Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Horse trading by raditzu

Promowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

Wkoncu postanowilem zalozyc bloga. Bede w nim opisywal moje zmagania z rynkami wyscigow konnych. Tradingiem interesuje sie juz dosc dlugo, ale jakos do tej pory nie udawalo mi sie podejsc do tego "profesjonalnie". Mam nadzieje ze wraz z prowadzeniem bloga sie to zmieni. Cele to przede wszystkim systematyczne granie i wciaz nauka(wprawdzie mam juz ok. 300 rynkow koni zagranych, ale byly to raczej takie zabawy, dopiero niedawno mam w miare dobrze ustawione wszystkie wykresy, i mam nadzieje wraz z kolejnymi rynkami zacznie sie cos rozjasniac:). Poki co staram sie uskuteczniac zasade zyskow wiekszych od strat, niby oczywista oczywistosc ale w praktyce nie zawsze tak rozowo to wyglada. Ponizej podsumowanie pierwszego dnia na nowej tradingowej sciezce:) Zaczynam ze stanem konta 25e, stawka narazie 20L

Dzień 1:

Ilosc rynkow: 19

Strike rate: 42%

Zysk: -0,39e

Stan konta: 24,61

Zysk procentowo: -1,58%

post-34-0-73712400-1322760917_thumb.jpg

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 43
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Witam wszystkich, Wkoncu postanowilem zalozyc bloga. Bede w nim opisywal moje zmagania z rynkami wyscigow konnych. Tradingiem interesuje sie juz dosc dlugo, ale jakos do tej pory nie udawalo mi sie

Kolejna dluzsza przerwa, mam nadzieje ze niepredko przydarzy sie kolejna. Ostatni dzien roku, to i podsumuje co udalo mi sie wypocic przez pierwszy miesiac prowadzenia bloga. Grudzień 2011 Han

Pobity rekord najwiekszego greena oraz najwiekszej dotychczasowej dniowki, zdecydowanie dobry dzien Transakcje dnia zrobilem na bardzo niskim kursie i musze sprobowac czesciej wykorzystywac takie akcj

Posted Images

11 rynków przegranych na 19 nie napawa optymizmem

Nie ma co się łamać - początki zawsze są trudne. Życze odwrocenia karty i i jak najlepszego profitu

Odnośnik do posta

Wniosek po dzis, na koniach chwila dekoncentracji duzo kosztuje:) Z tym mam wlasnie poki co najwieksze problemy, sa momenty, gdzie czuje sie faktycznie pewny i "wczuty" w rynki, po czym przychodzi czarna seria i zysk albo sie zmniejsza albo przekrztalca w minus. Poki co jednak udaje mi sie wmiare szybko ciac straty, dlatego gdy juz jest zysk z rynku to jest on wiekszy od ewentualnych minusow. Dodam wiec do podsumowanie dodatkowy wpis o najwiekszym greenie i redzie z danego dnia. Co do samego dzisiejszego dnia to zaczalem dosc dobrze, po 5 rynkach bylo juz 1,50 na plusie, ale wlasnie wtedy rozkojarzenie, i ostatecznie tylko minimalny plus, strike rate znow ponizej 50% co trzeba bedzie szybko poprawic.

Dzień 2:

Ilosc rynkow: 10

Strike rate: 40%

Najwiekszy green: 1,01e

Najwiekszy red: -0,43e

Zysk: 0,24

Stan konta: 24,85

Zysk procentowo: 1%

post-34-0-96645900-1322838562_thumb.jpg

Edytowane przez raditzu
Odnośnik do posta

Ważne, że twoje straty nie są zbyt duże i łatwo je przyćmić zyskami. Teraz trzeba tylko SR wyciągnąć trochę wyżej i będzie spoko. Jak to ktoś kiedyś powiedział o tradingu na koniach: "zyski na gonitwach to w 90% psychika"

