Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Horse trading by raditzu

Promowane odpowiedzi

Dalej mialem problemy z api, stad wiekszosc dnia gralem z wlaczonym tick offsetem i tak skubalem po jednym ticku, wolalem nie ryzykowac.

Dzień 25:

Ilosc rynkow: 17

Strike rate: 71%

Najwiekszy green: 1,17e

Najwiekszy red: -1,30e

Zysk: 2,79e

Stan konta: 76,62e

Zysk procentowo: 3,79%

post-34-0-85239700-1327252247_thumb.jpg

Odnośnik do posta
  • Odpowiedzi 43
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Witam wszystkich, Wkoncu postanowilem zalozyc bloga. Bede w nim opisywal moje zmagania z rynkami wyscigow konnych. Tradingiem interesuje sie juz dosc dlugo, ale jakos do tej pory nie udawalo mi sie

Kolejna dluzsza przerwa, mam nadzieje ze niepredko przydarzy sie kolejna. Ostatni dzien roku, to i podsumuje co udalo mi sie wypocic przez pierwszy miesiac prowadzenia bloga. Grudzień 2011 Han

Pobity rekord najwiekszego greena oraz najwiekszej dotychczasowej dniowki, zdecydowanie dobry dzien Transakcje dnia zrobilem na bardzo niskim kursie i musze sprobowac czesciej wykorzystywac takie akcj

Posted Images

Pobity rekord greena i reda, zdecydowanie najciekawszy jak dotad dzien na koniach01%20Smile.png Dzialo sie mase rzeczy, a to za sprawa tego ze postanowilem dzis pobrobowac troche innej metody gry. Chcialem byc troche bardziej aktywny na rynku, szukac wiecej okazji do zarobku. Zaczelo sie fatalnie, koncowka juz zdecydowanie lepsza, musialem troche zmienic ciecie strat i suma sumarum niewielki minus. Zapytacie pewnie dlaczego kombinuje skoro poprzedni sposob na tzw. "ciułacza" przynosil w miare dobre rezultaty? Przegladnalem sobie wczoraj po dluzszej przerwie filmiki jakie sa dostepne w necie i stwierdzilem ze nie zaszkodzi sprobowac. Za niedlugo przestane grac calym bankiem, wiec zyski % przydaloby sie zwiekszyc. Zobaczymy co z tego wyjdzie...

Dzień 26:

Ilosc rynkow: 14

Strike rate: 57%

Najwiekszy green: 3,16e

Najwiekszy red: -4,97e

Zysk: -1,80e

Stan konta: 74,82e

Zysk procentowo: -2,35%

post-34-0-43278700-1327346807_thumb.jpg

Odnośnik do posta

Wczoraj juz nie mialem czasu wrzucac podsumowania, ale generanie 2 dniowy eksperyment z nowa technika gry uwazam za nieudany i powracam do tego co w miare wychodzilo. Poki co takie czeste zawieranie transakcji na tak plynnych rynkach jakimi sa kobyly nie dla mnie.

Dzień 27:

Ilosc rynkow: 11

Strike rate: 45%

Najwiekszy green: 2,19e

Najwiekszy red: -3,06e

Zysk: -3,75e

Stan konta: 71,07e

Zysk procentowo: -5,01%

post-34-0-70164900-1327513870_thumb.jpg

Dzis wrocilem na stare smieci i bylo juz ok, mimo slabego strike rate.

