Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Trading pre play - Kasta

Promowane odpowiedzi

Dla tradera nie jest ważna jak największa dniówka, tylko systematyczne zarabianie i co najważniejsze dyscyplina. Powinieneś poczytać o zarządzaniu budżetem, jeżeli już się decydujesz na in play to graj stawką którą jesteś w stanie zaakceptować podczas straty. Jeżeli wybierasz pre to nie wchodzisz in play. Im szybciej to zrozumiesz tym lepiej, nie wmawiaj sobie że jesteś inny/lepszy i że Ciebie to ominie bo tak nie będzie :)

Nie wmawiam sobie nic tego typu chcę się uczyć i wiem, że jeszcze długa droga przede mną wicie krytykę źle się znosi ale ona dużo uczy przynajmniej mnie jeśli chodzi o grę in play to nie chcę w to wchodzić puściły nerwy wszedłem i straciłem cóż mój błąd dziś już zacząłem handlowanie i obiecuję, że nie wejdę w trakcie zdarzenia w rynek...

na razie chcę się nauczyć grać przede wszystkim pre ale nie powiem, że fajnie było by umieć wykorzystywać rynki tak ja np. Esca podczas meczów tenisa... na razie jedna pre przede mną i tylko z małym budżetem by się uczyć za 2 mies. będę na pewno wiedział więcej jak wiem teraz i wtedy będę chciał spróbować większym kapitałem

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 74
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Dla tradera nie jest ważna jak największa dniówka, tylko systematyczne zarabianie i co najważniejsze dyscyplina. Powinieneś poczytać o zarządzaniu budżetem, jeżeli już się decydujesz na in play to gra

nie pekaj kasta. podwijaj rekawy i do boju. mav juz tak ma, ze jedzie wszystkich, nawet siebie z rana, przy goleniu do lusterka czytajac jednak twoj post (numer 63 bodajze) mozna uznac to za lekko

tak właśnie było wejściem in chciałem kasować reda małego bo małego ale nie chciałem by on był no i niestety się powiększał i by nie stracić większej kasy ciąłem stratę już i tak z większym redem... t

Posted Images

Ostatnio z zajczykiem i yavorem na sb rozmawialiśmy o zarządzaniu kapitałem i zarobku %. Otóż zajczyk zauważył ważną rzecz, że nie ważne jaki budżet mamy czy to 1000e czy 100e a może 10e, to stale zarabiając dany % kapitału możemy być z siebie dumni. Bo z biegiem czasu zauważymy znaczny progres.

To prawda, że im większy kapitał tym większe zyski, ale także większy stres, czasami pochopnie podejmowane decyzje. Przed zwiększeniem budżetu zastanów się czy warto decydować się na początku z tradingiem na taki krok :)

Odnośnik do posta

Gdybym nie opisał tego w jaki sposób doszło do reda nikt by na to nie patrzył bo dzień na sporym plusie jak na 15 E kapitału ale nie będę się kłócił !!

Swietnie Ci idzie, trzymaj tak dalej, nic tylko polecac Twoj blog nowicjuszom, gratulacje!

Prosze bardzo, od teraz bedziesz ode mnie dostawac tego typu komentarze, skoro po to zalozyles blog. Omylnie zalozylismy ze chcesz sie uczyc, sorry.

Odnośnik do posta

Ostatnio z zajczykiem i yavorem na sb rozmawialiśmy o zarządzaniu kapitałem i zarobku %. Otóż zajczyk zauważył ważną rzecz, że nie ważne jaki budżet mamy czy to 1000e czy 100e a może 10e, to stale zarabiając dany % kapitału możemy być z siebie dumni. Bo z biegiem czasu zauważymy znaczny progres.

To prawda, że im większy kapitał tym większe zyski, ale także większy stres, czasami pochopnie podejmowane decyzje. Przed zwiększeniem budżetu zastanów się czy warto decydować się na początku z tradingiem na taki krok :)

W najbliższym czasie szykuje mi się trochę wolnego od pracy i ten czas chcę poświęcić na przeczytanie najciekawszych blogów i wyciągnięcie porad, które pomogą mi w handlowaniu... tak słusznie zauważyliście istotne jest to by dziennie zarobić zaplanowany % kapitału chociaż z tym też różnie bywa...

Odnośnik do posta

Swietnie Ci idzie, trzymaj tak dalej, nic tylko polecac Twoj blog nowicjuszom, gratulacje!

Prosze bardzo, od teraz bedziesz ode mnie dostawac tego typu komentarze, skoro po to zalozyles blog. Omylnie zalozylismy ze chcesz sie uczyc, sorry.