Powodzenia

Odnośnik do posta

Handlowanie na kacu nie nalezy do rzeczy najprzyjemniejszych, mialem dzis calkowicie odpuscic, ale stwierdzilem ze jednak zmierze sie z rynkami. Nie byloby najgorzej, gdyby nie jeden rynek ktory niestety strasznie zmoczylem, 5 rynek dnia, na ktorym zamiast fajnego plusa zaliczylem reda dnia. Poki co zdarza mi sie jeszcze niekiedy tak, ze mimo iz decyduje sie wejsc w rozpoczynajacy sie trend, to jestem ta odrobinke za wolny i w momencie klikniecia kurs skacze juz o 2-3 ticki do przodu, a jako ze poki co gram za prawie caly bank, to zanim usune zaklad kurs juz jest ladnie wywindowany i najczesciej juz mnie ten swing omija. Tak wlasnie bylo dzis, i zamiast 20 tickow zysku jest ten minus. No ale nic, trzeba bedzie nad tym caly czas pracowac01%20Smile.png

Dzień 3:

Ilosc rynkow: 20

Strike rate: 45%

Najwiekszy green: 0,58e

Najwiekszy red: -0,67e

Zysk: -0,47e

Stan konta: 24,38

Zysk procentowo: -1,89%

post-34-0-90752600-1322945736_thumb.jpg

Edytowane przez raditzu
Odnośnik do posta

Dzis tylko 6 rynkow, za to z najlepszym jak dotad skutkiem. W zasadzie dzien bez niespodzianek, udawalo sie podpinac pod trendy, zmienilem jednak lekko sposob realizowania zyskow. Zobaczymy czy bedzie mialo to staly wplyw na strike rate. Dzis dzielilem stawke na mniejsze kwoty i w miare rozwoju sytuacji sprzedawalem czesciami.

Dzień 4:

Ilosc rynkow: 6

Strike rate: 83%

Najwiekszy green: 0,95e

Najwiekszy red: -0,30e

Zysk: 2,05e

Stan konta: 26,43

Zysk procentowo: 8,41%

post-34-0-51904300-1323017409_thumb.jpg

Odnośnik do posta

Dzien calkiem niezly, choc znow kilka niewykorzystanych okazji, spowodowanych tylko chwilowym zawachaniem, a nie bledna ocena sytuacji. Od czasu do czasu zaczne tez wrzucac jakies screeny z rynkow, z opisem czym sie kierowalem przy wejsciu/wyjsciu, licze na jakies ewentualne uwagi od doswiadczonych graczy01%20Smile.png

Ponizej rynek na ktorym zrobilem dzis najwiekszego greena. Z tego co zdazylem zauwazyc to przy rynkach, gdzie kurs oscyluje w okolicach 2 i nie ma wyraznie zaznaczonego trendu wzrostowego to ciezko przebic ta granice i czesto lubi odbijac w dol. Dlatego gdy tylko pojawila sie od gory jakas wieksza kwota sprobowalem swojej szansy.

post-34-0-12830500-1323104442_thumb.jpg

Dzień 5:

Ilosc rynkow: 19

Strike rate: 58%

Najwiekszy green: 1,08e

Najwiekszy red: -0,61e

Zysk: 1,32e

Stan konta: 27,75

Zysk procentowo: 4,99%

post-34-0-19887600-1323104558_thumb.jpg

Odnośnik do posta

Prawdopodobnie koniec handlu w tym tygodniu, a szkoda bo ostatnie 2 dni, jak i dzisiaj wygladaly calkiem niezle. Co do dzis to standardowo kilka wyjsc mozna bylo opoznic przez co zyski bylyby troche wieksze z niektorych rynkow, ale przynajmniej strike rate wyglada juz troche lepiej:)

Dzień 6:

Ilosc rynkow: 12

Strike rate: 75%

Najwiekszy green: 0,52e

Najwiekszy red: -0,66e

Zysk: 1,41e

Stan konta: 29,16

Zysk procentowo: 5,08%

post-34-0-30891900-1323183328_thumb.jpg

Edytowane przez raditzu
Odnośnik do posta

Jednak udalo sie znalezc chwilke na kilka rynkow01%20Smile.png Swiadomosc tego, ze musze o 15 isc na uczelnie spowodowala jednak lekka zachowawczosc w grze. Ponizej jeden rynek na ktorym zdecydowanie mozna bylo wiecej zarobic. Idealny przyklad tego, gdy 2 zblizone konie jezeli chodzi o kurs i przehandlowane kwoty zamieniaja sie miejscami. Idealnie byloby wyciagnac z tego maksa, czyli jechac w 2 strony, ale chociaz na tej jednej transakcji moglem odrobine dluzej poczekac z wyjsciem.