Dzień 28:

Ilosc rynkow: 21

Strike rate: 52%

Najwiekszy green: 2,78e

Najwiekszy red: -1,52e

Zysk: 5,04e

Stan konta: 76,11e

Zysk procentowo: 7,09%

post-34-0-70393600-1327514042_thumb.jpg

post-34-0-75228400-1327514056_thumb.jpg

Odnośnik do posta

Cel na styczen juz prawie osiagniety, zostalo dokladnie 1,83e do zarobienia02%20Laugh.png W styczniu pogram juz chyba tylko 2 dni, w poniedzialek i wtorek, ale kwota jak najbardziej do osiagniecia01%20Smile.png

Dzień 29:

Ilosc rynkow: 12

Strike rate: 67%

Najwiekszy green: 2,78e

Najwiekszy red: -2,07e

Zysk: 5,46e

Stan konta: 81,57e

Zysk procentowo: 7,17%

post-34-0-82745600-1327600770_thumb.jpg

Odnośnik do posta

Gratuluje naprawde dobrych wyników i postepów w powiekszaniu budżetu. Pisałeś, że generalnie wybierasz faworyta a potem na co patrzysz? Na wykres i na koszyki po obu stronach i po tym oceniasz dół góra? I jeszcze ejdno pytanko: Czy pakować sie w rynki gdzie przykładowo jest dwóch wyrównanych faworytów np kurs na nich ok. 3,5?

Odnośnik do posta

Dzieki01%20Smile.png Zdecydowanie daleko mi do znawcy w tej dziedzinie, ale poki co gram zawsze na koniu na ktorym zostala przehandlowana najwieksza kwota(zazwyczaj pierwszy faworyt). Glownie patrze na laddera, przehandlowane kwoty na poszczegolnych poziomach i glowny wykres. Mam wprawdzie na pulpicie ustawione kilka innych rzeczy, ale jeszcze mam zbyt mala wiedze zeby sie na nich opierac. Generalnie spodobalo mi sie jedno zdanie z blogu czyzyka, to byly jeszcze w miare jego poczatki, dokladnie nie zacytuje ale cos ze on nie wie w ktorym kierunku pojdzie kurs, poprostu probuje swojej szansy, gdy pojdzie w jego kierunku probuje wyciagnac jak najwiecej, a gdy w przeciwnym stara sie jak najszybciej ciac straty. Dalej mi to jeszcze nie wychodzi tak jak powinno, np. idzie tam gdzie myslalem, nagle 2 ticki odbicie i ja juz realizuje zyski, a potem np. kontynuacja trendu i kolejne 10 tickow(no ale tu juz przydalaby sie wiedza analityczna, takiej jeszcze nie mam). Ale ogolnie zauwazam zasade ze gdy jednak decyduje sie na wejscie to albo idzie grubo w moim kierunku, albo grubo w przeciwnym(raczej rzadko kiedy wraca). Takze probuje krok po kroku wyciagac coraz wiecej z udanych transakcji.

Edytowane przez raditzu
Odnośnik do posta

Kurcze ostatnie dni mega zabiegane, dlatego dopiero teraz podsumowanie stycznia. Gralem jeszcze tylko 31.01

Dzień 30:

Ilosc rynkow: 9

Strike rate: 56%

Najwiekszy green: 4,27e

Najwiekszy red: -2,08e

Zysk: 2,78e

Stan konta: 84,35e

Zysk procentowo: 3,41%

post-34-0-23524300-1328451856_thumb.jpg

Styczeń 2012

Handlowanych dni: 17 (13 na +)

Ilosc rynkow: 248

Strike rate: 64%

Najwiekszy green: 4,27e

Najwiekszy red: -4,97e

Największa dniówka: 5,63e

Najsłabszy dzień: -3,75e

Stan konta na początku miesiąca: 41,70e

Stan konta na koniec miesiąca: 84,35e

Miesięczny zysk: 42,65e (102,3%)

Udalo sie wykonac plan na styczen, w lutym jeszcze nie gralem i do 13.02 raczej nie zagram(przerwa miedzysemestralna, w domu nie mam az tak szybkiego neta jak w akademiku, dodatkowo wyjazdy itp.) Jest duzo wnioskow po styczniu, udalo sie poprawic sredni strike rate, powoli przyzwyczajam sie do wiekszych greenow jak i redow. Z racji tego, ze w lutym nie zapowiada sie duzo handlu, cel ustalam sobie dosc rekreacyjny, 25% od banku, co wynosi dokladnie 21,08e

Odnośnik do posta
  • Przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.