Skocz do zawartości
  • Dodaj nową pozycję...

Lorem Ipsum is simply dummy text

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s

Test Test

Test Test

Test Test

Opcja STOP LOSS

Promowane odpowiedzi

Witam Was.

Mam prośbę. Czy ktoś z was używa tej opcji? Ja się nią trochę bawię na wirtualne pieniądze ale nie potrafię tego ogarnąć i po tygodniu stosowania nie do końca rozumiem obu funkcji które można tam zaznaczyć. Jest ktoś kto chciałby napisać parę słów na ten temat, kto wiec co się z czym je?

post-821-0-94839100-1324130932_thumb.jpg

Chodzi mi dokładnie o opcje STOP LOSS i PLACE STOP AT + ... jakie są miedzy nimi różnice, jaką cyferke obok należy wybrać itp.

Opcji Hedge i Trailing chyba nie trzeba opisywać ale przydała by się może też i o tym wzmianka dla nowych Traderów.

Z góry dziękuje osobie która by się podjęła tego zadania.

pozdrawiam

Odnośnik do posta

jak kapitan tu trafi, to moze opisze. na shoutboxie omawial swego czasu te opcje. przydalby sie jednak opis na forum, nie trzeba bedzie tlumaczyc kazdemu z osobna.

No wlasnie i jakos trafilem ,ale widze ,ze pozno spostrzeglem .

Masz dwa elementy :

1. trigger

2. najgorsza akceptowana cena rynkowa

standardowo chyba to jest ustawione odpowiednio na 3 i 5 ,jak inaczej niech ktos poprawi .

Dziala to tak :

powiedzmy ,ze robisz lay w tych standardowych ustawieniach

-trigger ,czyli po polsku wyzwalacz aktywuje Ci stop lossa ,jezeli pojdzie transakcja(nawet najmniejsza ) 3 ticki ponizej Twojej ceny wejscia .

-pieniadze zostana wyrzucone na najlepsza z dostepnych pozycji -3 ,4 i 5 tickow ponizej Twojego wejscia .

Jezeli otworzyles za 500 ,i na 3 jest 100 -to 100 pojdzie po tej cenie ,jezeli na 4-jest 200 ,to 200 pojdzie ,jezeli na 5-jest 100 ,to 100 pojdzie i zostala jeszcze 100 ,ktora tu bedzie czekala na zlecenie przeciwne .

Jezeli nie bedzie nic na tych pozycjach pieniadze beda po prostu staly na 5 tickow od entry i czekaly na zlecenie przeciwne .

Staralem sie jak najprosciej ,mysle ,ze nie ma problemow ze zrozumieniem .

Odnośnik do posta

Dzieki kapitan, tego bylo mi trzeba, Czyli rozumiem ze np ustawiam sie z kwota 500 funtów po kursie 1.50. Sytuacja idzie nie po mojej mysli, kurs wzrosl na 1.55 wiec program automatycznie wystawil lay i tnie straty od 1.53 do 1.55 tak? Wiem o co chodzi ale nie potrafie tego sprecyzowac :D

Odnośnik do posta

Dzieki kapitan, tego bylo mi trzeba, Czyli rozumiem ze np ustawiam sie z kwota 500 funtów po kursie 1.50. Sytuacja idzie nie po mojej mysli, kurs wzrosl na 1.55 wiec program automatycznie wystawil lay i tnie straty od 1.53 do 1.55 tak? Wiem o co chodzi ale nie potrafie tego sprecyzowac :D

back czy lay i jakie ustawienia stopa ?

Moim zdaniem lepiej jest uzywac stop entry zarowno do wejscia (na statyczne rynki) jak i jako stop lossa .Otworz sobie odpowiedni panel i tam powinienes juz dojsc jak to dziala -na podobnej zasadzie ustawiasz sobie trigger i cene wejscia .

Edytowane przez kapitansb
Odnośnik do posta
  • 1 month later...

Witam,

mam kilka pytań odnośnie stop lossa:

1) na czym polega opcja cancel bets?

2)przykładowo jest jakaś różnica między ustawieniami: stop loss 3, place stop at 1, a stop loss 3 place stop at 3?

bo jak dla mnie nie ma jeśli dobrze zrozumiałem kapitana, a rozumiem to jak: np biorę backa po kursie 1,96 i jak sytuacja nie idzie po mojej myśli to stop loss bierze mi laya 1,99 w obydwu przypadkach, dopiero przy ustawieniach np. stop loss 3, place stop at 6 przy granym backu 1,96 wzięło by mi któregoś z dostępnych layów 1,99; 2; 2,02; 2,04 bo by wzięło laya oddalonego od mojego backa o 3 ticki(ustawienie stop loss 3) i w razie konieczności laya oddalonego od mojego backa o 4,5 bądź 6 ticków(place stop at 6) jeśli źle to rozumiem to prosze mnie poprawić a jeśli dobrze to potwierdzić moje wywody:D

3) czy trailing może nie zadziałać? bo według mnie może, a mam tu na myśli taką sytuację: (ustawienia stop loss 2, place stop at 1) i teraz jeśli kurs idzie nie po mojej myśli w taki sposób: 1 tick do góry, dwa ticki w dół i tak cały czas, i wtedy ma miejsce sytuacja ze kurs nie spada/rośnie jednorazowo o 2 ticki(ustawienie stop loss 2, i włączony trailing) i teoretycznie stop loss nie zadziała i czy tak jest w praktyce? no i czy w ogóle dobrze to rozumiem?