post-34-0-09696100-1323265316_thumb.jpg

Dzień 7:

Ilosc rynkow: 7

Strike rate: 86%

Najwiekszy green: 0,49e

Najwiekszy red: -0,27e

Zysk: 1,00e

Stan konta: 30,16

Zysk procentowo: 3,43%

post-34-0-51383100-1323265447_thumb.jpg

Odnośnik do posta

Okazalo sie ze dzis tez udalo sie pograc01%20Smile.png

Dzień 8:

Ilosc rynkow: 16

Strike rate: 63%

Najwiekszy green: 1,24e

Najwiekszy red: -0,43e

Zysk: 1,70e

Stan konta: 31,86

Zysk procentowo: 5,64%

post-34-0-71180300-1323358596_thumb.jpg

Odnośnik do posta
  • 2 weeks later...

Witam po malej przerwie. 8 dni bez handlu zdecydowanie za duzo, ale trudno tak wyszlo. Jak na ten rozbrat z rynkami jestem zadowolony z dzisiejszych poczynan, stawke zwiekszylem do 30L.

Dzień 9:

Ilosc rynkow: 14

Strike rate: 71%

Najwiekszy green: 0,82e

Najwiekszy red: -0,35e

Zysk: 3,31e

Stan konta: 35,17

Zysk procentowo: 10,39%

post-34-0-55964000-1324134042_thumb.jpg

Odnośnik do posta

Kolejny dzien na plus, co cieszy01%20Smile.png Pobity rekord najwiekszego greena z jednego rynku, co cieszy podwojnie. Caly zysk zrobil praktycznie ten jeden rynek, musze przyznac ze dosc dobrze czuje sie na rynkach z wyraznym faworytem z prostego powodu, nie zauwazylem jeszcze zeby takiego faworyta mocno wybilo do gory. Oczywiscie trzeba byc czujnym, ale generalnie po chwilowym wybiciu zlapanie backa w takiej "górce" moze przyniesc calkiem fajny zarobek(wiem ze niektorzy lubia lapac backi w "dolku", ale to juz inna historia01%20Smile.png )

Dzień 10:

Ilosc rynkow: 11

Strike rate: 64%

Najwiekszy green: 2,16e

Najwiekszy red: -0,52e

Zysk: 2,56e

Stan konta: 37,73e

Zysk procentowo: 7,28%

post-34-0-33674600-1324307502_thumb.jpg

Edytowane przez raditzu
Odnośnik do posta

Zwiekszylem stawke do 35L, takze zdecydowanie liczylem dzis na lepszy wynik. Jest jednak znow na plus, wiec specjalnie nie bede narzekac01%20Smile.png Tym bardziej ze bylo dzis troche szalenstwa na rynkach, jakim bomber wrzucal po kilkadziesiac tysiecy(raz pojawilo sie w koszyku 500k, chyba mu sie zera pomylily przy klikaniu02%20Laugh.png ), spuszczajac czesto kurs dosc znacznie w ulamku sekundy. Jako ze czesciej szukam wybic w gore to jednak sie ciesze, ze skonczylo sie tak jak skonczylo, bo moglem na kilku jego akcjach ladnie poplynac. Z drugiej jednak strony ostatni rynek dnia to mogla byc prawdziwa perla. Kurs na faworyta w okolicach 2, mialem backa po 1,99, wyszedlem po 1,96 a tu nagle bomber wrzuca 37k i kurs spadl do 1,70. Takze podsumowujac, szalony dzien, jest zysk, znow troche nauki, jedziemy dalej01%20Smile.png

Dzień 11:

Ilosc rynkow: 16

Strike rate: 63%

Najwiekszy green: 0,76e

Najwiekszy red: -0,50e

Zysk: 1,61e

Stan konta: 39,34e

Zysk procentowo: 4,27%

post-34-0-95562800-1324395540_thumb.jpg

Odnośnik do posta

Dzien udany, w zasadzie taki daily routine, bez specjalnych przygod01%20Smile.png

Dzień 12:

Ilosc rynkow: 11

Strike rate: 82%

Najwiekszy green: 0,84e

Najwiekszy red: -0,51e

Zysk: 2,36e

Stan konta: 41,70e

Zysk procentowo: 6%

post-34-0-93024400-1324481203_thumb.jpg

Edytowane przez raditzu
Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.