Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Trading pre play - Kasta

Promowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 74
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Dla tradera nie jest ważna jak największa dniówka, tylko systematyczne zarabianie i co najważniejsze dyscyplina. Powinieneś poczytać o zarządzaniu budżetem, jeżeli już się decydujesz na in play to gra

nie pekaj kasta. podwijaj rekawy i do boju. mav juz tak ma, ze jedzie wszystkich, nawet siebie z rana, przy goleniu do lusterka czytajac jednak twoj post (numer 63 bodajze) mozna uznac to za lekko

tak właśnie było wejściem in chciałem kasować reda małego bo małego ale nie chciałem by on był no i niestety się powiększał i by nie stracić większej kasy ciąłem stratę już i tak z większym redem... t

Posted Images

tak jak podales na przykladzie ze screena. ustawiasz sie np. z backiem po 7.8, czekasz az ktos skupi i wystawiasz kontre po 7.6. jak ktos to pozbiera - jest tick zarobiony.

No klasa o to mi właśnie chodziło :) świetnie wielkie dzięki już jestem o coś mądrzejszy :)

Odnośnik do posta

Pozwólcie, że nie skomentuję tego co się stało spodziewam się krytyki :( grałem tylko pre play niestety z bardzo dużym redem, który przyniósł dziś CS gdzie kupiłem pozycję przez nikogo nie zajmowaną po kursie 8.6 została sprzedana więc ustawiłem się na sprzedanie też wolnej pozycji na 8.4 niestety bardzo długo nic się nie działo ... poszedłem do pracy a kurs poszybował w drugą stronę do wartości 10.5 w taki oto sposób straciłem prawie 10 E chyba nie będę zostawiał rynków gdy nie mogę nad nimi czuwać...

post-1403-0-29780100-1323380383_thumb.jp

Odnośnik do posta

No po 2 dniach redów zaczynam odrabiać straty oby teraz było tylko lepiej... zauważyłem w swojej grze, że bardzo ciężko przychodzi mi handlowanie na rynkach płynnych z większym obrotem z kolei gdy wchodzę w rynki gdzie obrót ten jest mniejszy łatwiej jest mi zrobić greena więc może na razie będę handlował na tych rynkach mniej płynnych jakie jest Wasze zdanie ?

post-1403-0-96322300-1323495436_thumb.jp

Odnośnik do posta

Dzień zacząłem bardzo dobrze i do południa miałem odrobione moje ostatnie redy plus nawet wyszedłem do przodu niestety popołudnie to już odwrotny kierunek ustawiłem się wyżej na back i czekałem aż kurs zostanie skupiony ... poszło został skupiony teraz tylko czekać, aż poleci w dół taką miał tendencję u buków zszedł jeden tick ustawię się jeszcze na 2 ticki i powinno być dobrze a w tym czasie poszedłem z Escą na obiad no i jakiś splot nieszczęśliwych okoliczności sprawił, że kurs poszedł po chwili w drugą stronę o kilka ticków czego się nie spodziewałem po powrocie musiałem ciąć stratę, która mnie sporo kosztowała chcąc w jakimś stopniu zmniejszyć a właściwie jeszcze to wtedy zwiększyć swój dzisiejszy obrót zagrałem under/over ale chyba znaczy się teraz to wiem na pewno za późno wszedłem w ten rynek na dodatek przez głupotę wszedłem jeszcze in play czego nie robiłem od kilku dni zamiast ciąć tego redda na 1,?? E uciąłem go dopiero przy stanie 2 bo zaraz po wejściu zrobił się większy i w taki o to sposób muszę cieszyć się dziś z 1 E zysku zamiast z 9 :(

post-1403-0-27571200-1323547650_thumb.jp

Odnośnik do posta

No po 2 dniach redów zaczynam odrabiać straty oby teraz było tylko lepiej... zauważyłem w swojej grze, że bardzo ciężko przychodzi mi handlowanie na rynkach płynnych z większym obrotem z kolei gdy wchodzę w rynki gdzie obrót ten jest mniejszy łatwiej jest mi zrobić greena więc może na razie będę handlował na tych rynkach mniej płynnych jakie jest Wasze zdanie ?

