Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Pierwszy zakład, problem

Promowane odpowiedzi

Cześć, jestem początkującym i wszedłem na giełdę z drobnym kapitałem, w sumie dla zabawy.

Mam pytanie, bo postawiłem 3 euro na zwycięstwo Davida Ferrera w ATP World Masters po kursie 80.0, teraz po zwycięstwie Hiszpana w pierwszym meczu kurs spadł do 30.0.

Pytanie jak to sprzedać? Chyba, że coś zrobiłem nie tak i się nie da. Proszę o rady.

Odnośnik do posta

Cześć, jestem początkującym i wszedłem na giełdę z drobnym kapitałem, w sumie dla zabawy.

Mam pytanie, bo postawiłem 3 euro na zwycięstwo Davida Ferrera w ATP World Masters po kursie 80.0, teraz po zwycięstwie Hiszpana w pierwszym meczu kurs spadł do 30.0.

Pytanie jak to sprzedać? Chyba, że coś zrobiłem nie tak i się nie da. Proszę o rady.

Teraz musisz odsprzedać zakład, czyliw Twoim przypadku dajesz LAY (różowe pole). Aby prawidlowo dobrać stawkę w interfejscie betfair w zakladce więcej opcji i zaznacz sobie wszystkei ptaszki

Odnośnik do posta

Bardzo ładny green Ci wyszedł ;) Co jak co, ale zrobić pre 100% stawki to trzeba mieć niezłe szczęście. Poniżej dam Ci screeny.

Co Cie natchnęło do wzięcia takiego kursu?

ps. Możesz także wystawić własny kurs po którym chcesz skontrować, możliwe że ktoś Ci go przyjmie (pojawi się na niebieskim polu BACK). Zaznaczając opcję 'a jeśli' masz możliwość obserwowania jaki zysk Ci to przyniesie ;)

post-770-0-07162300-1321952565_thumb.jpg

post-770-0-33962900-1321952602_thumb.jpg

Odnośnik do posta

Dzięki Panowie

Szczęście nowicjusza :P

Co mnie natknęło? Hmm generalnie typuje już trochę czasu, ale nie na giełdzie, tylko normalnie, z różnym skutkiem, ale generalnie nie idzie mi źle. Natrafiłem na temat kogoś z Waszej ekipy na forum weszło i postanowiłem spróbować swojego szczęścia. Kurs 80-90 jaki był początkowo na Ferrera wg mnie nie odzwierciedlał jego szans - Hiszpan świetnie czuje się w hali, ostatnio zanotował kilka świetnych występów. Dodatkowo po zobaczeniu jego grupy zwietrzyłem szansę, trafił na chimerycznego Murraya (którego wczoraj pokonał), który nie potrafi radzić sobie z większą presją, co udowadnia rok rocznie w turniejach Wielkiego Szlema. W grupie jest jeszcze Djokovic, pierwsza rakieta świata, który ostatnio ma spore problemy zdrowotne (i tu pytanie, czy nie czekać, bo Nole w następnej kolejce zagra właśnie z Ferrerem! ale nawet jak wygra to przebitka nie będzie chyba wielka, 10.0 to chyba minimalny kurs, do jakiego może ewentualnie zjechać) i Czech Berdych, także rewelacyjny ostatnio... Grupa ciężka, ale tak jak mówię, szanse większe niż kurs, więc zagrałem za drobną sumę :)

Odnośnik do posta

Mam jednak małe wątpliwości, screen:

http://i39.tinypic.com/2lw1tv6.png

Mam postawionego Ferrera za 3 euro po kursie 80 (że wygra turniej). Czyli przypuśćmy, że to zostawię i kasuje 240, jak u normalnego buka. Ale to raczej nie realne, że on to wygra, bo jutro pewnie poleci i chce się tego zakładu pozbyć, wobec tego zaznaczam NIE WYGRA i pokazuje mi się :

Oferowany kurs - niezbyt wiem co tu wpisać

Twoja wygrana - tu też nie wiem o co biega

ale przypuśćmy, że zostawię dane domyślne w tych polach, czyli kurs 26 i Twoja Wygrana: 3 i pisze mi, że mam 75 euro z tego zakładu, co jest logiczne

i teraz mam dwie liczby (na screenie €233.00 » €158.00) - pierwsza to jest zysk w przypadku, gdy wygra Ferrer turniej, a druga, gdy nie wygra? i tyle wygrywam, czy jak?

proszę o rady, ewentualnie proszę napisz mi łopatologicznie jak to zrobić, czy co gdzie kliknąć, co wybrać, by było dobrze, jeśli chce się tego pozbyć

Odnośnik do posta

W polu "twoja wygrana" musisz tak dobrać stawkę aby zysk był równo rozłożony na każdym zawodniku ( po za Federerem, ponieważ z tego co widzę tam też nie rozłożyłeś zysku, a masz greena)

A więc dla jasności:

Tak dobierz "twoją wygraną" aby zysk na każdym zawodniku był prawie równy( chyba, że uda się całkowicie go zrównać, ale to rzadko)

Tu masz jeszcze screen, jak powinno to wyglądać, po wysłaniu zakładu:

post-11-0-28621100-1322002418_thumb.jpg

Przed zatwierdzeniem będziesz miał jeszcze widoczne czerwone cyfry przed tymi zielonymi. A to oznacza nic innego jak:

stary zysk/strata >> zysk/strata (po zatwierdzeniu zakładu po danym kursie)

Jak coś to pytaj, pozdro

Edit: jeszcze jedna ważna sprawa. Przy wpisywaniu stawki stawiaj kropkę nie przecinek!!

Edytowane przez Esio
Odnośnik do posta