siebie z rana, przy goleniu do lusterka czytajac jednak twoj post (numer 63 bodajze) mozna uznac to za lekko

tak właśnie było wejściem in chciałem kasować reda małego bo małego ale nie chciałem by on był no i niestety się powiększał i by nie stracić większej kasy ciąłem stratę już i tak z większym redem... t

Posted Images

gra na stronie a za pomocą programu nie różni się niczym jeśli chodzi o zasady, różni się wygodą, szybkością i są w programach takie funkcje jak stop loss i tick offset.. jeśli zrobiłeś greena to pieniądze masz już z powrotem na koncie i możesz dalej grac, kliknij sobie na tą strzałkę (odśwież) czekasz tylko na greena

Odnośnik do posta

gra na stronie a za pomocą programu nie różni się niczym jeśli chodzi o zasady, różni się wygodą, szybkością i są w programach takie funkcje jak stop loss i tick offset.. jeśli zrobiłeś greena to pieniądze masz już z powrotem na koncie i możesz dalej grac, kliknij sobie na tą strzałkę (odśwież) czekasz tylko na greena

ok na dziś koniec z pytaniami do usłyszenia i dziękuję :)

Odnośnik do posta

Jeszcze dużo pracy przed Tobą. Przeczytaj cały blog cyca potem do nas wróć. Nie wpłacaj więcej niż 10e i ucz się od podstaw. Wybierz jedną dyscyplinę i się w niej specjalizuj, wybierz także czy chcesz grać in play czy pre i musisz się do tego stosować. Powodzenia, dużo pracy przed Tobą ale każdy kiedyś zaczynał.

Odnośnik do posta

Chyba mnie przekonaliście spróbuję raz jeszcze z małym budżetem przez miesiąc lub 2 i tylko pre play zobaczymy jak to będzie wyglądało :)

Odnośnik do posta

Mam pierwsze greeny po powrocie do tradingu wczoraj na szybko 3 meczyki :)

Jeśli chodzi o rynek na remis w meczu Milanu do czekałam do ostatnich minut na złapanie zieleni 3 minuty przed meczem mój kurs został skupiony.

post-1403-0-31772100-1322890284_thumb.jp

Odnośnik do posta

Dziś a właściwie to wczoraj 5 greenów i 1 red źle nie jest choć cały czas się zastanawiam podczas handlowania czy, to że mam greena to szczęście czy oznaka, że coś zaczynam rozumieć w handlu gram analizując wykres oraz patrząc na ilość pieniędzy w koszykach nie wiem czy to dobry sposób...

post-1403-0-94281000-1322959156_thumb.jp

Odnośnik do posta

Co za dzień troszkę nerwówki ale poszło całkiem dobrze :D początek dnia nerwowy wszedłem in play i musiałem ratować się przed dużym redem co prawda i tak strata jak na mój budżet duża ale ważne, że nie straciłem wszystkiego co miałem w rynku powoli zacząłem sobie odrabiać pre play aż do momentu meczu schalke tam znów in play ale z ładnym zyskiem co mnie cieszy :) po drodze poskubałem tu i tam a przy okazji znów wszedłem w trakcie trwania zdarzenia i zanotowałem stratę no i na sam koniec jeszcze raz in play w trakcie przerwy z plusem dla mnie :) staram się grać pre ale nie zawsze to wychodzi będzie to trzeba szlifować wydaje mi się, że za późno wchodzę w rynek na grę przed meczem... może jakieś wskazówki ??

post-1403-0-52320600-1323038017_thumb.jp

Odnośnik do posta

a co to bylo za in play? bo jesli chciales wejsciem in skasowac reda, ktorego zrobiles pre, to stanowczo odradzam takie praktyki.

tak właśnie było wejściem in chciałem kasować reda małego bo małego ale nie chciałem by on był no i niestety się powiększał i by nie stracić większej kasy ciąłem stratę już i tak z większym redem... tylko podczas meczu schalke gdzie ładnie zrobiłem greena przeczuwałem szybką bramkę no i udało się

Odnośnik do posta

Potwierdzam, i zapewne zrobi to każdy doświadczony. Red to nie tragedia, stracisz mały procent banku, jak zostawisz na live to wpadnie w końcu ta brama, za 1,2 10 razem, a wtedy opuści Cię już większa część banku. Lepiej zapamiętaj to już teraz, później za bardzo zaboli.

A na przeczucie tutaj nie liczyłbym, to przecież sport

Odnośnik do posta

Potwierdzam, i zapewne zrobi to każdy doświadczony. Red to nie tragedia, stracisz mały procent banku, jak zostawisz na live to wpadnie w końcu ta brama, za 1,2 10 razem, a wtedy opuści Cię już większa część banku. Lepiej zapamiętaj to już teraz, później za bardzo zaboli.

A na przeczucie tutaj nie liczyłbym, to przecież sport

Będę starał się to zmienić wiem, że nie są to dobre ruchy ale tak jak każdy z Was dopiero zaczynam więc błędy i nie kontrolowane emocje biorą górę nad racjonalnym myśleniem... tak jak powiada Radek redy moim doświadczeniem dało mi to do myślenia...

trochę zaskoczyły mnie ujemne punkty do reputacji ale nie będę tym się przejmował...

Odnośnik do posta

A dla mnie to normalne, że za głupotę się płaci a nie nagradza ;) Prędzej czy później się przekonasz na własnej skórze jak wyzerujesz bank, a minusową reputację potraktuj jako wyznacznik (nie)prawidłowości działania.

Odnośnik do posta

A dla mnie to normalne, że za głupotę się płaci a nie nagradza ;) Prędzej czy później się przekonasz na własnej skórze jak wyzerujesz bank, a minusową reputację potraktuj jako wyznacznik (nie)prawidłowości działania.

Gdybym nie opisał tego w jaki sposób doszło do reda nikt by na to nie patrzył bo dzień na sporym plusie jak na 15 E kapitału ale nie będę się kłócił !!

Odnośnik do posta

Spokojnie, chodzi tylko o ocenę działań, dostałeś minus za karę, żebyś więcej nie popełniał błędów IP. Reputacja jest tyle warta co zeszło-roczny śnieg. Baw się tym, nie bierz do serca.

Odnośnik do posta

Dla tradera nie jest ważna jak największa dniówka, tylko systematyczne zarabianie i co najważniejsze dyscyplina. Powinieneś poczytać o zarządzaniu budżetem, jeżeli już się decydujesz na in play to graj stawką którą jesteś w stanie zaakceptować podczas straty. Jeżeli wybierasz pre to nie wchodzisz in play. Im szybciej to zrozumiesz tym lepiej, nie wmawiaj sobie że jesteś inny/lepszy i że Ciebie to ominie bo tak nie będzie :)

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.