Przyznam, że mam podobnie... najlepiej radzę sobie na takich rynkach od mniej więcej 20k do 100k, gdzie jest w koszykach po kilkaset euro, a stawki rzędu kilku tysięcy należą do tych wyższych i to tak do godziny przed meczem. Niektórzy pewnie by się zanudzili, ale jeżeli nie operuję tysiącami i czuję się komfortowo, ze swoimi stawkami, na takim rynku i generuje to profity, to po co coś na siłę zmieniać? ;)

Odnośnik do posta

Siema !! piszę z małym dołem potrzebuję Waszej pomocy wiem, że już po raz kolejny no ale...

na początek dobra wiadomość gram tylko pre play tak jak obiecałem nie wchodzę w in play a teraz zła ta gorsza co prawda może nie każdego to obchodzi ale ponoszę straty podczas handlu pre nie wiem co robię nie tak na dodatek wczoraj znalazłem fajny mecz pucharu Hiszpanii i zamiast zacząć handlować to odpuściłem przez ostatnie straty a jak się teraz okazuje ok 15 ticków bym zyskał no cóż mądry polak po szkodzie

O co mi chodzi ? proszę o wskazówki kiedy powinienem wchodzić w rynek znaczy ile przed meczem i kiedy go opuścić, jakie dopuszczalne straty akceptować oraz jaka powinna być płynność rynku, jaki obrót itp. wiem jedno, że obecnie próbowałem swoich szans na różnych rynkach MO, CS i U/O chyba będzie najlepiej gdy zdecyduję się na jeden jaki Waszym zdaniem jest najlepszy rynek dla początkującego ?

post-1403-0-98904700-1323795275_thumb.jp

Odnośnik do posta

Kasta może po prostu płacisz frycowe, doświadczenie kosztuje..

Nie jestem specjalistą od handlu pre ale nigdy!! nie graj przeciwko trendowi, na pewno nie na tym etapie na którym się znajdujesz, podłączaj się pod trendy, wchodź przed obładowane koszyki które potrafią zepchnąć kurs. obserwuj obserwuj i wyciągaj wnioski, nie od razu Kraków zbudowano

Odnośnik do posta

Najprostrze rynki to u/o wystarczy że ustawisz się odpowiednio wyżej, to zawsze sprzedasz niżej, bo tak chodzą, A jak nie złapiesz wysoko, to też przecież nic nie tracisz, nie na każdym rynku musisz przecież łapać, bez programu ciężko się handluje Szczególnie scalpowanie jest niemal że nie możliwe.

Zapewne wchodzisz po aktualnej cenie i jak coś idzie nie tak (1-2 ticki) to tniesz, też po aktualnej cenie. (bynajmniej tak wyglądały moje początki.

Odnośnik do posta

A moze jeszcze obiadek na tacy podac ? Wszystko cholera napisane w blogach, ile przeczytałes ? Masa ksiazek, ile przeczytałes ? Ale nie, kazdy by chciał od razu, myslisz człowieku, ze inni zarabiali cąłe majatki od razu ? Załosne

Odnośnik do posta

Jest to delikatnie mówiąc irytujące, bo zobaczy jeden z drugim pare greenów, ale tylko zobaczy, bo na czytanie juz nie ma czasu, a potem kilka redów i o jejciu, co jest, przeciez miało byc tak lekko, latwo i przyjemnie. Poswiec troche czasu, poczytaj, poobserwuj, wyciagnij wnioski, wykorzystaj to, ze tyle osob poswieciło swoj cenny czas zeby podzielic sie swoja wiedza z innymi. Myslenie, choc to pewnie zaskakujace naprawde nie boli.

Odnośnik do posta

Tak jak mówi Maverick-poczytaj blogi. Następnie musisz wybrać sobie, że tak powiem "specjalizację". Znajdz rynki, na których czujesz się dobrze i których ruchy potrafisz przewidzieć, a następnie dopieszczaj tę umiejętność. Znajdz swoje miejsce w tym całym bajzlu. Na pewno mogą pomóc Ci wspomniane blogi-czytaj wszystkie-i te z renomą, i te założone przez "giełdowych nieudaczników". Z każdego wyniesiesz bardzo wiele. Nie myśl o zyskach, bo teraz ich nie będzie, przyjdą(jeśli w ogóle) z czasem.