4) dlaczego czasami zdarza się tak że stop loss zamiast raz zadziałać i skończyć swoją pracę wystawia jeszcze jakieś dziwne zakłady? ewentualnie co mam w ustawieniach zmienić? np. zdarzyło mi się ze wziąłem backa 2,26 kurs nie poszedl po mojej myśli i oczywiście stop loss mi go zatrzymał layem 2,32 i byłem "zadowolony" bo niby prawidłowo wykonał swoją robotę robiąc mi reda:D ale nagle zobaczyłem że on jeszcze bierze jakieś backi i próbuje grać jakby w drugą stronę, bez mojej wiedzy!! jak uniknąć takich sytuacji?

Odnośnik do posta
  • 3 weeks later...

Witam,

Mam 2 pytanka.

1) Czy da się ustawić SL tak aby zamykać pozycję na konkretną kwotę przy danej cenie ( inną niż obecna stawka ) ?

2) Jak ustawić aby zakłady nie zostały anulowane przy wejściu w In Play ? Chodzi o stałą opcję, która będzie działała zawsze.

Odnośnik do posta

Witam,

Mam 2 pytanka.

1) Czy da się ustawić SL tak aby zamykać pozycję na konkretną kwotę przy danej cenie ( inną niż obecna stawka ) ?

2) Jak ustawić aby zakłady nie zostały anulowane przy wejściu w In Play ? Chodzi o stałą opcję, która będzie działała zawsze.

1. Da sie -zamiast stop lossa uzyj stop entry ,tylko tak musisz wyglowkowac ,zeby nie stracic -bo nie musze tlumaczyc ,ze po drugiej stronie musi byc chetny na Twoj zaklad w momencie jak go GT "wyrzuci" .Ewentualna kwote mozesz sobie dla odpowiedniego efektu policzyc lub zobaczyc na drabinie .

2.Podobnie jak 1 -przez stop entry

Tylko UWAGA ! :

a . jak ustawisz stop entry -jak masz otwartych kilka rynkow -GT tak jak do wszytskich komend stosuje je tylko wtedy kiedy znajduje sie myszka na odpowiednim rynku

b. zlecenia stop entry nie zostana skasowane do momentu zakonczenia rynku ,jezeli wiec zapomnisz ,ze one stoja moze Cie spotkac mila(jak po mysli ) albo niemila (to gorzej !)niespodzianka ,gdyz zadne "suspended" ich nie wykasuj

Jak myslisz o wiekszej automatyce zlecen ,to chyba tylko Bet Angel -w Guardiana mozesz sobie nawstawiac tyle rynkow ile chcesz .

Odnośnik do posta

PPM na glowny panel GT .

Najpierw ustawiasz triggera ,potem stawke i cene jaka ma byc wyrzucona .

Na gorze masz drip -mozesz sonie ustawic ile razy ma Ci wyrzucic ,every -co ile .(ale nie jestem pewien czy minut czy sekund ).

Klikajac PPM na panel Multi bet ,mozesz sobie wlaczyc tick-offset albo fill or kill -standardowo jest wylaczony.

Odnośnik do posta
  • 2 weeks later...

A jak anulowac Stop Lossa ?

Przyklad na obrazku - zrobiony Stop Loss jednak klikanie na niego zeby z niego rezygnowac nie dziala.. moge przenosic na inne pozycje i to wszystko.. Natomiast jak nacisne na STO Loss ikonke w Match Odds to wtedy owszem znika jednak po ponownym wlaczeniu STOP LOSS pozycja znowu sie pojawia mimo nie zawartego w danym momencie zakladu

12121oe.jpg

Odnośnik do posta

a tak wogole to cuda sie dzieja z tym STop Losem... ustawione mam 5 - 3 i owszem sprzedaje ale pozniej otwieraja sie same w roznych miejsach pozycje itp... STop Loss chyba nie dla mnie ;(

Odnośnik do posta

a tak wogole to cuda sie dzieja z tym STop Losem... ustawione mam 5 - 3 i owszem sprzedaje ale pozniej otwieraja sie same w roznych miejsach pozycje itp... STop Loss chyba nie dla mnie ;(

Odnośnik do posta

vintec ,to samo co w drugim temacie ,odhacz -"cancel tools on selection hedge" ,albo " ....market...." ,zalezy co zamierzasz .

Jak to nie jest zaznaczone ,to bet ,ktory ma na celu zgreenowanie jest zabezpieczony tez stop lossem i jak rynek ruszy w jego kierunku dzieja sie wlasnie opisywane cuda ,jak greenujecie kilka razy cudow jest wiecej :)

A skad GT wiedziec co Ty chcesz ? :)

Odnośnik do posta