Chce się uczyć !! ... więcej nie będę rozpisywał na ten temat bo to bez sensu nie potrzebnie zaraz będziemy rozpisywać się na blogu o głupotach :P

Odnośnik do posta

e tam czepiacie sie chlopaka - kazdy zaczynal w lepszy i gorszy sposob - mysle ze beda z Ciebie ludzie.. wyciagniesz wnioski i bedzie dobrze... konie IP mozna owszem ale trzeba wiedziec jak.. jak handlujesz pre tylko to jak wiesz nigdy nie wchodzi sie w IP zeby odrabiac.. zreszta co ja bede mowil wszystko zostalo powiedziane.. dam Ci plus za odwage ;)

Odnośnik do posta

Stoyan zarąbisty tekst :)

Kasta ode mnie dostałeś ujemne punkty reputacji nie za to co zrobiłeś, ale za to że po wyzerowaniu banku nie nauczyłeś się na błędach, miałeś jakiś tam plan, zadawałeś mi i matiasowi pytania, a wynikło z tego tyle co gry naszej reprezentacji. Powodzenia życzę.

Odnośnik do posta

Stoyan zarąbisty tekst :)

Kasta ode mnie dostałeś ujemne punkty reputacji nie za to co zrobiłeś, ale za to że po wyzerowaniu banku nie nauczyłeś się na błędach, miałeś jakiś tam plan, zadawałeś mi i matiasowi pytania, a wynikło z tego tyle co gry naszej reprezentacji. Powodzenia życzę.

w porządku tego nie ma co ciągnąć to jest forum i każdy robi co chce przyjmuję te redy od Was i jest ok :)

Odnośnik do posta

Wczoraj tylko pre niestety z redem ale no cóż w pierwszym meczu gdzie grałem na to, że kurs na Zagłębie spadnie poszedł do góry i zaliczyłem sporego reda, później udało mi się coś skubnąć na under/over a w ostatnim zdarzeniu za szybko się wycofałem po wyjściu z rynku 2 minuty później kasa z koszyka była już skupiona...

Teraz już jestem ustawiony na Barcę tyle, że tam ogromna ściana....

post-1403-0-26608200-1323145339_thumb.jp

Odnośnik do posta

Mamamia... nie wiem co się dzieje kolejny red dziś :( jestem lekko zniesmaczony tak jak przewidywałem nie udało przebić się ściany w meczu Barcelony na dodatek kurs poszedł jeszcze do góry a wracając do 1.28 nie było szans by wszystko zostało skupione... blisko greena na udner/over ale by nie wejść in play wycofałem się z bardzo malutkim minusem...

w weekend najlepiej zarabiało mi się na CS-ach więc jutro spróbuję nimi pohandlować jak widać dużo nauki przede mną jeszcze parę dni pracy i troszkę wolnego wtedy będziemy czytać i czytać :) na dole screen....

post-1403-0-39546200-1323208169_thumb.jp

Odnośnik do posta

Mam pewne pytanie w jednej ze wskazówek Radek ostatnio napisał mi bym szukał luk na rynkach znalazłem coś takiego: ja na screenie może mi ktoś wyjaśnić czy np. gdybym teraz kupił kurs za 7.8 a w odwrocie sprzedał kurs 7.6 da mi to greena ?? chodzi mi po prostu o to by dowiedzieć się jak wykorzystywać właśnie taką różnicę gdzie po drodze brak 2 ticków.

post-1403-0-73447300-1323297519_thumb.jp

Odnośnik do posta

Mam pewne pytanie w jednej ze wskazówek Radek ostatnio napisał mi bym szukał luk na rynkach znalazłem coś takiego: ja na screenie może mi ktoś wyjaśnić czy np. gdybym teraz kupił kurs za 7.8 a w odwrocie sprzedał kurs 7.6 da mi to greena ?? chodzi mi po prostu o to by dowiedzieć się jak wykorzystywać właśnie taką różnicę gdzie po drodze brak 2 ticków.

No jezeli bierzesz back za 7.8 to zarabiasz jak kurs idzie w dol czylu 7.6 i nizej daje Ci juz jakis zarobek.. Odwrotnie jak masz Lay - zarabiasz jak kurs pojdzie na np 8.0

Odnośnik do posta

No jezeli bierzesz back za 7.8 to zarabiasz jak kurs idzie w dol czylu 7.6 i nizej daje Ci juz jakis zarobek.. Odwrotnie jak masz Lay - zarabiasz jak kurs pojdzie na np 8.0

Czyli bez udziału innych traderów, gamblerów jestem w stanie zyskać na takich różnicach ? Fajna sprawa...

Odnośnik do posta

nie no chwila - chyba nie skumalem toku myslenia.. musi byc ktos kto Ci to od Ciebie wezmie - zle zrozumialem zapytanie

w porządku dzięki za wyjaśnienie myślałem, że mimo tego, iż nie ma chętnych ustawiając się na dwóch różnych pozycjach operując odpowiednimi stawkami jestem w stanie coś zarobić to by było jak kasa z nieba hehe dlatego chciałem by ktoś mi to wyjaśnił bo jednak jakiś ruch na rynku by był ale bez udziału innych osób...

Odnośnik do posta

szczegolnie na ligach ogorkowych, na kilka dni przed zdarzeniem :) braloby sie backi po 1000 i oddawalo po 1.01 :)

No właśnie na co ja liczyłem :P nie do końca miałem taki cel chciałbym by ktoś mi wyjaśnił jakie pozytywy mają takie rynki i jak się wtedy ustawiać ?

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.