Odnośnik do posta

Jest to delikatnie mówiąc irytujące, bo zobaczy jeden z drugim pare greenów, ale tylko zobaczy, bo na czytanie juz nie ma czasu, a potem kilka redów i o jejciu, co jest, przeciez miało byc tak lekko, latwo i przyjemnie. Poswiec troche czasu, poczytaj, poobserwuj, wyciagnij wnioski, wykorzystaj to, ze tyle osob poswieciło swoj cenny czas zeby podzielic sie swoja wiedza z innymi. Myslenie, choc to pewnie zaskakujace naprawde nie boli.

Choć delikatnie mówiąc pojechałeś mnie zgadzam się z Tobą niestety nie poświęciłem za dużo czasu na czytanie blogów często zadawałem pytania na chacie, którego teraz nie ma :( nie oczekuję tego, że dostanie mi wszystko podane na tacy bo gdyby tak było narzekał bym tylko i tyle a ja zadaję pytania co prawda wiem, że to mało od jutra zaczynam czytać blogi liczę, że pozwolą mi przede wszystkim zrozumieć wykresy pokażą w jakie rynki wchodzić i o jakim kapitale. Dzięki za aktywność na blogu. :)

Odnośnik do posta

Może i trochę przesadziłem, pewnie dostało Ci się za ileś podobnych wpisów razem wziętych, ale szukaj i czytaj, a jest duże prawdopodobieństwo, że nie będziesz żałował. Wystarczy zajrzeć do rynków tradera choćby i już wiadomo na jakie buki zwracać uwagę, aczkolwiek tam już byłeś 01%20Smile.png O zyskach na razie lepiej nie myśleć, oczywiście jest możliwość, ze i po pierwszym miesiącu człowiek ma zyski, ale na razie najważniejsza to jest nauka o zyskach pomyśli się później, a nie jak niektórzy, będę się uczył i zarabiał 10% kapitału dziennie. No ludzie, litości. Nawet lepiej będzie jeżeli na początku nie zarobisz zbyt wiele, uwierz mi, ze zbyt łatwa kasa na dzień dobry to większy problem niż pożytek.

Odnośnik do posta

Może i trochę przesadziłem, pewnie dostało Ci się za ileś podobnych wpisów razem wziętych, ale szukaj i czytaj, a jest duże prawdopodobieństwo, że nie będziesz żałował. Wystarczy zajrzeć do rynków tradera choćby i już wiadomo na jakie buki zwracać uwagę, aczkolwiek tam już byłeś 01%20Smile.png O zyskach na razie lepiej nie myśleć, oczywiście jest możliwość, ze i po pierwszym miesiącu człowiek ma zyski, ale na razie najważniejsza to jest nauka o zyskach pomyśli się później, a nie jak niektórzy, będę się uczył i zarabiał 10% kapitału dziennie. No ludzie, litości. Nawet lepiej będzie jeżeli na początku nie zarobisz zbyt wiele, uwierz mi, ze zbyt łatwa kasa na dzień dobry to większy problem niż pożytek.

Tak zgadzam się z tym co napisałeś wiem, że to iż już na początku odniosę zyski nie nauczy mnie niczego gdyż może to być po prostu fart choć i to jest potrzebne podczas handlu a te redy jedna zmusiły mnie by zacząć czytać druga rzecz, którą wydaje mi się był błąd to wchodzenie w jeden rynek za cały mój kapitał jest on mały więc nie miałem dużej możliwości manewru bo tak jak piszesz myślałem o zysku po ostatnich postach podzieliłem bankroll i wszedłem w 3 rynki na jutro zobaczymy co mi to przyniesie. P.S. nie obrażam się o krytykę bo zauważyłem, że ona mnie zmusza do działania ale jak sam pewnie wiesz czasem za wiele uwag odbiera chęci do wszystkiego... nie ma co trzeba być cierpliwym i zmobilizować się do większej pracy :)

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.